Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
27 Ocak 2017 Güncel:

evet arkadaşlar 6770 sayılı Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
6770 sayılı kanun'un 6. maddesi şu şekildedir:
"MADDE 6- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 15- Gerçeğe uygun olmayan belge ve sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bu Kanunun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu kapsamda tahsil edilmiş olan tutarlar bakımından ilgili kişiler lehine hiçbir şekilde alacak hakkı doğmaz ve yapılmış olan tahsilatlar iade edilmez. Açılmış olan davalarda yargılama gideri ile vekâlet ücretine hükmolunmaz, hükmolunanlar tahsil edilmez."

6. maddenin yürürlük tarihi olan 27.01.2017 tarihine kadar olan 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7 nci maddesi kapsamında fazla ve yersiz ödenen ve geri alınması gereken tutarlar ile bunlardan doğan faizler terkin olunur.
yani 27.01.2017 tarihinden önce hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmaktan dolayı yersiz ödenen ve geri alınması gereken alacaklardan devlet vazgeçmiştir:)
bu tarihe kadar bu alacakları ödeyenler parasını devletten geri alamayacak. ödemeyenler ise affa ugradıgından ödeme yapmayacaktır.

________
Arkadaşlar bu gün Aile ve sosyal politikalar bakanı bir açıklama yaptı.Evde bakım maaşını kriterler uymadığı için almaya devam edenler hakkında yersiz ödemeden dolayı haklarında takip ve haciz işlemleri olanların durdurulduğunu,hasta yakınlarından bu alacakların alınmayacağını duyurmuştur.Bu şekilde olan hasta ve yakınlarına iyi bir haber sanırım.

memur hatasından dolayı mı,
yoksa hasta bakıcısı tarafından oluşan yersiz ödeme af edilcek,
kaynak yazarmısınız.

bu hafta 7200 tl ceza geldi geliri aştık diye daha mahkeme yada haciz işlemi yok bu haberi gördüm tereddüt ettim bu gün ödeyecektim ne yapmamı önerirsiniz kanunun çıkmasınıı bekleyimmi

Son düzenleme:
Merhabalar annem benim için bakım aylığı alıyordu ancak marşımız kesildi borç çıkardılar itiraz ettik eve incelemeye geldiler 4 ay geçti cevap gelmedi ne yapmam gerekir bilgisi olan var mı acaba?

ceza kağıdı elime geçmedi daha cezayı ödemem için ne kadar bi süre var kağıt elime geçtikten sonra. affı bekleyim tmm ama ya 3 5 ay yada 1 sene sürerse yasanın çıkması bu süeyi nasıl geçiririm prosedürü nedir

Ben sanmiyorum boyle haberde oyun herhalde.
alacaklarini gecikme zammiyla uygulama pesinde herhalde.

erdal71

Haber bu şekilde erdal bey.Sanırım haber doğru.Seçimler yaklaşırken böyle uygulamalara sık rastlanıyor.

Secim yokki.
Ne dedi basbakan.
Secim degil gecim derdindeyiz.

Olası bir referandum var ufukta.Burası Türkiye.Her zaman her şey olabilir.

Bizdenden 50 aylık parayı geri istiyorlar ve ne yapacağımızi bilmiyorum bilgisi olan varmı nasıl bir yol izlemeliyim
Bu arada bu 50 aylık süre boyunca kimse denetlemeye gelmedi

1 ay içinde ödemem lazımmış cezayı af yasası 2 ay sonra çıkarsa parayı boşuna ödemiş olacam süreci uzatmak için nappabilirim itiraz etsem cezaya eve kontrole gelirler 2 3 ay süre kazanırmıyız ne önerirsiniz İTİRAZ ETSEKTE PARAYI 1 AY İÇİNDEMİ İTİRAZIMIZ SONUÇLANINCAMI ÖDERİZ

Af yasasi ciksa bile
O kanun bundan sonrakileri 2017 yil itibariyle ilgilendirir.

1 ay vakit var ödeme için o sürede ödemezsem borcu süreç nasıl işliyo bekle yasa çıkacak dediler de 2 3 ay sonra yasa çıkarsa ödeme süesi 1 ay 1 ay dan sonrai ödemezzsem nasıl bi süreç var

borcu 5 yıl taksitlendirme var diye biliyorum kuruma danışın taksitlendirme için bilgi alın bence

Bu af çıkmadı gitdi ben iki kez sordum bekleyin af çıkacak itiraz etmeyin diyorlar neden itiraz için bekledtiyorlar

Aile gelirimizin yüksek olduğu ve 50 aylık yersiz odeme almişiz bundan dolayı 46.700 tl ceza kesildi ne yapacağımızi bilemiyoruz

Vallahi Allah yardimciniz olsun.
Bi tarafdan nasil baglanacagim diye dusunulurken
Sizin durumunuz daha aci.

Sağolun acaba bu olaylarla ilgili dava açılıp kazanan varmı ve kurum 6 ayda bir denetlemeye gelmedi gerekiyor muş fakat biz 2010 dan itibaren alıyoruz ve kimse bize denetlemeye gelmedi haftaya bende itiraz dilekçesi yazicam fakat nasıl bir dilekçe yazicam bilmiyorum bir dilekçe örneği varsa en azından iyi olur

Denetlemeye gelmeleri sart degil.
Kuruma haber verilmek onemli.
Aksi taktirde boyle faizli ceza uygulaniyor.

Bu biraz garip değil mi denetlemeye gelmemeleri ne malum hastaya iyi bakim yapıldığı veya baska olaylar kurum bütün sorumluluğu bakıcıya yüklemesi abes bence

Son düzenleme:
Oyle konularda kurum icin kolay. yerin kulagi var.casusu bile var.
Komsulardan bile sorustururlar.
Uzayda degiliz.

Yani kurum işine geldiği gibi hareket ediyor ve engelli yakınları böyle zor durumlarda bırakıyor Nasrettin hocanın sözü geldi aklı iyide hırsızın hiç mi suçu yok yani bizler aile gelirimizin 10 lira geçmişi diye bizmi suçluyuz kim bu kadar ince hesaplar yapiyor ben bir ay 100 kısır saat mesai yaptım aile gelirimizin geçti ben bunumu hesapliyacam her ay kurum neden denetlemeye gelmez bilgisayar çağında olan bir zamanda aile gelirimizin kontrolü aileye bırakılması ve denetlemeye gelinmemesi hatalı bence

Belkide gelir gecti diye kusurdan degildir ceza meselesi.
Haber verilmeme durumudur.
Raporu olumlumu % kac?engellinin.
Kotu mualeme yapildimi engelliye?
Engelliye gercek bakan kisi kim?
Disardan bakildiginda sac sakal kiyafet durumu nasil?
Gibi konulardandir.
mobese kameralar kurumda da var.

Gelir durumundan ceza geldi 2012 yılından beri gelir durumumuz uygun değilmiş haber verilmemiş bakimi ise uygun problem yok Ama benim kafamda takılan evet ben unutdum veya hesaplayamadik fakat kurum neden incelemeye gelmedi ben ev yaptırdık ve taşındıktan sonra adres degisikliginde bulunca denetlemeye geldiler zamanımda kurum denetlemeye gelseydi ben bi kadar ceza odemezdim

Üst Alt