Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

@Dolu Metrobüs,

%30-35e düşecek maaş bağlanma oranı resmen felaket. zaten brüt maaşdan toplam sgk prim kesim oranı %31, 250 BİN TLden alınacak sgk primi tam 77,500 TL, bu parayı her ay götürüp BES altın fonuna yatırsan zaten 10 yıl sonra muazzam bir para birikimi olur. Anlayacağımız yüksek tavandan prim yatırmak artık saflıktan başka birşey değil bu devirde, yatırılan paralara yazık, emeğe yazık.

Selamlar, bilenlere bir konu danışacaktım, 2022de primi dolup prim ödemeyi bırakıp yaşı bekleyen biri 2026da emekli olacak, peki beklediği bu süre içinde 4 yıl sonra maaşını aldığında, 4 yılda yansıtılan emekli maaşı zamlarıda üzerine eklenerek mi 2026da maaşını alır, yoksa 2022de atıyorum 10,000 TL alacağı maaşı, 4 yıl sonrada 10,000 TL olarak mı yansır? primler en üst tavandan yatmış son 10 yılı.

@Marabah,
Eklenmez o yüzden herkes 2024 yilinda emekli oldu yoksa 2025 ve sonrası emekli olsa %35 düşük emekli maaşı bağlanacaktı.

Bir kamu kurumunda çalışıyorum, sgk 21.000 maaş gösteriyor, normalde 1-2 yıla emekli olma planım vardı vazgeçtim, 65 yaşıma kadar çalışmaya karar verdim, madem benim maaşımın 3’de1 ini bana layık görüyorsun o zaman emekli olmuyorum, öde kardeşim full maaşımı son güne kadar!

@alanya,
Ne kadar gec olursan o kadar düşük emekli maaşı alırsın. 21bintl suan beğenmiyorsun ama 5 yıl sonra onu bile alamazsın.

Üst Alt