Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

HakanEs26

Kardeşim cevabın için teşekkür ederim.
Buradan şunu anlıyorum yanılmıyorsam
Ankara’da kurula girecek cevabı bazen çok doğru
Olmuyor anladığım kadarıyla
İkincisi kurumlar kendi aralarında posta değilde
E-tebligat gönderimi yapıyorlar doğru muyum?

Strabon

Ankara postayla uğraşmak istemez e-tebligat hem belge güvenliği açısından hemde kişi beklememesi açısından en mantıklı çözüm yolu. :)

HakanEs26

Kardeşim şana kesinlikle katılıyorum, fakat işlemlerin
Yine de bu kadar uzun sürmesi çok mantıklı gelmiyor bana
Çünkü tek görevi verilen raporların ve rahatsızlıkların
Usulüne uygun değerlendirilip değerlendirilmediğini kontrol
Eden bir kurumun koca haftada sadece 2 gün topkanmasınıda
Anlayabilmiş değilim burada devlet kendi kurumlarına
Ek memuriyet çıkartmaktan başka birşey yapmıyor.
Ve vatandaş bu işleyişten madur benim dördüncü aya girdi ki
Daha uzun bekleyenlerde varmış bu hantal bürokratik yapının
Sorgulanması gerek diye düşünüyorum.
Tekrar hayırlı olsun Kardeşim.

Strabon

Haklısın kardeşim ama doktorlara hastaneden ona göre kurul günü tayin ediyorlar. Onlara da hak vermek lazım. Evet döküntü bir bürokratik yapıya sahibiz :(

Şu ankara yı nasıl düşürüyor sunuz numarayı gerçekten merak ediyorum kac zamandır arıyorum hiç açan olmadi

merhaba ;

5 eylülde İstanbul vatan caddesine teslim ettim
19 eylülde eviste göründü halen rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyor
az önce ankaraya ulaşamayınca İstanbul vergi dairesi ile görüştüm aralık sonu gibi ancak gelir evisten takip edebilirsiniz dediler

dediğiniz gibi çok yavaş ilerliyor teknoloji çağı diyoruz ancak devletin kurumları birbiri içerisinde ki çalışanlara maalesef güvenemiyor bu yüzdende süreçler bu kadar uzuyor yoksa bizim düşündüğümüz tabiki onlarda çok rahat yapabileceklerini biliyorlar kendi vergi dairene teslim et mail olarak yollansın kontrol edilsin mail olarak cevaplansın.

ayt34

Kardeşim eylülde verdiysen benim tahmini sürem ( kendimden biliyorum ) aralık sonu ocak ortası gibi gelir diye düşünüyorum. sana ve burdaki bekleyen herkese ufak bir tüyo vereyim ; kendi ilinzideki vergi dairesini arayıp hangi tarihte gönderilenler geldi diye sorarsanız ordan tahmin yürütebilirsiniz ;)

HakanEs26

aynen bende öyle düşünüyorum. aslında benim prim gün sayım sigortalılık sürem doldu bu yıl gelse iyi olacaktı ama yapacak bişi yok sanırım emeklilik müracaatı yeni yıla kalacak.

ayt34

Maalesef benim günüm 90 gün sonra dolacak benim de yeni yıla kaldı yapacak bir şey yok geç olsun güç olmasın diyelim :)

Merhabalar benim raporda 20 eylülde ankaraya ulaşmış arıyorum fakat açan yok süreç uzadıkça sinir oluyorum. En azından şu telefonlara ulaşabilsek bilgi alırız.....

İsmail1710
Walla ben kocaeli deyim temmuz sonu ağustos başı geçen hafta gelmişti bu sıralamayı neye göre yapıyorlar bilmiyorum

ayt34
Bende sizin gibi istanbul vergi dairesine 10 Eylül’de teslim ettim
Benimde 19 Eylül’de evisste görünmeye başladı.
Ben geçen hafta Ankara ile konuştuğumda en kötü Aralık
Ayının ortasını bulur dediler.
Çoğu gitti azı kaldı hayırlısı olur hepimiz için.
Ben sizinle aynı süreçleri yaşayacak biri olacağım için
Size sormak istiyorum, Benimde pirim gün sürem doldu
Ve bende emeklilik başvurusu yapacağım.
Olası Ocak ayına 2019’a kalmasının bizim açımızdan bir dezavantajı
Olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Neden dezavantaj olsun maaşlara gelen zamdan zaten doğru orantılı olarak faydalanıyoruz

Strabon hunter41565

Belki bir dezavantaj olmayacak ancak benim korkum fısıltı gazetelerinde bu aralar çok şey konuşuluyor. benim primlerim en yüksekten ödeniyor hatta her geçen gün avantaj yaratıyor. ancak yeni bir yasa çıkarsa kazanılmış hakkı hemen kullanmakta bence fayda var.

Kurul salı perşembe toplandığında göre
Ağustos ayındaki tatiller nedeniyle 3 kez toplanamadı... Bu da en az iki haftalık yığılma demek...
Bir de İstanbul merkezli firmanın şehirdışı şubesi çalışanıyım...
Aras kargonun işbilmezliği ve aptallığı yüzünden Eylül başında gönderdiğim rapor
26 eylülde Ankara'ya gitmiş
Neyse sonuç olumlu olsun da.....

ayt34

Fısıltı gazetesi derken biraz açarısınız benimde tavana yakın yatıyor primlerin şimdi işkirlendim açıkçası

hunter41565
Kardeşim verdiğin cevaba istinaden konuya hakimolduğunu düşünerekten
Bu son üç ayda yaşanan ekonomik parametrelerdeki dalgalanmalar nedeniyle (enflasyon artışı vs...)
Mevcut emeklilere (maaş alan) yapılan artıştan o tarih itibariyle emekli maaşı almayan bizler gibi kişilerde
Yararlanacak mı? Yani maaşımız bağlandığında bizde bu Ocak ayında yapılacak artıştan yararlanabilecek miyiz?
Ayrıca senin durumunla alakalı işlemlerin ve yapacağın işler neler?
Biraz Bilgi verirsen sevinirim.

Ocak ayındaki maaş zamları bizlerde bağlanacak olan hali hazırdaki emekli maaşları ız yansıyacak tabiii ( emekli maaşı hesaplama linkinden yılbaşından sonra kontrol edebilirsiniz ) çalıştığınız işyerinde kıdem tazminatı alacaksanız onu da zamlı olarak hesaplarlar onda da Bi artış söz konusu ve vergi dilimi sıfırlandığı için vergi yönünden de bir avantaj söz konusu

Ankaradan vergi indirimi onaylandıktan sonra o yazı ile sgk kurumuna gidilip büyük mükellefler vergi dairesinden de onay alınması gerekiyor (, yani bir onay süreci daha var) orasıda okey dedikten sonra emekli lik işlemleri başlatılabilir ve sgk maaşınızı bağlar

Not : yanlış bilgi paylaşmak istemem ama benim bildiğim böyle bir sıralama var.....

Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki soruların cevabını bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Raporumun Vergi dairesinden (Balıkesir) Ankara’ya gönderiliş tarihi 29.08. 2018. Henüz bir gelişme yok. VD 5 ayı bulur cevabın gelmesi diyor. Süreç bu kadar uzar mı? Raporu % 40 ın altına düşürme durumları oluyor mu? Yoksa hastane raporu (doğru hesaplanmışsa) onaylanıyor mu?
Süreci nereden takip edebilirim?
Teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar kurul salı perşembe değil her gün toplanıyor,kendimden biliyorum.

3 gündür arıyorum ulaşamıyorum bu hafta ankaraya ulaşan varmı arkadaşlar

arkadaşlar,

0312-4153203-05-17-18 den akşam 4:30'dan sonra sürekli deneyin. Özellikle sonu 18 olan numara 4:30 'dan sonra düşüyor.

0312-4153203-06 numarayı ben düşürdüm saat 11 de 09.11.2018 evrağım gelmiş ankaraya telefon bayan 1 ay sonra ara dedi.darısı size

@muhammet1453

09.11.2018 tarihi itibariyle Ankara’ya ulaşan evrakın bir ay sonra işleme alınmasını pek mümkün göremiyorum.
Benim evrakım 25.09.2018 de ulaşmış olmasına karşın Aralık ayının ortasına doğru kurula girmesi bekleniyor şuanda
Ağustos ayına ait raporların son raporları değerlendiriliyormuş
Sizin morelinizi bozmak istemem fakat işleyişsel gerçeklere hazırlıklı olmanız açısından yazıyorum.
Kurula varış tarihinden 3 ay sonrası gibi bir süreyi dikkate alın derim.
Sonuçları güzel olsun hepimiz için.

@34şaşkın66

Kurulun toplandığını söylemişsiniz bunun doğru olmadığını kurul sekreterinden aldığım Bilgi ile size söyleyebilirim
Haftanın hergünü toplanan kurulda maalesef bukadar dosya yoğunluğu olmaz
Bana sekreter hanım haftada sadece Salı ve Perşembe olmak üzere iki gün toplandığı bilgisini verdi
Kendinizden bildiğiniz Bilgi nedir açıklarmışsınız ?

Benimki agustos sonu gonderildi halen kurulda hesabi siz yapin onemli olan yuzdesi dusmeden suresiz gelsin raporlarimiz

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhammet1453
Arkadaşim merhaba
Benimde 15 gun önce kuruldan raporum çıktı,telefonla bilgi aldığım gün Salı günüydü bana tlf nu açan şahıs sizin raporunuz dün aynı şekilde onaylanmış dedi.bende herkes gibi salı perşembe toplaniyor diye biliyordum.hatta daha öncesinden bi kere daha konuştugumda hangi günler toplandigini açıkça sordugumda hergün olduğu cevabını aldim.benim yaşadiğim durum bundan ibaret,umarim bi faydası olur bekleyen arkadaşlara.rabbim herkesin işini rast getirsin.

Üst Alt