Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iyi gunler bana bilgi verirseniz sevinirim ilk maaş alcam engelili edevlette hazir odeme diyiyor ama tarih belirlenmemis 5demi alcam

TC kimliğin son rakamına göre aylıklar ödeniyor evet 2022 aylıkları hesaba yattı

Buket,
Ödeme Günleri :
Ödemelerde oluşabilecek yığılmaları önlemek amacıyla;
• Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Iyi akşamlar foruma yeni katıldım bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevınırım
babamın yuzde 80 agır engelli raporu var. Babam annem ve kız kardesım aynı evde yasıyor kız kardesım unıversıte okuyor. Annem ıcın evde bakım aylıgına basvurmak istiyoruz.aylık gelir miktarı kafamızı karıstırdı babam emeklı 1850 tl maaş alıyor oturdugu ev 3 katlı bir katında kendı oturuyor bir katında erkek kardesım evlı o oturuyor bır katıda kirada 300 tl kıra alınıyor (aslında bu kıradakı evın parasını ben alıyorum evın bır katını erkek kardesıme dıgerınıde bana verdı kira getirisinide bana veriyor fakat resmıyette babam alıyor gorunuyor vergısını verıyor.ayrıca oturdukları ev eski ev oldugu için e devlette arsa gorunuyor ama kiradaki daire için kira vergisi oduyoruz) annemın ustunede arac var.ayrıca koyumuzde babamın ve annemın uzerıne babalarından kalma pek bir degerı olmayan bırkac tarla var.babama evde bakım aylıgı verılırmı.

Forumda bır kac gundur ıncelıyorum anladıgım kadarıyla gelırı olan seyler dıkkate alınıyor dıye anladım babamın maası (1850 tl) ve kıra (300 tl). Benım anladıgım kadarıyla sartlar uyuyor dıye anladım. Ama sıze bir danısıp tam olarak ogrenmek ıstedım. Bıraz uzun yazdım kusura bakmayın acıklayıcı yazmak ıstedım tam bir bilgi almak için. şimdiden cok tesekur ederım iyi aksamlar

karaca4141 hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması lazım evde bakım aylığında. tarlalar hariç geliriniz uygundur.
evde bakım aylıgında tarla geliri de hane gelirine eklenir. tarla geliri için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü, il tarım müdürlüğünün tarla için belirlediği geliri esas alır. hiç gelir getirmiyorsa bile il tarım müdürlüğü tarla için belli bir gelir çıkarabilir. o yüzden babanızın üstüne olan tarlaların gelirini öğrenmek için il tarım müdürlüğüne gidip tarla gelirini öğrenmeye çalışın. eger il tarım müdürlüğünün tespit ettiği geliri almıyorsanız oradayken duruma müdahale edin.
tarlalardan gelir elde etmiyorsanız ya da etseniz bile tarlanın ortalama aylık gelirini de hane toplam aylık gelirine eklersiniz. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa geliriniz uygun çıkar.
evde bakım aylığına başvurmadan önce şu tarla gelirlerini sorgulayın derim bir pürüz varsa başvurudan önce halletmiş olursunuz.
zaten evde bakım aylığına başvurunca da il tarım müdürlüğünden tarla geliri için belge isteyeceklerdir.

evde bakım aylıgı için gelirinizin uygun olması yetmez. iki şart daha var:
1. % 50 ve üstü agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu ( babanızın raporu uygun. bu konuda sorun çıkmaz).
2. babanızın bakıma muhtaç durumda olduğuna dair bakım hizmetleri değerlendirme heyetnin olumlu kanaat bildirmesi gerekir.
bu üç şarttan (gelir artından bahsettim en başta zaten) birinde bile uygun bulunmadığı takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.
evde bakım aylığının baglanamsı için bu 3 şarta da uygun olması gerekir.

bakım hizmetleri değerlendirme heyeti babanızın bakıma muçtaç olma durumunu şu linkteki kriterlere göre belirleyecektir:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A, B, C, D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyması halinde bakıma muhtaç durumda sayılacaktır. bakım hizmetleri degerlendirme heyeti bu tespiti yaparken engellinin yaşından dolayı yapamadıklarını dikkate almaz. ayrıca raporda bahsi geçmeyen hastalıklardan dolayı yapamadıklarını da dikkate almaz. heyet, sadece raporda bahsedilen hastalıklardan dolayı yapamadıklarını değerlendirir.
verdiğim bu bilgiler ışığında linkteki kriterleri inceleyin bilginiz olsun.

en kısa sürede de gidip aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapınız:) siz başvurunuzu yaptıktan sonra sıraya alınacaksınız. sıranız gelince bakım hizmetleri değerlendirme heyeti hanenize gelecek.
zaten başvuru yaptıgınızda kafanıza takılan bir şey olursa il müdürlüğüne sorarsınız, rehberlik ederler size.

Abalacım öncelikle yardımcı oldugun için çok tesekkur ederım babam kanser hastası yuruyebılıyor ama tmerdiven falan tek başına çıkamıyor durumu anlık degısıyor tuvaletıne yardımcı olmamız lazım kalkması ve oturabılmesı için yani tek başına hareket edebılecek durumda degıl. Yani çok kötüde degıl ama tek başına bırakamıyoruz mesela. Tarlalardan hiç bir gelir almıyoruz sadece koyde duruyorlar boş arazi .evlerın bir sıkıntısı olurmu acaba sadece bir tanesi kirada onunda vergisini veriyoruz zaten

karaca4141 evlerden kira getirisi vs gibi gelir sözkonusu olursa dikkate alınır. babanın oturdugu ev hiçbir şekilde gelire dahil edilmez. evin birinden de kira alıyorsunuz. o evin kirası hane gelirine eklenir. bir evde de abin oturuyormuş. babası kira almıyormuş. işi yokuşa sürerlerse ortalama bir kira bedeli yazarlar sadece. ama işi yokuşa süreceklerini sanmıyorum. en kötü ihtimal diğer oratala bir kira miktarı yazarlar.
evler korkutmasın yani sizi. tarlalar için yukarıda uzun uzadıya açıklama yaptım. tarla geliri için il tarım müdürlüğü ile işiniz. onlar bir gelir belirtmiş olabilirler, kontrol edin. gelir yüksek çıkarsa da duruma mudahale edin.
bakıma muhtaç olma kriterlerinin linkini verdim size. buradan ne desem boş. siz iyice inceleyin o linki.
bu konuda heyet karar verecek heyet olumlu karar verirse evde bakım aylıgı baglanır. il müdürlüğü heyetin kararına göre işlem yapar.
siz başvurunuzu yapın. gelişmelerden de beni haberdar edersiniz zaten. gerekirse gelişmelere göre yeniden durum değerlendirmesi yaparız. il tarım müdürlüğünden tarla gelirini sosrgulamayı da unutmayın:)

Ablacım ilgin için çok tesekur ederım
bu tarlalar için il tarım mudurlugune gıdıp sorgulamak gerekıyor deme? Internetten sorgulama falan yapılabılıyormu?

karaca4141 hiç bilmiyorum ablası. il tarım müdürlüğünü arayıp tarla gelirinizi nasıl öğreneceğinizi sor. gitmen gerekirs ede git:) ama gidince bari belge de al ki sonradan tekrar çıkartmak zorunda kalma.

6.aydan sonra evde bakım aylıkları zamlanacakmı yoksa yıl sonuna kadar bu şekildemi gidecek birde asgari ücret 6. ayda zam almayacak sanırım gelir oranları aynımı kalacak

kunta 1 temmuz'dan itibaren evde bakım aylıkları yeniden belirlenecek, yani zamlanacak.
ama biliyorsun evde bakım aylıkları peşin ödenmiyor. temmuzda alacagınız evde bakım aylıgı, haziranın evde bakım ucretidir. dolayısıyla temmuzda zamlı almayacaksınız. ama agustosta evde bakım aylıklarını zamlı alırsınız (temmuzun evde bakım ücreti agustosta ödeniyor çünkü).
gelir sınırı aynı kalacak malesef.
01.01.2017-31.12.2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 847,16 TL'dir. yıl boyunca bu miktar değişmeyecek.

hane gelir sınırı 01.01.2018 Tarihi itibariyle yeniden düzenlenecektir.

NOT: maliye, enflasyon farkına göre memur katsayısını yeniden belirlediğinde (en geç temmuzun ilk haftasında belirler) evde bakım aylıklarını hesaplayıp buradan yayınlayacağım inşallah.

3 yaşında serebral palsili çocuğum var heyet raporunu yeni aldık esim su an çalışmıyor fakat kamyon ve arabamız var bunlar benim ustume ben bakım aylığı alabilir miyim

Rapor ağır engelli (evet) se gelir evdeki kişi başı(847,16 tl) yi gelmezse alırsın ticari bir gelir vardır kamyon ve arabadan(240/1gelir olarak gösterilir) emin degilim bilen biri yardımcı olur biraz bekle

Ayaz34 , *veli* nin de dediği gibi evde bakım aylığının baglanması için çocugunun raporunun % 50 ve üstü ve agır özürlü kısmının "evet" işaretli olması, hanede kişi başına düşen aylık gelirin de 847,16 TL altında olması lazım.
kamyondan ticari kazancınız vardır. dolayısıyla kamyondan kazandığınız aylık gelir hanenin toplam aylık gelirine dahil edilir. binek aracınızdan ticari kazancınız yoksa araç gelir olarak dikkate alınmaz ama dosyanızda bilgisi tutulur.
evde bakım aylıgında ayrıca çocugunuzun bakıma muhtaçlığı konusunda bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerekir:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bu bahsettiğimiz 3 şartta da uygun bulundugunuz takdirde evde bakım aylıgı baglanır. ama birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde, aylık baglanmaz.

raporunuz uygunsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapınız. onlar gerekli rehberliği yaparlar size zaten. kafanıza takılan bir şey olursa da buradan rahatlıkla sorabilirsiniz.
*veli* evde bakım aylığında araçların kasko/rayic degeri dikkate alınmaz. ticari kazanç sözkonusu ise dikkate alınır.

Başvuru yaparken neler gerekli raporu biliyoruz ama esim su an çalışmadığı için gelir beyannamesini nasıl bildiricez

Ayaz34 siz raporla birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvurunuzu yapın. onlar size hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini söyler ve size rehberlik ederler. zaten başvurudan sonra hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelip gelir durumunuzu ve bakıma muhtaç olma durumunu degerlendirirp bakım raporu hazırlayacaktır. heyet aynı zamanda size rehberlik de edecektir.
ayrıca kafanıza takılan soruları alo 183'ü arayarak sorabilirsiniz.
alo 183 haftanın 7 gunu 24 saat ücretsiz olarak hizmetinizdedir.

Ablacım tesekur ederım yardımcı oldugun için başvurumuzu yaptık verdıklerı evrakları hazırladık dedıklerı yerelere gıttık sadece elımızdekı kagıda hemen bır kase ımza vurup gonderdıler ne bır bılgısardan baktılar nede bırsey sordular en son sosyal yardımlasmaya tapuları goturduk buralardan bır gelır elde etmıyoruz dıye soyledık bu tarlalardan bır gelır etmedıgımıze daır bızden ımzalı bır yazı aldılar şimdi eve gelmerını beklıyoruz.ne kadar surede gelırler bılmıyorum artık.

Bulunduğunuz yerdeki yorgunluğa göre değişir

karaca4141 e şimdi heyeti beklemek kaldı yani:) bence aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayıp heyetin ne zaman geleceğini öğrenmeye çalış.
evde bakım aylığı başvuruları başvuru tarihine göre sıraya alınıyor. heyetin gelmesi yoğunluğa göre değişebilir. erken de gelebilir geç de.

Abla gelmişler bugun adımıza haberımızın olmadıgı bır dukkan cıkmıs :) sanırım bır karısıklık oldu dukkanın bızle alakalı olmadıgına daır yazı aldılar ve zıraat bankasından hesap acıtın bıldıgılerını getırın dedıler.hesap acıtırın dedıklerıne gore olumlumu acaba yada nereden takıp edebılırım olumlu yada olumsuz oldugunu

Hesab ac dedilerse, onay verildi artık maaş bağlandı demek,

karaca4141 hadi gözün aydın ablası. heyet de gelmiş:) karar olumlu olacaktır inşallah:) aylığın onaylanıp onaylanmadığını ancak evde bakım aylığı için başvurdugun aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak ya da giderek öğrenebilirsin. bilgi alman için başka yol yok.

iyi günler kalem hanım. Benim oğlum engelli olması sebebiyle evde bakım aylığı alıyorduk. Rapor tarihi bittiği için tekrar yeniledik ve yenilenen rapor ile 36.000 tl sini kendim 64.000 tl.sinin ise kız kardeşim ödemesi(banka dekontları mevcut) koşuluyla 100 bin tl ye araç aldım. Maddi gelirim 1440 tl ev de 5 kişiyiz. Araç aldığım için bakım aylığı donduruldu. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü ile yaptığım görüşmede bana araç nedeni ile aylığın dondurulduğunu, bana bir evrak göndereceklerini ve evrakla birlikte bir dilekçe yazarak kendilerine teslim etmeme müteakip araştırma için heyet geleceğini söylediler. Benim bu durumda izlemem gereken yol nedir. Dekontları arz etsem etkisi olur mu?Teşekkürler.

hasan1979 dekontları iletmenie gerek yok. bankadan gerekli bilgilere ulaşmak kolay.
lüzum duydukları belge olursa sizden isterler zaten.
size anlatmışlar ne yapmanız gerektiini de. evrak göndereceklermiş size ve siz de evrakla birlikte dilekçe yazıp il müdürlüğüne ulaştıracakmısınız. evrak gelince beni de haberdar edin. ne evrağıymış bakayım ben de.

yeni aldığınız raporda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değil mi?
kızkardeşiniz sizle mi kalıyor? aynı hanede mi yaşıyorsunuz? sanırım ayrı hanede yaşıyor?
ÖTV'den düşülmüş miktarı mı 100 bin TL?

5 kişilik bir hane, aylık gelir toplamı 1440 TL, bir de evde bakım aylığı var. bu gelirle 100 Bİn tl araç alınmış. il müdürlüğü bu yuz bin'in nasıl temin edildiğinin peşine düşer ve tespite çalışır öncelikle. sonuçta kızkardeşiniz de verse -64 bin vermiş yani- bu parayı sizin geliriniz sayarlar.
alınan araçla hane aylık geliri arasında ciddi bir uçurum var. karar olumsuz çıkar büyük ihtimalle.
daha önce beyan ettiğiniz gelirle alınamayacak bir araç alımı söz konusu.

Kız kardeşim evli ve ayrı yaşıyor. Ayrıca Ağır özürlü kısmı Evet işaretli.Bu konu ile ilgili olarak yapabileceğimiz bir şey var mı sizce. İlginiz içinde teşekkürler...

Kalem hanım ben bu internet sitesini kullanmayı beceremiyorumda ben burayamı yazılıyor bilemedim şimdi babamın maaşına başvurdum 2 gün içinde gidicekmiş ilgili kuruma ve sağlık sigortam için 34 tl ve birdahaki ay için 50 tl yatırın dediler yatırdım bu ayı ama kğıdı çektim gelir durumuyla ilgili babamın maaş bilgisi gözükmedi annem aldığı için annem vefaat edinxe maaş bilgisi durduruldu yazıuor 690 tl diye yazılı sizce banada 690 tl yazılırmı tek hak sahibiyim sonra 345 tl falanmı alırım yarısını bilemedim umarım 690 tl yazıyor ya inşallah öyledir

Sayın Kalem ; Ben bir şirkette SGK lı olarak çalışmaktayım. Maaşım 2500, lakin agi ve indirimlerle birlikte hesabıma net yatan 2834,97 TL dir. Evli olup; aile nüfusum 4 kişiden oluşmaktadır. Eşim % 38 rapor sahibi (Bir göz protez), en küçük 10 aylık oğlum sağ el 3 orta parmak mevcut değil (raporu yok).

Bu durumda var olan %60 oranındaki raporum yerine, ağır engelli raporu alırsam, evde bakım maaşı alabilir miyim?

+ olarak eşimin ve oğlumun engellerinden dolayı gerek maaşa gerekse farklı alanlarda bana katkısı nedir? (örnek erken emeklilik vb.)

%51 ve üzeri ağır engelli (evet) olmalı SSK lı olup olmaman önemli degil gelen heyetin kuruma sunduğu rapor gelirde sorun yok, muhtaçlık şartları na uygunsa müracaatta bulun.
Eşim %38dediniz tek göz%32 protez varsa %40 olmalı
Sade parmaktan yeterli oranı alamazsın

evde bakım aylığı 7. ay zam oranları belli oldumu yada zam olacakmı durum nedir bu konuda acaba

https://www.google.com.tr/amp/www.n...lar-3-temmuzu-bekliyor,DYM-1ytWEUK8Pv_sbTDGdgşu an için
%4+%3,18 (Haziran) 3 Temmuz da.
960,58 *%7,18=1029 küsür

01/01/2017-30//06/2017 tarihleri arasında uygulanacak memur maaşı katsayısı :0,096058 idi(%4)artışla 0,003 lik artışla
01/07/2017-31/12/2017 tarihleri arasında uygulanacak memur maaşı katsayısı: 0,099057oldu
Bu katsayısının (10000)gösterge rakamıyla çarpımı sonucu 990,57 tl
Buna 2017 yılı ilk 6 ayı enflasyon farkıda eklenecek(pazartesi) açıklanacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt