Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

2013 ten once alinan raporlarda baltazar uygulanmamis.2013 oncesi puanlarin bol oldugu bu tarihten itibaren puanlarda bile kisitlamaya gidilmis oldugu soyleniyor.sgk 2013 oncesi icin isteyebilir lakin ben onada ihtimal vermiyorum.kisiler onceki raporlarini yani 2013 ten onceki raporlarini yenilemek isterse ortaya yeni degerlendirme baltazar cikiyor.Forumda bu sekilde olan kisilerin ornegin 60 veya 70 alanlarin yeni raporlarinda 40 altinda olduklari zaman zaman yazilip ciziliyor.sikayetler bu yonde oldu...

apomek

antalyada yakın çevremden ve farklı kişilerden gelen bu kontrol muayenesi yazısı gereği böyele bir konu açma gereği duydum.
arkadaşlar eğer 2013 öncesi rapor alanlar emekli olmuşlarsa bu raporla kazanılmış haktır kimse bu verilen hakkı yeni kanun hükümlerine göre geri alamaz hakkınızı arayın takıldığınız noktada yazın bana.

Madem herkesten kontrol istenecek kendimiz gitsek sgkya beni sevk edinde kontrol olayim kafamda rahat olsun desek kabul etmezlermi

tarum 41

herkesi aynı anda kontrole tabi tutamazlar çünkü hastanelerde yığılma olur ve bunu dalga dalga yaparlar ve hastaneler hasta tedavi yeri bu sebepten herkesi bir anda çağırmazlar.
örneğin bugün için bahsedeyim, bir vatandaşın emeklilik işleri için heyete çıkardım ve inanılmaz bir rapor talebi var iş başvuruları için. bide bu kontrol muayenesi için herkesin bir anda gittiğini siz düşünüz.
panik olmaya gerek yok önceki yazılarıma bakarsanız tarafınıza yazı gelince zaten 3 aylık süreniz var bu sürede rahat rahat kontrol muayenenizi olursunuz. herkese şimdiden geçmiş olsun ve bundan soraki dönemlerde hakkıyla usulüne göre rapor alanlar olsun.

şahinsgkuzmanı
[FONT=Helvetica]il sağlık müdürlüğü tarafından başlatılan bu uygulama tüm vatandaşlara kontrol muayenesi yazısı ile ilgili tıp fakültesi ve araştırma hastanesine sevkleri yapılmaya başladı.bu yazının bir örneği var mı, neye göre il sağlık müdürlüğünün adı geçiyor,neden sgk değil de il sağlık müdürlüğü bunu açıklarmısınız[/FONT]

2013 sonrası alınan raporlar içinmi kontrol isteniyor?

tereddütü olan arkadaşlar gelen yazı örneğini facebook sayfamda paylaştım ilginize...

Vermiş olduğunuz dökümanda antalya ismi var genelleme nasıl yaptınız sanırım antalyada genel bir soruşturma var sanırım. ben burada komsum olan sgk memura sordum sgk nın her zaman kontrol isteyebir dedi iyilesebilir ve psikolojik hastalık ve süreli raporlardan kontrol isteniyor dedi süresiz vergi indirminden emekli kişilerden genelde şikayet veya usulsuzlük var ise kontrol isteniyormus ama genelde pek istenmez dedi yayınladığınız kontrol evragı antalyada %10 ihtimalle gercekmiştir turkiye genelini kapsamaz

emin olun antalyada bahsettiğiniz gibi bir soruşturma yok asıl sizin bahsettiğiniz olaylar denizlide var ama sonuç olarak burda bir soruşturma yok bu yazı hiçbirşey yokken gönderilmiş sürekli raporu olan ve tedavisi olmayan bir hastalığa sahip bir vatandaşa ait
bekleyin ve zamanla haklı olduğumu herkes görecek.

sayın @mehmet-41
yanlış anlamayın sizin komşunuz olan memur arkadaş sgk nın hangi birim veya servisinde görev yapıyor, çalışma alanı sgknın hangi birimi bu konular hakkında bilgi sahibimi, ve varsayımlara dayanarakmı konuşuyor. eğer gerçekten kesin olarak bi bilgisi varsa bana değil gerçekten o memur arkadaşa inanın saygılar.

Gerceklesen olay%5 tir zaten böyle seylere nadirde olsa rastlıyoruz insanların endişesi yeni yönetmelik engellik ölçütü türkiyede bir gecede engelli sayısını yarı yarıya azaltıldı

Komsum mevzuat takip daire başkanlıgında calısıyor

Belki haklı olabilirsiniz ancak şimdiden insanları tedirgin etmemek lazım oyle bir sey varsa eninde sonunda aslı çıkar

şahinsgkuzmanı

merhaba ben 2016 da emekli oldum 2018 mayıs ayına kontrol verdiler bu bizidemi kapsayacak zaten 2018'e kantrol verdiler bir durum daha var ben % 53 le emekli oldum şimdi % 58 yeni raporum var

Bu durumda söylenebilecek en güzel cümleyi mehmet-41 arkadaşımız söylemiş.
Böyle bir uygulama varsa herkes kontrol muayenesi olacaktır.
Bekleyip göreceğiz.
Ama şimdiden böyle bişey olacak diye insanları tedirgin etmenin de bir manası yok.

Sgk İstanbul İl Müdürlüğünde çalışan Bölüm Yöneticisi bir komşumda benim var. Asparagas diyor. O bahsedilen il yada ilçedeki hastanede usulsuzluk saptanmıştır bu sebeple yeniden kontrol isteniyordur diye ekledi.

arkadaslar sistem degismis mi anlayamadım ben şimdi 10 yıl önce aldım işitme engelli surekli yuzde 52 almıstım tekrar kontrole çagıracaklar mı ??

şahinsgkuzmanı arkadaş sadece bizleri bilgilendirmek için böyle bir konu açmış teşekkürler.Arkadaşlar usulsuzluk olacağına inanmıyorum, şu anda tekrar kontrol muayene istenen il antalya bunlardan biri benim, 2000 yılında %70 vergi indirimi raporum 2009 yılında % 9 araç için raporum her ikisi de maliyede tutuluyor arada olan farkdan dolayı kontrole çağrıldım. Ama şuna emin olun sürekli raporum var nasıl olsa demeyin her an için kontrole çağrılabilirsiniz. Ayrıca kontrolde rapor oranınız düşerse konuyu yargıya taşıyıp emsal gösterebileceğiniz bir çok dava var, çoğunluğu da bizler lehine sonuçlanmış Allah yar ve yardımcımız olsun.

sayın karizmatikmen teşekkür ederim anlayışınız için.anlatmak istediklerimin gerekli yerlere gittiği için memnunum, saygılar.

sayın serkan1976 sözlerinize katılıyorum fakat o il derken türkiyeden bahsedelim burası türkiye usulsüzlüğün olmayacağı bir il söylermisiniz bana torpilin olduğu ülkemizde her ilde muhtemel usulsüzlük vardır ve bu terddütün ortadan kaldırılması için antalya il sağlık müdürlüğü böyle bir çalışma başlattıysa ne güzel sevinmeliyiz ve diğer illerde peş peşe bu uygulamayı yapacaktır emin olun...

Konu nihayet anlaşılmıştır 2 adet raporu olup farklı puan alanlanlardan rapor isteniyormuş acaba tüm ülke geneline yayılacskmı bekleyip görecez

tb2nhf nasıl 2 tane rapor anlamadım biraz açarmısınız.
karizmatikmen araç için %9 nedir kardeş benim öyle birşey olmadı psikoteknik belgesi ondanmı bahsediyorsun.

Yine bir muz cumhuriyeti vakası daha!

1- Neymiş devlete terere törere gruplar çöreklenmiş usulsuzluk yapılmış! Şu an farklı bir x örgütünün çöreklenip aynı sahtekarlıkları tekrar yapmadığı/yapmayacağı ne malum? Bu devletin adam gibi işleyen bir denetim mekanizması var da biz mi bilmiyoruz?

2- Çift Rapor farklı oran olan varmış. Ben doğuştan her el ve ayaktan 3 parmak olmak üzere ampute olan bir engelliyim ve 7 kez bir çok saçma sapan devletin keyfi istekleri nedeni ile (iş, sgk, araç, ehliyet, iett, başbakanlık kartı vs..) rapor aldım ve tek bir tanesi bile aynı orana sahip değil!!! Ve enteresan olan ne biliyor musunuz hepsi Şişli Etfal'den alındı bu raporların. Evrim geçiriyorum da yeni parmaklarım mı çıkıyor bende şüpheye düşüyorum bazen.

Daha dün iş yerime çıkışımı verip bugün SGK'ya emeklilik için başvurdum. Yine şişli etfalden alınmış 2005 yılı %64 Vergi İndirimi raporumla yaptım bu başvuruyu. Bir rapor alabilmenin çektirdiği çile çok büyük bir travmadır sayın üstadım. Ve devletin aymazlığı ve ahmaklığı yüzünden tekrar gidip yeni bir çile seansına daha gireceğim demenize göre. Ve bana garip gelen sizin ve burada ki diğer arkadaşların bu durumu normal karşılamaları. Tamam abdestinden şüphesi olmayanın namazından endişe si olmaz lakin ne diye ben diğer kurularla birlikte tekrar yanıyorum arkadaş? Bitmeyecek mi biz engellilerin bu çilesi ölene kadar? Nereden bileceğiz bu uygulamadan sonra gelecek başka bir hukumetin: "önceki hukümet 15 sene her türlü tahrifatı yapmış olabilir o zaman bunların döneminde ki bütün raporları tekrar isteyelim" demeyeceğini?"

Neyse boşuna yazdığımı ve bu satırların hiç bir yetkilinin umursamayacağını biliyorum lakin insan kendini tutamıyor işte. Bir kaç çakalın yaptığı usulsüzlüğün ortaya çıkarılabilmesi için bütün bir engelli toplumunun tekrar o iğrenç rapor maratonuna sokulmasını hazmedemiyorum.

Bravo istikbal satış.bravo.mukemmel açıklama.Hala sitede bu durumu normal karşılayanlar var.

MUSTAFA44 cift rapor dedigim örnegin ötv indirimi icin alınmış daha sonrada engelli kimlik kartı vs icin alınmış raporlar oluyo yani 2 farklı rapor 2 farklı oran oluyo ya arkadaşlar kısacası millet hakkının yenmesinden şikayetci sgk nında işine geliyor 2 farklı rapor farklı oranlar ne ayaksın demeye getiriyorlar konuyu nasıl aldın raporu vs tüm konu bu

şahinsgkuzmanı

selamlar bahsettiğiniz tekrar kontrol süreci varmış anladığım kadarıyla ben 1 yıldır engelli statüsünde günlerce hastane kapılarında çile cekmiş vatandaşım engelli raporu 3 defa ankaradan eksik evrak gerekcesyle oyalandım en sonuncusunda başka ile hakem hastaneye
sevk edilmem sonucu yüzde 48 olan raporum 53 ile ankara onayladı şimdi sizin dediğiniz yorumlara bakarsak tekrar heyet tekrar ankaranin verecegi cevap sonucu oranlar düşünce ne yapacağız?
hakkımla kazanılmış haklarımı devlet eliyle gasp edilme olmuyor mu bu kadar magduriyet ne hakları var?

eğer varsa usulsuzluk öncelikle doktorlardan başlanmalıdır hangi hastalara rapor verdiyse organize suç işlemekten dolayı hepsine dava acılmalıdır doktorlukları da iptal edilsin sahte rapor alanlarında emekliliği süresiz iptal edilsin ammaaaaa hakkını benim gibi gercekten engelli statüsünde tekrar kontrol süreciyle magduriyetlere sebep olurlarsa tekrar travma yaşatmaya hakkınız yok intihar edeyim daha iyi alın bu dünya sizin olsun zaten verdikleri 1000 tl maaşla gecinmek mümkün degil.......

Hocam yazı gelmedi ama bugün 4a emekli ödeme bilgilerinde sadece İş görmemezlikten maaşının ek ödemesi var emekli maaşının ek ödemesi ilk defa görünmüyor acaba durduruldumu

tb2nhf benim farklı rapor falan yok aynı anda aldım yinede kontrol var bilginize..

ikaruss07
tabiki arayabilirsiniz yardımcı olabilirsek ne mutlu siz normal yapmanız gereken prosedürleri yapın takıldığınız noktada yardımcı oluruz, saygılar

safran_sahin
kurumdaki yazışma adresinde iseniz hala sanmam yazı ile bilgilendirmeden maaşınız durdurulmaz. sistemsel bir hata olabilir siz içiniz rahat etmesi bakımından kurum emeklilik servisinden bir sorun sebebini, saygılar

istikbal
sayın @istikbal sözlerinize baştan sona katılıyorum. tüm kurumların birbirine süphe ile baktığı bir ülkedeyiz. ama önceki yorumlarımda da belirtim eğerki yeni kanun hükümlerine göre oranınız düşürülürse yargıtay emsal kararlar var vergi indirimi aldığınız tarihdeki değerlendirme şartları geçerlidir hakkınız geri alınmaz.

Ankara Maliye psikolojik rahatsızlığı olan kardeşlerimizin, sürekli ilaç kullanan tedavi olan veya hastalığı olan kardeşlerimize raporlarını kontrol şerhi koyabiliyor ki yıllardır koyuyor da

zaten sigorta başlangıcı 2008 yılından sonra ki emekli olacak kardeşlerimiz den mecburi kontrol şerhi istenilmekte 2008 den önce sigortalılar rapor istemeye tabi değildir (arada tek tük usulsüzlük varsa olabilir zaten EKPSS de olmadı mı :) ama türkiye genelinde böyle bir uygulama söz konusu değil bunları tespit etmek çok kolay devlet için Bravo devlete ülkeyi kemirenleri tek tek bulsun)

Ankara maliyeden gelen vergi indirim yazısında "sürekli vergi indirimi" kazanılmış hakkınızdır kazanılmış hak geri alınamaz içiniz rahat olsun paniğe gerek yok

Bu forumda bazı arkadaşlar gereksiz bilgi bulanıklığına neden oluyor ben o kişinin amacını gayet net anladım siz siz olun kimseye güvenmeyin gidip en sağlıklı bilgiyi ankara maliye ya da sgk müdürlüklerinden alabilirsiniz şayet yanı başımda ki istanbul gelir idaresi(vergi dairesi değil) gidip sordum en temiz bilgi siz bulabilirsiniz gidip sorun

saygılar

Son düzenleme:
marto1

bu forumda bazı arkadaşlar gereksiz bilgi bulanıklına neden oluyor diye hitap etmişsiniz ve gayemin ne olduğunu anlamışsınız kendinizce.
1- gayem neymiş bir açıklayın?
2-danıştığınız yer maliye yanlış anlamadıysam bu kontrol yazısını il sağlık müdürlüğü istemiş, maliye değil. yazıyıda paylaştım incelerseniz.
evet haklısınız güven konusunda kimseye güvenmeyin gidin sorun araştırın, ama ilgili makama sorun.
3- araştırmanızı tam yapın öyle ithamlarda bulunun, saygılar.

@marto1
illa biri bir konu hakkında bir şeyler yazınca illa o kişi hakkında kötü düşünceyemi sahip olmanız gerekiyor bak bende erken yaşlanmadan emekli olan biri olarak eğer böyle bir uygulma varsa olsun diyorum eğerki haksız yere emekli olan bir kişi var sa bile temizlensin içimizden polamiğe ne gerek var arkadaşın birine burda forumdan yazdı sevk gelmiş oda itiraz etmiş gitmemiş yazının sonucunu bekliyor gşiden olursa onunda sonucunu bekleriz yani gelsin yazı zaten çalışıyorum emekli olarak kanun önünsde engelim düştü ise normal kişiler gibi hakkım olma zamanını beklerim her kesin fikri farklıdır başkasıda başka düşünür bekleyin görün ona buna iftira atmayın karamalamayın hayret bir şeysiniz ya her kes bilgisini yazar ortaya bir şeyler çıkar kimsenin yazdığı fazladan bilgi kirliliği değildir bekleyelim görelim engelli memur sınavındada kaç bin kişinin sahte raporla sınava girdiği tespit edildi amaaaaaan onlarada önceden verilmiş hak mı diyelim bırakın yaaaaa bu sistem içimizde sahte emekli olanları varsa temizlesin yoksa zaten o kişiler devam eder adam 10 sene önce emekli olmuş daha neler çıkar adamda rahatsızlıklar her şeyin bir çaresi vardır

Üst Alt