Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!
Tekrar muayeneye çağrıldığım için burada arkadaşlarla bilgi paylaşımı yaptım ki bulanıklık nerede anlayamadım, sürekli vergi indirim raporu olup da kontrol muayeneye çağrılan bir çok arkadaşımız buradan bilgi almaya çalıştı hatta yazılarımda hep kazanılmış hakkın geriyealınamayacağına dair paylaşımlarda bulundum asıl sizin gayenizi anlamış değilim
@şahinsgkuzmanı
ben size katılıyorum arkadaşım bir başkasının yazdığı kerlimlere aldırış etmeyin her kes bildiğini yazabilirsiniz siz bildiğiniz gördüğünüz bir konuyu yazdınız eğer böyle bir şey var ise ben sonuna kadar destekliyorum hak etmeden emekli olan bir kişi bile varsa içimizden temizlensin istiyorum tam 1 yıl oldu sgk denetmen servisinde evraklarım sigoertam eksik bildirilmiş delilleri raporları sunduğum halde birde müfettiş raporu olduğu halde hala sgk denetmeni bir yıldır işlemi bitirmedi birde sigortasız çalışmamı ispat ettiğim halde resmi evraklarda çalışmam göründüğü halde denetmene ifade veriyorum denetmen işyerinden bir tek bordro ve defterleri istiyor gider faturaların olduğu klasörü istemiyor söylüyorum denetmene sen beni defterde nerde bulacaksın siyorum işletme defterinde adam maaş ödemesi yapmamışki sen o yıllara ait gider evraklarının olduğu klasörü istemelisinki orda bana ait harcırahları biletleri faturaları göresin
ben de size katılıyorum adamı olan raporunu alıp emekli olur dokunan olmaz ama iş bize gelince sürekli raporumuzla tekrar kontrol muayeneye tutuluruz işimizi hep yokuşa sürerler ağzı olan konuşuyor.
Aynu durumu şuan ben de yaşıyorum. 2008 yılında % 41 oranla SGK'dan bir yol sonra kontrol şartıyla emekli oldum. Bir yıl sonra yine defterdarlıktam hastaneye sevk alarak kontrol işlemlerini yaptırdım. Ankara'dan % 40 olarak gelen oranla emekliliğim devam ediyor. Geçen hafta Unkapanı SGK'dan (İstanbul, emekli işlemleri) bir görevli telefon etti. Kontorl muayenesi yaptırmanız gerekli yaptırmamışsınız diye. Ben bir yıl sonra bütün prosüdürleri uygulayarak yaptırdığımı belirtim. Görüşmek için gittim. Emekli olduğum için defterdarlıktan değilde Unkapanı SGK'dan sevk almam gerekiyormuş. Bunu bana hiçbir görevlinin söylemediğini bildirdim. Verilen cevap; evet söylemeri gerekiyordu ve sistemede girilmemiş dendi. Hastaneye sevk yazısı yazıp verdiler. Sanırım dosyaları tek tek incelemeden geçiriyorlar, odaya girdiğimde yerlere kadar dosyaları yığmışlar üç kişi inceliyordu. Yazıdan anladığım kadarıyla rapor Ankara'ya gitmeyecek hastaneden direkt kendilerine gönderilecek. Kendi ihmallerinden kaynaklanan eksikleri tamamlıyorlar diye de düşünüyorum aynı zamanda. Ne yazıkki rapor alma gibi meşakkatlı durumla yine karşı karşıya kaldım. Hastaneden randevu almak bile problem.
@karizmatikmen
KURUNUN YANINDA YAŞDA YANIYOR İŞTE ARKADAŞIM NAPALIM BEKLİYECEĞİZ GÖRECEĞİZ BENDE 40 RAPOR İLE ERKEN EMEKLİ OLAN BİRİYİM DAHA SONRA İKİ 3 TANE DAHA RAPOR ALDIM 4-15-46 SIRASI İLE ŞİMDİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BU RAPORLARI GÖRÜNCE HALİ İLE FARKLI FARKLI OLUNCA SGK SEVK ETTİRİR GİBİME GELİYOR BANA EN ZOR GELEN İSE HASTANEDE KOŞMAK VE DOKTORLARA LAF ANLATMAYA ÇALIŞMAK YOKSA ENGELİM AZMI ÇOKMU DEĞİL BU ZOR GELİYOR O YORGUNLUK O PERİŞANLIK O SİNİR HALİ ANLAT DERDİNİN ORAYA KOŞ BURAYA KOŞ SONUÇ BEKLE BU ZOR RAPOR ALIYORUZDA RAPORLAR FARKLI FARKLI BİRİ TÜM ENGEL DİĞERİ SIRF TRF KAZASINA BAĞLI DİYE RAPOR RAPOR NEDENLERİNİ SİSTEMDEN GÖRMEYİNCEDE BÖYLE BİR ŞEYE KALKTILAR SANIRIM BEN SGK DENETMENİNE HER ŞEYİMİ İSPAT ETTİĞİM HALDE RESMİ OLARAK DAHA NE AYLIK KAZANÇLARIM DÜZELTİLDİ NEDE SİGORTASIZ OLDUĞUM GÜNLER ÇIKTI ORTAYA HEP KULAK ARKASI YAPIYORLAR GİDİP İŞVERENDE ÇAY İÇİYORLAR DİYUYORUM ŞİMDİ SİSTEMİ BOZAN KİM İNSANLAR SİSTEMMİ HATALI HAYIR İNSANLAR HATALI
@merlot
AYNEN ARKADAŞIM İŞİNİ İYİ YAPMAYAN BİR MEMUR YÜZÜNDEN ÇIKAN SORUN GELİP UĞRAŞMASI KOŞMASI YİNE GELİP BİZİ BULUYOR DEĞİLMİ YANİ BİR KEREDE İŞLERİNİ ADAM GİBİ TAM OLARAK YAPSALAR BUNLARI YAŞANMAYACAK
Merhaba hilal hanım illa biri konu hakkında bir şeyler yazınca elbette kötü olmuyor bazı arkadaşlar burda yanlış bir bilgi yaymakta yazdıkları bilgilerin yanlış olmasıdır bu uygulama zaten var var olan bir şeyi tüm türkiyeyi dahil etmek kısmında ben eleştirdim bildiğim net bilgiyi de öğrendim kendim istanbul gelir idaresi başkanlığından bilgiyi edindim yok böyle bir şey gidip sorun içiniz rahat etmiyorsa bakın ben huzursuzlandım öğrendim kimsenin kimseyi huzursuz etmeye hakkı yok!!!
tekrar yazıyorum;
[FONT=sans-serif]Ankara Maliye psikolojik rahatsızlığı olan kardeşlerimizin, sürekli ilaç kullanan tedavi olan veya hastalığı olan kardeşlerimize raporlarını kontrol şerhi koyabiliyor ki yıllardır koyuyor şimdi yok türkiye geneli herkesten rapor istenilirmiş gibi birileri lanse etmiş[/FONT]
[FONT=sans-serif]zaten sigorta başlangıcı 2008 yılından sonra ki emekli olacak kardeşlerimiz den mecburi kontrol şerhi istenilmekte 2008 den önce sigortalılar rapor istemeye tabi değildir (arada tek tük usulsüzlük varsa olabilir zaten EKPSS de olmadı mı [/FONT][FONT=sans-serif] ama türkiye genelinde böyle bir uygulama söz konusu değil bunları tespit etmek çok kolay devlet için fazla uzatmaya gerek yok mevzuyu yakın bir zamanda arkadaşım emekli oldu ondan rapor falan istenilmedi üstte belirttiğim gerekçeler ile istenilmekte panik'e gerek yok [/FONT]
Bu lafım size değil Hilal hanım
11 yıldır bu forumda üyeyim ve HİÇBİR GAYEM AMACIM YOK YANLIŞ BİLGİ VERİP İNSANLARI HUZURSUZ EDEMEZSİNİZ....
saygılar
Gönül ister ki keşke senin dediğin gibi olsa da kader arkadaşlarım ve ben hastane hastane rapor çilesi çekmesek bizler de istemiyoruz böyle bir durumu ama yaşatanlar utansın, kontrol muayeneyi SGK Müfettişlerinin talebi üzerine SGK İl Müdürlükleri yazı göndererek istiyor hal böyle olunca senin görüştüğün kurumun (Gelir idaresi ile görüştüğünden bahsetmişsin) olaylardan haberi bile yoktur rutin şikayet veya usulsüz alımlardan bahsederler, bir kurumun diğer bir kurumdan haberi olmadığı bir ortamda sanki yanlış bilgi aktarıyormuşuz gibi bizleri karalamaya gidiyorsun asıl senin bizlere böyle bir karalama hakkın yok açılan konuya katılmak istiyorsan üslubunu bozmadan buyur görüşlerini belirt ama bu şekilde hareket edecek isen konuya dahil olmasan daha iyi buradan bir çıkar elde
etmek gibi bir düşüncemde yok gün içinde yaşadığımız sıkıntıları şurada dile getirip yardımlaşmak
sayın @karizmatikmen demek istediklerimi harfiyen açıklamışsın teşekkür ederim. sayın @marto1 lafları sanırım bana evet böyle düşünmesi normal ben bir sosyal güvenlik uzmanıyım ve bu benim mesleğim para karşılığı iş yapıyorum, farkedersenizki açtığım konu ve açıklamasında bilgilendirmek açısından kişi ve kişilerin mağdur olmaması için birşey paylaştım ve ben burda menfaat elde etmek için değil yardımcı olmak istedim. ben bu işimi 2006 dan bu yana profosyenel anlamda yapıyorum yeterince bir portföyüm ve referanslarım var.
sigorta başlangıcı 2008 yılından sonra ki emekli olacak kardeşlerimiz den mecburi kontrol şerhi istenilmekte 2008 den önce sigortalılar rapor istemeye tabi değildir (arada tek tük usulsüzlük varsa olabilir zaten EKPSS de olmadı mı ama türkiye genelinde böyle bir uygulama söz konusu değil bunları tespit etmek çok kolay devlet için fazla uzatmaya gerek yok mevzuyu yakın bir zamanda arkadaşım emekli oldu ondan rapor falan istenilmedi üstte belirttiğim gerekçeler ile istenilmekte panik'e gerek yok
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum ama kafalari hala inatla karistirmaya calisiyor bazilari agzina saglik kardesim
hakaret ediyormusum gibi lanse etmis terbiyesiz adama bak bilgi sifir bilip bilmeden neyin ne oldugundan habersiz salla sallayabildigin kadar
isiniz gucunuz milleti huzursuz etmek
Yukarda 2-3 kere yazdim nedenlerini niye inat ediyorsunuz ne elde etmek istiyorsunuz neyi savunuyorsunuz ?
2016 nisan ayında SGK posta yolu ile evime sevk kağıdı geldi. Sevk kağıdında şöyle yaziyordu ''Kurumumuzdan xxx tahsis numaralı ve xxxx tc kimlik numaralı Y.İ kurumumuz müfettişlerince kontrol muayeneye tabi tutulmasından dolayı sevki yapılmıştır.
Söz konusu iddianın tespit edilebilmesi için 5510 sayılı kanunun 95 İnci maddesine istinaden düzenlenmesi gerekmektedir. Durumun tespitinde muayeneye ve müşahade masrafları ile bu muayene ve müşahade için gerek görülen tıbbi test ve tektik masrafları kurumumuzca karşılanacaktır.
Bilgi edinilmesini sağlık kurulu raporunun özür oranının (%) olarak belirtilerek düzenlenip müdürlüğümüze gönderilmesi ne arz ederim. ''
Ben 2002 yilinda Eskişehir Devlet Hastanesinden Bilateral DKÇ Sekeli Coxartroz tanısı ile %40 oraninda surekli ibareli rapor verildi. Ben bu raporla özer sektörde işe girdim. 2005 yılında işyerim raporumu Ankara'ya gönderdi vergi indirimi için. 3 ay sonra %51 sürekli oran verilmiş. 2013 yılında 3.derece 17yıl sigortalılık süremi doldurup 3920 prim ile emekli oldum.
Sevk kağıdı geldikten sonra Osmangazi Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kontrole gittim. Rapor oranımı %21 e düşürdüler. Sgk hemen maaşımı kesti 3 hafta maaşım kesik kaldiktan sonra E-devlet ten açıldığını gördüm. SGK'ya gittim evet actık maaşınızı ikinci hastaneye daha göndericez dediler. Kasım ayında ikinci bir sevk kağıdı geldi bu sefer Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'ne sevkiniz yapılmıştır. İlk gelen sevk kağıdı ile aynı şeyler yazıyordu. Hemen üç gun icinde hastaneye basvurdum. Rapor oranımı bu seferde %12 ye düşürdüler. Yanlız raporda sakatlığım sürekli ibaresi var. Yaklaşık 20 gün sonra yani 30 kasımda SGK maaşımı kesti. Şu anda maaşım 3 aydan beri kesik durumda. Beni hep oyaladılar düzelebilir diye. Lakin düzelen bir durum yok. SGK ya dava açtım. Bu tür kontrol muayenelerinde raporun alındığı tarihteki mevzuat geçerli değil mi. Aradan15 yıl geçmiş sakatlığım devam ediyor ama oranım %12 ye düşürüldü.
marto1 ben de seninle aynı fikirdeyim.arkadaşlar kontrol muayenesine tabi olduğumuzu hepimiz biliyoruz ve bu uygulama zaten var bunuda biliyoruz öyle değilmi?? ama şahinsgkuzmanı arkadaşın paylaştım dediği yazıya sizde baktıysanız bi arkadaşa antalyada kontrol muayenesi için gönderilen yazıyı bütün türkiyede süreli-süresiz bütün vergi indirimi olanların kontrol muayenesine gönderileceği şeklinde göstermeniz hiç kusura bakmayın bana hiç inandırıcı gelmedi..mademki kesin bilgi neden arkadaşların söylediği gibi resmi yazıyı paylaşmıyorsunuz??insanlar zaten diken üstünde kimseyi huzursuz etmeye gerek yok..parayı basip sahte rapor alanlar tabiki ayıklansın.gerçekten rahatsız olanlarda rahat bir nefes alsın artık.ama kusura bakmayın hiç bir resmi yazı göstermeden böyle bir iddiaya ben inanmadım.sgk kurumuna bende bizzat gidip sordum ve öyle bir şey olmadığını söylediler.ayrıca vergi dairesindede sordum ve oradada aldığım cevap aynıydı.ayrıca burada bu bilgiyi veren arkadaşa inanmadığı ve tepki gösterdiği için arkadaşa kırıcı olmaya hiç gerek yok.herkes burada bilgisini yada fikrini paylaşabilir diye biliyorum.benim ayrıca merak ettiğim sgk gidip kontrol muayenesine gönderilmeyi kendimiz isteyelim diyen arkadaşlar gittilermi merak ediyorum.eğer kendileri gittilerse gerçekten yürekten tebrik ederim.gitmedilersede kendimiz gidelim deyip hala neden beklediklerini merak ediyorum doğrusu...saygılar...
Bir arkadaşım var,sırf bu şahinsgkuzmanı yüzünden intiharı düşünüyor,Şimdi bu adam intihar etse kim bunun vebaline girer,arkadaşım emekli ve sağ ayağı diz altından itibaren yok ve bu arkadaş düşünün şu an hastaneye gitse %40 'ı alamayacağını çok iyi biliyor,bu devletin oranlarla sürekli oynaması yüzünden ve verilen emekli maaşı ne kadar biliyomusunuz 1000 tl ve çocukları var ve ev geçindiriyor,Böyle havadan atıp tutanlara şaşırıp kalıyorum '' yok kendine güvenmeyen korkar,yok herkesten istensin o işler öyle basit değil arkadaşlar,adam 1000 lira ile geçinmeye çalışıyor bu rakam insani yaşama şartlarının çok çok çok altında,öyle bence havadan atıp tutan arkadaşlar atmasınlar.insanları tedirgin etmeye kimsenin hakkı yok.Her önüne gelen bir iddia atıyor ortaya.Bu böyle olmamalı.İnsan engelli olsada olmasada 1000 tl ile geçinmeye mahkum bırakılmaz.Hiç bir koşulda.
Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılması..?
Merhaba sayın arkadaşlarım ve site ynetimi. @şahinsgkuzmanı arkadaşımız bir konu açtı, Kimi asparagas dedi, kimi sitem etti, Kimi işkemden atıyorsun dedi, kimi komşusuna sormuş vs...vs arkadaşlar o kadar lüzumsuz konu açılıyor kimse ses etmiyor adam bir konu açmış uzman kişi herkes bol keseden yüklendi belkide bizlere faydalı olacak bilgiler olacaktı ama engellendi
ŞİMDİ GELELİM KONUYA: ben % 53 ile geçen sene temmuz ayında emekli oldum 2018 de kontrol verdiler bu arada yeni rapor aldım % 58 e çıktı rahatsızlıklarım işitme kaybı;odyo testiyle belli olan, UYku apnesi uyku odasındaki teslerle belli olan birde şeker tabiki oda testlerle belli olan bir rahatsızlık ben bunları parayla almadım hepsi testlerle rahatsıklarımla alındı , şimdi elime gelen yazı 20 nisanda kontrol muayenesi demekki @şahinsgkuzmanı arkadaşımız işkembeden sallamamış ve gerçek bir haber yapmış
yapmayın arkadaşlar şimdi bilgi sahibi olacağımız bir konu Forum Moderatörü tarafından kapatılmış burası bir bilgi paylaşım yeri veya engellilere bilgi konuşunda alış veriş yapacağı bir yer değilse neden burada olalım ARKADAŞLAR lütfen bugün bana yarın size duyarlı olalım bilgi veren insanları ezmeyeli yöneticilerimizede duyurulur
sayın mehmet-41 ben tüm engelli olan arkadaşlar için burdayım her birey bir engelli adayı düşüncesindeyim. ve sahip olduğum bilgileri paylaşacağım ve devamda edeceğim. olası bir mağduriyeti önlemek için burdayım. mağduriyeti olan arkadaşlar ve olmayan arkadaşlar hep bir ağızdan mağduriyetimizi dile getirelimki olası hatalara mahal vermeyelim. olası sorunlarımızı paylaşacazki birbirimize yardım edebilelim bu sitede üye olup bilgi danışmaya gelen arkadaşlar oldu bir yanlışım olmuşmu bilgi paylaşmanın haricinde bir şey yapmışmıyım onlar konuşsun. yerimide gördüler konuştuk sohbetlemizide yaptık. arkadaşlar şu menfaat dünyası olmuş düzene inat ben paylaşıyorum. eleştirileride kattiyen yanlış anlamıyorum, beni eleştirin çünkü eleştirilmek güzeldir yanlışımız varsa düzelmemi sağlarsınız beni eleştiren eleştirmeyen tüm vatandaşlara saygı duyuyorum.
drların keyfiyetine kalmış kararlar ile iki dudağının, kalemin,söylediği ve yazdığı şu düzende mağdur olunmasın. ben işini takip ettiğim kişilerin hak kayıplarını önlemek için verdiğim mücadeleyi işini kendisi yapıp takip eden kişlerde dile getirsinki bu düzen toparlansın. dr doktorluğunu yapacak kişiyi hastalıklarıyla alakalı iyice bir muayene edecek. heyete çıkan arkadaşlara sesleniyorum hepiniz yaşamışsınızdır heyette mi aklınıza geliyor elinde evrak yoksa ayrıntılı muayene edemem diyen dr larla karşılaşmışsınızdır ve bu eksik muayenelerin sonucu oranlarınız düşük çıkmıştır. ortopedik rahatsızlığı olan arkadaşlar fizik tedevinin haricinde ftr muayenesi isteyin istemezseniz oranlar düşük çıkar. ve diğer hastalıları olan arkadaşlar hastalıklarınızı siz daha iyi biliyorsunuz hastalığın başka organ ve yerlere etkilerinide göz önünde bulundurularak muayenelerinizi isteyin. ısrarla isteyin hemde saygılar.
Merhaba uyku apnesi kalıcı rahatsızlik pskiyatriden doolayi kontrol vermislerdi ama 2018 de kontrol vardı erkene çekmişler yani şahin arksdas haklı çikti
sayın @ikaruss07 burda keşke haklı olamasaydım bişeyler ispatlamak için değil uğraşım. söz konusu olay engelli vatandaşlarımıza yönelik olması üzücü. kurumun rapora değilde kişinin geçmiş tüm hastane kayıtları incelenerek yapılsa öyle sevkler istense daha güzel olurdu.
kontrol muayenesi istenen arkadaşlar mevcut hastalıklarınızı ispatlar hasta durum bildirim rporlarıızı ve labratuar sonuçlarını ve epikırizlerinizi yanınıza alarak gidiniz işleriniz kolay olur.
Merhaba, Ben 2004 yılında sağ polio sekeliden % 40 vergi indirimi almıştım. Geçen ay sgk ya ne zaman emekli olurum diye dilekçe verdim. Onlar denizli vergi dairesiyle yazışmışlar, ve bana 18 yılın dolunca emekli olursun diye yazı verdiler. Benide kontrol muayenesine gönderirlermi ?
Şahinsgk bilgilendirmeler için teşekkür benim sadece takıldığım nokta kontrol olayının sanki tüm türkiyede başlayacagı gibi bir olay gibi anlatılması sgk nın zaten kontrol isteme yetkisi var ancak kontrol isteme olayı süresiz vergi indiriminle emekli olanlardan kontrol istemesi sık görülen bir sey değil arada tek tük böyle şeyler olabiliyor
öncelikle çok geçmiş olsun dava sonucunda kazanan siz olacaksınız tespitiniz doğru vergi indirimini hakettiğiniz tarihteki kanun hükümleri geçerli emsal yargıtay kararları mevcut.
şahinsgkuzmanı arkadaş önemli değil nasıl olsa parayı basıp alanlardan değilim daha iyi oldu şimdi koah tanda oran verirler kendi başıma gidip raporla uğraşmamış olurum bu kontrolde % 58 çıkacak % 75 e herşeyin hayırlısı ben sadece şunu merak ediyorum acaba 2018 de tekrar çagıracaklarmı onuda yarın gidip öğreneceğim
Süreli yada süresiz raporu olanların tamamı mı kontrole tabi, yoksa bir kişinin farklı tarihlerde alıdığı birden fazla farklı oranlarda raporu olanlar mı kontrol muayenesine çağrılıyor
zaten kontrol isteme yetkisi var ancak kontrol isteme olayı süresiz vergi indiriminle emekli olanlardan kontrol istemesi sık görülen bir sey değil arada tek tük böyle şeyler olabiliyor ziya58
sayın @mehmet-41 bu gün yine 2 tane vergi indiriminden emekli olmuş vatandaşlarla kurum servisine gittik. ve her ikiside sürekli rapor almışlar birisi 2003 te emekli olmuş diğeri 2005 te ve yine vatandaşlar sorular yönelttiler tüm servis memurlarının önünde listeler var herkes diye tekrar cvp aldılar ve hakan bey siz doğru söylüyormuşsunuz dediler. sebep nedir diye sorduklarında bizlik bişey değil sağlık il müdürlüğü müfettişleri kararı herkes kontrol muayenesine tabi diyorlar ve memurların önlerine liste liste geliyor teker teker sırası gelen vatandaşa sevk yazısını tebliğ ediyorlar.