Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

Sadece antalya da mı oluyor bunlar birde merak ettim kontrole gönderilmiş kişiler hangi engelli ölçütüne göre işlem yapılacak su anki ölçütlere göre işlem yapılırsa emekli kalmaz düsüncem 2003 te vergi indirimi almıs biri 2015 te emekli olmus o zamn ne olacak sonucta kazanılmış bir hak var bence vergi indirimi alınan yıldaki engellilik ölçütü gecerli olmalı olmazsa zaten yargı yolu ile sgk yı geri adım artırmak mümkün

Cok eskiden emekli olanlarin bu kontroller sonrasi raporlari dustugunde, normal statuden emekli olma sanslari yok mudur ? (ornegin prim gununu doldurmus, vergi indirimi sayesinde sadece yil avantaji saglanmis kisiler.)

sgk gidip kontrol muayenesine gönderilmeyi kendimiz isteyelim diyen arkadaşlar.gittinizmi ?? sonuç nedir??

mehmet-41

açıklamanıza harfiyen katılıyorum. demek istediğimde bu herkez hep birlikte hareket ederse dediğiniz gibi yargı yoluyla ilgili kurum geri adım attırılır. ha şunuda belirteyim bu gün bir vatandaşla karşılaştım önce kem küm etti ve sonrasında ben yıllar önce hastalığım olmamasına rağmen rapor aldım ve emekli oldum dedi. ben ne yapacam dedi.:). bende hem kendinizi yakıyorsunuz hemde hak edenleri mağdur ediyorsunuz dedim yaptıysanız bir usulsüzlük er yada geç ortaya çıkıyor. şimdi bedelini ödeme zamanı dedim. tamam pişmanım şimdi napacağım dedi. yapcak bişey yok hak yerini bulacak dedim. arkadaşlar bakın her ne kadarda zor bir süreçte olsa tüm engelli arkadaşlara sabır diliyorum. hak etmeden emekli olan okadar kişi varki hak edenler gerçek haklarını alamıyor. bunların tespiti için yapılan uygulamayı destekliyorum. fakat hakkıyla alanlara canı gönülden üzülüyorum tekrar tekrar aynı stresi yaşadıkları için. ha bu bedeli neden engelli arkadaşlara yüklüyorlar onuda anlamış değilim. ilgili memur arkadaşlar işin kolayını tercih edip herkesi kontrol muayenesine tabi tutuyorlar bunuda kınıyorum ayrıca.saygılar.

ikaruss07 Uyku apnesi iyileşen bir hastalık olmadığından psikiyatri için kontrol muayenesi vermişler olabilir. Ancak Cpap gibi cihaz kullanıyorsanız kullanıp kullanmadığınıza dair hastane kontrole çağırıyor belli aralıklarla. Bu kontrollere gitmiş miydiniz. Sgk hastane ile irtibatta olup cihazın kullanılmadığını anlarlarsa ya cihazı geri istiyormuş yada tekrar kontrol istiyormuş. Acaba sizinkide böyle olmasın.

Sayın şahinsgk ben söyle düşünüyorum yani iyimser olarak tabi antalyadaki sgk memurları şöyle bir inceleme yapabiliyor olabilirler raporlarında iyileşme ihtimali olan hastalıkları tespit edip o kişileredn kontrol istiyor olabilirler yoksa gözleri görmeyen felç geçirmiş veya ortopedik engelli insanları kontrole göndereceklerini sanmıyorum antalyadaki sgk memuları yoksa dediğiniz gibi tüm dosyaları ortaya döküp tek tek niye incelesin ayrıca bu konuda daha resmi bilgiler bekliyoruz yani memurların hepsi ayrı telden çalıyor

muratoto Merhaba kardeş cpap cihazı ile ilgili hiç bir kontrol istenmedi zaten benim kontrol psikiyatri yüzünden oldu ama 2018 mayıs ayında verdiler kontrolü erken çagırmalarına şaşırdım sadece
mehmet-41 benim rahatsızlıklarım uyku apnesi, tip 2 diyabet işitme kaybı ve koah bunlar iyileşebilen hastalıkmı sizce

ikaruss07 Cpap cihazını SGK desteklimi almıştınız. Tamam sizin kontrol psikiyatriden dolayıdır ama Cpap cihazını SGK verdiği taktirde hastane cihaz kontrolune çağırıyor belki size ulaşamadılarsa Sgk tarafından kontrol istenebiliyor. Belki bu nedenle olabilir diye düşünüyorum.

engelli kadrosunda çalışıyorum ortapedik engelliyim lakın yılım sürem doldu ..ama emekli olamıyorum ..ya arkadas ne kadar yeni rapor almaya calıştı isem 30 kaldı...bende şans olsaydı gökten rapor yağardı :)

muratoto Merhaba bugün gittim öğrendim cpap kontrolü değil genel kontrolmüş oradaki memura 2018 zaten kontrolüm var bu neden dediğimde hastalıklarım belli dediğimde verdiği cevap genel kontrol hepsi bu :)

sayın selo_selo07 ortapedik rahatsızlığınız net olarak nedir yardımcı olmaya çalışayım eksik bir muayene veya test sonucu hakkınızdan mahrum olmanıza sebep olabiliyor.saygılar

mehmet-41
şeker hastalığı ve sol göz kör sizce bu hastalıklar iyileşebilir bi hastalıkmı? bu kişiyi de çağırmışlar 2014 te emekli olmuş kişi.

benimde ortopedik rahatsizligim var.banada yardimci olabilirmisiniz..

Fazla uzatmaya gerek yok öyle veya böyle olacağın önüne geçilmez

serkan1976

engel ortapedikse fizik ortapedi plastik cerrahi aynı oranı degerlendirir ayrı ayrı muayenelere girmeye gerek yokdenildi..

heyete girmedim daha doktorları gezdim.ortapedi 24 fizik 24 cildiye 10 verdi... engelim ortapedik olduğu için sanırım fızıkle ortapedi aynı değerlendicektir..noroloji hareket kısıtlığı yazdı ..oran notu düşmemiş ... pisikiyatri ilaç raporum var bordline kışılık testine girdim kişilik bozukluğu çıktı oran vermedi heyette değerlendirilirmi ?.boyun fıtığım var ama oran vermediler acıklamaya boyun agrısı mrb bakıldı diyo ..oran verimi heyet..birde skolyoz filmi filan çekildi heyette oran olurmu ?

@_selo07

Vergi indiriminiz süresiz olupta kontrole mi gönderildiniz(bahsedilen süreç), yoksa vergi indiriminiz süreli olupta kontrol tarihiniz gelip kontrole gönderildiniz?

ferhan akkuş
asıl ortopedik rahatsızlıklarda ftr testi istemeyi unutmayın asıl oranı ftr belirler...

apomek
rahatsızlığınızı ayrıntılı birşekilde yazarsanız yardımcı olbiliriz

asanur hanım ben engelli kadrosunda çalışıyorum emekli sürem doldu emekli olmak için yeniden rapor çıkartıyorum ..benimki emekli olunupta rapor istenilenlerden değil benimki

selo_selo07

daha önceden aldığınız engelli raporunuz sanıyorum engelli kadrosunda çalışabilmek için. eğer aldığınız raporu vergi dairesi saglık kurulu tarafından daha önce onaylanmadıysa size uygulanan uygulama doğrudur, tekrar heyet raporu istenir ve gelen sonuca göre emeklilik talebi yapabilirsiniz, saygılar.

şahinsgkuzmanı

eşim iş kazasında 8 parmagında uzuv kayıplıgı var ilk 2 sene süreli veridi şimdi tekrar engel ornımızı belirlemek için saglık kuruluna girecez fakat yaklaşık 10 aydır psikolojik tedavi almıyoruz.ilk ortapediden randevu aldım daha sonra ftr ye gittim başka bi polıklınıkten randevu aldızmı dedi sekreter bende orta pediden aldım.Sekreter ortapediden randevu aldıysanız ftr den randevu almanıza gerek yo dedi çünkü ikiside ayrı ayrı oran vermezler iki poliklinik te aynı degerlendirmeyi yapar tek bir oran verilir dedi.saglık kuruluna gittim gerekli memura da aynı soruyu sordum o memurdapsikiyatri ve ortapediden randevu almanız daha uygun ftr yi girmeye gerek yok artı bi oran alamazsınız dedi.bundan önce 2 yıl süreli rapaorumdada psikiyatri FTR ve plastik cerrahi yı muayenelerine girdik ama sadece psikiyatri ve ftr oran verdi..ameliyatımızı plastik cerrahide oldugumuz halde yüzde 0 verdi...bi sorum olacak biz bu randevuları tıp faklt.sinden yani ameliyat geçirdigimiz hastneden aldık.bu hastaneden deilde dvlet hastanesinden alsak olurmu.?bu rapor sadece engel oranımızı belirrtir rapor dur...

ferhan akkuş

ayrı ayrı oran verilmez doğrudur fakat asıl oranı ftr belirler ısrarla ftr de kısıtlılk ölçümlerinizi yaptırın. ölçüm sırasında ağrı varsa bu ağrıyı gizlemeyin tepkinizi verin ağrılı olması oranı arttırır.

ayrı ayrı oran verilmez doğrudur fakat asıl oranı ftr belirler ısrarla ftr de kısıtlılk ölçümlerinizi yaptırın. ölçüm sırasında ağrı varsa bu ağrıyı gizlemeyin tepkinizi verin ağrılı olması oranı arttırır.

aynı zamanda onlar sizi ftr kontrolüne tabi tutmuyorlarsa özel hastaneden ftr bölümü olan hastaneden poliklinik muayenesi alın ve yaptırın ölçümlerinizi ve hasta durum bildirir raporu talep edin ve bu sonuçları heyet muyaenesinde gösterin.

arkadaşlar o oymuş bu buymuş nedir polemik anlamıyorum konuyu baştan sona kadar okudum hala sürüncemede işleniyor 1 yıllık veya 2 yıllık kontrol süreci neyse anlarım ama süresiz vergi indirim hakkı kazanan hastalar niye tekrar kontrola gitsin prosedür yanlış mı ?değil o zaman o raporu cıkartırken heyette 9 doktorun imzası var onaylı tapu olarak anlamına geliyor yanlışmıyım

Zaman zaman bu konu hep gündeme geliyor zamanı gelmiş yine

asanur Merhaba Türkiyeyi bilemem ama antalyada şu an var kesin bir cevap vermiyorlar 170 i arıyorum onlarda kesin bir şey demiyorlar zaten onlara bazı maddeleride biz öğretiyoruz birşeyden haberleri yok

Son düzenleme:
Bu tarz konularda çesitli yerleri arayarak tekrar tekrar aynı konularda bilgi istemek eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek olur yıllardır aynı seyleri zaman zaman duyuyoruz sonra bir bakmışın o konuyu gündeme getirmiş arkadaş yok ortada onun için yapılan kontroller o ili kapsar türkiye için genelleme yapılması yanlıs olur olur ise yeni engellilik ölçütü tablosundan çok kişi mağdur olur neredeyse engelli emeklisi kalmaz 20 yıldır maaş alan var.zaten böyle şey olacagını sanmıyorum artık bu konuyu kapatalım önümüze bakalım canımızı bos yere sıkmayalım

Son düzenleme:
asanur Merhaba Aynen 170 teki kişilerin çogu mevzuattan haberi yok sgk şubeleride başından savuyorlar durum vahim ama benim hastalıklar gerçek oranlarım sabit

Size katılıyorum. Devletin hakem hastanesinden haziran 2016 da heyete girerek %68 sürekli rapor alarak süresiz vergi indirimi ile 2 ay önce emekli oldum. Ne olacak şimdi. Kontrol muayenesi ile bu oranı düşürüp, hopppp kardeşim dur mu diyecekler. Var mı böyle bir saçmalık. Benim/bizim suçumuz ne!!!! Kontrol edersin ancak özür oranını yeniden değerleyerek aksiyon alınamaz
mehmet-41

Bu konu insanların canını sıkmaktan başka bir şeye yaramıyor

Üst Alt