Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Dolunayy

görüyorum ama eskisi kadar değil ve inşallah ilerleyen zamanlar hiç görmeyeceğim

Selamlar

Yaklasik 15 yildir tedavi goruyorum. Hastaligim 2008 yilinda sizofreniye cevirdi. Askerlikten muaf oldum. 45 engelli raporum var. Emeklilik surecimi bekliyorum. Hastaligim korku ile basladi. Yururken sesler ve kufurler duyardim. Gelen seslere bende kufur ederdim. Gece cok korkardim tek basima evde kalamazdim. Birilerinin beni zehirleyecegini dusunup baskasinin elinden hic bir sey almaz ve yemezdim su bile dahi.
Eve geldigimde suikast olacagini dusunur kapi pencere kapatir perdeleri bile dai acmazdim. Insanlardan cok korkardim. Isitsel sesler gelirdi kulaklarima sen degersix sen kalitesiz bes para etmez insansin gibi sesler duyardim. Ozellikle kufur ve hakaret sesleri yogundu.

Bir gun televizyin izlerken televizyindan komut sesi geldi o sesi duydum disari ciktim ama sesin dogrulugunu teyit edemedim. Isyerinde aksama kadar oturur hic bir is yaomazdim. Bilgisayara bakar kalirdim. Omuzdan depo igne vurunuyorum. Hastaligim 4 yildir remisyinda evliyim 3 cocugum var. Calisiyor geciniyorum. Allah bu aciyi insallah tekrarlatmaz. Ilaclar bir nevi ferahlatsada tam verimliligim yuzde 70 lerde. Zor hastalik ilaclari birakmayin. Tedavi olun.

destkop

çok çok geçmiş olsun arkadaşım. inşallah zamanla daha da iyi olacaksın. herkesin hastalık türü farklı, yani ben gerçekten şöyle diyorum şizofreni bir beyin kanseridir. ne zaman, nerede ve nasıl yakalanacağınız belli olmuyor ve tedavisi de uzun yıllar sürmesine rağmen evet ben kurtuldum diyebilen kişi sayısı çok az

herkese geçmiş olsun

destkop
teşşiziniz paranoid şizofrenimi anlattıklarınız paranoid şizofreni oldugunuzu gösteriyor

Smilemisty
işimiz hocaya kaldıysa dua çare olsaydı arabistan çölleri amozon ormanı olurdu

@bütünüyle farkındayım aynı benim durumimdasın calışmayı bırakırsan rahatsızlanırsın dikkat et

Benim merak ettiğim de şu; bir tanıdığım kabullenmiyor ve son 2 yıldır çok sık atak geçiriyor... İlaçlarını kullanmak istemiyor. Hastaneye gidiyor çıkıştı kesinlikle bırakmayacaığım falan deyip sonrasında tekrar bırakıyor. Şuan ilaçlarını almıyor ve ben onun için çok endişeleniyorum . Nasıl ikna ederiz ilaç için yoksa tekrar atak geçirip tekrar hastane de kalması gerekecek ve bu süreç onun için de ve onu seven bizler için de çok zor oluyor. Ve son bir yıldır bize karşı çok mesafeli sanki ara sıra bizi düşman görüyor gibi. Halbuki tüm aile onun iyi olmasını istiyoruz. Bizler sizlerin yakınları olarak sizleri çok seviyoruz ve kesinlikle iyi olmanıızı istiyoruz. Lütfen sizler için bu olayın zor olduğunu biliyorsunuz bizi m çektiğimiz zorlukları düşünüyormusunuz? Ve ben önceden şizofreni olduğunu kabul ediyordum ama şimdi hem şizofreni hemde diğerleri var gibi hissediyorum onda.

bu normal bi durum atak gecirdiginde ne halde oldugunu bilse yemin ederim kafasına silah daya bu ilacları icme de icer bu hastalıgın en kötü yönü iylessen bile atak döneminde ailenin ve kendinin hayatını maf ettigini anlayamamak eger düzelirse ona dışarda yaşayan bi şizofren hastasıyla görüştürün empati kura bilirse ilacı bırakmaz yapacak başka bi şey yok

şizofreni arkadaşlar,biraz kendinizi anlatırmısınız,ilk belirtileriniz ne zamanoldu,birdenbire mi oldu ,zamala mı ilerledi ?Ben demi şizofrenim acaba

Ilk baslarda paranoid sizofreni teshisi koydular. Sonra sizofreni teshisinden rapor verdiler. 3 hastaneden raporum var. 1. Numune hastanesi
2. Gata
3 . Ankara asker hastanesi
4. Birde yuzde 45 engelli raporum var.
Arkadaslar hastalik haci hoca isi degil ilaclarinizi alin
Ve bol bol dua edin. Bu hastalik zor ve uzun tedavi gerektiriyor. Hadiyede gecmiyir.
Doktora ilaci kesekim 4 yildir sikayetim yok diyorum hayir kesersen tekrarlar omur boyu alacaksin der. Ayaktan bu hastalik takibi zir. Hastalanirsan bu sefer ilacra fayda etmez hastaneye yatarsin derker

@destkop şizofren hastası olursan o duruma gelirsen tedavi olmak ilaç kullanmak zorundasın
üstelik atakları oluyor bu hastalığın çeşitleri var bazıları saldırganlaşıyor ilaçları kullanmasa hal daha kötüye gidebilir ilaçlar bunları sakinleştiriyor artık bunlar tıp boyutunda olmak zorundalar,biz halk arasında bildiğimiz bunlar cin hastalığı deriz ama her şizofrenin durumu cinlerle ilgili değildir, tedavi olmak ilaç kullanmak zorundalar dua iyi gelir lakin ben dua ediyorum diye doktoru ilacı kesemez akıl var mantık var, piyasadaki hacı hocaların malum çoğunun yapacağı hiç bir şey yok çoğunluğu zaten sahtekar, doktoru bırakayım ben gideyim bir hocaya değil tabi insanlar doktorla birlikte hocalarada gidebiliyor, bende gittim bazı hocalara lakin ben şizofren değilim ve ne kalabalık insanlar kalkmış yurtdışından bile gelen kaç insanı gördüm ve onların durumları ağır vaka beklerken konuşuyorsun hocaya gelmiş diye hiç biri doktorun tedavisinden vazgeçmiyor sadece bu hastalığın kesin çaresini arıyorlar ama yanlış yerde bu bir umut lakin bunu ararken parada kaptırıyor dolandırılıyor vs.

ruhsal dediğimiz hastalıkların tedavisinin bir tarafı ilimle çoğunluk buna inanıyor, bende buna inanıyorum inanmadığım şey böyle kendinde ilim olan bunu bilen biriinin olmadığı varsa çok azdır dünyanın bir yerinde öyle ortaya çıkmaz bir kenarda ona denk gelen olursa,insanlar böyle birini arıyor bulamıyor ben tıp dünyasının ruhsal dediğimiz bu hastalıkların tedavisini bulacağına inanmıyorum ancak ilaç yönünde vs.katkı sağlar belirli tedaviler yapar ama kesin çözüm ilim tarafında yani ilim+bilim olmalı ortak

@silk
ben şizofreni hastası olduğumu bilmiyordum 17-18 yaş aralığında bir gece yarısı evimde otururken (çarşamba gecesi saat gece 2/3 gibi) banyo dan bir ses geldi, (buraya gel diye)
ailem evde oturma odasında tv izliyor (annem nihat hatipoğlunu izliyordu)

banyoya gittim baktım kimse yok hatta banyoya girerken bile hiç unutmuyorum besmele çekip girmiştim, banyoya baktım kimse yok çıkayım dedim, demek yanlış duymuşum dedim

banyodan bir çıktım ki, ben evde değilim başka bir yerdeyim, yerin on kat dibinde zindan gibi bir yerdeyim, her yer zifiri karanlık ve ilirledikçe sağda solda meşaleler yanıyor ve ben geçtikten sonra ki meşaleler sönüyor

sonra orada biri benim önüme geçti (Simsiyahtı) ve artık yalnız değilsin dedi deli gibi korkmuştum

on yıl boyunca o varlıkları gördüm ama asla şizofreni olduğumu bilmiyordum yani son 1,5 senedir biliyorum

@*DORLİ*
kimsenin olmadığı bir odada kulaklığı takın ve rukye ayetini dinleyin, eğer size musallat olan varlıklar varsa, bağırıyorsunuz sıçrıyorsunuz ve tuhaf bir şeyler oluyor

ben ayda bir dinliyorum ama eğer anlattıklarım oluyorsa sakın evde yalnız iken dinlemeyin muhakkak evde birileri olsun ama siz kendi odanızda dinleyebilirsiniz

@trky

ilk sene kimse bana inanmadı arkadaşım ailem olur böyle şeyler normaldir dedi ama ben aynaların karşısında konuşmaya başladım ve sabah ezanı okunana kadar (ailem yattıktan sonra ve sabah ezanına kadar) bazen aynanın karşısına gelmek istemiyorum dediğim de, odama geliyorlardı ve ben direk bağırıyordum ailem hemen yan odada yatar dı, ailem en sonunda hocaya götürdü hoca dedi denk gelmiştir nuska yazdı gönderdi ama o kadar basit sanmışti ki hoca, hiç bir işe yaramadı

şizofren olduğumu 1,5 yıldır tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlar söyledi, ben ilk başlarda ilk 3 ay özellikle bunların cin olduğunu belirtiyordum ama onlar cin olmadığını söylüyorlar
kafanda belirlediğin bir karakter diyorlar

ama ben tamam şizofren olabilirim doktor dilinde kabul ediyorum dedim hocaya

Arkadaşlar, bu başlıkta okuyanları yanlış tedaviye ve bugün yaşadıklarından çok daha zor durumlara düşürebilecek bazı mesajları sildim. Dini öğretilerle yaşanan psikolojik sorunları cinlere-minlere-hocalara-mocalara bağlayan-götüren önermeleri kastediyorum.

Şizofreni vb. akıl hastalıklarının teşhisi de semptomları da, ne olup ne olmayacağı da bellidir. Gördüğünüzü sandığınız şeyler aklınızın size bir oyunu. Bu kafa karışıklığı lie tek başınıza mücadele edemezsiniz. Mutlaka tıp doktorlarının yol göstericiliğinde, ailenizin desteği ile ve tabii en önemlisi sizlerin kendi iradesi ile bu sıkıntılar aşılmalıdır. Ne hocalar ne de başka sözde şifacılar size yardım edebilir. Bu tür şeylerden özellikle kaçın. TIP TIP TIP. Bu kadar net.

Skolyoz23

Ben bir ara banyodan korkuyordum,sanki birileri beni izliyormuş gözümü kapatınca zarar vereceklermiş gibi,kapıyı açık bırakıyordum banyo yaparken eşimi kapıda bekletiyordum.

silk

çok güzel sizin adınıza sevindim umarım bundan sonra hiç korkmazsınız

Sonuç şizofreni kronik se tedavisi Yok semptomları en aza indiriyor ilaçlar tıp

Hastaligi veren allah sifayida veriyor. Tiptan baska yerde care aramayin. Ilacinizi alin. Tedavi olun. Bol bol dua edin. Haci hoca isleri sizi uzer. Tip tip tip ilac ilac ilac.

tıptan hariç çalışmak eger belirtileriniz çalışmayı engellemiyosa tabi gezmek kitap okumak yapabilirseniz ne ala ilacın yanında ek tedavi bunlar

tb2nhf

ben çalışmasam eminimki çok daha kötü durumda olacam,çalışmak derken evime yakın bir yerde temizlik işine gidiyorum yarım gün :))

Kardeş ben tüm gün hastanedeyim insanların özeline inmeden konuşmuyorlar konuşmak özel ama burası forum herkez yazdığını görüyor okuyor anlayın ltfen

OturanBoğa bazen hızımızı alamıyoruz benimkilerde silindi bakış açımız evet bazıları kaldıramayabilir ağır gelebilir korkabilir haklısınız,
tabiki önce tıp

ve tabii en önemlisi sizlerin kendi iradesi ile bu sıkıntılar aşılmalıdır.demişsiniz
şayet ben bunu yapmasaydım nerde olurdum bilmiyorum

Gördüğünüzü sandığınız şeyler aklınızın size bir oyunu demişsiniz bu tartışılır
ama burda değil

sevkat abinin dediği gibi özel belirtileri vs başkaboyutları özelden görüşelim

trky

dini kullanarak çok para semiriyorlar şayet hangi hoca benden para isterse bu bir lira dahi olsa kesinlikle gidip ondan yardım almam, evet iyi olayım kendime geleyim zaten gönlümden belki daha güzel şeyler almak gelecek hocaya

dediğim gibi para isteyen hocalara itibar etmeyiniz, hiç bir hoca ben şu kadar seansa şu kadar para alıyorum diyemez, derse o hoca değildir, ticaret adamıdır

haklısın sayın prof:) allah kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın

@Skolyoz23 yüzde doksandokuzu sahtekar dolandırıcı yani gidilecek biri yok,o kadar insan gidiyor sadece dolandırıyorlar

ben çok kişi ile karşılaştım bazı forum sitelerinde öyle rakamlar var ki şu kadar verdim şuna bana böyle yaptı vs ayrıca yazılanlarıda ayrı okuyoruz böylelerine gitmektense hiç gitme daha iyi bende gittim en son 4 yıl oldu gitmiyorum aramıyorum çünkü faydası yok zararı var para veriyorsun,fotokopi yapmış bir ayeti onu veriyor üstüne para alıyor sanki kimse bulamıyor ayeti,okunmuş su ve tuz veriyorlar lakin okumuşmu okumamışmı orası muamma,kendin oku kendin dinle eğer durum çok ilerlemişse hastalığın adı şizofrense sadece dua okumak dinlemek yetmez bu tedavilere fayda verir,o dediğin seans işlerini hiç bilmiyorum öyle birine hiç gitmedim orda ne fırıldak çeviriyorlar bilmiyorum.

Peygamber Efendimiz hastalıklarda fenni ve ilmi tedaviden faydalanınız diyor.

Ben hocaya gittim hastalığım artı sizi bilmem. Doktorlar yardım etmeye çalışıyor sağ olsunlar ama hasta şizofreni insan seçmiyor din inanç seçmiyor bu bir beynin hastalığı arkadaşlarım var 250 tane şizofren. Ben tecrübelerimi paylaşıyorum yol gösteriyorum onlara çoğu hastalığın ilk evresinde psikozları devam ediyor ama sevgiye karşılık veriyorlar bu beni mutlu ediyor saygıma

Din boyutu imkan YÖK özel konular ama korkmayın. Konuşun ne söylediğiniz in önemi YÖK konuşun ben gibi bir insan bulursanız konuşun

İçinizde kendi dünyanızda sorgulamayın. Herşey yaşanabilir bu hastalıkta ilaç fayda eder etmez bunu bilemem ama konuşun korkmayın ve utanmayın hastalığınızdan

Üst Alt