Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Arkadaşlar, Selamlar,

SGK sıtesınden emeklı maası hesaplamasında eklı sekılde cıkmaktadır. Edevlet sıfresı alamadıgım ıcınde emeklı maas sıtesınden bır hesaplama yaptıramadım ancak bazı arastırmalarıma gore bu tutarın daha yuksek olması gerektıgı seklınde sız ne dersınız ?

Konu acılmıskende bır kac sorum olacak deneyımlı arkadasların yardımlarını beklıyorum ,

* SGK sıtesınde emeklı maası hesaplanabılıyorsa bu durumda benım emeklılıgım gelmıs demek oluyor mu ?
* 051980 dogumluyum, 01071994 SGK gırısım var ve %41 engelle vergı ındırımım bulunmaktadır. Bu durumda benım tabloda hangı sartlara gırecegım sureklı celıskılı bır hal alıyor nedenıde 18 yasına gırdıgım 1998 yılından ıtıbaren mı tabloya bakmak gerek yoksa 1994 karsılıgına gelen calısma suresıne mı bakmak gerekır ?

Toplam Gun 4.118
Toplam Kazanc 383.548,19 TL

Yardımlarınız ıcın tesekkurler

[FONT=Arial Black]19.11.2014 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT][FONT=Arial Black]1281.91[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT][FONT=Arial Narrow]9475[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]21,132.00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]4,552.50[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT][FONT=Arial Narrow]57.00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT][FONT=Arial Narrow]37.00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT][FONT=Arial Narrow]27.39[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT][FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT][FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT][FONT=Arial Narrow]16[/FONT][FONT=Arial Narrow]16[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT][FONT=Arial Narrow]1961[/FONT][FONT=Arial Narrow]1961[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT][FONT=Arial Narrow]2141[/FONT][FONT=Arial Narrow]2141[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT][FONT=Arial Narrow]4118[/FONT][FONT=Arial Narrow]4118

[/FONT]
Mustafa kardeş Benim tahminim senin 1750-2000 arası olur maadin bundan daha az baglanicagini sanmıyorum

01.07.1994 tam pirimle ödenmiş ise staj değilse tabloda 16 yil hizmet suresine tabisin yani 18 yas +16 yil 01.07.2014 tarihi itibariyle emeklilik icin gerekli hizmet yilini tamamlamis görünüyorsun bence biran önce emeklik için dilekceni ver

6300 günden emekli oldum bu şartlarda kaç lira maaş bağlanırbana
Ahmet senin toplam nekadar ödenmiş ucretin vardı emekli maaşı.com da hesaplatmadinmi

Birde sigorta baslangicin kactandi

Ali Kardesım Selamlar,

Yaptıgın yorum ve yonlendırme ıcın tesekkur edıyorum yanlız SGK sıtesınde neden cok dusuk bır mıktar cıkmaktadır ? Bu konuda bır fıkır sahıbımısın ?
Ayrıca dedıgın gıbı staj degıl ve benım tahmınımde bu yılın Temmuz ayında emeklılıgım gelmıs olmalı ama bır kac yıl daha calısıp emeklılık tutarını yukselteyım ıstıyorum buda mumkun gıbı gorunuyor yanlısmıyım ?

Arkadaşlar ben geçen ayın 27 sinde emeklilik dikekçemi verdim maaşım bu tarihten itibaren bağlanmış oluyor değilmi para almaya başlayınca 27sinden itibaren hesaplanacak toplu mu alacağım bunu merak ediyorum.iyi günler

Ali Kardesım Selamlar,

Yaptıgın yorum ve yonlendırme ıcın tesekkur edıyorum yanlız SGK sıtesınde neden cok dusuk bır mıktar cıkmaktadır ? Bu konuda bır fıkır sahıbımısın ?
Ayrıca dedıgın gıbı staj degıl ve benım tahmınımde bu yılın Temmuz ayında emeklılıgım gelmıs olmalı ama bır kac yıl daha calısıp emeklılık tutarını yukselteyım ıstıyorum buda mumkun gıbı gorunuyor yanlısmıyım ?
Mustafa kardeş sebebi aylik baglama orani engelli emekliliğinde aylik bağlama oranları daha yuksektir örnek olarak senin suan normal emeklilik için 2000-2008 arasi aylık baglama orani %37 gözüküyor engelli emekliliği hesaplamasinda bu oran %60 olarak hesaplanıyor 2008 sonrası için %27 olanda %30 olarak hesaplanıyor buda emekli maaşının yüksek olmasini sağlıyor

Bence emekli maaşıni yukseltmek için çalışma aksine maasin yukselmicek düşecek nedeni ise 2008 sonrası aylık baglama oranlarinin düşük olması bunu su şekilde de test edebilirsin edevlet sifreni aldıktan sonra emekli maaşı.com dan maasini hesaplat bir sonraki ay yeni pirimin ödedik ten sonra tekrardan hesaplat aradaki farkı göreceksin hem emekli olduktan sonra da calismana hiçbir mani yok vergi indiriminden faydalanip engelli emekli olmanin en büyük avantaji normal emeklilik gibi çalışıyor olmaktir malulen emeklililer gibi maasin kesilmez

Arkadaşlar ben geçen ayın 27 sinde emeklilik dikekçemi verdim maaşım bu tarihten itibaren bağlanmış oluyor değilmi para almaya başlayınca 27sinden itibaren hesaplanacak toplu mu alacağım bunu merak ediyorum.iyi günler
Ayşegül hanim ssklar emeklilik dilekcesini verdiği tarihten sonraki aydan itibaren başlar siz dilikcenizi ekimin 1 dede verseniz 30 dada verseniz kasim 1 itibariyle maasiniz birikmeye baslar

Ali Kardeşim Selamlar Tekrar ,

Oncelıkle Allah razı olsun senden gerçekten güzel bilgiler veriyorsun ,
Benım durumuma gelınce ,2000-2008 arası çok fazla prım ödemişliğim olmadığı için %60 lık dılımden sanırım fazla yararlanamayacağım , 2003 senesinde çalışma hayatına başladım...
SGK sıtesınde her ay dedıgın gıbı emeklı maasına bakıyorum ve her ay 10 TL gıbı bır artıs oluyor ve gördüğün gibi en son bu ay için hesaplanan emekli maaşım 1281.-TL olarak gorulmektedır. Gerçekten 1750 üzerinde alacağımı bilsem emeklilik için başvuruda bulunacağım ama bu bilgi net değil işte...

Ayrıca emekli olan engellilerden de normal engelliler gibi SGDP kesiliyor diye biliyorum ama sen bununda kesilmediğini belirtmişsin ? Bunun kesilmeyeceğine dair şirketimize gösterebileceğimiz bir yasa vs varmıdır ?

Hakkını Helal Et , Zamanından calısıyorum ...

Sen bir an önce edevlet sifreni al emekli maaşı. com sitesinde hizmet dökümünü kopyala yapıştır yaparak engel dereceni belirterek maaş hesaplamasini yap dediğim farki ozaman net olarak göreceksin

normal emekli emekli maaşı hesaplamasinda artış gösteririr fakat engelli emekli maasinda aylik bağlama oranı yüzünden düşük olacaktır biraz teknik konular telefon da ince detaylara giremiyorum

Ben kendi maaş hesaplamalarimi dediğim yöntemle yapiyorum aradaki fark çok net belli oluyor nezamanki pirimlerin 5400 günü geçerse 2008 yili sonrasi aylik bağlama oranin 30 yükselir ozaman maasinda artış olacak ki ozamana kadarki masasındaki erime bosubosuna gitmiş olucak ve geriye dönüşünde olmayacak

Merhaba arkadaşlar merak etiğim konu şu allah nasip ederse 03.15.2015 tarihinde engeli emekli olacagım nekadar maaş baglanır şuan emekli olan engeli arkadaşlarım nekadar maaş alıyorlar cevap yazarsanız sevinirim

Alı kardesım Teşekkurler,

Senden aldığım bilgileri toparlayacak olursam Sende teyıt edermısın ?

* Benım emeklılıgım Temmuz ayı ıtıbarıyle gelmıs bulunmakta
*Emeklı olsam bıle aynı sartlarda sırketım kabul etttıgı surece yıne sırketımın engellı kontejyanından yararlanarak işime devam edebilirim ? ( Şirketin bir mağduriyeti bulunmamakta)
*Emekli olmadığım sürece emekli maaşımın düşeceği (Bunu tam çıkartamadım ama Edevlet sıfresı sonrası anlayabılırım sanırım)
*Maaş tutarımı yukseltebılmek ıcın 5400 iş gunune gelmem gerekır ama bu seferde emeklı maasını almadıgım aylıklar yuzunden kaybım olacaktır.
Aslında buradakı dengede cok onemlı sımdıden 1500 tl mı almak yoksa 10 sene sonra sureklı 2500 tl mı almak ?? Bu kararda bana kalıyor sanırım ?

mustafa0205

Sizin durumunuz benimle neredeyse aynı. Sadece benim sigorta başlangıcım 1998.

E devlet şifrenizi alırsanız göreceksiniz ki, şu an emekli olsanız min 1700 TL alırsınız.

Şunu da düşünmeniz de fayda var. Emekli olduğunuzda alacağınız para yerinde durmayacak ve her sene zam alacaksınız.

Bende erken emekli olmanın daha faydalı olacağını düşünmeye başladım. Ancak şu 5400 gün meselesini iyi analiz etmek lazım. 3,5 sene daha çalışıldığında 5400 güne ulaşacağız. Bu durum maaşı ne kadar etkiler??

Sevgılı Karademir,

Sizin SGK sitesinden aldığınız maaş ile emekli comdan aldığınız emekli maaşı arasında ne kadar bir fark var .
Edevlet şifresini almak için ayıracak vakit bile bulamıyorum kı bu emeklılık ıslerını nasıl halledecegım bılemıyorum :)
5400 olayı hakkında Alı Beyın belırttıklerı harıcınde bır bılgım yok sızın bıldıklerınızı aktarabılırmısınız ?
anladığım sudur suanda 2008 sonrası maaş Bağlanma oranı daha öncede gönderdiğim gibi %27,39
5400 iş gununu doldurdugumda bu oran %30 cıkacak sanırım ama bu maasa ne kadar etkı edebılır kı %3 bıle degıl yanlısmıyım ?

Ayrıca Sızınle durumumuz aynı ıse lutfen bırbırımızı kaybetmeyelım bırlıkte hareket edelım derım ..:)

:)

SGK sitesine bakayım bilgi veririm. Genel olarak aynıyız, dediğim gibi benim girişim 1998 ve yatan prim sizden 20-25 bin kadar fazla.

Tabi en büyük fark ben 2016 da emekli olabiliyorum :)

:) Ooo sizin o vakıt benım gıbı bır problemınız yok , Prım gun sayısı ve Prım tutarınız ne kadar ve emeklı maası comda ne kadar cıkıyor madem aynıyız guzel bır rakam soyleyınde emeklı olayım :)

Arkadaşlar benim primin 7100 390 bin TL sizinkilerle aynimi

Murat Selam, Benımkını tabloya yapıstırmıstım bakabılırsın , Senın SGK ve Emeklı comdakı maas tutarların ne kadar cıkıyor ?

:) Ooo sizin o vakıt benım gıbı bır problemınız yok , Prım gun sayısı ve Prım tutarınız ne kadar ve emeklı maası comda ne kadar cıkıyor madem aynıyız guzel bır rakam soyleyınde emeklı olayım :)

prim günüm 3928 tutar 405 bin civarı

sgk da hesapladım. 1342 çıktı
emekli maaşı comda 1820 + 80 olması lazım.

Siz en az 1700 alırsınız.

Sgkda 1800 civari emeklimaasi.comda 2030 civari

emekli-maaşı.com daha tutarlıymış. emekli olup burada yazanlar bunu belirtiyor.

Demekki prim günüm fazla olunca aylik bağlama orani yuksek oluyor 7200 yaparsam bbaglama orani 40 oluyor

Birde 2000 den önce calismaniz çok olduğu için maasiniz yuksek oluyor.

2000 öncesi bağlama orani yuksek. 2008 e kadar biraz düşmüş. 2008 sonraki ise çok düşmüş

Bende SGK sitesinden hesaplattım 2.311 tl çıktı
emekli maaşım.com ek ödemeyle beraber 2.706,60 YTL diyor

earibagi;

çok iyimiş :). sanırım sizinde 2008 öncesi çalışmanız yüksektir.

Sigorta başlangıcı 1995
1997 yılından beri aralıksız çalışıyorum
Sigorta tavandan yatıyor,ondan dolayı maaş yüksek

Ben olsam hemen emekli olurum 2700maasa toplam prim nrkadardi

İyi günlerde yemek nasip olsun.

2008 sonrası full tavandan yatanlar artik bu maaşı göremez sanirim.

6.402 Prim Günü
589,909.04 Toplam yatan prim

klas 2 kalp pili
tip 2 diabet
hipertansiyon

Daha zamanı gelmedi
mayısta kismetse emekli olacağım

Üst Alt