Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Bilgi Hazinedir

Sagolasın hocam.
Benim aslında sürem ama ben çalışmaya devam ediyorum.
Ara ara bakıp , artışını gözlemliyorum.
O yüzden sordum o linkten bakmak saglıklı mı diye.

muhendis3232 Sgk 4a işçi emekliliği maaş hesaplama robotunda 5500 gibi bir rakam gözükmüştü engelli vergi indirimi emekliliğinden sonra abo oranları artışı ile 7746 ya çıktı. Yaklaşık yüzde 45 gibi artış sağladı bana kanun gereği

Bilgi Hazinedir

Merhaba şubat emekli maaşı kaç gün üzerinden hesaplanır. Diğer aylar gibi 26 üzerinden mi yoksa daha az mı? Bir de ek ödeme tutarını 26 ile çarptığımda aylığım belli olur mu? Şubat ayı maaşı ek ödemeye göre tutmuyor.

Bilginiz dahilinde ise cevap verebilir misiniz?

teşekkürler

Zutcu şubat ayının diğer aylardan bir farkı yoktur. Her ay 26 da yatıyorsa maaşınız 26 ile çarparak hesaplayabilirsiniz. Benim net maaşım 2500 TL. Her ay 26 maaşım yatıyor.
Ek ödeme tutarı 96.15 TL.
26 x 96.15 = 2499.99 TL

deasn12

Merhaba . Tşk ederim. E-Devletten yapılan aylık tutarının üzerine ek ödeme tutarını da eklemem gerekiyormuş.

İyi akşamlar.

Zutcu

Merhaba,anladığım kadarıyla emekli maaşı ile ilgili sorunuzun yanıtına ulaşmışsınız.İçiniz rahat olsun her ay emekli maaşını zam olmadığı sürece aynı düzen ile almaktayız.

deasn12 arkadaşımızın söyledikleri doğrudur ve açıklaması çok güzel olmuş.Yaptığı örneklemli açıklaması için kendi adıma teşekkür ederim.

Saygılar.

Mami Junior

Rica ederim.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı ,kalbinizden geçirdikleriniz gerçek olur.

Saygılar.

@Zutcu
Evet ek ödeme tutarı da ekleniyor.
Benim E-devlet sisteminde 4A Emekli Aylık Bilgilerinde belirtilen tutarlar ;

Aylık Tutarı =1,978.02
Ek Ödeme Tutarı = 96.15
5510 Ek 19 Miktarı = 425.83
1978.02 + 96,15 + 425,83 = 2500 TL

Bilgi Hazinedir

Şükür bugün Emeklilik işlemlerini tamamladım
Sgk Emekli olur yazısı aldım işyerine verdim çıkış yaptılar Kıdem tazminatını aldım sgk ya gittim tahsis talep formu doldurdum 45 gün içinde evrak gelecek dediler o evrakta ne yazacak maaş hakkında bilgimi yoksa kontrol varmı yokmu açıkçası merak ediyorum
Bu arada rapor 5 yıllıktı vergi indirimi süresiz 'di.
Sgk elemanı sadece vergi indirimine baktı rapora bakmadı bile neyse bekleyip görücez
Çok mutluyum bugün.Dilerim Allahtan herkes bu duyguyu yaşar.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim eksik olma kal sağlıcakla adamın dibisin
Saygılar...

Son düzenleme:
Ercan senin adina sevindim hayirli olsun ilk dilekcen cok cabuk cvb olmus bnde mayis 12 si bnde dilekcemi verfikten sonra hemen cvb gelirmi tazminatimi almak icin bn ankarafa oturuyorum

devrimci

Eyvallah devrimci darısı başına inşallah aynen işlemlerim hızlı ilerledi ben istanbul beykoz sgk ya başvuru yaptım yoğunluk yoktu zaten hemen girdim çıktım
Ankara yoğun mu bilemem ama en fazla iki üç gün beklersin hakkında hayırlısı inşallah
Saygılar

Eyvallah kardesim tekrar hayirli olsin rabbim gule gule yemrgi nasib etsin

devrimci

Allah razı olsun kardeşim
Bu arada sgk ya sordum aynı gün başvuru yapabiliyorsun yani 12 mayısta başvuru yap sıkıntı yok. Ben 2 gün fazladan bekledim
Hakkında hayırlısı inşallah

ercan 34

EyvAllah. Rica ederim.

Size yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana

Emekliliğiniz ve emekli maaşınız hayırlı olsun İnşAllah.

Yüce Rabbim size sağlıklı,sıhhatli ve mutlu bir yaşam ve emeklilik nasip etisn İnşAllah.

Saygılar.

Ercan allah razi olsun kardesim isin rasgelsin 12 mayista rabbim o gunkeri gormeyi nasib ederse ayni gun basvuracam kardesim

merhaba benim 2 seneye yakın raporum mevcuttu. işgöremezlik ama işyerim bana tam maaş yatırdı ve ve sgk nin hesabıma yatırdığı işgöremezlik ödenekleri istedi.hepsini eft yaptım bende.sşgorta primlerim tam , maaşım tam hatta yemek kartım bile full dolduruldu.Sorum : emekli maaşı hesap edilirken bu prim gün sayım hesap edilecek mi? işgöremezlik hastalık raporu aldığım dönemdeki primlerim emekli maaş hesabına dahil edilecek mi, ödenen maaşım emekli maaşıma etki edecek mi? Bilgi Hazinedir

hanifeaydin

Merhaba,emekli maaşının hesaplamasında ana unsurlardan biri SGK prim günleridir.İş görmezlik süresince işveren temel anlamda işe raporlu olarak gelmemeniz nedeni ile sizin SGK primlerinizi yatırmayabilir ancak primleri yatırmasında bir engel mevcut değildir.

İşin aslı işvereniniz sizin işgörmezlik ödeneklerini geçirdiğiniz dönemde SGK primlerini yatırmış ise evet emekli maaşınıza birebir etki edecektir.Bu nedenle bunun kontrolünün e-devlet uygulaması SGK kurumu sekmesinden ilgili adımlardan kontrol edilmesi sizin adınıza daha yararlı olacağına inanıyorum.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir sgk sitesinden baktım hepsini yatırmışlarlar ben hastayken .tek gün eksiğim bile yok.Yani bu emeklilik maaşına olumlu etki eder anlamında dediniz değil mi?

hanifeaydin

Sizin adınıza yatırılan primlerin olumsuz etki etmeyeceğine göre TABİKİ OLUMLU etki edecektir..
Saygılar..

ercan 34

hayır sgk sitesinde primler yatmış olsa da istiharat diye girilmişse sisteme bu maaşa etki etmez diyor. Açılmış davalar varmış bu konu üzerine benim gibi kanser geçmişi olup 1.5 sene 2 sene raporlu olan insanlar ne yapacak. şirket ne girmiş bilmiyorum. ama sgk ben işgöremezlik tazminatı verdim diyip bunları saymayabilir.o yüzden büyük harfle yazmanız kafa karışıklığıma çözüm olmuyor.davalar açılmış ama sonuç ne olmuş belirsiz. burası paylaşım alanı çok fazla kanserli kişi de var belki başına gelmiş birisi vardır diye yazdım.

hanifeaydin

E-devlet sisteminde SGK kurumu başlığı altında SGK hizmet dökümünü incelediğinizde sağ bölümde sondan bir önceki başlık sütununda "Eksik Gün Nedeni " kodları ile belirtilmektedir.Bu kodlar SGK priminin yatırıldığı ayda işçinin çalışmaması ile ilgili işveren tarafından belirtilmesi ,yasal dayanağı olan sebeplerin açıklanması için kullanılan bölümdür.

İlgili ayda SGK prim gününüz eksik yatırılır ise bahsettiğim bölümde sayı şeklinde bir kod ile nedeni SGK kurumuna belirtilmiş olur.

Sizinle alakalı kodları paylaşmak istiyorum ;

KOD 1 :İstirahat

Ay içinde rapor alan sigortalılar bu kodla bildirilir. Kurumca elektronik ortamda alınabilenler hariç Kurumca yetkilendirilmiş sağlık hizmeti sunucularından veya işyeri hekimlerinden alınmış istirahatli olduğunu gösteren rapor ile ispat edilir. Her zaman düzenlenebilir nitelikte olmayan belgedir. Düzenlendiği tarih itibariyle hüküm ifade eder.

KOD 7 :puantaj kayıtları

Tam süreli istihdam edilen sigortalılardan bazı iş günlerinde çalışmayan veya çalıştırılmayan sigortalılar bu kodlar bildirilir. Sigortalının imzasını taşıyan puantaj kayıtları ile ispat edilir. Her zaman düzenlenebilir nitelikte olan belgedir. İbraz edildiği tarihten sonra hüküm ifade eder. Geçmişe yönelik geçerli sayılmasına SGK’nın denetim ve kontrolle görevli memurlarınca karar verilecektir.

KOD 12:Birden fazla

Eksik gün sebebi birden fazla ise bu kodla bildirim yapılır. (Hem hastalıktan raporlu olması hem de kısmi istihdam olması gibi) Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir.

Bahsettiğimiz ilgili durumlardan ötürü sizin SGK priminiz eksik yatırılır ve nedeni SGK kurumuna bildirilir iken birkaç örneğini paylaştığımız kodlar ile durumunu açıklamakla işveren mükelleftir.Daha öncede belirtiğim gibi işveren ister ise sizin aylık SGK priminizi tam yatırabilir yasada buna engel bir durum yoktur.

Beyanınıza göre aylık SGK priminiz 30 tam gün ödendi ise yani ilgili ayların gün sütunu 30 gün yazıyor ise primleriniz işveren tarafından kendi rızası ile tam yatırılmış demektedir.

ercan 34 arkadaşımızında size ilettiği üzere böyle bir durumda emekli maaşınıza yansıması gerçekleşecektir.

Sizden ricam bahsettiğim kodlar SGK hizmet dökümünüzde ilgili ayların Eksik Gün Nedeni sütununda belirtilip belirtilmediğine incelemeniz olacaktır.

Sizinde asıl merak ettiğiniz ve de bahsettiğiniz üzere işveren işçinin aylık SGK primini yatırmadığı veya eksik gün yatırdığı durumlarda ilgili nedenleri Eksik Gün Kodu bilgisi bölümünde belirtmekte ,bu şekilde hem SGK prim gün sayınız hemde SGK priminiz eksik olarak hizmet dökümünüze yansımaktadır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

çok teşekkür ederim.eksik gün dediğiniz şekilde hastalık zamanımda hiç giriş yapılmamış hep full yatmış.AMA hastane bana sgk raporu girdi ve işgöremezlik ödemesi aldım SGK dan çok uzun süre. BU ALDIĞIM VE SONRADAN DA İŞYERİNE VERDİĞİM sgk işgöremezlik ödenekleri emekli maaşımı düşürür mü? Asıl sorum budur.çok tşk

hanifeaydin

Rica ederim.Sizinde beyan ettiğiniz gibi SGK prim ödemeleriniz ilgili aylarda normal yapıldığı için emekli maaşınıza herhangi olumsuz bir etkisi olmamakla birlikte,emekli maaşınız hesaplanmasında ilgili ayların SGK primi dikkatte alınacaktır.

Saygılar.

Arkadaşlar
Engellilik maaşı hesaplamasında vergi indirimi de oluyor mu.? Bu hesaplama sitesinde verilen oranlara ek olarak demek istedim

Bilgi Hazinedir

Bilgi hazinedir sabırla herkese yazdığın mümkün olabildiğince detaylı cevaplar için tekrar teşekkür ederim.

Emekliliğimize ilişkin, yatırılan prim tutarları ve buna karşılık emekli maaşımızdaki değişimler konusunda profesyonel danışmanlık hizmet alabileceğimiz, ve kişinin mevcut kişisel datalarını dikkate alarak sonraki döneme ilişkin tavsiye verebilecek bir SGK danışmanı önerebilir misin?

Kal sağlıcakla...

SiyahPelerinliAdam

Merhaba,yazınızdan dolayı ben size teşekkür ederim.Siz güzel görüşünüzü bana iletmişsiniz.

Sağolun ,varolun.

Ülkemizde çok fazla SGK danışmanı mevcuttur.İşlemlerin gerçekleştirilmesinde alınan ücretler hepimizin malümüdür.

Bazı konularda SGK kurumu ile anlaşamadığımız zaman ince ve hassas noktalara hakim olmak ve çıkar bir yol bulmak adına SGK danışmanlarına başvurmaktayız.Başvuruda bulunduğumuz SGK danışmanları emekli maaşlarını hesaplama konusunda genel anlamda bilgi sahibi olmasına karşın,karşılaşılabilecek nadir konularda bilgi sahibi olmamaları nedeni ile süreç tıkanmakta ,bazende sonuca ulaşılamamktadır.

Benim naçizane düşüncem SGK kurumunda baş müfettiş olarak çalışmış, çalışmalarını takip ettiğim ve nerede ise her konuda deneyimleri sebebiyle çıkar bir yol bulmada yetenekli olan Ali Tezel ismini en başa yazabilirim.Kendisinin .pk spesifik konuları çözdüğünü ve arkadaşlarımızı emekli ettiğini birebir duyduğum ve okuduğumu belirtmek isterim.

Ali Tezel dışında genel anlamda her SGK danışmanı genel bir problemi olamayn her arkadaşımıza yardımcı olabilmektedir.Ali Tezel'in birçok ilde temsilciliği mevcuttur.

İnşAllah size yardımcı olabilmişimdir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Ali Tezel çok pahalı onun ekibindekiler de pahalı ücret arayıp sorabilirsiniz.ben vakti zamanında ücreti duyunca vazgeçtim ama çok çetrefilli konjularda ondan başkasına gidilmez , dava mahkeme olaylarında vs

hanifeaydin

Haklısınız,ücret konusunda pahalı olduğu genel olarak biliniyor.SGK hususunda çok hassas bir durum veya benzeri bir problem var ise kendisi veya ekibi ile işlemleri yürütmek daha yararlı olacaktır.

Zaten yazımda a belirtiğim üzere genel anlamda emekli maaşı hesaplama işlemini ülkemizdeki tüm SGK danışmanları yapabilmektedir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Merhabalar, Bahsedilen konuda SGK prim tutarı tavan ve tavana yakın yatıyorsa maaşta buna yüksek oluyor diyorlar.
Bir konu danışacağım, son 20 yılı primleri tavan yatan biri, şuan 25 BİN TL maaş alıyor ve prim yatırılıyor, emekli olduğunda bu maaşının %50si mi (12,500 TL) emekli maaşı olarak bağlanır? Kafamı karıştıran nokta bu? Örneğin birini görmüştüm 2018 de 15 yılı tavandan ücret (13 BİN TL son maaşı) yatıran birine 4000 TL maaş bağlandı ki bu hiçbir şeydi, verdiği primlerin hakkını alamadı gibi,aldığı son maaşının %33u bağlanmış oldu, normalde kendisi %50-55 bekliyordu 13 BİN'den 6500 TL bağlanması gerekmezmiydi?. eğer böyleyse %50 net alacakken,%33 bağlanıyorsa, yavandan prim yatırmanın bir anlamı kalmıyor gibi? ya da ben yanlış anlıyorum.

Üst Alt