ARKADAŞLAR ISRAR EDİYORUM.
Arkadaşlar çok abeste iştigal bir tartışma başlamış bence;
Üniversite mezunu Lise mezunundan eğitim statüsü bakımından üstün olduğu gibi atanma hakkıda lise mezunundan önce gelir, Önce tüm üniversiteliler yerleştirilir, boş yer kalırsa liseliler, yine boş kalırsa ilk öğretim mezunları yerleştirilir.
Kadro (Teknik Eleman, Memur, İşçi) ne olursa olsun işleyiş dünyanın heryerinde böyledir ve bunun tartışmasını yapmak dahi çok saçmadır.
Lise mezunu engelli arkadaşlarımızın asıl itiraz ettikleri ve etmeleri gereken konu yapamayacakları işe atanmak, yani görme engelli bir arkadaşımızın yada tekerlekli sandalyadeki bir arkadaşımızın paspas çekilecek yada çay taşıyacak bir işe verilmesi gibi hataya girilmesi hususundadır. İşte bu noktada sağlık raporlarının açıklamalar bölümündeki eksiklikler ve yetersizlikler söz konusudur ancak bu durumun atanma sırası ve önceliğiyle bir ilgisi yoktur.
Gelelim yetersiz alım rakamlarına, Türkiyenin 2006 yılında AB ye verdiği plana göre orta vadede yani 7 yılda (2012) de bu istihtam olayını çözmesi gerekmekte, buradan şunu anlıyoruz ki alımları 2012'ye kadar yayabilirler, seçim öncesi daha yüklü alımlar olacaktır ama 29.000 kadronun tamamını geri kalan 5 ayda almalarını beklemek biraz hayalpereslik olur.
Mr. Aykut;
Sevgili Aykut, senle aynı sınavlara girmemiz için denk eğitim almamız gerekir, kimsenin kimseden çekindiği yok, hem ayrıca Üniversite sınavına girerken hepimiz Denk idik, ancak üniversite sınavına girip kazanarak biz bu denkliği diplomamızla bozduk, bizimle aynı statüde değerlendirilmek istiyorsan önce bizim okuduğumu okulları okuyacak ve diplomanı alacaksın, sonra böyle iddialı yorum yazacaksın, senin mantığınla bakarsak Tüm kasaplarda Hastanelere Genel Cerrah olarak atanabilmeli nasılsa onlarında eli bıçak tutuyor.... Senin ofis işinde çalışmış olman yada iyi bilgisayar kullanabiliyor olman seni Üniversitelinin önüne almaz atamalarda.