Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

uzgun32

Elektro Konvülsif Tedavi (EKT) tedavisini denedimi doktorlar, ilacın yeterli olmadığında yapılır.

Temel hatalar var rahatsızlıkta kişinin ben hastayım deyip gezinmesi sosyal hayattan kopması , iş veya meşgale olmadan evde mutfakla pc arasında gidip gelmesi , 3 ayda bir doktora sadece ilaç yazdırmaya gitmesi , haftalık yada aylık psikolog görüşmeleri yapmaması , evde oturup hap yutarak mucize beklemesi , günlük sokağa çıkıp yürüyüş yapmaması , pc başında iken hep rahatsızlıkla ilgili konu okuması ve okuduğu 3-5 bilgi ile doktordan daha iyi olduğunu sanması , bu rahatsızlığın tamamen iyilesemıyeceği fikrine kapılıp kendini kaptırması , olumlu örnekleri görmeyip olumsuzları dikkate alması , kişilerin birbirlerine ilaç sorgulaması ve bunu doktorda reçetede ısrar etmesi , alkol alımının devam etmesi ve benzeri davranışlarla tedavimizi sabote ediyoruz .

İyi örnek kişiler çok . Bu kişiler sosyal hayatla bütünleşerek başarı sağlamaktadır . Önce bu rahatsızlıkta olumsuzlukları görmezden geleceksiniz ki tedavi sabote olmadan başarıya ulaşsın . Sana rağmen seni tedavi etmeye çalışan doktor - hasta ilişkisi olmasın .

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü'nden şizofreni ile ilgili doğru bilinen yanlışlara ilişkin yapılan açıklamada, şizofreninin ırk, kültür ve sosyal sınıftan bağımsız olarak herkesi etkileyebilen kalıtımsal yatkınlık, stres ve çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıkan karmaşık bir beyin hastalığı olduğu belirtildi.
Şizofreninin belirtilerinin yavaş yavaş gözlemlendiği ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğu vurgulanan açıklamada, tedavisi olmayan ve iyileşmeyen bir hastalık olarak bilinen şizofreninin, tedavisi mümkün ve iyileşme gösterebilen bir hastalık olduğu bildirildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tedavi olanağı ve iyileşme ile anlatılmak istenen kuşkusuz hastalığın tümüyle ortadan kalkması demek değildir. Diğer pek çok hastalıkta olduğu gibi, doğru ve düzenli ilaç tedavisi, psikososyal tedaviler ve rehabilitasyonla, şizofreni hastaları toplum içinde bağımsız ve üretken bir yaşam sürebilir. Şizofreni hastalarının mutlaka hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerektiğine inanılsa da hastalar, hastalığın akut dönemleri dışında ayakta, poliklinikte ya da muayenehanede tedavi edilebilir. Uygun ve düzenli tedaviyle şizofreni hastaları toplum içinde üretken bir yaşam sürebilir. Araştırmalar, hastaların toplum içinde olmalarının hastalığın gidişatı açısından daha olumlu olduğunu, hastalar için daha fazla yarar sağladığını gösteriyor."
Açıklamada, tamamen kalıtımsal/genetik bir hastalık olduğu düşünülen şizofreninin bilinenin aksine tamamen kalıtımsal bir hastalık olmadığı belirtilerek, "Tek yumurta ikizlerinde bile, diğer ikizde şizofreni yüzde 48 oranında görülür." denildi.
Saldırgan ve tehlikeli olarak bilinen şizofreni hastalarının tam aksine saldırganlığa maruz kaldığı, bu hastaların saldırganlıklarının genellikle kendilerine yönelik ve intihar riskleri yüksek olduğu kaydedilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Şizofreni hastalarının topluma zararı, toplumun damgalama ve olumsuz ön yargılar gibi onlar üzerinde oluşturduğu zarardan çok daha azdır. Zeka seviyesinin düşük olduğu düşünülen şizofreni hastalığı bir zeka sorunu değildir. Şizofreni hastalarının zeka seviyesi toplumun geneliyle aynıdır; düşük, normal ya da ileri olabilir. Zeka seviyesi her toplumda olduğu gibi değişkenlikler gösterse de, bu hastalığın bir özelliği değildir. Şizofreni hastaları arasında Nobel ödülü kazananlar bulunuyor.
Belirtilerinin aniden, gürültülü ve abartılı olduğuna inanılan şizofreni genellikle yavaş yavaş başlar. İlk belirtileri ergenlik döneminde ortaya çıkabilir ancak çoğunlukla fark edilmez. Okul performansında azalma, aile ve arkadaşlarla iletişimde sorunlar, bilginin düzenlenmesinde güçlükler ortaya çıkabilir. Kişi sesler değil ama ne olduğunu anlayamadığı fısıltılar duyabilir."
Açıklamada, şizofrenide net düşünme, duygularını kontrol etme ve karar verme güçlüğüÌËâ€* gibi bozukluklar gözlenebildiği, hastalık tablosunun kişiden kişiye farklılık gösterebildiği, kimi hastaların tamamen içe kapanırken diğerlerinin daha hareketli olabildiği belirtildi.

Şizofreni hastalarının hiçbir zaman iş sahibi olamayacağı ya da çalışamayacağı düşünülse de tedavi olan şizofreni hastalarının, olanakları ve yeteneklerine göre çalışabildiği, üretebildiği belirtilen açıklamada, "Kimi hastalar destekli olarak çalışırken kimileri eski işlerini sürdürebilirler." denildi.
CNN TÜRK sağlık bölümünden alıntı .

Yanılıyorsunuz.. Şizofreni bir akıl hastalığı değil; Özellikle Çok zeki insanlarda görülen ve Beynin Biyokimyasal Düzeninin bozulmasından kaynaklanan bir Ruh Hastalığı dır.

burda okuduklarimdan anladigm şizofrenler hayal dünyalarının farkındalar ben şizofren hastalarının bu belirtilerin farkındalığına varamadıklarını sanıyordum ayrıca hepsinin çok zeki olduğunu duymuştum nekadar doğru bilmiyorum Rabbim şifa versin hepimize

Her 100 kişide 1 gözükme ihtimali olan sevimli mi sevimli bir hastalık aslında. Nerden mi biliyorum bende şizofrenim. :) Arkadaşlar hiçbir şeye küsmeyin hele ve hele kendinize çünkü kişi karşısındakilerde değil kendinde saklıdır.

ben yolda yürürken bile hayal kuruyorum, yatağa yatar yatmaz uyuya kalana kadar hayal kuruyorum, her anımda hayal kuruyorum her fırsatta demek ki bu bende tek olan bir şey değilmiş Temha1993 beynim hiç boş kalmıyor

Arkadaslar bu rorscahc testi nedir bende heyet raporu almak istedim beni o testlere tabii tuttlar haseki hastanesinde

@Sizofreniyiz mürekkep testi + 550 soruluk başka bir test bu testteki sorulara göre teşhisinizin doğru olup olmadığına bakıyorlar eğer bu testleri geçerseniz ki zaten hasta iseniz çıkıyor o testlerde ama yok değilseniz normal çıkıyor

artık yeni yönetmeliğe göre özellikle şizofreni hastalığında bu testleri yapmadan oran verilmiyor yeni oldu bu olay + beyin görüntülemesi de isteniyor

yani teknoloji ilerledikçe ona göre de inceleme aşamaları gelişiyor normal olarak yani hastanenizin istemesi bunlara gayet doğal, eskiden olsa istemiyorlarda ama artık tüm hastaneler istemeye başlıyor
geçmiş olsun sonuçları yazarsınız buraya

Ben 22 gün hastane de yattım bana ayrışmamış şizofreni teşhisi koyuldu ancak ben hala gerçekten şizofreni miyim yoksa geçici ve ağır bir depresyon yaşadım da o yüzden mi kafamda hayali düşünceler kuruyordum bunu dahi bilmiyorum ancak bir kez daha böyle bir duruma gelmiştim bunu biliyorum .

Merhaba skolyoz abi sizinle konusma sansim varmi acaba bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Sizofreniyiz burada paylaşamadığın bir sorun var ise sorunu özelden sorabilirsin ccevaplıyorum bilgin olsun

kural 1:gerçek şizofren ben şizofrenim demez...

kural 2:son gördüğüm şizofren haberlerde, babasını öldürüp bunu peygamber yap dedi demişti...

@huysuzihtiyar kural 3 fazla film izleme, bütün şizofrenler kendisinin hasta olduğunu kabul eder zira ben hastayım diyordum ama gördüklerimi misal gördüğüm an hala gerçekmiş gibi davranıp hareket ediyor ve etkileniyorum yani bu olayı o an algılayamıyorum gerçekmiş gibi etkilenip sonraki zamanlarda bile etkisini yaşıyorum

deli değildir şizofrenler on yıldır böyleyim ama on yıldır üst düzey şirketlerde çalıştım ve lise üni dahil olmak üzere sürekli onur belgeleri ile bitirdim ;)

fazla film izleme sayın hocam

kural 3:nobel ödüllü matematikçi john nash şizofren olup onu yenebilen tek kişidir...

@huysuzihtiyar işte filmlere bakıp inanırsan olacağı odur, o filmde jonh nash i gerçek hayattaki hikayesinin yüzde 10'unu doğru diğerlerini filmi ilgi çekmek için yönetmenin hayal dünyası ile çekmişler ve filme de bu film gerçek bir olaydan ESİNLENMİŞTİR demişlerdir yani yönetmen doğal olarak filmi etkili yapabilmek için oyun oynamıştır

artı john nash filmde anlatıldığı gibi basit bir şizofren hastası değildir tam aksine çok karmaşık bir şizofren hastasıdır kendisini uzaylılar tarafından yönetildiğini ve ANTARTİKANIN imparatoru olduğu ifadet etmiştir her yerde yani filmde ki gibi basit bir şizofreni hastası değil

akıl hastalığının en üst zirvesinden tekrar hayata geri dönen muhteşem biridir, insanların hayat hikayelerini filmlerden değil biyografilerinden takip etmenizi öneririm

bana gelince benim akıl sağlığım yerimde şükürler olsun sadece ben on yıldır cin görüyorum ve onların dünyasına gidip geliyorum işte on yıldır bunun yalan olduğunu ifade ediyor doktorlarım ama ben o gittiğim dünyanın ve onları gördüğüm anın gerçek olduğunu, ben özel bir insan olduğum için ailemden ve çevremden ziyade sadece bana göründüklerini biliyorum

ama onları görmediğim an ve o dünya ile iletişime geçmediğim an normal bir insanmış gibi yaşıyorum kimse ayırt edemez farkım yok ve ben bu hastalık ise kabul ediyorum ama işte o iletişim esnasında gördüklerimi kimse bana gerçek olmadğını iddia edemez, ancak ispat ederlerse ve bir daha görmez isem inanabilirim

aradaki fark bu, yani şizofren bir kişi eline bıçak alıp saldırmaz sayın hocam onu yapan kişi akli dengesi yerinde olmayan kişidir bunu toplumdaki kişiler iyi bilsin

zira şu var misal bende; ben biri ile kavga ederken direk cinlerden biri geliyor ve bana karşımdakini vurmamı zarar vermemi hatta bıçak alıp öldürmemi söylüyor ama bunu ayırt etme gücü benim elimde, yani bıçak alıp saldırmıyorum irade bende !!!

işte o irade çizgisini kaybeden şizofren hastaları olabilir işte o zamanda artık akli dengesini yitiren türlere girerler ki, onlar çok zararlı olan kişilerdir

kural 1 ve kural 2 diyerek şizofreni hastalarını bu kadar basite almazsanız seviniriz

şizofren hastalarının çoğu bu bir hastalık ise eyvallah kabul eder ve hatta tedavi olurken zorluk çıkarmaz ama ne yazık ki gördüklerimizi kimse ne ilaçlar ne iğneler ve elektro şoklarla geçiremez, işte bizim gördüklerimiz gerçek olduğu için zaten bizim inancımız bunadır
senin hastalığı kabul etmez dediklerin şey, bizim gördüklerimizin gerçek olduğudur...

John Nash atlatabilen tek insan değildir. Kişinin iradesiyle atlatabileceğini gösteren bir örnek sadece. Onun gibi nice kişi vardır.

Şizofreni hastalarından da bu hastalığı kabul eden birçok kişi vardır. Kulaktan dolma bilgilerle şizofreni hakkında yorum yapmak biraz sakıncalı. Bu hastalığı yaşayan birisi olarak mücadele etmenin gerekliliğini biliyorum. Bu yüzden sadece John Nash mücadele etmemiştir.

Aslında her hasta kendi içerisinde bir mücadele veriyor bugün eliniz bir çizikle kanadığında vücudunuzdaki onarıcılar orayı tamir edebilmek için uğraş veriyor. Bunun benzerini insanın kendi ruhu da yapıyor biz farkında olmasak da. Misal geçmiişte çok kötü bir olay yaşadığımızda ilk başlarda yaşanan acı ile birkaç yıl sonrasında yaşanan acı bir olmuyor. Vs. Vs.

Skolyoz23 en son manisa da 22 gün yattım şizofreni teşhisi kondu ancak emin olamıyorum hala yanlış teşhis konma ihtimali var mıdır sence .

MAYDONOZ yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olmak isterim bilmeni isterim
sokrates yanlış teşhis konulabilir ihtimal var tabi ama bunu yine doktorunla görüş istersen

MAYDONOZ takma kafana diyeceğim ama takmamak elde değil, umarım her şey yolunda gider senin için ama şunu bilmeni isterim eğer olmuyorsa olmuyordur
yaradanın vardır elbet bir bildiği
sen yinede güçlü ol ve önüne bakmayı dene, ardına bakmaktan vazgeç

jon neş şizofreniyi hiç bir zaman yenmemiştir şizofreni geçmez geçer diyende yanılır jon neşte sadece yaşlandıgında iç görü olmuştur halisinasyon görüyordu fakat aldırmıyordu beyin hastaydı yinede

iki gün önce gece yarısı kalktım su içmeye gittim mutfağa evde tanımadığım birileri dolaşıyordu ben sanırım yine halüsyon görüyorum sandım sonra aynanın karşısına geçtim baktım ben ben değilim başka biri aynada baktığım

sonra yatağıma gittim yattım, annem vs evdekilerde dün gece evde başka biri vardı sanki dediler
ben bir şey demeden

demek ki evde bir şey olmuş :)

MAYDONOZ

Hezeyanlı bir süreç geçiriyorsa o dönemde tedaviyi reddedecek bu gayet normal.bildiğim kadarıyla ailesinin zoraki olarak onu tedavi ettirmesi gerekiyor.bu da polis zoruyla olur ki bunu da siz yapamazsınız.

MAYDONOZ aynen senin resmi eşin olmadığı için sen müdahele edemezsin, ailesi neden yardımcı olmuyor peki ???

MAYDONOZ onlar dediğim dediklerdir müslümanız diyoruz ama adımız müslüman onlar köklerine törelerine inanışlarına sıkı sıkıya bağlıdırlar ucunda ölüm de olsa vazgeçmezler
işin zor ALLAH yardımcın olsun

Üst Alt