Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 özürlü personel alımı ne zaman yapılacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ticet77 türkiyesesver adresine bi kaç kez yolladım bende..dediğin gibi pes etmeden yollamaya devam...ama işte 3-4 arkadaş dışında kimsede bir çaba yok gibi..banamı öyle geliyo..herkes toplansın herkes..

ismail haklısın ama klasik bir tutum var insanlarda herkes şikayetçi ama şikayet eden yok sen yılmadan devam et bende öyle yapıyorum sınav zamanı sınavdan şu puanı aldım atanırmıyım vb. soru iletenler yok ortada 3 - 5 kişinin istemesiyle zor iş işten geçtikten sonra anlamı kalmaz seçimlerden sonra unutulur gider kadrolarda sağlam olan bürokratların yakınlarına tahsis edilir bizde avucumuzla muhabbete başlarız

aynen aynen..bu millet devletin sağladığı ufak paralarla yada ne biliyim imkanlarla mutlu olduğunu sanıyor galiba..halbuki gelecek hakkında bir işin varsa endişe duymazsın..3 ayda alınan parayla bilmem neyle ömür geçermi..hem insan sosyallikten uzaklaşıyo hemde 3-beş kuruşa aldanıp geleceğini düşünmüyor..bencede seçimden önce oldu oldu..yoksa halimiz harap..düşünüyorumda nasıl toplayabiliriz diğer engelli kardeşlerimizi diye..ama bi türlü başaramadım..inşallah birlik olup sesimizi duyurabilirz..bunun yolunuda bulabiliriz..

zaten sorun burda herkes müzdarip ama birlik olalım dediğin zaman toplanan kişi sayısı 1 elin parmaklarını geçmiyor

Formatı verilen yerlere mail olarak gönderdim. Hakkımızda hayırlı olsun. Bilgilerinize...

Vermiş olduğunuz linktende gereken yazıyı gönderdim. Saygılarımla...

arkadaşlar boş engelli kadrolarının bir an önce doldurulması isteğinizde sonuna kadar haklısınız
ancak
sınav yapılırsa kim hangi meslekten yerleştirilecek ve her mesleğe yönelik kadrolar doldurulabilecek mi?
örnek verim; son yapılan Sağlık bakanlığı atamalarında yardımcı personel kadrolarının çoğu açık kaldı doldurulamadı,ve bunun yanısıra memur kadrolarına başvurularda yığılmalar oldu onlardan da tek tük yerleştirmeler yapılabildi ve çoğu açıkta kaldı
şimdi 40 engelli kadrosunun tamamının memur olarak atanamayacağı kesin olduğuna ve yetkililer boş kadroları; mesleğe yönelik eğitimleri olmadığı için dolduramadıklarını haklı bir sebep olarak tekrar ileri süreceklerine göre
sınavları öncelikle belli bir mesleğe yönelik personel yetiştirme ve atama olarak istemekte fayda var
çünkü geçmişte bu uygulamalar yapıldı;lise mezunlarını 1 senelik eğitimle yetiştirerek sağlıkçı,maliyeci, polis olarak atadılar
ve bu uygulama engellilere yönelik te yapılabilir ve ısrarcı olunmalı

hera adlı arkadaş haklı aslında..iyi bir konuya değinmiş..mesela ben bilgisayar donanım mezunuyum..ama yine engelli olarak bilgisayar alanında hiç bir iş bulamıyorum..nasılsa artık..2 dersim kaldı onlarıda geçtiğim vakit 2 yıllık büro yönetimi mezunu olacağım..2 yıllık mezunu olmak engelli memur alımında işime yarayacakmı bilmiyorum ama mesleğim değişmiş olacak en azından..arkadaşın dediğine göre hangi bölüm engelli alırsa alsın eğitime tabi tutmalı öyle almalı diyor kiiiii,ozaman hiç bir bahanesi kalmaz yetkililerin..yanlış anlamadıysam eğer..

Arkadaslar sağlık bakanlığı 22.Maddeye tabi olupda işe giremeyen arkadaşlar herkez sikayetini bimere bildirsin.sonuclar aksama sabaha acıklanacak ben aradım ve yerlesemedıgımı söledıler kı zaten ben bılıyordum akıl var mantık var ben 88 li diger arakdas 81 li idi yanı yası buyuk olan adam ise giriyor... Şimdi bizim sucumuz gec dogmakmı bende aynı puanı aldım banane senın kanunundan at bı torbaya kura yap cek kım cıkarsa o girsin benmle aynı puanı alan arakdas ıs bası yapacak ben evde yatacam varmı bole bi sacmalık lütfen arakdaslar rica ediyorum birlik olup bimere yazalım durumumuzu..işte adres http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

wallaha sunu anlamak iştemiyorum tek suçumuz bizim engelli olmamızmı nedir böyle çektiklermiz bıktım artık yaş 28 geldi hala ne iş var ne güç var devletin bize sayip çıkması gereken yerde daha bizi ellerin tersi ile itiyorlar bu boş kadrolar yenimi oluştu sanki yıllardır var sen engelli almadıkca bu kadrolar daha fazla artacak bunada kimse neden medyada sivil toplum örgütleri miletvekleri bilmiyorlarmı ALLAH AŞKINA biliyolar neden kimse buna dur demiyoru burda biz nereye kadar evde oturacagız bizde artık kendi ayaklarımızn üştünde dursak iş iştemek suç bu ülkede hakkımızı iştemek suçsa kimsede buna dur demiyorsa yazıklar olsun benim gemim suya cıksında öbürlerinin gemisi beni ilgilendirmez çok düşünen kişiler var böyle olunca malesef ama yıllar geçsede birşey degişmez oya gelinçe meydanlara cıkıyorlar her türlü siyaset yapıyor kazanınca nasıl o koltuk rahat neden kaksınkı iş yapsın burda madur olan varsa biziz engellliler yılllarca bizim için ney yapıldı ney edildi yeter artık ama bir iş vermek engelli yıllar bukadarmı zor kocaman devlet bilmiyormu ekip kursun sırf engelliler için calısacakları işe yoksun sınavda ney ben ortaokul mezunuyum artık ne zaman sınav acılaçak diye bekle dur umutdla sonrada işe gireçegim diye hayal kur yat kak yeter ama bizde insanız insan gibi yasamaya hakkımız var yazıklar olsun diyorum artık başka ney diyimiki

[FONT=Arial][SIZE=2]hiç durmadan göndermeye devam !!!!!!!![/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]İlgili makama,[/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][FONT=Arial]Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşları 40 bin engelli kadrosunu yasal zorunlulukları olduğu halde yıllardır doldurmamış ve bu zorunlu uygulama karşısında keyfi hareket etmiştir. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Arial]Ancak Aralık 2010 yılında Torba yasası adı altında alınan karar ve resmi gazetede yayınlanmasına rağmen engelliler ile ilgili yapılması gereken merkezi sınav” Nisan-mayıs dönemi engelli personel alımı yaklaştığı halde sınavın hangi tarihte yapılacağı konusunda yetkililerden hiçbir bilgi verilmemektedir. [/FONT][/SIZE]

[FONT=Arial]Onun için siz sayın ilgililere bu mesajı atma gereği hissettim: 40 bin engelli personel istihdamının tüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak düzeyde bir an evvel gerçekleştirilmesini, bu yolda hız kesilmemesini ve Başbakanlığın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini arz ve talep ederim. [/FONT]

[FONT=Arial]adı soyadı : [/FONT]
[FONT=Arial]tc kimlik no : [/FONT]

[FONT=Arial]cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bimer@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]info@dpb.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]selmaaliye.kavaf@basbakanlik.gov.tr[/FONT][FONT=Arial]bilgiedinme@ozida.gov.tr[/FONT]

bakın yine kamuya 37 bin alım olacakmış ama kim öğretmen sağlıkçı polis bizden ses çıkmadıkça daha çok bekleriz fox tv bugün sabah haberlerinde dile getirdi o kadar msj attım ufakta olsa bir gelişme var ama devam hak verilmez alınır

...arkadaşın dediğine göre hangi bölüm engelli alırsa alsın eğitime tabi tutmalı öyle almalı diyor kiiiii,o zaman hiç bir bahanesi kalmaz yetkililerin..yanlış anlamadıysam eğer..

evet doğru anlamışsın golden_heart :)

devlet hangi alanda veya işte kadroları doldurmak istiyorsa engelli adayları alıp yetiştirsin ve atasın.

son savaşcı arkadaşın yazısını okusun herkes..işte benim düşünclerime tercüman olan ender insanlardan birisi..yani eneglli olarak..arkadaşlar lütfen daha somut şeyler yapalım bi yerlere yazı yollamanında bence bir faydası yok gibi geliyo..gönderiyoz bi cevap geliyo ama sonucunda beklemek görünüyo sürekli..artık beklememeliyiz..kendimizi medyaya mâl etmeliyiz...ama birlik ve beraberlikle yapmalıyız..birlik olmadan olmuyo..özida diye bir kurum açtılar..bizim için..mesela oranın başkanına ulaşabilsek..yada ne biliiym yüz yüze olacak bşey yapsak daha iyi olur..hatta medyaya mâl ettiğimizde daha ses getirir.. ben birlik olalım diye face sayfası açtım ordan organize olalım dedim..ama ilgi çok az..neden yani özürlü arkadaşlar halinden memnunmu ..bumudur yani..bakın yine veriyorum sayfamı..gelin oraya ordan hereketle ciddi adımlar atalım..

Sizce ben engellimiyim ? | Facebook

İlgi: 22/03/2011 tarihli bilgi edinme talebiniz.

2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununuda yapılan düzenleme ile, 2010 yılında 8 bin özürlü memur istihdamı gerçekleştirilmiştir. Özürlü memur alımlarının açıktan atama iznine tabi olmaması yönündeki düzenleme, 2011 yılında da devam edecek olup, Özürlü memur alımının arttırılmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.
İlanlar DPB de yer alacaktır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

arkadaşlar bimer'den ikinci kez yanıt geldi..burda yazılı olduğu şekilde göndermişler..öncekide bunun aynısıydı..acaba otomatik bilgisayarmı gönderiyo bu şekil..eğer öle ise biz boş yere yazı gönderiyoz..birde burda tam olarak ne demek istiyor..anlatırmısınız..

oohooooooo bu bana 2 kere geldide tam anlayamamıştım :) bimer benden bıktı arkadaşlar :) göndere göndere yazıları ... paranoya ağzın bal olsun kardeşim nisanda olsunda birde çok çok alsınlar inşallllllllaaaaaah..hepimiz yerleşelim bi yerlere..yarabbim yüzümüze bakar inşallah...

İNŞŞ herkesin kalbinde gönlünde ney varsa ALLAH HIM onu İNŞŞ nasip etsin bir erkegin evde oturması gibi gerçekten zor birşey yok sadece bize ney hak veriliyorsa onu versinler biz engelli olmakla suç işlemedik devlet iştese bize destek verir ama malesef bizi görmemezlikten geliyor resmen bizim tek iştedigimiz iş iş olunca zaten evlenirsin yuva sayibi olursun işsiz güçsüz kişiye zaten kimse kız vermez birde engelliysen işin daha çok zor arkadaşlar malesef ama bu gerçek biz engelleli arkadaşlar birbirimizin üştünde olmasından rahatsız maesef bu tamamiyle benim fikrim düşüncem beraber olmak zor birşey degil ben bir dernege gitim tam 1 sene yakın gitim aynen izlenimlerimi söylüyorum coğunun yaşı 40 üştünde ve memur olmuşlar nerdeyse artık emeklileri gelmiş veya emekli neyse yok hu hafda sura piknik yapak yok surda bunu yapak sen bir derneksın tamam tabi yapaçaksın piknik ve aktivite ama engellli insanlara nasıl faydam olabilir veya onalrın haklarını nasıl koruyabilirim düşüncesinde olaçaksın zamanında wallaha diyorum bir iş çıktı ank neresinde taaa insaat firması içerde pcde yazı işlerıne bakaçaksın ve sabah 6 iş bası diyor ve 6 aylıklık diyor yani tamiyle saçmalık iş kura gidiyorsun seni oraya yollur bura yolluyor biz sizi araırız veya alım aldık diyor işkur nedemek iş bulmal kurumu sorun işsizligi giderme kurumu bakıyorum bilgisayarın karsında geçmiş yüzüne bile bakmıyorlar bilmiyormu işkur biliyor firmaların sana zorluk cıkardıkalrını 3 ayda bir kurs acılıyor birazda sana üçret veriyor tamam işkur biz üstümüze düşen görevi yaptıı diyor nerde yapmıs alakası yok neyse ordaki memur yaptıgını bizim engelli arkadaşlar yapamızmı yapar wallaha yapar daha iyisini yapar hemde ama zamanında girmiş işe işte ney yapaçaksın bizlerin sıkıntı cekmediğimizi herkes biliyor ALLAH RAZIZASI için soruyorum simdi ney olur yazın biriside bir özel sirketin engellli çalıstırma cezası ne kadar arkadaşlar birisi yazın özel çalıştırmıyorki devlet çalıştırsın bizi devlet bile bize sayip çıkmazken özel neden sayip çıksın yüksek yap cezaları özel kurumlara atıyorum 1 milyarmı yap 5 milyar bak ozaman seni nasıl çalıştıyor cezalar az ve komik adam neden engelli çalıştrısın ceza azken bizde sonuçda insanız kötü birşey iştemiyouz sonucda iştedimiz sadece iş bu neden bize gelelinçe zor oluyor anlamak mümükün degil anlamda veremiyorum yıllar geçtikçe çözüm bulunacagına daha sorun büyüyor eger yazdıkalrımda birtane haksızlık varsa yalan varsa banlayın benı basına bakıyorsun yok su sanatcı sununla evlenmiş bununla bosanmıs yok su furbolcu sununla basılmıs yok su türküçü bununla yakalandı bırakında artık bizinde sesimisizi duyun veya biz bunlardan dahamı degersiz ALLAH aşkına biz sadece iş iştiyoruz kötümü iş iştemek yeter ama artık bizlerde insan gibi yasamaya hakmız var bütün derneklerde biliyor federosyonda biliyor devletde biliyor durumuzmuzu ney halde oldgumuz biliyor 3000 engeli alaçaklardı nerde hani agzımıza balı sür ondan bizde umutla bekliyoruz alım olaçak diye sonra tutmuşlar poliş al doktor al memur al tamam alma diyen yok ama bizdende al ünüversite mevzunu zaten iş buşur rahat rahat ama burda ortaokul ve lise bitiren kişi zor iş buluyor bulsada eziyorlar hakkını vermiyorlar arkadaşlar ALLAH AŞKINA SUNU yap birlik beraberlik olak biz yanlış birşey iştemiyoruz sadece iş iştiyoruz yazık degilmi bize gece olunca kafanızı yaştıga koydunuz zaman kimileri ney hayaller kurupda uykuya dalıyor bu hayaller gerçek olsun artık ne kadar arkadaşımız var işsiz güçsüz aile geçindiremeye çalısan yazık değilmi biriside cıkıpda artık durrrrrrrr deme vakti geldi ve geçiyor aslında okadar çok sey varki yazacak ama içimden bunlar geldi ve dile getirmek iştedim sonuçda engellide olsak hepmiz insanız ve duygularımız var bu yazdıklarımı işter yanlış değerlendirin işter yanlışsın deyin ama bu benim düşündüklerim herkesin düşüncesine saygıda duyarım

Son savaşçı çok haklısın. Özellikle yazının başında bir erkeğin evde oturması gibi zor bişey yok demişsin. Çok doğru söylemişsin. İnşallah hepimiz hayırlı iş buluruz. Özel sektörde iş bulmamız mümkün değil. (Yaşadığım şehirde öyle en azından) İşe alsalar bile 1 ay sonra çıkartıyorlar. Ben giremedim ama işe girip 1 ay sonra çıkarılanları biliyorum. Tek umut memurluk oda ne zaman olur ALLAH bilir.

Bende Bilqisayar Donanımcısıyım. Çocukluğumdan Beri Bilgisayarla uğraşırım. Tamamen bu konuda uzman olmus bir nsanım ve bilqi işlemi yönetecek kapasitedeyim. Özel Bir frmada çalısıyorum. yasım 22. aldıqım maaşa maas denmıyor. %56 sol el bilekten amputeyim. Özelde iş bulmakta KOlay ama..... kocaman bir ama... Maaş yetersiz. İmkanlar cok kısıtlı. Adamın canını alıyorlar. Yukarıda arkadasın belirttiği gibi meslek olarak yerleştirme yapsalar ona qöre dağılım olsa çok iyi olur. bende dewamlı yazı yolluyorum adreslere bana qelen cevaplarda aynı. tek kurtulusumuz memur olmak. binlerce öğretmen polis v.s v.s memurlar alınıyor... neden ENGELLİ MEMUR alınmıyor neden biz kaale alınmıyoruz. neden 40 bin enqelli memur alımı haberleri duymuyruz. Bizde mi bi eksiklik var.? Arkadaslar 1 elin nesi 2 elin sesi var.. mail yağmuruna tutalım.

demekki nisan mayıs döneminde bir alım olacak merkezi sınavda ekimde olacak banada cvp geldi

İlgi: 10.03.2011 tarihli bilgi edinme talebiniz.
İlgi talebiniz incelenmiştir.

6111 sayılı Kanun ile 657 sayılı kanunun özürlü istihdamına ilişkin hükümleri değiştirilmiş olup, her kurumun kendi sınavını yapması yerine merkezi sınav uygulamasına geçilmesi öngörülmüştür. Diğer taraftan, yeni duruma ilişkin olarak yeni bir yönetmelik hazırlanması öngörülmüş olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel Başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

son savaşçı kardeşim her cümlen tamamıyle doğru..gerçektende biz kalbur altı derler ya öyleyiz adeta.."engellidir nede olsa azdır,seside çıkmaz ulaşamazda bi yere,70 milyonun içinde kaybolur giderler nasılsa" işte bu mantığı yürütenler mevcut üst makamlarda bana göre..ha bizleri düşünen yokmu var elbette.ama biz nasıl burda birlik olup sesimizi duyurmaya çaışıyorsak kurumlarda birlik olmadıkça birisi ak der öteki kara der olan engellilere olur..bekleeeeer dururuz..akdaşalr bana göre yazı gönderelim tamam ama bence gündem yaratacak bir olaya imza atmalıyız..ne biliyim medyanın dikkatini çekecek cidden ilgi odağı olacağımız bir şeyler yapmalıyız..halka mâl etmeliyiz..yani halk biizm durumumuzu anlayıp bize destek olmalı ki ozamn devlet işin ciddiyetini anlar..bana sorarsanız bazı medya kuruluşlarına yoğunlaşalım..sesimizi onların vasıtası ile duyurmaya çalışalım..medyada ses getirmeyen hiç bir olay olmamıştır bu güne kadar..o yüzden de kurumlara yazı yollama dışındada bir şeylere imza atmalıyız..ama ne? bunu sorun kendinize sürekli..ve fikrinizi paylaşın burda..hemen uygulayalım..bu düşüncemi buraya 3. yazışım..herkes artık işin ciddiyetinin farkında olmalı.ömür dediğin kısacık..hemen geçiyor..hepimizde artık hayat standardımızı artıracak yollara hızla hareket etmeliyiz..evimiz barkımız eşimiz çocuğumuz olmalı..biz engelliler engelsizlerden daha güçlüyüz aslında..onlar sağlamız derler üstünde durmazlar bir konunun.ama biz engelliyiz deriz ihtiyacımız var deriz koparıp alırız..aksini iddia eden varmı? sorun harekete geçmekte..onuda başardıkmı tamamdır...
bu arada ticet77 arkadaşa gelen cevaba göre ve bana gelen cevaba göre nisan mayısta alım olur sanırım..dua edelimki çok alım olsun..adı seçim yatırımıda olur başka bişeyde farketmez..olsunda yeterki bizler hep bi yerlere yerleşelim allahın izniyle..Arkadaşlar azmimizin kırılmasını sağladılar geçmişte sürekli,ama şimdi azimlenmenin zamanıdır..bir günü sektirmeyin her gün yollayın kurumlara yazıyı..ama en önemliside ekstra çözüm önerileri sunmayıda unutmayın..başka daha başka şeyler bulmalıyız..

Ben anlamadım nasıl iş dernekler var olacağı zaman msj atacağız dediler telofonlara nisan mayısta diye hiç bir açıklama yok hakikatten devlet çalışıyor şimdi ben yeniyim ama baksana sen gidemiyosan devlet sana geliyor allah razı olsun eskiden herkes yaşlıları evinden atardı istemezzdi yada engelli bi arkadaşımızı anası bile olsa kapıya koyuyordu görmüyormuyduk haberlerde olsun çevremizde olsun şait olmuşunuzdur tahriklere kapılmayalım yanlış hareket etmeyelim arkamızda duran dernek ve kendini engellire feda etmiş arkadaşları zor durumda bırakmayalım zaman la herşey düzelicek tabi hükümet düşünmüyomu veya muhalefet illaki düşünüyor kimse unutmasın biz büyük bir topluluğuz seçimlerde olsun ve ya başka olaylarda büyük bir etki oluruz sadece oyunu kuralına göre oynuyalım hiç telaş etmeyin galyana gelmeyelim ve en önemlisi kormayalım bizden çok inanıyorumki KPSS için dernek ve kuruluşlar devletin kapısını çalıyorlardır. ALLAHA EMANET OLUN .(ENGİN)

engin kardeşim burada galeyanlık bir durum yok..iyimser olmak Allah'a inanıp tevekkül etmek güzel bişey..ama bekle bekle bekle artık sindirdi geçmişteki hükümetler..bu hükümet yaparmı onlar gibi bence yapmaz..ama her zaman en kötüsünü düşünüp hareket etmekte yarar var..hep iyimserlik beraberinde uzun bir bekleyişi getirir..çabalayalım sesimizi birde bizlerden duysunlar derneklerde duyursun amenna ama bizden duyması daha iyi devletin..tabi senin düşüncelerinede sonsuz saygım var..yorumunu paylaştığın için saolasın...buda bir destek...

ben gecen yıl gırdım ve ılk tercıhe atndım devletınde hakkını yemeyelım sımdı cok atama yaptı1suanda fethıoyede memurum cok memnunum allah devletten ve bılgılerımden saolsun

ilker;

Arkadaşlar ümidümüzü yitirmeyelim,bekleyelim nisanın 15 den sonra alım olacak mı olmayacak mı belli olur,inşallah meb yine alım yapar bence alım olur.

ilker
haklısın ama engelli alımları bütçe sınırlaması dışında yani alım olma olasılığı var bence bencede 2 haftaya kadar ilan çıkar çok olmasada 900-1000 arası bir alım yaparlar merkezi sınav yetişirse hazirana ala ama yetişmezse nisan mayıs dönemini boş geçmezler

kurumlar 2011 yılı için personel taleplerini 2010 sonu gibi bildirmiştir umarım yanılmam ama bu dönem merkezi sınav yetişmezse mutlaka kurumlar sınav açar diye düşünmekteyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt