Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılı evde bakım aylığı miktarı ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba Kalem hanım
1.Evet oglum agır engelli ve %70 raporu var . Benim hesabıma yatıyor.
2.Evde olan 3 oglumdan biri 2 sene once vefat etti . Suan haneye katılan kızım ve onun kızı var . Ama agır engelli olan cocugum kaza gecırmeden once evliydi (Devam ediyor kagıt uzerinde ) ve 1 oglu var bizimle kalmıyor su anda
3.Suanda sadece evde karım calısıyor .Ama basvuru sırasında da calısıyor du . Bende emekliydim .Diger oglum acık ogretimde ogrenci.
4.3 sene once müstakil evi mutaahhit aracılıgıyla verdim. 3 daire aldık ve 2 daire de kendi imkanlarımızla kredi ve onceden biriktirdigimiz parayla aldık . Aracımız bulunmuyor .

Merhaba,

2 tane görme engelli kardeşim, ikisininde ağır engelli ve ℅90 raporları vardır.

4 katlı apartman var, babam emekli, 87 yaşında dedem var babamlarla kalıyor o da emekli. Babam ve dedem 1700TL emekli maaşı alıyor, 3 daire kirada ve 3 dairenin kira geliri toplam 1600TL dir. Babam bu sene kredi çekerek kardeşlerimden birinin üzerine ÖTV indirimli araç aldı, araç için her ay 1280 TL kredi borcu ödemektedir.

Evde annem dahil toplam 5 kişidir, çalışan yoktur...

Mevcut durum bu şekildedir, bu şartlar altında evde bakım maaşı almak mümkün müdür? Mümkün ise nasıl bir yol izlenmelidir?

Teşekkür ederim...

PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

casper7 vefat eden oğlunuzdan dolayı hanede kişi değişikliği olmuş.
1) oğlunuzun vefatını ve haneye katılan kızınız ve oğlunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirdiniz mi?
2) anladığım kadarıyla evde bakım aylıgı baglandıktan sonra evinizi müteahhite vermişsiniz ve 3 daire sahibi olmuşsunuz. 2 daire de kendi imkanlarınızla almışsınız. evde bakım aylıgı baglandıktan sonra aldıgınız evleri evde bakım aylıgı aldığınız il müdürlüğüne bildirdiniz mi?
3) oturdugunuz ev dışındaki dairelerden kira alıyor musunuz? alıyorsanız toplam kira geliri ne kadar?

evde bakım aylıgı aldıktan sonra edinilen mallar il müdürlüğüne bildirilmesi gerekir. ayrıca hanede kişi değişikliği oldugunda yani birileri ayrıldıgında bildirilmesi gerekir. bunları yapmadıysanız yapınız.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında kalırsa evde bakım aylıgı devam eder. aksi durumda kesilir.
sizin gelirlerinizin tekrar incelenmesi gerekmekte. evde bakım aylıgı baglandıktan sonra kendi imkanlarınızla 2 ev daha almışsınız çünkü. gelir artışı söz konusu ayrıca aldıgınız kira gelirlerinin de gelire dahil edilmesi gerekmektedir.
zaman geçirmeden bidlirimlerinizi yapınız.

blackman34 hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 847,16 TL altında. dolayısıyla geliriniz uygun. aldıgınız araçtan gelir elde etmiyorsunuz. gelire dahil edilmez o. raporlarında agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretliymiş. rapor da uygun. geriye kaldı tek şart olan bakıma muhtaç olma durumu:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bagımlı veya en az ikisinde kısmen bagımlı çıkarsa bakıma muhtaç sayılırlar. bu degerlendire yapılırken yaştan kaynaklı yapamadıkları değil raporda geçen engelinden dolayı yapamadıkları dikkate alınır sadece. siz de kardeşlerinizi sadece engelinden dolayı yapamadıklarına göre degerlendirin ki fikriniz olsun. çünkü bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu şekilde bakıma muhtaçlığı degerlendirecektir.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip her 2 kardeşiniz için de evde bakım aylıgına başvurun. başvurunuzdan sonra evinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelip incelemede bulunacaktır. eger heyet kardeşlerinizin bakıma muhtaç oldugu yönünde karar verirse ve diğer şartlarınızı da uygun bulursa her 2 kardeşiniz için de evde bakım aylıgı baglanacaktır. bir bakıcı aynı anda en fazla 2 kişiye bakım hizmeti verebileceğinden kim bakıcı olacaksa ikisine de bakıcı olma talebinde bulunabilir.
her ikisi de bakıma muhtaç engelli olarak kabul edildiğinde diğeri 2 kişi sayılacagından artık hane sayınız da 6 olarak değerlendirilecektir.
ama bakıma muhtaç bulunmadıkları takdirde hane geliri ve rapor uygun olsa bile evde bakım aylıgı baglanmaz bilginiz olsun.

Abla ben*%97 ağır engelliyim*(fiziksel) 17 yaşındayım*annem*yani bakıcı olan kişi aylık*ortalama 750 lira bakım aylığı veriliyor burda okuduğum kadarı ile 960 lira olması gerekiyor*neden değil?

17 yasinda oldugun icin.
18 yasindan sonra tam alacakdir.

erdal71 öyle bir şey yok. tamamen yanlış bilgi vermişsin.

kcan0404 evde bakım aylıkları her ay ödenir ve miktarları bellidir. 2o16 yılının ikinci altı ayında yani 01.07.2016-31.12.2016 döneminde evde bakım aylıkları 932,59 TL olarak belirlenmişti.
evde bakım aylıkları bir ay bakım hizmetinden sonra ödenir, peşin ödenmez.
o yüzden annen ocak ayında aralık ayının bakım hizmeti olarak 932,59 TL aldı.
2017 ocak ayının evde bakım ücreti ise 960,58 TL
Ocak ayının bakım hizmetini de bu ay (şubat) aldı. yani 960,58 TL
960,58 TL'yi şubatta aldınız sadece.
mart,nisan,mayıs, haziran ve temmuz'da da 960,58 TL alacak annen.

Son düzenleme:
Yani engelli 3 ayliklarda var ama yas siniri 18 yas kucukler buyukler maas farkj.
Buda oyle degilmi?

erdal71 2022 aylıklarına bakarak evde bakım aylıgı ile ilgili bir konuya tahmine dayalı bilgi veremezsiniz. 2022 aylıkları 2022 sayılı Kanun'a, evde bakım aylıkları da 2828 sayılı kanuna tabidir. yani her iki aylıgın da mevzuatı farklıdır. evde bakım aylıkları yukarıda anlattıgım gibi ödenir. bakıcı isterse 2 yaşındaki çocuga baksın 760,58 TL alır.
NOT: lütfen bilgi paylaşımında bulunurken doğruluğuna emin oldugumuz bilgileri paylaşalım.

Kalem hanım, ilk önce cevabınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim için soruyorum, sadece gelir durumumu hesaplanıyor? Mesela, kardesim üzerine alınan ÖTV indirimli araca her ay babamın maaşından 1280TL kredi ödemesi yapılıyor, bu durumda her ay maaşını 1280TL eksik almış oluyor, bu gidere sayılmaz mı?

Ayrıca, başvuru esnasında görevli kişiler evin var, 3 kiracın var(toplam kira geliri 1600TL), araban var(dediğim gibi her ay maaştan kesilerek kredi ödemesi yapılıyor) durumun iyi...vs alamazsınız diye birşey diyebilir mi?

Benim anladığım kadarıyla bu evde bakım maaşıdır ve gelir kriterleri ve bakıma muhtaclık kritikleri uyuyorsa alinabilmelidir.

Sonuçta evde 2 tane â„…90 ağır gorme engelli raporlu ve 87 yaşında yaşlı bir adam var ve bunların hepsine annem tek başına bakıyor ve bu da hiç kolay olmuyor, ben annemin bu maaşı hak ettiğini düşünüyorum

Tekrar teşekkür ederim

PLK-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mrb kalem hanım sıze bır sey daha sormak ısıtıyorum izninizle evde bakım parası için eve heyet geldı bır kaç bır sey sormuşlar. sonra sıze telefon gelecek demışler olumlu ya da olumsuz bırsey sylememışler. ne zaman geri donuş yaparlar. Eğer olumlu olursa bundan sonrakı surec nasıl olur. Bilgi verırımısınız cok tesekurler

Kalem Melek abla, bu evde bakım parası için eve giren gelire bakmak çok saçma değil mi...Yada birtek ben mi böyle düşünüyorum...

blackman34 araç ticari bir gelir getirmiyorsa gelire dahil edilmez. araç için ödenen kredi borcu asla ve asla gelirden düşülmez. evde bakım aylığında hiçbir şekilde gider gelirden düşülmüyor.
3 evinizin olması, kiraya vermeniz, aracınızın olması onların derdi olamaz. onemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olmasıdır.
yalnız daha önceki mesajınızı ve verdiğim cevabı tekrardan okudum. siz babam ve dedem 1700 TL emekli aylıgı alıyor demişsiniz. ben de onu sadece 1700 TL olarak hesapladım. yoksa her ikisi de mi 1700 TL emekli aylıgı alıyor?
eger her ikisi de 1700 TL emekli aylıgı alıyorsa bu durumda 2 emekli aylıgı ve 3 evden alınan kira ile birlikte sınırı geçiyorsunuz.

fatmamertzengin ablacım onların aramasını ne bekliyorsun ki?:) belli aralıklarla evde bakım aylığı için başvurdugun aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü ara ve süreci yakından takip et. aylıgının baglanıp baglanmadıgını ögrenmeye çalış:)

raaamis bence de saçma ablam. bence de evde bakım aylıgı baglanırken hane gelirine bakılmamalı.

Kalem

nasıl gelire bakılması saçma kalem apla biraz mantıklı düşünmek lazım zenginse neden verilsin asıl sorun agır özürlü raporu alınıp eve heyetin gelmesi saçma agır özürlü raporu olanların gelirinide kontrol edilip direk baglanması lazım

KALEM HANIM SELAMLAR.. engelliye ait miras karışık tarla sattık 40 bin tl var diye bildirdim...geç bildirimim söz konusu sorun çıkmaz bir daha yapmayın denildi.. eve geldiler evrak bıraktılar kurumları dolaştım verecem...merak ettiğim asaltekin kardeşin ki gibi tek seferlik gelir sayarlarsa kesilirmi....araç alacağız kaynağı bu satış dedik...30___40 bini geçmeyin dediler ihtiyacımız olan araç ötv siz 60___70 lira ben ısrarla fiyatlar yükseldi 2___3 yıl önce bu araçlara onay veriyordunuz diyorum cevap vermiyorlar sadece 1 komisyon üyesi fiyatlar değerlendirilebilir alın mutlaka bildirin dedi...otamatik sedan araç almamız gerek 6 kişi yaşıyoruz kayınpederim yaşlı ve yatalak kızı bakıcı...gelir kriterleri uygun 4 yıldır almaktayız ben kurcalamasaydım arayan soran yoktu

bakım maası için nereye muracat gerekli
aynı evde hem babam hemde abim engelli ikisine de alabilirmiyiz

@Nurpeysaj :) mal (araç,ev,tarla vs)alım ve satımında bir daha aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü haberdar edin:)
tarlayı satmışsınız. o sattıgınız parayla da bari araç alın:) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 tl altında ise araç sorun olmaz. önemli olan beyan ettiğiniz ve tespit edilen gelirle aracı alabiliyor musunuz?

evde bakım aylıgı alırken tarlayı beyan etmiştiniz zaten.
o tarlayı sattınız 40 bin liranız oldu. (bunu haber verecektiniz tabi)
tarla zaten bilgileri dahilindeydi. 40 bini açıklamak kolay. geriye kalan parayı da hane gelirinizle temin edebiliyorsanız araç sorun olmaz. ama aracı alacagınız parayı yok akrabadan yok komşudan yok şundan bundan alacaksanız yeni gelir sayılır.
böyle bir durum yoksa beyan ettiğiniz ve onların da tespit ettiği parayla aracı alabiliyorsanız ve bu tespit edilen aylık gelir de 847,16 TL altındaysa asla sorun olmaz.
6 kişilik bir hane. araç için kalan para da 20 bin. 60 bini geçmeyin ödemede zorlanırsınız. 20 bin ödemek bile kolay değil yani.

@Abbas saka 2 engellinin de % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli raporu varsa tabi ki evde bakım aylıgı için başvurabilirler. ama sadece raporlarının uygun olması yetmez. ayrıca;
1. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olacak
2. her ikisi de bakıma muhtaç durumda olacak:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorlarsa bakıma muhtaç sayılırlar. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bu degerlendirmeyi yaparken sadece raporda yazılı olan engelinden dolayı yapamadıklarını dikkate alır. yaşından dolayı yapamadıklarını değerlendirmez.
her iki engellinin de raporu uygunsa, bakıma muhtaç durumdaysa ve hane geliri de uygunsa evde bakım aylıgı baglanır. birinde bile uygun bulunmadığı takdirde evde bakım aylıgı baglanmaz.
siz raporlarınızla birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgı için başvurunuzu yapınız.

Merhabalar kalem hanım ben 33 yaşındayım kardeşim 29 yaşında ikimizde bekarız, ailemizden ayrı bir evde oturuyoruz. Babannem %84 raporu var yatalak 2 yıldır evde bakım aylığı alıyordu annem, babam şuan çalışmıyor... geçen ay kontrole gelmişler bizim neden ayrı olduğumuzu sormuşlar akabinde tekrar rutin evrakları istemişler tabi kardeşimle benimkini de buna istinaden bu hafta yazı göndermişler aylık geliriniz asgari sınırı geçtiği için maaşınız kesilmiştir diye... itiraz etme hakları var mı acaba ?

Kalem
melek abla bilgisi olan ark yardımcı olursanız sevinirim %66 ortopedi engelliyim eşim bakım aylığı almakta size sorum kasiyer işi var askari ücretli olacam şimdi calışırsam bakım aylığı iptal olur mu aile sosyal palitikalar müdürlüğüne sorduk ordaki personel calışacağim maaşın aylığın makbuzunu istedi şimdiden tşkler

hanede 5 kişiyiz eşim ben 3 cocuk

buz.payı
babannen, annen ve babanla oturuyor. annen de babaannene baktıgı için evde bakım aylığı alıyor.
size yardımcı olabilmem açısından bazı soruların cevabına ihtiyacım var:
1. evde bakım aylığı için başvurdugunuzda hanede kaç kişiydiler? siz iki kardeş de annenlerle mi oturuyordunuz?
2. eger siz 2 kardeş annenlerle oturuyordunuz ise annenlerin evinden ne zaman taşındınız? haneden 2 kişinin ayrıldıgını evde bakım aylığı aldıgınız il müdürlüğüne bildirmiş miydiniz?
3. evde bakım aylıgı baglandıktan sonra annenlerin hanesinde gelir artışı oldu mu? mesela evden biri çalışmaya başladı mı?
4. baban daha önceden çalışıyormuş. ne zaman işten ayrıldı? evde bakım aylıgı baglandıktan sonra mı çalışmaya başlamıştı?
5. şu an annenler evde toplam olarak kaç kişiler? hepsinin aylık gelir toplamı ne kadar? araç,tarla vs mal mülk varsa belirttiniz lütfen.

babacan25 eşin bakım aylıgı alıyormuş. bakım hizmeti verdiği bakıma muhtaç engelli de sensin sanırım. (değilsen, yanlışımı düzelt)

bakıma muhtaç engelli sensen ve çalışmaya başlarsan çalışmaya başladığını en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz.
bu durumda hem gelirin hem de bakıma muhtaçlığın tekrar değerlendirilmek zorunda.
çalışmaya başlayınca aldığın maaşla birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa gelirde sorun çıkmaz. aksi durumda gelir yuzunden evde bakım aylığı kesilir.

çalışmaya başlayınca bakıma muhtaçlığının da tekrar degerlendirilmesi gerekir. bunun için de bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin tekrar kararı istenir. eger bakım hizmetleri değerlendirme heyeti; çalışıyorken de eşinin (bakıcının) haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetine ihtiyaç duyduguna ve eşinin sen çalışıyorken de bakım hizmeti verebileceğine karar verirse evde bakım aylığın devam eder. aksi durumda kesilir.
yani her şey hanede kişi başına düşen aylık geliri geçmemene,
çalışıyorken de eşinin bakımına ihtiyaç duymana baglı.
bu iki şarttan birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylığı kesilir. aksi durumda devam eder.

merhaba Kalem abla babamın resmi geliri yok serbest meslek sadece 4b zorunlu çiftçi bagkuru ödüyor adımıza bir ev var ve bir dükkan(yıllık geliri 3000Tl ) benimle beraber 6 kişi kalıyor evde kişi başı aylık gelir de annemin evde bakım aylıgı almasına herhangi bir sorun var mı ?Şimdiden teşekkür ediyorum.

tabiki cevaplıyayım bildiğim kadar melek hanım;
1- bakım aylığına başvurulduğunda hanede babaannem babam annem ve ben vardık kardeşim yine ayrı bir evde oturuyordu, babam yine çalışmıyordu bi tek benim gelirim vardı. Tarlaları var babaannem ve babamın ama zannedersem kiraya veriliyordu.
2- daha sonra evde bazı sıkıntılar olduğu için bende kardeşimin yanına taşındım bunu bildirmemiştik. Ama rutin kontrole geldiklerinde yine istedikleri belgeleri verdik maaş bordrolarımızı adres bilgilerimizi vs. ve bu dönemde babamda çalışıyordu ama rutin kontrollerden sonra aylık almaya devam ettiler. Bu sene gelen kişiler neden ayrılar ikisi de bekar evli olsalar sıkıntı değil ama bekarlar demişler. biz bekarız diye aynı evde oturma gibi bir zorunluluğumuz mu var ?
3- Sadece babam evrakları hazırlarken nüfusta bizim kaydımız çıkmamış babam bunu haber verdi bize biz o esnada başka eve taşınmıştık fakat kardeşim nüfusa bildirdi zannediyordum bildirilmemiş. Acaba sorun bundan kaynaklanmış olabilir mi ? Kaydımız bulunmadığı için otomatikman dahil etmiş olabilirler diye düşünüyorum. Şuan yine 3 kişiler evde ... Karara İtiraz etme hakkımız var mı ?

karadusunce geliriniz evde bakım aylığı açısından uygun da evde bakım aylıgının baglanması için gelirin uygun olması yetmez ki ablası.

annen sana mı bakıcı olacak? yoksa annen mi bakıma muhtaç engelli durumda?
evde bakım aylıgının baglanması için gelir şartı yanında ayrıca şu iki şart aranır:

1. % 50 ve üstü agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu olacak. agır özürlü kısmı kesinlikle "evet" olarak işaretli olacak
2. bakıma muhtaç durumda olacak: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
verdiğim linki dikkatle incele. NOt kısmında yazılanlara gore engelli olan kişiyi değerlendir.

geliriniz uygun. eger hanenizdeki engelli birey bu 2 şarta da uygunsa evde bakım aylıgı baglanır. ama birinde bile uygun bulunmazsa baglanmaz.

buz.payı
evde bakım aylığı baglandıktan sonra sen ayrı haneye taşınmışsın. hanedeki kişi değişikliğinin en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyordu.
denetime geldiklerinde aylık kesmeyi gerektirecek bir durum olmadıgından gerekli işlem yapmamışlar ve evde bakım aylıgınız devam etmiş.
siz 2 kardeşin ikameti başka yerdeyse ve başka hanede yaşıyorsa gelir hesabına dahil edilmezsiniz. bekarsınız diye aynı haneye dahil edemezler sizi.
iki kardeşin ikameti başka hanede mi? evet.
iki kardeş ikameti olmadığı halde babasının evinde mi yaşıyor? hayır.
bu durumda sizi kimse babanızın hanesine ekleyemez.
2 kardeşi saymazsak babanların hanesi 3 kişilik: babannen,baban ve annnen.
gelir hesabına sadece bu üçü dahil edilir.
eger ikamet değişikliği sisteme yansımamışsa sorun bundan kaynaklıdır. en kısa sürede nüfus müdürlüğüne gidip ikamet kaydınızın akibetini öğrenmeye bakın. ikametiniz babanlarla mı yoksa başka yerde mi? bunu öğrenin. eger ikametiniz halen babanlarlaysa ikamet değişikliğini en kısa sürede yapın.
ama şunu söyleyim. eger tahmin ettiğim gibi ikametiniz babanlarlaysa itirazınızdan sonuç alamazsınız. sizi de haneye dahil etmeleri yasal çünkü. sizle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmişse bu durumda evde bakım aylığını kesmekte haklılar.
bu durumda tek yapacagınız şey ikamet değişikliği yapıp ardından tekrar evde bakım aylıgına başvurmak.

ama sizin ve kardeşinizin de ikameti başka yerdeyse ve siz ikiniz babanlarla yaşamıyorsanız, babanların hanesinde aylık gelir 847.16 TL'yi geçmiyorsa; itiraz edin.
gelişmelerden lütfen haberim olsun.

Önder Elgörmüş tabi ki. bildiğim bir konuysa seve seve yardımcı olurum. lakin nolur sorunuzu burada değil,ayrı başlık açarak sorun:)

Kalem

Melek hanım güncelledik ikametgah adresimizi itiraz dilekçesi ekine sundular annemler ver iadeli taahhütlü gönderdiler. Cuma göndermişler pazartesi hemen aramışlar buraya gelip başvuruya imza atmanız gerekiyor demişler dün annemle babam gitmiş itirazı değerlendirmişler, tekrar aynı evrakları hazırlamanıza gerek yok sadece tekrar eve gelicez demişler.

Eşimin ustune aldık bakım maaş nı evde 3 kişiyiz eşim bebe yimiz eşimin aldıgı engelli maaş kesilirmi

engelli maaşı için başvuru yaptım memur ailem ile yaşadığım için annem ablam ve kardeşimin maaş toplamını 4e bölünce 600 tl yi geçtiği için alamazsın dedi ama ben engelli raporu almandan öncede de yeşil kartlı olduğumu söyledim yeşil kart alamaman lazım aslında dedi maaş başvurusunu da işleme aldı yinede bağlanmama gibi durum olur mu acaba 2 hafta sonra belli olacak devlet muhtaçlık sınırı hesaplarken kira su elektrik yakıt masraflarını hesaba katmıyor mu bunlar sonuçta zorunlu ihtiyaç

abla biz tekrar başvurduk önceden 760 alıyosun şimdi 970 alıç az ins

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt