Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı'nın alacağı 2 bin özürlü personelin detayları belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kayaozesen;

niye bukadar küçümsüyorsun lise mezunlarını ??

milletvekilleri ilkokul diplomasıyla meclise giriyorda, lise mezunları memur oluncamı göze batıyor ??

38 binin hepsini sanmıyorum 1 yıl içinde atayacaklarını, 38 bin 2 ye bölünür yada 3 bölünür.
2 ye bölünse 19 bin kişi yapar buda her dönem için 6 bin alım yapması demektir.
3 e bölünse 12 bin yapar buda her dönem için 4 bin alım yapması demektir.

Ama birde merkezi sınav yöntemi kullanılırsa, buda olabilir, tüm kadro açıklarını tamamlayabilirler.
Birde kpss not puanlarına göre yerleştirme yapabilirler. Olasılık çok, ama gelecekteki yöntem bilinmiyor.

uzun zamandan beri devlet kurumlarının özürlü açığı yokmuydu? bile bile bu açığı bu zamana kadar sallamadılar mı? neden şimdi seçim yaklaşınca bu telaşa düştüler? zaten mevcut açığı kapatmaları yıllar öncesine dayanan bir zorunluluk değil midir? engelli kardeşlerimizin hemen hepsini zaten açıkta duran mevcut kadroları neden 2012 yılına kadar sarkıtma gereği duyuyorlar. hemen hepsini 6 ay gibi kısa bir zamanda o kadrolara yerleştirmeleri lazım değilmidir? işte bunun mücadelesini vermek lazım

kimi arkadaların yorumlarını okuyorumda şahsi fikirlerim bir insan sadece okuyarak diplomasıyla kendisini geliştiremez bu ilkokul mezunu içinde lisans mezunu içinde aynıdır. Kaldı ki bir arkadaş lise mezunlarına başa gözle bakıyor. Burası diploma tartışma yeri değil hele ki ben senden üstünüm yeri demek hiç değil. Madem üniversite mezunları daha kapsamlı niye lise mezunlarıyl aynı sınava girmekten çekinir derecede konuşuyorlar ki biz cahiliz abi girin sınava bizimle bizden yüksek alırsınız zaten...! Bilmem anlatabildim mi acaba...

bir lise konusudur var ne kadar konusursak konusalım adamlar gene bildiğini yapacak ama fikrimi açıklamak isterim
Lise mezunuyum 10 seneye yakındır hep büro tipi ofis işlerinde calıstım.Memur gibi şimdi devlet sınav yapıyor kardeşim sen memur olamazsın git hademe ol diyor yani özel sektorun begendiğini bizim devletimiz begenmiyor
forumda bunu savunan arkadaşları gorunce sasırıyorum.Arkadaşlar kimimizin bacağı yok kimimizin kolu herkesin şarları aynı değil herkes zar zr liseyi bitiriyor
Biraz efendi olun medeni biçimde tartısın devletin bu uygulaması haksızlık Hademeliğe de memurlugada herkes basvuralı

Sozumun basında yazdım ya ozel sektorun begendiğini devletimiz ve forumdaki bazı kendini begenmişler begenmiyor

Gelin burdan yakın :)

* Adaylar sadece bir ilde görevlendirilmek için başvuruda bulunabileceklerdir bu madde ne demek yanı sadece bir ıl mı tercıh yapabılecez.. bıde hem memurluk hemde teknıkerlıge ben uyuyom 2 sini secme sansım olmıcakmı

birde mesela 800 memur 350 hizmetli denmiş bunu tüm illere nasıl dağıtacaklar acaba zaten doktor ebe vs bulmaları zor keşke hepsini memur ve hizmetli olarak alsalardı eminim ihtiyac vardır

ARKADAŞLAR ISRAR EDİYORUM.

Arkadaşlar çok abeste iştigal bir tartışma başlamış bence;

Üniversite mezunu Lise mezunundan eğitim statüsü bakımından üstün olduğu gibi atanma hakkıda lise mezunundan önce gelir, Önce tüm üniversiteliler yerleştirilir, boş yer kalırsa liseliler, yine boş kalırsa ilk öğretim mezunları yerleştirilir.

Kadro (Teknik Eleman, Memur, İşçi) ne olursa olsun işleyiş dünyanın heryerinde böyledir ve bunun tartışmasını yapmak dahi çok saçmadır.

Lise mezunu engelli arkadaşlarımızın asıl itiraz ettikleri ve etmeleri gereken konu yapamayacakları işe atanmak, yani görme engelli bir arkadaşımızın yada tekerlekli sandalyadeki bir arkadaşımızın paspas çekilecek yada çay taşıyacak bir işe verilmesi gibi hataya girilmesi hususundadır. İşte bu noktada sağlık raporlarının açıklamalar bölümündeki eksiklikler ve yetersizlikler söz konusudur ancak bu durumun atanma sırası ve önceliğiyle bir ilgisi yoktur.

Gelelim yetersiz alım rakamlarına, Türkiyenin 2006 yılında AB ye verdiği plana göre orta vadede yani 7 yılda (2012) de bu istihtam olayını çözmesi gerekmekte, buradan şunu anlıyoruz ki alımları 2012'ye kadar yayabilirler, seçim öncesi daha yüklü alımlar olacaktır ama 29.000 kadronun tamamını geri kalan 5 ayda almalarını beklemek biraz hayalpereslik olur.

Mr. Aykut;

Sevgili Aykut, senle aynı sınavlara girmemiz için denk eğitim almamız gerekir, kimsenin kimseden çekindiği yok, hem ayrıca Üniversite sınavına girerken hepimiz Denk idik, ancak üniversite sınavına girip kazanarak biz bu denkliği diplomamızla bozduk, bizimle aynı statüde değerlendirilmek istiyorsan önce bizim okuduğumu okulları okuyacak ve diplomanı alacaksın, sonra böyle iddialı yorum yazacaksın, senin mantığınla bakarsak Tüm kasaplarda Hastanelere Genel Cerrah olarak atanabilmeli nasılsa onlarında eli bıçak tutuyor.... Senin ofis işinde çalışmış olman yada iyi bilgisayar kullanabiliyor olman seni Üniversitelinin önüne almaz atamalarda.

bu lise üniversite mezunu muhabbeti ne kadar gereksiz.. herkes herkese saygılı olmalı bu hayat üni okuyanada lise okuyanada zor. bencil olmaktan vazgeçin artık lütfen..

evet tartışma yersiz.400 9/1memur üniversite mezunu .400 12/1 lise mezunu memur.350de ilk öğretim mezunu 13/1 hizmetli alınabilir.ama ne yazıkki şuan buunu düşünecek zeka ve kapasitede devlette çalışan ne personel şefi ne personel müdürü ne genel müdür nede personel daire başkanı var.....yazık

alanya;

Çok güzel anlatmışsın derdini peki sorarım sana MEMURLUK için üniversite mi okumak şart ? :) kaç üniversite mezunu programlama ve office bilgilerine tam alamıyla sahip. Memur dediğin adam data girişi yapar birkaç evrak hazırlar çıktısını alır. Ben senin üniversite diplomana laf yapmıyorum Üni mezunu olmamamın yegane sebebi liseyi yeni bitirmiş olmam ve yeni mezun olmam bilmem anlatabiliyormuyum. Olay bencilliğe döküldü bari bende bencillik yapayım. Üniversite mezunu olmam için ilk başta sınavı kazanmamı söylemişsinde ne biliyorsun benim üniversitede okuyup okumadığımı ? Diplomayı alabilmek içn herhalde kazanmak yetmiyor yaş 20 diye daha işe atanamayacağız mı ? Bırakın şimdi bu tartışmaları.. İlkokul mezunundan koskoca milletvekili oluyorsa lise mezunundanda kapı gibi memur olur. Üniversitede alanın neydi sorsam ? Alanını okudun peki neden alanında işe başlamıyorsun dah iyi maaş vermezlermi alanında kendini geliştirene :)

Hizmetli ve memur alımındaki sayı çok düşük. Arkdaşlar siz hiç görme engelli doktor yani özürlü sağlık personeli hiç gördünüz mü... Onun için 2000 taneside hizmetli ve memur olsa daha iyi olmaz mı... Hizmetli ve memur harici alacakları diğer kadrolarda inanın boşluk olacak çünkü özürlü bir insan ne meslek lisesine ne de sağlık lisesine gidebiliyor. aklı var mantık var elinizi vicdanınıza koyun ve öyle karar verin ya da 2000 MİKİBİN DEĞİL DE TOPLU HALDE 30 000 ÖZÜRLÜ AL. 30000 ALACAN ZATEN ALMAYA NİYE MİLLETİ BU KADAR UĞRAŞTIRIYON.... DOĞRU MUYUM YANLIŞ MIYIM...

Devletin işi anca bizi birbirimize düşman eder işte haklısın samet007 kardeş alacaksan hepsini tek sınavla al niye uğraştırıyorsun bunca insanı yazık günah. Zaten kadrolar açık yap sınavını doldur kadronu. Siyasete akıl erdirmek zor!

alanya arkadaşımıza cevap.1-devlette teknik eleman diye bişey yok.2-öyle önce üni sonra lise olmadı ilköğretim diye bişey yok.lütfen yorum yazarken bencilce kendinizi düşünerek yazmayın.gerek maddi gerek ağır engeli olduğu için okuyamayan ilköğretim mezunları kardeşlerimiz ne yazıkki 13-14 yaşında eve mahkum olmuş durumdalar.siz üniversite mezunları zaten maddi sıkıntınız olsa üni okuyamazdınız ve ne güzelki engeliniz sizi eve kapatmamış.bırakında ilköğretim ve lise mezunları haklı olarak yapılan haksızlıklara karşı çıksın yorum yapsın.saygı ve sevgilerimle iyi akşamlar....

arkadaşlar neden millet vekilliğine taktınız anlamıyorum :) hatta bu alımları şöyle yapmalıydılar. memur bıranşına ilk okul mezunları hizmetli branşınada okuma yazma bilmeyenleri.

aykut sende bu yaşında atanıp devlet kadrosunda çalışmak istiyorsan sana verilenide kabul etmek zorundasın. tutturmuşsun neden alanında neden çalışmıyorsunuz gibi söylemlerde bulunmaya. birincisi burada yaşını bilerek konuşmanı tavsiye ederim. burada konuştuğun kişiler senden yaşça büyük kişiler seni saygılı olmaya davet ediyorum. türkiyede bir iş cenneti değil her isteyen istediği bölümde çalışsın diyorsun. herkez kendi bölümüyle çalışmak ister ama şartlar insanı mecbur ettiği için bu haldeyiz. bir öğretmen ücretli olarak 600-700 liraya çalışabiliyor bumu hakettiği? bu insan kendi mesleğini yapmamaya mecbur bırakılıyor.

önünde koskoca bir gelecek var şimdiden burada üniversite okuyanları küçümser tavırlarını bırak. bitir yüksek öğrenimini ondan sonra eleştirmeye başla. ben üniversite hayatım boyunca hem çalıştım hem işe gittim. 4 yıl boyunca engelli olarak hem okuma zorluğunu çektim hemde kendime bakmak için çalışmak zorunda kaldım. bunun sonunda da sen üniversite bitirdin diye benden daha üstün mü olduğunu söylemeye çalışıyorsun çıkarımlarından vazgeç.

bu sınavda daha başvuru şartları tam olarak belli olmadı artık yersiz yere kimse kimseyi kırmasın.

Mr. Aykut;

İşte o ilkokul mezunu vekiller yüzünden işsiziz.

Zootekni okudum ama şu anda zootekni alımı yok. olsada kendi mesleğimizi yapsak.

bylunatic;

Gayet güzel kedini ifade etmişsin de, saygı konusuna takıldım fikir beyan etmek ne zamandan beridir saygısızlık olmuş? Kaldı ki bin bilsende bir bilene danış diyerek atalarımız yanlış mı konuşmuş. Hayata genç yaşta atlamak istememi resmen kendinizce cahillik olarak yorumlamışsınız, ben burdan bu kanıya vardım. İş statülerinden de bahsetmişsiniz, bu devlette kim hakettiğini alıyor diyede gayet okkalı güzel bir cümle kullanmışsınız. Bura da dava üstünlük davası veyahut başka birşey değil. Söylemlerim aslında çok anlaşılmaz ya da saygısızlık çerçevesinde arz edilmiş birşey değil. Bu düzene bir dur diyebilmeyi kendimize vazife edinmişsek eğer ve hakkımızı aramayı istiyorsak burda "Lise mezunuyum " yada "ilk okul mezunuyum" diyerek susmamız mı gerekiyor. Yaşça benden büyük olabilirsiniz evet saygı duyarım ama yaşınızı göz önünde bulundurupta susma gibi bir lüksümde yok maalesef Sosyal ve demokrat bir ülkede yaşıyorsak bu bunu gerektirir, eğer varsa benim özgürce konuşma hakkım, argo ve buna benzer söylemler içermeden istediğimi de söyleyebilirim. Düşünce özgürlüğünün bulunduğu bir ülkede kimse de bana yaşça büyüğüne saygı duy yerinde otur kalkma diyemez...

alanya;

İşte demek istediğmi niyahet anlamışsınız. Diplomanıza saygım sonsuz burda sitemim size değil sayın devlet büyüklerimize. Hepimizin kardeş olduğunu unutarak birbirimizi yanlış anlayarak bir yerlere varamayız. Demem odur ki, artık bir düzen kurulmalı o kadar boş kadroya tabiki ilk başta üniversite okumuş kişilerin öncelik hakkı vardır. Branşları belirlemek ve statüleri ayarlamak bizim işimiz değil devletin işi burda herkes bencilce davranıyor. Genel ve objektif olarak düşünce beyan eden ise bir elin 10 parmağını geçmez...

muzo9944;

1-Biliyorum diye ortaya atlayıp bilmediğinin ortaya çıkması senin açından üzücü ama gerçek bu. Teknik Personel devlette çalışan mühendis, mimar gibi kadrolardır. Maaşlarıyla vereyim Memurlar.Net (Hangi Teknik Personelin, Ne Kadar Maaşı Arttı?)

2- Devlet atamaları yaparken her zaman diploma sırasına göre öncelik verir. Bu hep böyle olmuştur. Siz hiç ilk okul mezunu müdür alımı ilanı gördünüz mü? ilk okul mezunu olarak devlete girenler bile okuyarak yükselmek zorundadırlar. Kabullenin artık.

Yanlış bilip yanlış konuşuyorsun, bizde ekonomik sıkıntılar içinde ordan burdan başarı bursu alarak okuduk. Keşke sende okuyabilseydin ama sen okuyamadın diye bizler diplomalarımızı çekirdek kese kağıdı yapmak durumunda değiliz. Elbetteki o diplomaların getirdiği hakları kullanacak ve korunmasını sağlamak için mücadele edeceğiz.

Sizin asıl mücadele etmeniz gereken konu yapamayacağınız işlere verilmemenizi sağlamaktır.

ya mühendise veya fizikçiye kendi alanında iş verildide onlar iş beğenmiyorlar lise mezunları gibi demi.saçma sapan konuşuyorsunuz burda.napalım ünv.mezunu işsiz mi gezsin.ya da özel sektörde üç kuruşa mı çalışsın.iş yok iş.bu devirde üniversite mezunununa bile iş yok.biz de memur olmak için okumadık ama şartlar bunu gerektirdi.buna mecbur kaldı çok kişi. eğri oturun doğru konuşun.artık o elinizdeki lise diplomasıyla sınav imkanı bile bulabiliyorsanız oturup şükredin..kusura bakmayın önce üniversite mezunları sonra lise mezunları.bu kadar net bu.gönül ister ki herkes güzel bir yerde garanti işe kavuşsun ama malesef ki böyle bir şanns yok artık..biz elimizden geldikçe uğraşıcaz burda birbirimizi yiycemize mail atıp dilekçe yazıcaz ki devlet kurumları daha çok alım yapsın.biz engelliler olarak şanslı kesimdeyiz.şükür ki alımlarımız artttı.

Çok kötü bir durum. Baksanıza 850 kadro için neredeyse hakaret edecez birbirimize. Ben üniversite mezunuyum lise mezunlarıda memurluk yapabilir ama bunca sene emek verip nice sıkıntılarla bitirilen bir böümden mezun olanlarında önceliği olsun.Elini kolunu sallaya sallaya okunmuyor.Emek, göz nuru, gayret ve istek var onca yılda.Kimimiz bursla kimmimiz krediyle kimimiz ailenin yardımıyla okumuşuzdur.Ne için: güzel bir iş için değil mi? bir çok arkadaşımız özel sektörde çalışıyor bazılarıda kamu kurumlarında çalışsın. ilkokul mezunları milletvekili oluyorsa memur da olur diyorsunuz arkadaşlar; yapmayın ikisi aynı şeymi.biri milletin temsilcisi biri milletin işgöreni, devletin çalışanı.Lise mezunlarıda memur olsun ama bu ayrılan kadronun yarısına eşit olmasın. Benim fikrim bu. Yahu bide seçimdir geçimdir tartışmaları var.Bizene yahu bundan.Öyle ya da böyle sen açılan kadrolara bak. Azımsanacak sayı değil. Yalnız Sağlık Bakanlığının memur ve hizmetli dışındaki kadroları hiç hoş olmamış. belki o branşlarda açık vardır ama kardeşim o böyle dolmazki. inşallah değiştirirler.

umarım hepimiz yerleşiriz.hepinize bol şans diliyorum

Branşların çok sayıda olması insanın aklına farklı şeyler getiriyor.Mevcutta çalışan sözleşmelilere rapor verip işe alabilirler gibime geliyor.

ozkan
ya arkadaşlar burada düzgün atama yok bence.şurada çalışabilecek kazç kişiyiz.ayrıca çoğu engelli eve mahkum durumda.toptan açıklar biranda kapatılsa çalışabilecek durumda olan tüm engelli arkadaşlar boşta kalmaz.ne var sanki her yıl 40-50 bin öğretmen,polis vb memur alımı oluyorda.engelliye gelincemi kısıntı yaşanıyor.işte sosyal devletimizin sosyallik anlayışı bu.ben burada bize yeterli ilgiyi yeterli hakları göstermeyen TBMM ye sorumlu olmaları çağrısında bulunuyorum.kendileri ne kadar sosyal devletin nimetlerinden faydalanıyorsa bizimde muhtaç kalmamızı engelleyecek kadar sosyal olmamızın sağlanmasını istiyorum.bana katılanlar llütfen bunu paylaşsın arkadaşlar...

alah razı olsun ben 32 yasındayım yılaradan beyrıı bu kadr guzel haberler almıyordum turkıye gelısmekte olan bır ulke yeterkı bırbırımıze sahıb cılaım herkez yerlesıcek allahın iznıyle engelısı engelsız

serdarkanserdar;sınava..

%40 süreklidir raporunuz varsa elbette başvurabilirsiniz...

arkadaslar bir birimizi üzmeyelim.
diğer kurumlara da meil ve resmi yazılar atalım.
emniyet kurumu, adliye, cevre ve orman işletme ye vs.kurumlara meil atalım .
saygılar.

arkadaşlar bencede aklı selim olalım şimdiye kadar 1 kişi 5 kişi il bazında alımlar vardı. ama şimdi 5 bin 2 bin kişi branş öneli deyil hepsi bizim kardeşlerimiz ben lise mezunuyum üzülmüyorum 2 yıllıkları alıyorlar diye seviniyorum bunlar güzel gelişmeler ALLAH ın izniyle daha cok güzel günler önümüzde

memur için hangi illerde personel alacak yazarmısınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt