Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

skolyoz 23 özelden telini yazarsan hastalık hakkında senden paylaşım istiyorum

biraz geç oldu kusura bakma cevap yeni veriyorum
şizofreni aslında gördüklerinin gerçek olduğunu zannetmek

ben onyıldır cin görüyorum, benimle irtibata geçen bir cin olduğunu biliyordu ailem ama bunun aslında cin olmadığını söylüyor doktorlar
yani onun gerçek olmadığını söylüyorlar

ama ben on yıl boyunca onu gerçek sanıyordum şu anda gerçek olmadığını anladım mesela

bu ne demek oluyor, o cin bana ne derse ben onu dinliyordum onunla sohbet ediyordum, bazen onun yüzünden aileme çevreme karşı sinirli asabi oluyordum

dışarı hayatım sıfırdı neredeyse öyle yani

Sayın skolyoz23 ilk uyandıgımda beni eleştiren sesler duyuyorum bu acıkca ses duymaya işitsel halüsinasyona girermi yoksa ilk uyandıgımda duydugum icin bu sesleri normal sayabilirmiyiz

valla hocam rüyanın etkisi ile yaşadığınız bir durum da olabilir
hemen kendinizi ben hastamıyım diye şartlamayın, zira siz öyle derseniz ve sürekli onu düşünürseniz ister istemez etkilenirsiniz

o yüzden kendinizi ne zaman kötü hissedersiniz, açık havaya çıkın ve fazla bir şey düşünmeden kısa yürüyüşler yapın derim
ama her zaman derim doktorlarla görüşmekte fayda var ama şimdiki doktorlar da işi ticarete döktükleri için hemen siz hastasınız demeye başlıyorlar yani iyi bir doktordan fikir almakta fayda olacağına inanıyorum

ne oluyor nerden anladınız ? kendinden yoruluyormusun ? beyninden içinden geçen düşüncelerden?

ben anlamadım on yıl boyunca cinler görüyordum, benimle konuşuyorlardı ama zarar vermiyorlardı
on yıl boyunca böyle bir hayatım olunca ailem cinlerin musallat olduğunu söylediler ve normal hocalara (doktorlara değil) gittik, nuska dua vs her şey denediler olmadı

sonra bir komşumuz pskiyatri doktoruna gitmemezi önerdi, ben hasta olmadığımı belirtmeme rağmen gitmek zorunda kaldım
tedavi gördüm hastanede belli aralıklarla bir sene ve sonunda doktorum bana şizofren olduğumu ama bunun ilaçla ve zamanla düzeleceğini söyledi

şu anda ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ve cinleri görmemeye başladım (ayda bir yine geliyorlar) demek ki ben gerçekten hastamışım gerçekten
eskiden iki günde bir muhakkak gelirlerdi

şimdi demek ki ben on yıldır cin dediğim şey aslında gerçek değilmiş
bu şekilde fark ettim ve şükürler olsun ki çok ilerlemeden fark ettim
ama ilaçlarımı bir kaç gün almasam hemen yine geliyorlar ve eskisinden daha kötü bir durumun içine düşüyorsun
çünkü sen gerçek değilsin dediğim de, bu sefer sana sinirleniyorlar ve sinirlendikleri zaman çok kötü oluyorlar
onların etkisinde kalıp çevreme istemeden zarar veriyorum (öldürücü yaralayıcı anlamda değil)

Skolyoz23

Şizofreni hastalarının davranışları nasıldır?

ben on yıldır bu hastalıktan müzdaribim ( son bir seneye kadar hasta olduğumu bilmiyordum) ben norma insanlardan farklıyım derlerdi
özellikle sözelim süperdi
aleyna tilki gibi ilk okulda fanlarım olmasada :)) ilk okuldan itibaren tüm hocalarım ezberimin muhteşem olduğunu söylerlerdi
mat konusunda ise çok kafa yormama rağmen ergenlik döneminde geçirmiş olduğum 12 ve 10 saatlik uzun süreli ameliyatlar sonrasında
sorulara fazla odaklanamıyordum o yüzden mat sorularını asla çözmemeye başladım ve öyle de kaldı

hangi işe girsem bilmediğim iş bile olsa sanki biliyormuşum gibi hemen adapte olurdum bu da benim samsung turkcell vodafone d smart gibi daha sayamayacağım büyük platformlarda 9 senedir kariyer yapmama olanak sağladı
son bir senedir ise stres ve üzüntüden artık çalışamaz hale geldim ve son bir sene belli aralıklarla toplam 5 ay hastanede tedavi gördüm

demem o ki; benim davranışlarım on yıl boyunca normaldi hatta diğer insanlara nazaran daha çok çalıştığımı söylerlerdi
iş yerinde olsun evde olsun mecbur kalmadıkça kimseyle konuşmaz, evime gelir gelmez odama çekilirdim
ailem yüzümü bile görmezdi

yaşadığım sorunlarımı içime atar, kendi kendime konuşup çözümlemeye çalışırdım

17 - 18 yaşlarında bir gece evimde otururken, bir ses banyoya girmemi söyledi; banyoya gidip baktım kimse yoktu, banyodan çıktıktan sonra evimde olmadığını zindan tarzı bir yerde olduğumu fark ettim
on yıl boyunca artık öyle sesler duymaya ve cin dediğim şeyleri görmeye başladım ve onların gerçek olduğunu iddia ettim yıllarca
son bir senedir iyiyim şükürler olsun
ama yine dışarı çıkmıyorum kalabalıktan uzak duruyorum
ama eskisi gibi görmüyorum onları

umarım yardımcı olmuşumdur :))

6 hastaneden paranoid tanım var sizce 4 gün boyunca 1 saniye bile aralıksız halüsünasyon neden gördüm sizce insan mantıgına sıgarmı eminim inanmayacaksın yaşamayınca inanmaman dogal sence sebebi nedir 100 tane hastaya sordum inanıp cevap vermediler cevabını bekliyorum bide şunu diyeyim size 25 yılĺık hastalar 1 aylık hastalardan daha tecrübesiz olabiliyor

Herkese geçmiş olsun

Bir işyerinde çalışıyorum ve işyerinde temizlik,yemek işlerini yapan 50 yaşında bir kadın vardı,kadın kapalı aklı başında hanım hanım işinde gücünde evi yakın ve bunun bir şizofren eşi vardı her gün görürdük ara uğrardı,işyerinin çaprazında bir kahvehane vardı kadını sabahtan akşama kadar izlerdi kafasına takmış bu beni aldatıyor ondan kahvede takip ediyor kendini inandırmış buna söylüyorduk yok böyle bir şey anlamıyordu,yaklaşık 1 yıl çalıştım orda ayrıldım başka bir işe geçtim ama kadınla ara ara görüştüm iyi bir kadındı,buna bir zaman ulaşamadım o zaman cep tel bu kadar yaygın değil bu bir gün beni aradı eşi saldırmış boğazını kesmiş elinden zor kaçmış o halde kaçmış bıçak bir tık daha gitse ölürdüm dedi ama adam serbest kaldı hala peşindeydi kafaya takmış öldürcem diyormuş arıyordu bu hep kaçıyordu sabit bir yerde hiç durmuyordu sonra koptuk sesi kesildi ne oldu bilmiyorum ama adam çok tehlikeli en tehlikeli olan şizofrenlerdendi,

Bir dönem bir arkadaşım vardı onun annesi şizofrendi ama öyle tehlikeli değildi temizlik hastası girsin bir yere her yeri acayip temizleyip çıkıyordu, anne kız birlikte yaşıyordu bu sadece evdeki eşyaları atıyordu takıyordu çamaşır makinesi,buzdolabı,tv,koltuk atıyordu kafasına göre yoldan geçen demirciye veriyormuş,arkadaşım çalışıyordu devamlı eşya taksitlerini ödüyordu engel olamıyordu akşam geliyor eşyalar yok tembihliyor birilerini ama herkesinde işi gücü var hep onu takip edemiyorlardı heralde niye atıyor hangi kafa yeni alınmış eşyayı atıyor

tb2nhf
tamam gördüklerinin hülüsyon olduğunu kabul ediyorsun ne güzel işte
bu güzel bir işaret
yani diyelim ki gerçekten hastasın ama bunun farkına varmışsın ve ilaç vs tedavileri ile günlük hayatını aksatmadan yaşayabilirsin
hem ben inanırım neden inanmayayım

trky
ben kolay kolay kimseye saldırmadım
ama biri üstüme çok gelse beş dakika da parlar gözüm görmez zarar verirdim yani küçük çaplı kavga öldürücü değil (şimdiye kadar kimseyi yaralamadım öldürmedim) ama sonra aşırı derecede pişman olurdum

demek bu hastalık kişiden kişiye değişiyor
benim dediğim gibi kimseye zararım dokunmamıştır şükürler olsun...

iyi güzelde skolyoz agırlaşınca hic bir şeyin farkına varamıyon 2 inci kanala gecip tamamen hayatın diger boyutunda oluyo bu işin pis yönüde liac kullansan dahi olması moralinizi bozmak gibi olmasın ama herkeste öyle onun icin kronik bu hastalık

tb2nhf

bıçak alıp üst komşumu, apartman yöneticisini, eşimi vs kovaladığım oldu ama dedim ya beş dakika sürdü kimseye zararım dokunmadı şimdiye kadar
yoksa saldırgan hallerim oldu tabi ama bu on yıllık süreçte kimseyi yaralamadım öldürmedim
hastalığımın kötü olduğunu bir kaç evrede denk geldi, inşallah bir daha da yaşanmaz
herkes hasta olduğumu bildiği için, o gibi durumlarda hemen kaçıyorlar (bende kimseye zarar vermemiş oluyorum)

o an gözüm görmüyor beş dakikalığına ama sonra çok pişman oluyorum ama bu sık yaşadığım bir olay değil zaten şükürler olsun

ilacı tamamen dogru kullansanda gene terarlıyo bana katılıyormusun skolyoz sendede öyle oluyormu

ilacı tamamen dogru kullansanda gene terarlıyo bana katılıyormusun skolyoz sendede öyle oluyormu

katılıyorum mesala ilaçsız iki günde bir görüyorum üç harflileri yada halüsyon her neyse
ilaç kullanmama rağmen düzenli, ayda bir yine görüyorum
doktor ilerleyen zamanlar da tamemiyle geçeceğini söylüyor ve ben buna inanıyorum

ama şuanda katılıyorum sana çünkü görüyorum yine ara ara

bildiğim şizofrenin çok çeşitleri var anlattığım şey herkes için geçerli değil

skolyoz inşallah dedigin gibi ilaclarla tamamen düzeli bir cok hastayla karşılaştım hepsi gecmedigini söylüyor önemli olan iyilesecegine inanmak raporuda bastsın maaşıda batsın

Kendimi bildim bileli bildiğim komşumuzun oğlu çocukken neşeli cıvıl cıvıl ve askere gitti geldi bir acayiplikler başladı
25 yılı aştı evden dışarı çıkmıyor kimseye görünmüyor sadece aileden biri görüypr ve bir kaç kişi
perdeler kapalı perde arkasından bakıyor zararlımı hayır kimseye zarar vermez ancak kendine verir verirse evde bol bol kitap okuyormuş tv izliyor spor yapıyormuş neden şizofren oldu niye böyle oldu uzun hikaye
Skolyoz23 senin slogan yok bir böyle bir şey bana böyle geliyor ben yanılıyorum kendi kendini işlemen lazım hal böyle olunca kimseyi kovalamana gerek kalmaz sende kendinle mücadele edeceksin

ayrıca şizofren çeşit çeşit aslında içimizde bir çeşit şizofren olanlarda çok farkında değiller
yani herkes bir doktora gitse doktorlar çoğuna bir şey der yani

skolyoz bizim apartmanda bi tane şizofren var sen tut canlı tavugu ayaklarından bagla buz dolabına koy yorumunu bekliyorum sanrılarlamı görüntüylemi ses lemi alakalı ben bu hatalıgı zeka geriligine yorumluyor inanıyorum senin yorumun ne gerci doktora soracam

trky
ben iyiyim şu anda ve tamamiyle de iyileşeceğim ve asla ilaç kullanmak istemiyorum ilerde
ondan sonra (sürekli olmasına rağmen) isterlerse çıkarsınlar raporumdan şu lanet şizofren yazısını, midemi bulandırıyor

tb2nhf
zeka geriliği değil bence, kesin bilinç altında yaşadığı bir olayı gerçekmiş gibi yaşıyor bildiğin yani kendi dünyasında aslında başka bir şeyle uğraşıyor gibime geldi

nereden biliyorsun dersen, eskiden bende esma denen bir cin tarafından özel görüşmeler yapardım ve onun sadece özel güçlerle tuvaletteki aynadan göründüğünü sanardım
beni ailem kameraya çekmiş, bildiğin ayna ile sevişiyorum sanki :))
Rabbim göstermesin bir daha o saçma sapan şeyleri

MAYDONOZ
kesinlikle doktora götür tek sen yardım edemezsin unutma

Ben yarın ameliyat olacagım kasık fıtıgı+basur anestezi uzmanı ne kullanıyosun ilaçları dedi
depakin chrono bt 500 mg
invega 6 mg
efexor 150 mg
ozaprin 5mg kullanıyorum dedim anestezi baktı teshis : Psikoz+sizofreni yazdı gönderdi bendede mi var şizofreni ??

17 senedir antipsikotik kullanıyorum 9 defa akıl hastanesine yattım Ama artık remisyona girdim. Hayatımın verimli dönemini yaşıyorum. Bunu devam ettirmek için ilaçları aksatmamak da gerekli. Hepinize geçmiş olsun.

@Skolyoz23 Allah sana şifa versin, bellimi olur hayat bu yaşın genç bir bakmışsın iyileşimişsin hayat hep aynı akışında gitmiyor,
profiline baktım oldukça samiimi birisin gerek yorumlarınla neysen osun ama güldürdün beni Allah'ta seni güldürür İnşallah
sakın dalga geçtiğim için güldüğümü düşünme ben seni çok iyi anlıyorum gün gelir o Esma'da gider

esma giderse bu işin dadı kalmaz demi skolyoz ben esma yada ayşeyi hala bekliyom 2 kanalda::D hastalıkla dalga gecmezsek bizi bitirir saygılar

muratak1988
kullandığınız ilaçlar Şizoafektif Bozukluk'u tanımlıyor
ama sanırım bu ilaçları size kim verdi bilmiyorum ama bir psikayatri doktorundan bilgi almak daha faydalı

trky
Esma'ya o kadar alışmışım ki anlatamam, gitmese daha iyi sanki :)

esma giderse bu işin dadı kalmaz demi skolyoz ben esma yada ayşeyi hala bekliyom 2 kanalda::D hastalıkla dalga gecmezsek bizi bitirir saygılar

kesinlikle katılıyorum ;)

skolyoz 9 yaşında şizofren tanısı alan cocuk gördünmü böyle bi şeyler oluyomu bunu bütün forum üyelerine soruyorum cocugum 9 yaşında

tb2nhf

normalde şizofrenin görüldüğü yaşlar daha çok 20/30 bandında görünüyor ama daha ilerisi yada daha erken görünenleri var mı şahsen hiç tanıdğım yok

sen çocuğunun şizofren hastası olduğunu nereden çıkardın hemen
öyle deme ya, güzel düşün hemen hasta gözüyle bakma şimdiden

haklısın ara sıra baba evde maskeli bi adam geziyo falan diyo uyduruyomu gercekmi söylüyo bilemiyom doktora götürmedim bu yaşta damgalanmasın diye 9 yaşındaki bi cocuga tanı koyup tedavi olduran birine rastlarsak en azından kafamda şüpe kalmaz

sen yanında bu tarz muhabbetler yapma, bence senden etkileniyordur aman ha
baktın olmuyor yine aynı, götür doktora kim ne demiş önemli değil, çocuk daha önemli burada

sagol skolyoz eşimle 3 senedir paylaşmıyordum bu sene doktor paylaşmamı söyledi benden duyup etkilenmiş olabilir şeyi soracaktım sen agırlaşınca muhakemeni yani ayırt etme gücünü kaybediyonmu ben kaybediyomuşum doktor söyledi

ağırlaşınca ben de kendimde değilim çünkü hemen o anda benim üç harfliler başka bir silüette geliyor ve en basit örnek veriyorum
diyelim seninle kavga ediyoruz hemen benim cinler geliyor ve seni öldürmem için talimat veriyor
ama işte sadece beş dakika sürüyor yani sonra kendime geliyorum hemen

beş dakika boyunca kendimde değilim aşırı saldırgan oluyorum ama kimseye zarar vermedim şimdiye kadar şükürler olsun

o halüsünasyonlar nedeniyle yapılan eylemler grubuna giriyo kendini kaybediyon şey varmı ayırt etme gücü mesela ekmek suyun icinde pişebilir gibi bide halüsinasyonla bedenin herhangi bi hayvana dönüşüp o hayvan kendin sanıp onu taklit etme varmı sende bende vardı

skolyoz belirtilerden dolayı lütfen dalga gecip bu hayvan olayını yazdım sanma insan yaşayamadıgı belirtilere inanmaya bilir şizofren inanılmaz bi hastalık tabi bu bizim bildiklerimiz ve yaşadıklarımız başka hastalar kimbilir neler yaşıyor

skolyoz bu hayvana dönüşme olayını doktora anlatmadım inanmaz diye ama aynı belirtili hasta ilede karşılaşmış olabilir yani utandıgım burda sana özelim oldugu icin yazamayacagım ve doktora söyleyemeyecegim bazı belirtiler var bu belirtilerde şizofrende olmuyomuş yemin ederim milyarda 1 oldugu icin yani doktorlar öyle söyledi hakkımda tez gibi bi şey yazılmış tez degilde ismi başka bi şey uluslar arası bi dergide yayınlanmış bu sanrım degil hastaneden bi tanıdıgım söyledi bu tezi alabilirse ricayla bende okuyacam nasıl degerlendirmişler neyleri algılayamamışlar nerede yetersiz kalmışlar merak ediyom doktorlarda hata yapabilir unutma önemli olan bu belirtilerin altta yatan sebeblerini bulup tamamen tedavi etmek bu şu anda mümkün degil biliyorsun ama allah her derdin devasını vermiş ilaclarıda allah yrttı ham maddesini insanlarda buldu sonucta

bu arada bikonu başlıgındaşizofrenle ilgili deli başlıgı yazan oldu art niyetli degildirinşallah modülatörler anladım kadarıyla mesajı sildi yada yazan sildi her kimse silen ona teşekkür ederim okuyan arkadaşlar bu delilik degil tamamen beyin hastalığı yada cinlere carpılma bilginiz olsun

Selam, @Skolyoz23 sen ciddi ciddi böyle bir şeyleri net görüyormusun bunların konuşmalarını duyuyormusun bunlar ne kılığına giriyor nasıl görünüyor,

o sana gelen şeyler neyse sana netten biri hakkında bilgi veriyormu yani sen onu tanımadan

Skalyoz23 bu Esma senden ne istiyor :)

tb2nhf

Çocuk niye böyle bir şeyi uydursun ki 9 yaşında, arkadaşım kanseriydi o zaman 8 yaşlarındaydı oğlu ve 2 yaşında kızı
birileri süreli kulağına gelip 2 yaşındaki kız kardeşini öldürmesini söylüyormuş sonra birilerini görmüş
çocuk anlatmış annesine oda bana ben düşündüm anne hasta çocuk küçük etkileniyor
gittim bir gün onlara sordum ne görüyorsun ne duyuyorsun korkuyor anlatmaya korkma söyle dedim
kardeşimi öldürmemi söylüyor beni korkutuyorlar dedi ben kardeşimi öldürmem dedi,elinde tesbih zikir çekiyordu canla başla kurtulmaya çalışıyordu, doktora götürmediler bir hocaya götürdüler ve hocada ona demiş ki büyü yapılmış çözüm olarakta evi satmalarını taşınmalarını söylemiş evde cinler varmış onlar rahatsız ediyormuş,evi satmadılar hala orda oturuyorlar şu anda 15 yaşlarında bir şeyi yok çok önceden geçti,

bu anlattıklarını uydurmuyordu asıl mesele neydi meçhul geldi geçti

bazen 1 2 3 yaş grubu birşeylerden korkar hani derler şeytan görünür korkutmak için konuşamıyorlarda dertlerinide anlatamıyorlar
Meleklerde görünür ben inanıyorum buna

9 yaş niye uydursun derken örümcek adam,maskeli adam vs.çokmu izliyor bir şeyleri etkisinde kalıyor

tb2nhf
valla ben hayvana dönüşme olayını bilmiyorum senin çok farklı bir şey yani çok değişik gerçekten anlam veremedim
ama bence doktorundan saklama ben olsam hemen konuşurdum hocamla
sonuçta ona anlatmayacağız da kime anlatacağız

ben doktorla konuşunca çok mutlu oluyorum çok seviniyorum çünkü rahatlıyorum valla

trky
hocam valla on yıldır böyleyim ama kimse bana inanmıyordu, yolda yürürken gece yarıları (eskiden 4 / 5 sene önce) sokak lambaları sönerdi, şimdi o durum olmuyor
gezdiğim çocukluk arkadaşlarıma bir sefer anlattım inanmadılar
yolda yürürken siz durun ben geçeyim dedim, ben geçince geçtiğim her lamba sönüyordu
sonra siz geçin dedim, onlar da sıkıntı olmuyor du ama onlar bunu başka bir şeye bağladılar yani hiç bir zaman inanmadılar bence o yüzden bu tarz durumları bu yaşıma kadar kimse ile paylaşmadım çünkü deli muamelesi yapıyorlardı
bir tek evde yaşayan aileme anlatıyordum onlar saolsun inanıyorlardı bana

cinleri görüyorum hatta köylerine bile otobüsle gittim (inanmayacaksın biliyorum) :)
ama köylerine gidince benden nefret ettiklerini ve bana zarar vermek isteyen topluluğu görünce fazla durmadan geri döndüm

yani Esma bir gece yarısı (on yıl önce) evimde otururken bilgisayar başında, bir ses banyoya gelmemi söyledi
gittim banyoda kimse yoktu, evde yalnız felan da değildim
çarşamba gecesiydi hiç unutmuyorum
sonra banyodan çıktım annem gilin odasına gidip durumu anlatayım dedim, hani anne biri bana seslendi diye. o zamanlar yaş 18 / 19
tam banyodan çıktım baktım ki evim de değilim, şok oldum
adım attıkça zindan gibi bir yerde olduğumu, etrafın zifiri karanlık olduğunu fark ettim
biraz yürüdükten sonra besmele çekmeye başladım tabi korkudan :)(güldüğüme bakma o zaman kalbim yerinden çıkacaktı sanki)
sonra adım attıkça bir zindanın içinden olduğumu kesin olarak fark ettim, çünkü duvarlarda her bir adım boyunca meşaleler yanmaya başladı

meşaleli olan bölümü geçtikten sonra yine karanlık bir ortama girdim ve orada biri benim kolumdan tutarak artık yalnız değilsin bundan sonra ben varım dedi
ben bağırdım tabi ama nasıl bağırmak, annem geldi işte durumu anlattım, cinlere denk gelmişsin yada gözüne öyle gelmiştir yada sana öyle gelmiştir panik yapma dedi

tamam dedim konuyu kapattım ama malesef o gün bugündür hala görüyorum (bu son bir yıldır eskisi gibi görmüyorum şükürler olsun)

işte o gece yarısı kolumdan tutan kişi esmaydı ve yıllar sonra bana kendini alıştıra alıştıra kendisini gösterecekti
çünkü çok korkunçtu

ne istiyor benden bilmiyorum ama zarar vermiyor, alıştım gitmesini de istemem

Üst Alt