Merhaba arkadaşlar ben de sol bacak total kalça protezi ameliyati oldum 2 ay önce. 35 yaşindayim. Cocuklugumdan beri bircok kez operasyon gecirdim fakat basarili olmadi. En son care protez oldum. iki bacagim arasinda 4 cm fark vardi. Şiddetli agri ayakkabimi bile egilip baglayamiyordum. uzun mesafe yuruyemiyordum. iyi olan bacagi da zamanla deforme edecektim boyle gitseydi. Avrupa Şafak hast. Ertan Yilmaz yapti ameliyatimi. ilk bir hafta hafif sancili gecti. Suan çok şukur hic kalcamda agri hissetmiyorum. Hemen yurutmediler beni. Zorlu bir kalca imiş. (Çok deforme olmuş) bu ameliyatta herkesin sureci farkli yaş ve olma sebebine göre ve ameliyatta kalçayi gorunce yorum yapiyor doktorlar. 5 gün hastanede yattim. 15.günde eve fizik tedavi gelmeye basladi her gün. Şuan Tek degnek kullaniyorum. kan sulandırıcı 3 ay verdi. bacak arasi yastik bence hep kullanmaliyiz. ama 3 ay dedi doktor. Ameliyat öncesi kisa olan bacagim dizden bakinca 1.5/2cm uzun şuan. Doktor başta uzun hissedeceksin fakat 1 yila kadar tam oturacak hic merak etme dedi. Çok şukur agrim hic yok. fizik yaparken ilk 1 ay dizimin uzerindeki kas cok agriyordu. spazm yapiyormuş. kaslar bacak uzayinca kisa kaliyor haliyle onlarida uzatmak fizik tedavinin isi işte. hergün egzersiz yapiyorum. Araba 15 gundur kullanabiliyorum. Yurumelerimi videoya cekiyoruz. kalcam eskiden inanilmaz yukardayken simdi iki popoda esit duruyor. uzunluk zamanla oturan varmi? gerci agrim gittiya bundan buyuk mutluluk yok. iyiki olmuşum keşke ertelemeseydim yillarca. o acilari cekmeye degmez
Rabbim hepimizin şifasini versin.
Rabbim hepimizin şifasini versin.