Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle herkese merhaba. Sayın Kalem benim sorum şu; Ben 2011 yılında evde bakım maaşı aldım süresi 5 yıldı,geçen yıl bitti ve kesildi. Raporumu yeniledim bu sefer oran düştü, ağır engellilik kalktı. İtiraz ettim filan değişen bir şey olmadı. Tabi kafayı yedim en sonunda. Şuan maaş filan almıyoruz. Annem geçenlerde bi akrabanın ona benim toplu bir miktar para alabileceğimi söylemiş böyle birşey mümkün mü onu merak ediyorum ayrıca benim hiçbir gelirim yok çalışmıyorum evdeyim bütün gün vakıf aylığı ve 2022 aylığını size sormak istiyorum.

Evde bakım maaşında toplu ödeme olmaz, zaten sizin Raporda ağır engelli (evet) ibaresi olmadığı için kesilmiş
2022 maaşı için evde kişi başı 423,58 TL yi geçmeyecek, geçmiyororsa bağlı bulunduğunuz sydv basvur.

Evin geliri bu sınırı hayli hayli geçiyor ancak evin gideri de bir o kadar çok. E bu durumda ben ne olacağım devlet beni düşünmüyor o zaman? Benim masraflarım ihtiyacım karşılanmadıktan sonra neye yarar bu engelli maaşı kime ne faydası var illa bizde illegal yollara mı başvuralım

Vakıf aylığı için öksüz yetim sart, ve gider düşülmüyor aksine daha önce aradaki fark gelire ekleniyordu@önder haksızlık yapma bunu yapanlar utansın

Önder Elgörmüş evde bakım aylığınız rapor süresi dolduğundan dolayı kesilmiş. yeni aldığınız raporda da agır özürlü ibaresi yokmuş. bu durumda evde bakım aylığı bağlanmaz. agır özürlü rapor olmadan evde bakım aylığı almanız mümkün değil. rapor oranınız % 40 ve üstü ise elbette 2022 aylığına başvurabilirsiniz. ancak hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstündeyse 2022 aylığı baglanmaz.
aynı şekilde % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunuz varsa vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaçlık aylıgına başvurabilirsiniz. muhtaçlık aylıgında belli bir kontenjan sınırı var. ayrıca puanlama sistemine göre aylık hak sahipleri belirleniyor. gidip başvurun, şansınızı deneyin. ama baştan soyleyim, sınırlı bir kontenjan sözkonusu oldugundan muhtaçlık aylıgının da baglanacağını sanmıyorum ama şansınızı deneyin muhakkak.

kunta biraz sabır:) bu hafta içi 2017 yılının ikinci altı ayı evde bakım aylık miktarlarını hesaplayıp buradan yayınlayacağım:) maliyenin enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirlemesini bekliyorum.

Kalem teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.

Ayrıca Sedat Yıldırım size de çok teşekkür ederim bana ilgi gösterip zamanınızı ayırdığınız için. Allah razı olsun.

Ben şuna anlam veremiyorum 2011 yılında 15 yaşındaydım ve rahatsızlığım bana o kadar da engel değildi ama aradan 6 yıl geçti ve ben en az 3 yıldır büyük sıkıntılar çekiyorum. Bu doktorlar kör mü acaba göz göre göre bizi mağdur bırakıyorlar? Ben maddi imkansızlıktan eğitimimi tamamlayamadım. Kişisel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Bu maaş bize bunun için verilmiyor mu? Gözlerimin içine baka baka bunu bana reva gördüler ya onları Allah'a havale ediyorum.
Kalem abla *veli* arkadaşımız muhtaçlık aylığı için öksüz yetim şart demiş doğru mu bu? Benim sağlık kurulu raporumun oranını %77, ancak aile gelir ortalaması çok yüksek ben aç olduktan sonra neye yarıyor gerçekten anlamıyorum. Benim hakkım değil mi bu maaş? 2 abim var kendilerine çalışıyor. İkisinin de kredi ve ceza borçları var 3 sene sürer ödenmesi girmişler bir borç batağına Allah kurtarsın ne diyim. Bir tek babam var çalışıyor ayrıyetten emeklisi var. Kız kardeşim orta son sınıf. Annem ev hanımı benle bile ilgilenemiyor kadıncağız hepimize birden nasıl yetişecek zor yani çok zor Allah yardımcımız olsun...

evde bakım aylıkları ne kadar oldu arkadaşlar bilen varmı?

Toplu sözleşme ile memur maaş katsayısına. (0,096058) %4eklenecek(0,0990,57) ve yılın ilk 6 ayı enflasyon oranı %3 den fazla olursa, olduda 2017 yılı ilk 6 ayı enflasyonu %5,89 oldu
%2,89+%4+%6,89zam
Buda 10000gösterge rakamıyla çarpımı sonucu 990,57 tl olur %2,89 enflasyon farkınıda ekle 1020tl.
Not:kesin degil bir tahmin

Son düzenleme:
01.07.2017-31.12.2017 döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları 1027,06 TL olmuştur.

2022 aylık miktarlarını da şimdi yayınladım ablası:) 2022 forumuna bakarsın artık:)

@Önder Elgörmüş öyle bir şey yok. @*veli* sana yanlış bilgi vermiş. vakıflar genel mdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığı, şartları uygun olan % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olan engellilere de ödenir.

http://www.vgm.gov.tr/sayfa.aspx?Id=14 şartlar neymiş bir okuyalım isterseniz
MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
Anne babası olmaya ne deniyor?
Yoksa yetim öksüz anlamlarını degişti haberim yok?

*veli* orayı biliyorum merak etme. defalarca o konu hakkında cevap vermiş, üyeleri bilgilendirmiş biriyim. yetim ve öksüzün ne demek olduğunu da biliyorum. kopyaladığın yeri dikkatli oku:" Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;"
yetim ve öksüz çocuklara ödendiği gibi % 40 ve üstü engellilere de ödeniyor. sen de geçmiş yetim ve öksüz olmak şart demişsin.

Sınırlı bir kontenjan var, 2022alması daha uygun bence.

teşekürler kalem.. 67 TL zam görmüş oldu bakım aylığı

evde bakım kişi başı nekadar arkadaşlar net olarak

Sınır degişmedi(847,16) degisebilen aylığı (1027,06)tl oldu ilk defa agustos ta alınacak

neden acaba değişmedi biliyorsunuz gelir 1lira dahi değiştimi hemen kesiyorlar maşı

2017sonuna kadar bu kerim bey, malesef vermemek için her yolu kullanıyorlar misal
Gelir artınca bildir derler bu durumda azalınca bildirelim eger aradaki farkı vereceklerse.

OturanBoğa 2017 yılı ilk altı ayının maaş miktarını da silmişsin. altta kalsın o bilgi. arşiv oluyor benim için. lüzum duydugumda hesaplar için bakıyorum buraya ben. ne yaptın sen ya!

yahu istesem temmuz zamları için ayrı başlık açardım. 2017 yılı için tüm miktarların bir arada olması benim hesap yapmamı kolaylaştırıyor.

Ablacim ben agir engelliyim emekli maasim 1950 tl. Edim evde bakim maasi aliyor 960 tl evde uc cocuk var kizim ise baslarsa asgari ucretle evde bakim maadi kesilirmi kizin ikametini babamgilin yanina aktarsam sorun duzelirmi

5*847=4235 tl sınırı, geçmezse sorun olmaz
Evde bakım için, alınan evde bakım maaşı gelire dahil edilmez sizin şu anda sadece emekli maaşınız 1950tl gelir sayılıyor

kalem hanım iyi günler
ben babaanemin üzerine ötv indirimli araç aldım aracın indirimli fiyatı 92 bin. Aracın tüm masraflarını ben karşıladım babaannemden herhangi bir para çıkmadı bunuda belgeleyebilirim.
1- Yengem maaş almıyor amcam 1000 tl emekli aylığı alıyor. babaanem 800 tl emekli maaşı alıyor
2- bakım aylığı bağlandı onu alıyor
3- ben aracı 05 Haziran 2017 tarihinde aldım fakat gelir getiren bir araç değil ev için alındı fakat ben o evde yaşamıyorum evde 3 kişi kalıyor.
bu durumda bu hesaplama nasıl oluyor ayrıntılı hesaplarmısınız bide bakım aylığı kesilir mi son durum nedir bildirim yapacam bugün yarın.. Teşekkürler

araç nasıl ekleniyor hesaba hesaplama nasıl araç dahil

Bu aracı nasıl aldı diye inceler heyet, bakım maaşı için gelir beyanı verilir baska geliri vardamı aldı diye

haneye giren 1 lira artı para yok her şeyi ben karşıladım belgeler elimde zaten. Ne gibi evrak lazım bildirim için

Araç aldık demen yeterli, fatura isterler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt