Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

şu anda çalışıorum ama işten atılmıcam ne maLum. Memurluk gibisi yok. Devlet Kapısı sonucta. Umarım herşey doğru olur ve işe gireriz.

Sadece açıklama var.tarih bakalım ne zmanı söyleyecekler.

son dakikaa: Erdoğan'dan bir müjde daha! Başbakan Erdoğan, 38 bin engelliye memuriyet yolunu açtı.
Kamuda boş bulunan 'engelli' kadrolarının bu yıl doldurulacağı müjdesi geldi. Uygulamayla, 2010'da 38 bin engelliye devlet kapısı açılmış olacak

Hükümet, emekliler ve "4-C"lilerin ardından bir müjde de engellilere vermeye hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, yıllardır boş bulunan 38 bini aşkın engeli kadrosunun 2010 yılında doldurulacağını açıkladı.

Kamuda toplam 50 bin engelli kadrosu bulunduğunu, ancak bunun 12 bininin kullanıldığını hatırlatan Dinçer, şu müjdeyi verdi:

"Bütçe Kanunu'nda yapılan bir değişiklikle 38 bin kadronun tamamının kullanılmasına imkan sağlandı. Çalışma Bakanlığı olarak özellikle kamu kurumlarında engellilerin çalıştırılması konusunda özel bir çalışma başlattık. 2010'da kamu kurumlarında bu boş kadrolar mümkün olduğu kadar doldurulacak."

Hükümet engellilere tahsis edilen 38 bin kişilik kadroyu genel kadronun dışında tuttu. Böylece kadro sınırlamasını gerekçe göstererek engelli istihdam etmeye yanaşmayan kamu kurumlarının bahanesi de ortadan kaldırılmış oldu.

Yasaya göre, tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlar "engelli" olarak nitelendiriliyor. Kamu kurumları, dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında engelli çalıştırmak zorunda. Halen Milli Eğitim'de 16 bin, Sağlık Bakanlığı'nda ise 8 bin engelli kadrosu boşta bulunuyor.
kaynak: http://www.haber3.com/erdogandan-bir...ha-539175h.htm

cok güzel

----------

2010 yılında 38 bin özürlü alınabilir mi?

tarih.gif
05 Ocak 2010, 09:56
kullanici.png
Editör
2010 yılı bütçe görüşmeleri sırasında en çok değinilen konulardan bir tanesi özürlü alımıdır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesine göre kamu kurumları toplam dolu kadrolarının yüzde 3'ünü özürlülere ayırmak zorundadır. Ancak kamu kurumları bu sorumluluklarını yıllardır yerine getirememektedir. İlgili Bakanların yaptığı açıklamalara göre de, bugün itibariyle 38 bin özürlü kadrosu boş bulunmaktadır.
Yılardır, özürlülere ayrılan kadrolar boş bulunmaktadır. Bu konuda yayımlanmış Başbakanlık Genelgeleri de bulunmaktadır. Ancak en büyük personele sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlarda, hizmetin gereğinden dolayı, özürlü istihdamı biraz daha zor olduğundan, kadrolar boş kalmıştır.
Ancak, 2010 yılı için, Ak Parti hükümeti tarafından özürlü istihdamına özel bir önem verildiği görülmektedir. Zira, özürlü personel alımı, 2010 yılı bütçe kanununda açıktan atama izni sınırlamalasının dışında bırakılmıştır. (Madde 22/2) Bir başka deyişle, özürlü personel alınınca kurumun açıktan atama izni sayısı azalmayacaktır. Bu oldukça önemli bir adımdır. Bu kanuni düzenleme sayesinde, 2010 yılında daha fazla özürlü memur alınacağı söylenebilir.
Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir: 2010 yılında özürlü memur alımı sayının 38 bine varması, bir başka deyişle boş olan 38 bin özürlü kadronun hemen 2010 yılında doldurulması oldukça zordur. Zira, kamu kurumlarının kendi hizmet yapılarından kaynaklanan sorunlar bulunmaktadır. Örneğin özürlü polis memuru istihdamı nasıl yapılacaktır? Öncelikle bu tür sorunların çözülecektir diye düşünüyoruz.
Özürlü ziyaretçilerimizin, 2010 yılından umutlu olmaları, ama istihdama ilişkin sorunları da göz önüne alarak her özürlünün istihdam edileceği gibi bir beklentiye girmemeleri uygun olacaktır. Bu ülkenin en büyük ihtiyacı olan öğretmen alımında dahi yılda 40 bin kadrolu öğretmen alımı yapılamamaktadır. Bu husus unutulmamalıdır.

benim ayağım diz altından itibaren yok ve buna rağmen bana %34 işgöremezlik raporu verdiler.bence bu sorunu da artık gündeme getirsinler.ayağı olanlar bile %40 üzerinde rağor alırken ben olamyan ayakla %34 alıyorum bu nebiçim bir kanun.

bird tarih verseler de işimizi gücümüzü ona göre ayarlasak dükkanıımı felan satayım

Dadash kardeşim bence çok acele etme.
Fazla güvenme derim.herşeye rağmen dükkanını elinden çıkarma.

kayaozesen;

bence satma. kiraya ver oradan da bir gelir olsun...

Kamuda 38 bin özürlüye iş olanağı

Yeni yılda 38 bin 192 özürlüye kamuda iş imkanı sağlanacak.

2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda, kamuda ilk defa işe alınacak özürlülere yönelik istisnai düzenlemeler yer aldı.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun "Kadroların kullanımına ilişkin esaslar" başlıklı 22. maddesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının 2010 yılı içinde atama yapabileceği kadrolar belirlendi.

Yasada, 657 sayılı kanunun 53. maddesine göre yapılacak özürlü personel atamaları istisna kapsamında tutuldu. Düzenlemeyle kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü çalıştırmak zorunda bulunan ancak bu yükümlülüklerini kadro sınırlaması ve diğer nedenlerle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşları, 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını doldurabilecek. Böylelikle kamudaki özürlü istihdamı kadro sınırlamasının dışında bırakılarak, 38 bin 192 özürlüye devlette iş imkanı sağlanacak.

Halen Adalet Bakanlığında bin 813, İçişleri Bakanlığında 619, Milli Eğitim Bakanlığında 16 bin 256, Sağlık Bakanlığında 8 bin 51, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında 780, Diyanet İşleri Başkanlığında bin 638, Gelir İdaresi Başkanlığında 628, Emniyet Genel Müdürlüğünde 6 bin 229, Orman Genel Müdürlüğünde 229, diğer kurum ve kuruluşlarda bin 949 açık özürlü kadrosu buluyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 48 bin 549 özürlü kadrosundan 10 bin 357'si istihdam ediliyor. 38 bin 192 kişilik istihdam açığının yeni düzenlemeyle tamamen kapatılması bekleniyor.

Haber.türk.net

ak partı gurup toplantısını izledimde engellilere yönelik birşey denmedi başbakan bişey sölemedi bizlerle ilgili:)

ozürlüler idaresi başkanlığı da 3 aralıkta uyuyakalmış heralde kış uykusuna hala 3 aralık aliye kavafın açıklamaları gündemde:)

slm.peki nasıl alınacak bu özürlülre şarlar ne olabilir sizce

evet bende çok merak ediyorum aranan şartlar nedir acaba?

evet arkadaşlar başbakan ilk bombayı patlatmış.

en düşük emekli maaşı alan emeklilere %20.4
en yüksek emekli maaşı alan emeklilere de %4.5 oranın da zam yapmış..

arkdaşlar 38bin kadro az değil şartı şurtu hepsi ayarlanır bence

Merhabalar kardeşim. Kamu açtı mı?

kapıları açtıda önünde zebellahlar duruyo içeri giremiyoruz

arkadaşlar peki simdi 38 bin engelli açık kamuda simdi okul durumu ilk okul ortaokul ve lise ve dengi yüksek okul ortaokul ve ilkokulda acaba bu 38 bin kişi içindemi acaba

henuz detayli bir bilgi yok ney nasıl olacak bekleyip göreceğiz

herkese merhabalar
38 bin ozurluye baslayacak ne zaman haber cevap yok kpss degil mi?ozurlu sinav girecek mi?

mecitkara67;

yazdıgına anlayamadımki tam olarak acıklasan:)

Üst Alt