biraz geç oldu kusura bakma cevap yeni veriyorum
şizofreni aslında gördüklerinin gerçek olduğunu zannetmek
ben onyıldır cin görüyorum, benimle irtibata geçen bir cin olduğunu biliyordu ailem ama bunun aslında cin olmadığını söylüyor doktorlar
yani onun gerçek olmadığını söylüyorlar
ama ben on yıl boyunca onu gerçek sanıyordum şu anda gerçek olmadığını anladım mesela
bu ne demek oluyor, o cin bana ne derse ben onu dinliyordum onunla sohbet ediyordum, bazen onun yüzünden aileme çevreme karşı sinirli asabi oluyordum
dışarı hayatım sıfırdı neredeyse öyle yani
Sayın skolyoz23 ilk uyandıgımda beni eleştiren sesler duyuyorum bu acıkca ses duymaya işitsel halüsinasyona girermi yoksa ilk uyandıgımda duydugum icin bu sesleri normal sayabilirmiyiz
valla hocam rüyanın etkisi ile yaşadığınız bir durum da olabilir
hemen kendinizi ben hastamıyım diye şartlamayın, zira siz öyle derseniz ve sürekli onu düşünürseniz ister istemez etkilenirsiniz
o yüzden kendinizi ne zaman kötü hissedersiniz, açık havaya çıkın ve fazla bir şey düşünmeden kısa yürüyüşler yapın derim
ama her zaman derim doktorlarla görüşmekte fayda var ama şimdiki doktorlar da işi ticarete döktükleri için hemen siz hastasınız demeye başlıyorlar yani iyi bir doktordan fikir almakta fayda olacağına inanıyorum
ne oluyor nerden anladınız ? kendinden yoruluyormusun ? beyninden içinden geçen düşüncelerden?
ben anlamadım on yıl boyunca cinler görüyordum, benimle konuşuyorlardı ama zarar vermiyorlardı
on yıl boyunca böyle bir hayatım olunca ailem cinlerin musallat olduğunu söylediler ve normal hocalara (doktorlara değil) gittik, nuska dua vs her şey denediler olmadı
sonra bir komşumuz pskiyatri doktoruna gitmemezi önerdi, ben hasta olmadığımı belirtmeme rağmen gitmek zorunda kaldım
tedavi gördüm hastanede belli aralıklarla bir sene ve sonunda doktorum bana şizofren olduğumu ama bunun ilaçla ve zamanla düzeleceğini söyledi
şu anda ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ve cinleri görmemeye başladım (ayda bir yine geliyorlar) demek ki ben gerçekten hastamışım gerçekten
eskiden iki günde bir muhakkak gelirlerdi
şimdi demek ki ben on yıldır cin dediğim şey aslında gerçek değilmiş
bu şekilde fark ettim ve şükürler olsun ki çok ilerlemeden fark ettim
ama ilaçlarımı bir kaç gün almasam hemen yine geliyorlar ve eskisinden daha kötü bir durumun içine düşüyorsun
çünkü sen gerçek değilsin dediğim de, bu sefer sana sinirleniyorlar ve sinirlendikleri zaman çok kötü oluyorlar
onların etkisinde kalıp çevreme istemeden zarar veriyorum (öldürücü yaralayıcı anlamda değil)
Skolyoz23
Şizofreni hastalarının davranışları nasıldır?
ben on yıldır bu hastalıktan müzdaribim ( son bir seneye kadar hasta olduğumu bilmiyordum) ben norma insanlardan farklıyım derlerdi
özellikle sözelim süperdi
aleyna tilki gibi ilk okulda fanlarım olmasada
) ilk okuldan itibaren tüm hocalarım ezberimin muhteşem olduğunu söylerlerdi
mat konusunda ise çok kafa yormama rağmen ergenlik döneminde geçirmiş olduğum 12 ve 10 saatlik uzun süreli ameliyatlar sonrasında
sorulara fazla odaklanamıyordum o yüzden mat sorularını asla çözmemeye başladım ve öyle de kaldı
hangi işe girsem bilmediğim iş bile olsa sanki biliyormuşum gibi hemen adapte olurdum bu da benim samsung turkcell vodafone d smart gibi daha sayamayacağım büyük platformlarda 9 senedir kariyer yapmama olanak sağladı
son bir senedir ise stres ve üzüntüden artık çalışamaz hale geldim ve son bir sene belli aralıklarla toplam 5 ay hastanede tedavi gördüm
demem o ki; benim davranışlarım on yıl boyunca normaldi hatta diğer insanlara nazaran daha çok çalıştığımı söylerlerdi
iş yerinde olsun evde olsun mecbur kalmadıkça kimseyle konuşmaz, evime gelir gelmez odama çekilirdim
ailem yüzümü bile görmezdi
yaşadığım sorunlarımı içime atar, kendi kendime konuşup çözümlemeye çalışırdım
17 - 18 yaşlarında bir gece evimde otururken, bir ses banyoya girmemi söyledi; banyoya gidip baktım kimse yoktu, banyodan çıktıktan sonra evimde olmadığını zindan tarzı bir yerde olduğumu fark ettim
on yıl boyunca artık öyle sesler duymaya ve cin dediğim şeyleri görmeye başladım ve onların gerçek olduğunu iddia ettim yıllarca
son bir senedir iyiyim şükürler olsun
ama yine dışarı çıkmıyorum kalabalıktan uzak duruyorum
ama eskisi gibi görmüyorum onları
umarım yardımcı olmuşumdur
)