Kendimi bildim bileli diğer insanlardan farklı olduğumu düşünürüm.Daha iyi veya daha kötü olduğum için değil,farklı işte.Ortaokuldan daha önceki zamanlarımı hatırlamıyorum hiç.hatırladığım şeyler ise çocukluğuma dair güzel tek bir anım yok,hep annem ve babamın kavgalarını ve o esnada içime kapanıp küçücük olma ve acınası bir kabuğuna çekilme durumu,çaresizlik.
Evlendikten sonra eşimle olan sorunlarımızdan sonra psikiyatrilerin yolunu tuttum,yıllarca mücadele ettim,depresyon deyip uyuşturucu ilaçlar verip oyalandım.İlaçların faydası olmayınca bıraktım haliyle,düşe kalka ,20 yıllık bir evliliğim ve dünya tatlısı,dünya güzeli 3 evladım var.
2 Sene öncesinde başka bir şehire taşındık,kendi memleketimize,herşey ondan sonra değişti.Eşimle güven konusunda problemlerimiz vardı,ve bana artık yapmayacağım diye söz verdiği bir konuda yine yakaladım.Yine üzüntü,güvensizlik kıskançlık,artık iyice kötülendim, kalp krizi geçiyorum sanıyorum ,ayda 2 defa acillerdeyiz ,bişey çıkmıyor.Enson doktorun biri psikiyatriye gitmemi söyledi,e hadi dedim öyle olsun.Kalp ağrısının ne alakası varsa psikiyatriyle.Gittim ve panik atak teşhisi kondu,ilaçlarımı kullandım ve 2 ay sonra tam anlamıyla kendime geldim,hemen işe başladım,güçlü ve kendinden emin bir kadın olarak yaşamaya başladım.Bu kendime gelişle birlikte vücudumu ve beynimi daha iyi dinleme fırsatı buldum,buldum ki meğer aslında ne kadar sorunluymuşum.Beynimde sürekli konuşan birileri ,kavga ediyorlar,bana akıl veriyorlar,plan yapıyorlar,özellikle gece yatağıma yattığımda ,uyutmuyorlar beni.Uykusuzluk sorunum da var yıllardır,yatağıma yatınca olan uykumdakaçar,laptopta film ,dizi ne varsa izliyorum ki o beynimdeki konuşmaları duymayayım,film izlerken bir müddet sonra uyuya kalıyorum. Ve bir defasında kuran dinliyordum,yakışıklı bir adam buğulu bir görüntü halinde geçti karşıma oturdu ve bana gülümsüyordu.Bunları bikaç ay önce doktorumla paylaştım , paxera nın üzerine abizol diye bir ilaç ekledi,çok bir faydasını da görmedim açıkçası.Abizol şizofreni ilacıymış ,bana öyle birşey söylemedi doktor ama,ilaçlarımı mutlaka ama mutlaka kullanmamı söyledi,bi kaç defa hastaneye yatırmayı istemişti ama ben kabul etmemiştim iyiyim diye.Ama doktorum ısrarla ilaçlarımı aksatırsam hastanelik olacağımı söylüyor,içiyorum bakalım neler olacak.