Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

Hele bir uygulasınlar görelim.
Sonra taktir ederiz.
Umarım boş çıkmaz.

bıktım hergün aynı haberleri okumaktan yeni gelişme yokki

Maliye Bakanlığı, 38 bin 192 özürlüye devlette iş kapılarını açtı, Üniversiteleri Destekleme Projesi (ÜNİDES) ile de yüksek öğretim kurumlarına ek kaynak için düzenleme yapıldı.
2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi sırasında yapılan bir değişiklik ile kamuda ilk defa işe alınacak özürlülerle ilgili istisnai düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2010 tarihinde yürürlüğe girecek söz konusu düzenleme ile kamudaki özürlü istihdamı, kadro sınırlamasının dışında bırakıldı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kamuda 38 bin 192 özürlü kadrosunun boş olduğunu söyledi.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, kamuda 38 bin 192 özürlü kadrosunun boş olduğunu söyledi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Devlet Personel Başkanlığı'nın bütçesini sunan Yazıcı, kamuda istihdam edilmesi gereken özürlü sayısı ile ilgili bilgiler de verdi. Kamunun çalıştırması gereken özürlü memur sayısının 48 bin 549 olduğunu söyleyen Yazıcı, "İstihdam edilen özürlü memur sayısı 10 bin 357. Dolayısıyla halen özürlüler için kamu kurumlarında 38 bin 192 kadro boş bulunmaktadır." dedi.
Sicil doldurmaya ilişkin gereksiz uygulamaya son verileceği müjdesini veren Yazıcı, doldurana ve mahkemelere yük olan bu uygulamanın kanuni düzenlemeyle bitirileceğini aktardı.
SAYIŞTAY İLE YDK BİRLEŞECEK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de yaptığı bütçe sunumunda, Sayıştay Kanunu'nda değişiklik yapılmasının gündemde olduğunu söyledi. Yüksek Denetleme Kurumu ile Sayıştay'ın birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, iki kurumunda personelinin özlük haklarında bir değişiklik yapılmayacağını dile getirdi.

arkadaşlar aynı haber dönüp dolaşıyo,r formda kirlilğe yol açıyor; ardından konu kilitleriniyor bi gelişme olduğu zman yazarsınız o yazdıklarınız herkes tarafından ezberlendi

makri neden yoksun.kpssye gir kurtul.
özer özkan,
ben bu hakkımdan feragat ettim. hem böylece hükümet kalan engellileri daha kolay istihdam eder. ''Gerekli gereksiz şeyler yazmayın yoksa konu kilitlenir'' diye endişe duyanlar. Korkuya gerek yok bence. Olsa olsa EĞLENCE&HOBİ katogorisinde mizah başlığı altına taşınabilir.
Benim merak ettiğim asıl soru şu? Yirmi-yirmibeş yıl çalışarak emekli olanlara intibak diye altmış tl (rakamla 60,00 tl) gibi bir meblağı uygun gören hökümet (özellikle ö) bu kadar engellinin maliyetini nasıl karşılayacak...
Hökümet biryerlerdne başlamak mı istiyor? Örneğin 5510 sayılı yasanın tam uygulanıp uygulanmadığından başlayabilir. Çünkü binlerce engelli yasal hakları gaspedildiği için mağdur ediliyor.

38 bin kadro nasıl olacak merak ediyorum. o kadar yanlıs seyler var ki anlamak mümkün değil, bana Göre değişiklik şart neden mi diyorum. Çünkü üniversite bitiren özürlü arkadaslarımız var ama geneli lise mezunu alıyor. lise veya üniversite yerine ne olursa olsun En az lise mezunu şartı aramalı ki herkes basvuru yapabilsin. yanlıs mıyım acaba düşüncelerimde.

ben önlisans mezunuyum kadrolara baktım maalesef çok çok az. lisans bölümleri içinde geçerlidir.

katılıyorum bende myo mezunuyum adanada m.e.bnin sınavına başvuru yapayım dedim lise alınıyor dediler bende liseyi okuduğumuve ardından myo nu okudum dedim olsun diyorlar lise diploması gerekli imiş

----------

yani ön lisansın önü biraz kapalı giibi

sabo içimden keske 2 yıllıgı okumasaydım diyorum ne diyeyim. hiç olmazsa daha cok sınavlara girerek en azından sansımı denerdim

işte devletinde ilanlarda en az szcüğünü eklemesi en az 5/10 sene sürer sanırım...

Yorumlarınızda ciddimisiniz? Şimdi de kimler başvuracak, kriterler nedir onu tartışıyoruz. Kendi kriterlerinize göre olan olan herşey doğru, diğerleri yanlış... Madem öyle birşey var (Makri'nin görüşü bellidir, daha önce yazdım) herkes müracaat edebilsin. Değil mi?

bazı arakadaşlar neden önlisans mezunu alınmıyor diyor siz neden kalitesiz bir ünüverste okudunuz.

yaşadığımız devlet kalitesiz üniversite açmayaydı okumazdık devlet kalitesine göre okullara gidiyoruz ayrıca 4 senelik bi lisans bölümünün total masrafı nedir bilir misin???barınma, yiyecek, ulaşım,harçlar,kitaplar vs bunlara gücü yetenin zaten okul okumasa da esnaflık yaparak hayatını idame ettirebilir...

----------

ali imran senne okudun???oxford mu?camp bridge mi

bence devlet kendinden başlasın bu cezalara yıllardır bu açığın hesabını kendi kendine verebiliyorsa buyursunlar hesaplasınlar...hesaplaşma zamanı

ceza kesip, ödemelerini de yapsalardı değişen bir şey olmazdı. "DÖNER SERMAYE" olurdu. sağ cepten sol cebe. sol cepten tekrar sağ cebe dönerdi..

ALİ İMRAN;
önmeli olan bir emek bir çaba sarfetmek fakülte ile myo okulu arasında olan 2yıllık farkda artı ne öğreniyorsun sende yurtta veya evde kalıyorsun oda sende o kampusten içeri giriyorsun o da sende branş öğreniyorsun o da sende vize final çalışıyorsun o da

kısaca sıkıştırılmış eğitimmm...

----------

celik;

o kesilen cezalar engelliler istihdamına tekrar kullanmak amacı ile tabii...

slm

.arkadaşlar. milli egitim baKANLIGININ YAPTIGI ÖZÜRLÜ MEMUR ALIM SINAVLARININ SORULARINI NEREDEN BULABİLİRİZ.
EGER BİLEN VARSA ADRESİNİ VEREBİLİR Mİ?

tabi iyi olur bari ne gibi sorular soruluyo bilmemiz iyi olur...

2 aydır kulaKtan olduk alıcaz altın yıl olacak denildi hani nerde püfffffffffff

'Özürlüler Sınavla İşe Alınsın' teklifi

CHP Milletvekili Sacid Yıldız, özürlülerin devlet memurluğuna alınmasında yapılacak sınavın, merkezi olmasını öngören kanun teklifi verdi.
CHP Milletvekili Sacid Yıldız, özürlülerin devlet memurluğuna alınmasında yapılacak sınavın, merkezi olmasını öngören kanun teklifi verdi. Yıldız'ın, Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Öngören Kanun Teklifine göre, özürlülerin devlet memurluğuna alınma şartları, hangi işlerde çalıştırılacakları, mesleklerini icra ve infazda hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca sağlanacağı, zihinsel özürlülerin hangi görevlere atanmasında asgari eğitim şartından istisna edileceği, devlet memurluğuna alınmada yapılacak merkezi sınavın hangi şekilde ve nasıl olacağı, hazırlanacak yönetmelikle düzenlenecek.
Yönetmeliği, Maliye, Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yönetmeliği, konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar ve derneklerin görüşleri doğrultusunda hazırlayacak.
Kamu kurum ve kuruluşları, kadro tahsisi yapıldığı halde çalıştırmadığı veya bilgisini vermediği her özürlü için aylık bin 500 lira para cezasına çarptırılacak. Para cezaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bir sonraki yıl bütçelerinden kesilecek. Bu miktar, özürlülerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyonu, kendi işini kurma ve bu gibi projelerde kullanılmak üzere, Özürlüler İdaresi Başkanlığına aktarılacak.
Teklifin gerekçesinde, insan haklarının bir gereği olarak, özürlü vatandaşların toplum içerisinde sosyalleşebilmesi için istihdamın özel bir önem taşıdığı belirtildi.

cevaplanma süresi ne peki bunun???muamma sınav yönetmeliği düzenlerler sınav yapmazlar...ne olacak bakalım bu gidişin sonu....

Ali imran a Cevap ;

Önlisans ile lisansı ayırt edemiyorsan bence sende problem var. unutma Önlisans demek Mesleki Eğitim demek anladın sen onu. suan ben bunu okumuyor olsaydım bırak Bankada memur olmayı temizlikçi bile olamazdım ama bak suan yetkiliyim. demekki devlet üniversitesi kaliteli ki aldı :)

valla bu yılda kamuya giremezsem kafayı yicem of ki of yani:(

Yok bizde bekliyoruz işte...:) Benden sonra yazandaa heralde nasip bakalım der..:) Sonra yazanda bakalım ne olacak der..:) Daha sonra yazanda sözlerini unutmazlar inşallah der..:) Sonra yazanda çook duyduk bu sözleri der..:) Sonra yazanda evet katılıyorum der..): vs.vs.vs. Hep aynı nakarat alır başını gider..:)

Üst Alt