Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Aynen öyle; katılıyorum.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Ben sifa bulup hastaligim 3 yildir remisyonda ise baska hastane aramama ne gerek var anlamadim. Ankara gibi baskentte cok hastane var. Hacettepe alaninda psikiyatride turkiyede bir numaradir. Luften bu notu bir yere yaziniz.

arkadaşlar bence bu hastane olayını bırakalım okuyan olursa adamın hastaneye yatacagı varsada yatmaz nasıl iyi olabiliriz belirtilerle nasıl başa cıkabiliriz onları konuşalım

bana doktorum elazığ üni psikiyatri bölümünde yatacaksın dedi, ben tedaviyi kabul etmedim
doktorum dedi eğer kabul etmezsen polis zoru ile seni tutup getireceğim çünkü tehlikeli olmaya başladın dedi

eğer şimdi bu hastaneye yatışını kabul etmez isen, seni elazığ deliler hastanesine yatıracağım ve emin ol orada bir gün bile durmak istemeyeceksin orası çok kötü, ben senin iyiliğin için bu hastanede tedavi olmanı istiyorum dedi
bende kabul ettim

yani bütünüyle fardındayım dediği bahsettiği hastaneler gerçekten doğru olabilir ama benim tedavi gördüğüm yer güzeldi valla

sadece telefon vs yoktu günde bir saatti, camları yok desek yeriydi hepsi korkulukluydu; ama keyfim yerindeydi valla, yemekler on numaraydı ve dediğim gibi ben gözümü hiç açamıyordum sürekli yatıyordum, ALLAHIM o nasıl günlerdi ya

zor bi hastanede tedavi olayi ALLAHherkesi ayaktan tedaviyi nasip etsin

kimler düzeliyo kimler sokakta cırılcıplak gezipte şu an takım elbiseyle gezenlere şahit oldum varsa böyle örnekler sizde yazın

Arkadaslar haberlerde uyari yapiliyor cok sicak olacak tansiyin kalp ruhsal hastalik olanlar cikmasin diye.

Bu sicaklar hastaliginizi tetikliyormu

Ve birde ilaclariniz kilo aldiriyormu

Ilaclariniz uyku yapiyirmu

Ilaclariniz agiz salyasi fazlaligi yaoiyirmu

Cevaplariniz bekleniyor

çogumuz bu konuya yazanlar şizofreni hastaları paranoid tip şizofrenidir bu forumda bir dezorganize yok çünkü en agır şizofreni vakası dır kendinde olmazlar bence şizofreninin çeşidi çok önemlidir

sıcaklar etkilyo valla ilaclar acayip zpraxa kullandım yemeden icmeden kesildim 10 kg verdim lustral ictim 5 ayda 20 kg aldım zprexa sini şişmanlatır beni zayıflatır bunun acıklaması yok ilaclar antipsikotiklerin cogu uyku yapar

bazı ilaclar agız salyası yapıyor stilazan sabah kalkıyom yastık salyayla dolmuş

Arkadaslar benim hastaligim alevlenme doneminde cok korku vardi. Bu korkuyu soyle tarif edeyim. Belki sacma ama 3 yasindaki cocuktan korkuyordum bana zarar verecek diyordum. Bazen bu korku yuzunden bazi kisileri dusman goruyordum.

Bazende yolda yururken ansizin hareketsiz kalip 10 dk dikiliyirdum. Kendimce kufur ediyordum.

Sagima soluma bakiyordum takip ediliyir saniyirdum.

Askerlik muayenesine gitmistim. Doktora raporlarimi verdim

Engelli raporumu gosterdim alwvlenme donemimdi. Diktira anlattim sikayetlerimi bana 500 adet soru sordu. Bu sorular bayagi dikkat gerekiyordu. Cevapmadim ciktim mmpi de sonuc paranoid sizofreni yazmisti.

Doktor 3. Muayenede curuk vermisti. Simdi ben halen ilac aliyorum. Depo igne vurjnuyirum. Doktora soyledim bu igneyi hapa cevir hastaligim 3 yildir remisyonda dedim. Olmaz igne kullanacaksin hapi takip etmek senin acindan da zor dedi. Neden depo igneyi degistirmiyor olabilir doktor.

Fikri olan varmi

deskop 3 yaşındaki cocuktan korkuldugu dogru bende sen bunu anlatmadan actıgım bi konu var bakmışındır şizofren ve psikoz hastalarının yaşadıgı zorluklar başlıgındaki konuda bahsettim insanların cogu salladıgımı düsünecekti ama siz anlatarak buna tse damgasıyla garantiliyosunuz sag olun

igne olayına gelince biz ic görümüzü kaybedince hasta oldugumuzu anlayacagımız yere tam tersi oluyor saglam oldugumuzu düşünüyoruz igne yazılmasıda muhtemelen bu döneme denk geldi doktorumdan biliyorum ic görünü kaybettin igne yazacam ilac kullanmazsın diye tehtid ediyodu ama sonuna kadar haklı unutma sokakta yaşayan şanslı hastaların cogu igne vuruluyo

tb2nhf

Doktoruma diyordum bende korku var diye oda diyordu iyilesemedin o yuzden hastaligindan dolayi demisti.

ALLAH bütün hasta kardeşlerimize şifa versin

Paxera
dideral
valdoxan
rexapin

bu ilaçları kullanıyordum,4-5 ay önce bıraktım ,paxera içtim sadece .Şimdilerde iyi hissetmiyorum ,doktoruma ilaçları bıraktım dediğimde kızdı ve abizol verdi bu 2 sini iç bari demişti.1 aydır filan içiyorum abizol çok uyku yaptı gündüz içiyorum,iş performansım düştü,intihar etmek geliyor içimden(hoş bu hep var bende de )kimseyle konuşasın yok,doktora gidecek takatim de yok.tek iyi yönüm sinirlerim alınmış gibi,dünya yıkılsa umrumda değil.

NEYİM VAR BENİM ???

silk

doktor sana ne tanısı koydu, verdiği ilaçlar psikoz ilaçları

Skolyoz23

Valla bişey söylemedi,bu gittiğimde soracam.Reçetede bi ara gözüme ilişmişti,orta depresif nöbet yazıyordu.

Psikoz testi yaptım şimdi,90 soruda 85 tanesi bana uyuyor :)

silk

reçeteye ne yazdıysa o önemli tabi ama verdiği ilaçlar psikoz tedavisinde de ağırılklı olarak kullanılan ilaçlar

internetteki görsel ve yazılı testlere inanmayın en iyi tanı yöntemi ankara istanbul gibi hastası cok olan hastane olacak bi de hastanenin psikiyatri yatan bölümü mutlaka olsun psikiyatri yatış servisi olmayan hastanelerden tanı icin uzak durun cok az bi yanılma payları var en kötü uzman doktora gidin yaşı büyük olsun bide tavsiyem yataklı hastane bile olsa intörlerin yalnız muyane ettigi hastaneler var ankara tıp fakültesi psikiyatri hastanesi gibi buralardan kesinlikle uzak durun örnek engelli raporu aldıgım hastane yataklıydı 35 yıllık meslek tecrübesi olan bi doktora denk geldim not:doktorların kac yıllık doktor oldugu bazılarının doktorlar sitesi .com da yazıyo neyse muayenem 5 dk gecmedi yaşlı doktor test meste yok raporda sürekli tecrübeli doktor olursa calışamayacagını anlar 45 mi veriyim ne amaclı alıyon sorusunu sordummu bilinizki istediginiz oranı verecektir bana öyle oldu gözü tutmadıgı hasta oldummu numara yapan veya ilac kullanmayıp belirtilerini artırıp hastaneye giden o tipleri iyi bilirler tedaviye direncli hasta yazar postalarlar başka hastaneyede gitseniz bi halt yiyemezsiniz hastalıgınız ne olursa olsun bu önemli degildir rapor tanı ve tedavi yöntemlerinde tek tavsiye edecem dogru yol budur herkese gecmiş olsun

şizofreniden 2008 yılında aldığım sürekli raporum var.
forumlarda rastlıyorum 2013'den öncemi-sonrasımı hatırlayamadım şimdi;
raporları tekrar incelemeye alıyorlar hatta oranı-süresini düşürüyorlarmış heyet,
bu doğrumudur?

ahmet abi o konu vergi indirimi almayanlar icin gecerli yani 2013 raporu süreklide olsa vergi indiriminde kabul etmiyolar diye iyi biliyorum

bilgili arkadaşlar varsa bu konuda cevaplarını bekliyoruz oran düsürme diye bi olay yıllardır psikoz ve şizofren tanısında kesinlikle olmamış olmazda 2006 puan cetveline baktım ondan önceki puan cetvelini bulamadım

Arkadaslar sizofreni tanisini kimse oranini dusuremez

1989 dan beri cikan yonetmelikleri internette buldum hic birinde oranlar dusmemis aynen bugune kadar olan oranlar korunuyor. Bu hastaligin oranini kimse dusuremez. Hic bir doktirda rapor vermem diyemez. Diyen doktoru il sagliga sikayet edin

Oran vermezse rapora itiraz edin
.

2006 yılından sonra rapor oranlarında güncelleme yapıldı ve bir çok hastalığın oranları düşürüldü hatta azımsanmayacak kadar düşürüldü. örneğin daha önce şeker hastası olan biri yüzde 40 rapor alabilirken, şimdi yıllarca insülün kullandığını belirtse daha malesef ki yüzde 20 ye düşürdüler ve bunun gibi bir çok oran düştü

siz vergi indirimi almamışsanız 2006 yılından önce ve yeni aklınıza gelmişse ve gidip başvuru yaptığınız zaman vergi indirimi alamazsınız çünkü oranlar düştü ama bu sizin engelli haklarınızı kaybettirmiyor tamamen farklı iki şey

ama bütün hastalıkların oranlarında oynama olmasına rağmen
yukarıdaki arkadaşlarımında dediği gibi yönetmelik çıktığından belli, psikoz ve şizofreni hastalarında oran sabit kalmıştır
çünkü doktorların tabiri ile psikoz ve şizofreni psikiyatrinin kanseridir ...

Şu an show tv deki kalp atışı isimli dizide acile paranoid şizofren diye bir kız getirdiler kendi kulağına şiş saplamış ve asistanlar da bu kız deli değil gibi içinde "deli" geçen ifadeler kullanıyor.

Aynı tanıyı taşıyan birçok arkadaşımızın iş bulma ve toplumun gözündeki yeri hususunda ne kadar vahim bir yayın oluyor hakikaten.

şizofreni atlatabilinir mi ne kadar sürer bu hastalık

@uzakyol gerçekten içler acısı bir senaryo yapmışlar yazıklar olsun

@Ahmet T doktorlar bu hastalığın ömür boyu kalıcı olduğunu ama düzenli tedavi ile ve ilaçlar ile yada buna benzer olaylar ile (tabiki ilerde ilaçları bırakma dönemi de olur) normal kişiler düşüncelerine yakın statüye gelindiğini ama asla tedavilerin bırakılmaması gerektiğini ifade ediyorlar yani şimdiki dönemlerde böyle

belki bir kaç yıl sonra bir şey icat ederler böyle bir problem ortada kalmaz

ama dediğim gibi psikoz + şizofreni ilk başlarda düzelmemiş ise yani erken teşhis ile normal statüye geçmemiş ise artık o seviyeye tekrar gelmesi uzun uzun yıllar alacağından doktorlar tedavisi tam olarak olmadığını dile getiriyorlar zaten ama bu şu demek anlamına gelmiyor yani ben sürekli hastayım, ruh hastası gibi dolaşacağım anlamına gelmiyor

normal insanlar gibi hayatınıza devam edebilirsiniz ama işte bir an gelir yine kontorlden çıkarsınız, yani ben 10 yıldır normal de iyiyim ama bir bakıyorsun beş dakikada yer yerinden oynuyor sonra yine kendime geliyorum

işte ömür boyu bu böyle devam edecek ne yazık ki :(

Bir olay okudum babasi defnedilerken dua eden imami bicakla olen babanin oglu saldirmis. Ardinsan sizofreni hastasi oldugu soyleniyor diyor.

Ya arkadas sizofreni hastasinin bir insan oldurmesi 50 milyonda birdir. Acaba insanlarin karsidan karsiya gecerken araba vurup olmesi yuzde kactir. Hemen sizofreni hastasi diyorlar. Toplumda kotu izlenim verip damga yiyoruz. Boyle birsey hic biryerde yok. Ayip ayip

Boyle haberler yuzunden toplumun bakis acisi degisti ay sizofrenmis oldurur saldiri. Vurur. Asar keser. Bu formda kac kisi asti kesti oldurdu varmi acaba.

Cogumuz aile bireyimizden dayak yemisizdir. Yanlismi

Yakın bir akrabamız, aylardır hastahanede yatıyor ve arpa tanesi kadar yol alamadık maalesef... Artık ailece inancımızı kaybettik. Kesinlikle hasta olduğuna inanmıyor, hastahaneden çıktığında ilaçları kullanmayıp kendini kaybediyor.

Ailece destek olmaya , sosyalleştirmeye çalışıyoruz ama olmuyor, olmuyor, olmuyor... Şizofreni yi kabul etmeden bu hastalığa bir çare bulamıyoruz ve başka bir hastaneye de götüremiyoruz kabul etmediği için.

Gittiği hastaneye de polis zoru ile götürüyoruz. Arkadaşlar bize bir akıl verin ne yapalım? Bu durumda ailede bulunan bireyler olarak çok yıprandık. Yakınımız kendini kaybettiğinde söylediği şeyler tuhaf, ürkütücü, kendini üstün görme , üstün yetenekli zannetme vs vs. Ne yapalım nasıl kabul eder bu arada en az 14 yıllık hasta ve son 2-3 yıldır ilaç kullanımını red ediyor

Bizler bu şekilde hasta olmak istemezdik bu Yaradanın takdiri. Her insanın başına gelebilir denilip de ardından reddedilmek çok kötü bir şey.

Toplum tarafından dışlanmadığımız bir dünya olsa ne bileyim bizde sevelim sevilelim istiyoruz mesela ama olmuyor, olduramıyoruz, olduramıyorlar. Çünkü her insan sağlıklı olmak istiyor. Veyahut çevresinde de sağlıklı bireyler görmek istemiyorlar. Azıcık empati olsa şu beşerde ama anlayamıyorlar veyahut da görmek istemiyorlar.

Bize karşı 3 maymunu oynamaktan başka bir şey gelemiyor ellerinden. Biz belki de sırf bu yüzden kolu bacağı olmayandan daha beter durumdayız. Çünkü kolu bacağı olmayan açıkça anlatabilirken durumunu biz anlatamıyoruz. Anlattığımız zamanda karşımızdaki insanlar şüpheye düşüyor. Bu karamsarlık değil ama maalesef durum böyle.

Üst Alt