Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

hayır hemşireyim çalışıyorum gece nöbete kaldığım zaman işte tuhaf sesler duyuyorum bu ne olabilir bilgin var mı yaaa

ne gibi tuhaf sesler tarif etme şansın yokmu?

dolunay cok kaygıda lanet bi şey yok şu olacakmı yok bu olacakmı insan kafayı yiyo belirtilerin ilaca ragmen sabit kalırsa üzülme şükret inşallah agırlaşmaz

dolunay sana önerebilecegim şey var git gece calışamaz raporu al degişik belirtiler gece oluyomuş bunu belirt mutlaka alırsın

meslegine bi sıkıntı verirmi bu raporu alman araştır bu lanet hastalıkların hepsini gece uykusuzluk etkiler unutma yani ilacı 4 4lük kullansanda uykusuzluk etkiliyo emin ol şimdilik yapabilecegin tek tedbir bu

anladım ya ekilemek istemem dolunay cogu zaman cevap verdigimde sucluluk duygusu duyarım bu hastalık agırlaşırsa istesende calışamazsın

cok detaylı yazma sakın işle gücle ilgili kadrolumusun onu belirt bi fikrim daha olabilir

Sesler sadece gece nöbete kaldığınız yerde oluyorsa belki gerçekten o sesler orda vardır, mesela bi ara evde benden başka kimsenin duymadığı davul sesi makine sesi gibi sesler duyuyordum sabaha kadar beynimi oyuyodu resmen bende kendimden şüphelenmiştim bana geliyolar galiba diye sonradan baya aşağıda inşaat gibi bi yerde yapılan çalışmada aynı sesi duyunca ordan geldiğini anlamıştım. Kulaklar belki çok iyi duyuyodur. prozac bendeki okb yi daha da artırıp üstelik müthiş unutkanlık yapmıştı, paxil ise baş dönmesi ve parlak görme yanetkilerinden dolayı 1 hafta hiç alışamadan bırakmak zorunda kalmıştım.

tb2nhf
kadroluyum tabiki

uzakyol
gece nöbete kaldığım yerde oluyor ama benden başka arkadaşlarım da duruyo onlar duymadıklarını belirtiyo

dolunay şartları oluşturduysan emekli etseler bile baya bi kayba ugrarsın maddi olarak adamlar hangi akla hizmet ediyorsa maluliyet kapsamındada degil bu hastalik ama hastanede yattıgım dönemde bi hastaya ankisiyeteli yani sosyal güvenlik kurumundan calışıp calışmayacagina dair bilirkişi geldi hastaneye yattınmı yatıncada dert baktılar calışacak durumda olmadıgını anladılar iş yeri görüşmesi istiyolar bu da sıkıntı bütün bu pislik işlerin yüzünden agırlaşsamda ailem bu prosüdürden korktugu icin ne ben yatıyom ne onlar yatırıyo en son yattıgımda karınca oldum hayal mayal degil düşünsene o halimleyken iş yerinden gelselerde sence sonradan cıkıp dünyanın en saglıklı insanı olsam ne kadar ikna olurlardı bak yazdıgıma pişman oldun belkide hastaneye yatacaktın

skolyoz trky ben hastanede yatarken sgk kurumundan bi bilirkişi gönderdiler bana anket yapıyordu adım dahil her sorduguna bilmiyom dedim valla bu benim faydamamı oldu bilmiyom halisinasyon veya hayal degildi kim bu gönderdikleri kadın ne iş yapar amaç ne ögrenemedim varmı bi bilginiz ben malüliyet vs başka bi sebeble sevkle yatmadım yalnız hastaydım cevap bekliyorum bilen kim varsa cevap bekliyom

yav dolunaydanda cevap gelmedi acaba karınca oldugumu duyunca etkilenip yazamadımı:)))

yav try skolyoz belirtileri yazmasakmı

tb2nhf

sıkıntı yok yazmaya devam, maydonozun şiirini okuyordum bende şiir ve roman yazıyorum gerçekten istanbul diye bir şiiri var çok güzel :))

skolyoz bu hastaneye gelen sgk kurum yetkilisi ne iş yapar bilmiyonmu

Kendimi bildim bileli diğer insanlardan farklı olduğumu düşünürüm.Daha iyi veya daha kötü olduğum için değil,farklı işte.Ortaokuldan daha önceki zamanlarımı hatırlamıyorum hiç.hatırladığım şeyler ise çocukluğuma dair güzel tek bir anım yok,hep annem ve babamın kavgalarını ve o esnada içime kapanıp küçücük olma ve acınası bir kabuğuna çekilme durumu,çaresizlik.
Evlendikten sonra eşimle olan sorunlarımızdan sonra psikiyatrilerin yolunu tuttum,yıllarca mücadele ettim,depresyon deyip uyuşturucu ilaçlar verip oyalandım.İlaçların faydası olmayınca bıraktım haliyle,düşe kalka ,20 yıllık bir evliliğim ve dünya tatlısı,dünya güzeli 3 evladım var.
2 Sene öncesinde başka bir şehire taşındık,kendi memleketimize,herşey ondan sonra değişti.Eşimle güven konusunda problemlerimiz vardı,ve bana artık yapmayacağım diye söz verdiği bir konuda yine yakaladım.Yine üzüntü,güvensizlik kıskançlık,artık iyice kötülendim, kalp krizi geçiyorum sanıyorum ,ayda 2 defa acillerdeyiz ,bişey çıkmıyor.Enson doktorun biri psikiyatriye gitmemi söyledi,e hadi dedim öyle olsun.Kalp ağrısının ne alakası varsa psikiyatriyle.Gittim ve panik atak teşhisi kondu,ilaçlarımı kullandım ve 2 ay sonra tam anlamıyla kendime geldim,hemen işe başladım,güçlü ve kendinden emin bir kadın olarak yaşamaya başladım.Bu kendime gelişle birlikte vücudumu ve beynimi daha iyi dinleme fırsatı buldum,buldum ki meğer aslında ne kadar sorunluymuşum.Beynimde sürekli konuşan birileri ,kavga ediyorlar,bana akıl veriyorlar,plan yapıyorlar,özellikle gece yatağıma yattığımda ,uyutmuyorlar beni.Uykusuzluk sorunum da var yıllardır,yatağıma yatınca olan uykumdakaçar,laptopta film ,dizi ne varsa izliyorum ki o beynimdeki konuşmaları duymayayım,film izlerken bir müddet sonra uyuya kalıyorum. Ve bir defasında kuran dinliyordum,yakışıklı bir adam buğulu bir görüntü halinde geçti karşıma oturdu ve bana gülümsüyordu.Bunları bikaç ay önce doktorumla paylaştım , paxera nın üzerine abizol diye bir ilaç ekledi,çok bir faydasını da görmedim açıkçası.Abizol şizofreni ilacıymış ,bana öyle birşey söylemedi doktor ama,ilaçlarımı mutlaka ama mutlaka kullanmamı söyledi,bi kaç defa hastaneye yatırmayı istemişti ama ben kabul etmemiştim iyiyim diye.Ama doktorum ısrarla ilaçlarımı aksatırsam hastanelik olacağımı söylüyor,içiyorum bakalım neler olacak.

doktorun dogru söylemiş git eczaneye abizol yazılan recetenin tanısını sor tanın degişmiş olabilir hastaneye yatmazsan kötüleşirsin buda senin bütün hayatını etkiler aklına ne gelirse etkiler yatış verdiklerinde yatmana engel durum yoksa mutlaka yat

ilaçlarımı kullanıyorum ,şimdilik iyi gidiyor bakalım .Ya hastanede yatmak ta bi sürü sıkıntı,orda sıkılırım ben ,vakit nasıl geçecek,bişeylerle meşgul olmalıyım ben sürekli,gece nasıl uyuyacam,evde film izleyip avutarak kendimi kandırarak zorla uyuturken, hem sigara da içememki orda :))çalışıyorum üstelik,izin alamam.

çok değişik hastalıklar var bu forumda onu anladım

anladı silk yapacagın bi şey yok ya ilac denicen degişikligi inşallah gecer

dolunay cok degişik hastalıklar var dogru tanılar aynı olsa bile belirtiler farklı olabiliyor örnegin skolyozla hastalıgımız aynı fakat ben görüntülü görüşme yapamıyorum o yapabiliyor :))))) ama yakında becerecem

ve yaşamadıgın belirtiye inanmazsın yaşayınca inanıyon bu bütün tanılarda böyledir

çok değişik hastalıklar var bu forumda onu anladım

geçmiş olsun bende girince anladım neymiş bu psikolojinin bu kadar hastalığı
tb2nhf niye bu kadar alındın beğenmedinmi doçentliği,
o bahsettiğin kadın kim bilmiyorum sorulabilirdi ona kim olduğu

Skolyoz23 sen oldukça pişkinsin,prof olmuşsun ama sitenin profu yani sanal prof
ilaçlar bile nerde kullanılıyor anlıyorsun

yav dolunaydanda cevap gelmedi acaba karınca oldugumu duyunca etkilenip yazamadımı:)))

yav try skolyoz belirtileri yazmasakmı[/QUOTE]

aslında burda öyle belirtisi olup yazamayan çok insan vardır, bilemiyorum senin yazdığın belirtiler cin vs.beni böyle şeyler
korkutmuyor,yazılanlardan değildir zaten onlarında kendilerine ait bir korkuları mutlaka vardır,dolunay buranın bekçisimi işi oluyordur
her zaman nette olamıyordur insanın işi oluyor

MAYDONOZ
yapabilecek bir şey var mı arkadaşım, çok çok geçmiş olsun ;(

trky
teşekkür ederim ama sadece belli hastalıklarda bilinçliyim herşeyi bilmem mümkün değil zaten :)

Benim hipomani basladi siteyi terk ediyorum duanizi esirgemeyin

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
MAYDONOZ Merhaba geçmiş olsun Allah şifa versin,dün resim gönderecektim dün biraz işlerim vardı çok pc başında değildim daha doğrusu olduğum zamanda da unuttum,sen gelince gönderirim merak ettim

Benimde sende gördüğüm çok alıngan kırılgan bir yapın var en küçük şeylere sözlere kafayı takıyorsun çok önemsiyorsun alınıyorsun her şeyi üstüne çekiyorsun biri küçücük bir şey yapsa günlerce unutamıyorsun gönül koyuyorsun bu sana çok zarar veriyor psikolojine bütün bedenine zarar veriyor, göünüşte çok hassas değil gibisin sertsin ama hiç öyle değilsin ve vicdanlısın lakin biraz gaddar olmayı öğrenmelisin karşındakine hak ettiği gibi davranmalısın,bırak birileri sana vuracığna birazda sen vur, tabi küçücük şeylerin dışında, insanlarla ilgilide her şeyi gör ama görmezden ge onuda hoşça karşıla o niye böyle yaptı bu niye böyle,orda niye böyle dedi,o niye öyle baktı,birine onu böyle yap o yapmazsa niye yapmadı vs.her şeyin altında bir şey arıyorsun ve bunu bulmaya çalışıncaya kadar didklemeyi seviyorsun ve sonuç olan sana oluyor kimseye bir şey olmuyor

bu yazdıklarım bende yok ama yinede başka bir yerden kapıyorsun stres

bende senin yorumunu bekleyeceğim gelince sende okursun

bende sana dua edicem,

Kendine iyi bak,Allah'a emanet ol

Tüm şizofrenlere, tüm şizofreni tedavisi görenlere merhaba

Ben Ankarada yaşıyorum. 34 yaşındayım.

Arkadaşlar 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir olan Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri sağolsunlar Engelli memur sınavında başarılı olup memur olmaya hak kazanan engellileri evlerine yakın mesafedeki devlet okullarına memur olarak yerleştirdiler. 2007 yılında doktor bana şizofreni teşhisi koydu. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Hastalığım tamamen iyileşmedi. Ne kadar iyileştiğimi yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. % 70 % 80 civarında iyiyim. Gündelik hayatımı çok şükür idare ettiriyorum. İlaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor.

Gündelik hayatta sana ne gibi düşünceler geliyor diye sorarsan evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken herkes bana uzun uzun bakıyor hissi geliyor. Bazı insanlar bana uzun süre ve tuhaf tuhaf bakıyorlar. Bu bakışlardan aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana neden durup dururken uzun uzun baksınlar ki diye soracaksın. Bende şu cevabı veririm. Tipimde acaiplik var, dikkat çekici bir tipim var, farklı bir görünüşüm var, bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben hiç kimseye rahatsız edici ve uzun süre bakmıyorum ama bazı insanların ( çok sayıda insanın ) bana uzun süre baktıklarını hissediyorum. Bu insanların bana bakışlarından çok ama çok rahatsız oldum. 2007 yılında Bu yazdıklarımı Ankarada Gazi Üniversitesinin Psikiyatri doktoruna anlattım. Bana birkaç test yaptı ve bana Şizofren teşhisi koydu

2 yıllık üniversiteden Açıköğretimden Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 2 yıllık üniversite mezunlarının girdiği sınava girdim. Sınavda ruhsal engellilere sorulan sorular çok kolaydı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankarada evime yakın olan bir ortaokula memur olarak atandım. Çalıştığım okulda Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları Psikolojik yönden engelli olduğumu Şizofren olduğumu biliyorlar. Okulda benden başka bir tane daha çalışan memur var. Bu memurda psikolojik yönden engelli olduğumu biliyor. Bana okul müdürü ve müdür yardımcıları psikolojik yönden engelli olduğumu bildikleri için yapabileceğim, yaparken zorlanmayacağım işleri veriyorlar. Milli Eğitimde düz bir memurun bir okulda yapması gereken işlerin hepsini yapamıyorum. Ben çoğunlukla getir götür işlerini yapıyorum. Çalıştığım okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne evrak götürüp, tekrar ilçe milli eğitim müdürlüğünden çalıştığım okuluma evrak getiriyorum. 2010 yılının Eylül ayında da memurluğa başladım. 16 yıl çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olmak istiyorum. İnşallah emekli olduğum günleri görürüm.

syn erbin aramızda senin gibi başarıya ulaşan kişileri gördükce kendimize güvenimiz artıyor allah yolunu acık etsin

yalniz06

bilmiyorum hastayım dedi üyeliğini askıya aldı ama tam olarak anlamadığım için yorum yapmak da istemedim :(

@erbin tebrik ederim, umarım emekli olup güzel bir hayatınız olmaya devam eder. güzel yazınız için teşekkür ederiz

Üst Alt