Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin devlet memurluğuna alınma şartlarını düzenleyen yönetmelik yayınlandı

aynı raporun yeni tarihlisi mi gerekli? ya şimdi yeni rapor almak için tek sıkıntım işitme problemi. hastaneye giridiğim zaman biri bir şey söylüyor anlamıyorum. iyi duymadığım için işlemleri yapamıyorum... şimdiki raporuda iyi duyamadığım için çok zor almıştım. isim isim çağırdıkları zamanlar olur, yada ne bileyim şu işlemi yap gel dedikleri zamanlar oluyor. ama duyamadığım için hangi işlemi bilmiyorum... o yüzden yeni rapor için bir endişem var. öyle bir durum :((

faruk01;
Sadece 2010 mu dediler. gün ve ay belirtilmemişmi?

ozida kimisine diyor rapor geçerli, aynı rapora sahip bir başkasınada diyor rapor geçerli değil. kendi kendileriyle çelişiyorlar. bu nasıl iş arkadaş.

sağol fatih kardeş öyle yapacağım. p.tesi ilk işim hastaneye gitmek olacak zaten... özürlü memur olmak için ve 2022 aylığından yararlanmak için aynı anda raporu alabilirim değil mi?

kalp kırmaya gerek yok

dostum görseydim yazmazdım zaten senden görmezden gelip bir şey yazmayabilirsin insanları bu kdar küçük görüp kırmana gerek yok....

dostum görseydim yazmazdım zaten senden görmezden gelip bir şey yazmayabilirsin insanları bu kdar küçük görüp kırmana gerek yok....

Kimseyi küçük görmüyorum öyle bir huyum da yok birader.Görmemek gibi bir imkanda yok okusan görürdün. Biraz konuyu inceleyin okuyun.Arkadaşın dediği gibi müşteri servisine döndürüyorsunuz.

forum hala aynı. gülüyorum sadece........
insanlar birşeyler anlatmanın derdinde, MEMUR olmak isteyen birçoğu da aynı şeyleri tekrar tekrar sormanın. ama haklılar. kim okur 14 sayfayı? ben gibi enayi olmalı. toplum olarak sevmiyoruz okumayı. memleketimin memur adaylarının hele hiç haberleri yok okumak eyleminden..!!

burada kuru kalabalık yaratıp okumaktan aciz arkadaşlar.. üşenmeyin. insanlar zahmet edip bizleri bilgilendirmek için resmen mücadele veriyor burda. hem okumak, sınavda paragraf sorularını çabucak ve doğru çözmenizi sağlar. tercübeyle sabittir. şimdi biraz kımıldayın da insanları dinleyin. memur adayısınız siz. okur yazar insanlarsınız yani..hım??

sayenizde 14 sayfayı okudum. 1 milyon aynı soru ve cvp verme mücadelesi gördüm sayenizde. rica edeceğim artık. lütfen.....

Vay göktürk naber naptin mahkemeden sonuç çıkmadımı kardeşim bu arada tayin işi ne oldu konyadamısın.....

ben lise terk şuan açık ögretim lisesinde ögrenciyim bende bu sınava girebilirmiyim yoksa kura ilemi belli olacak bizim atamalarımız bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Göktürk;

Senden sonra ilker bey yönetmeliğin tamamını yayınladı. Şunu sölüyorum yönetmelikte herkesin özürlü olarak sınava girebilecekleri belirtilmiş.Burda sorun yok.

Orda geçici madde 1 var. diyorki;

GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarından sınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”

Meb bakanlığını başvuru sınavına giren arkadaşların, başvuru süreleri bitmiş ve memur olmuşlardır. Artık işlemleri hangi tarihte başlatıldıysa o tarihteki hükümler uygulanır diyor. Ben demiyorum.

Dikkatlice okuyun.

Bu yorumun için sana gelince sayın Ancıl;

Sana bir soru: Bu yönetmeliğe geçici maddeyi niçin eklemişler hiç düşünüp, yorum yapmayı denedin mi?
Hiç şu şekilde düşündün mü: Geçmişteki sınavlara giripte yerleşemeyenler (Meb Hizmetlide 88 puan ve Memur alımında 68 puan altınta kalanlar) oldu. Bu yerleşemeyen arkadaşlara Meb personel açığı oldukça açıktan atama ile ek kadro açarak zaman zaman (örneğin ağustosta Türkiye geneli yaklaşık 10 kişi memur ataması yaptı) yeni atamalar yaptı.

Gelelim bu geçici maddeye (Maddeyi cümle cümle yorumlamaya):

Sonuçlanmamış atama işlemleri
GEÇİCİ MADDE 1 ‒ (1) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan özürlü memur alımına ilişkin sınavlardan sonuçlanmış, ancak atama işlemleri sonuçlanmamış işlemler hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına devam edilir.

Bu yönetmeliğin yayımı ...................................... virgüle kadar olan kısımda yapılan sınavların sonuçlantığını ifade ediyor. Ancak atama işlemleri sonuçlanmamış (yani alınan puanlarla yedekten atama bekleyen şahıslara sesleniyor) işlemlerde eski hükümlerle devam edilir" diyor... Yani sınava girmeyip eski puanınla atama bekleyebilirsin, paşa gönlün bilir demek istiyor. Senin hala o puanınla atama beklemeye hakkında var, beklemeyip yeni sınava girmeye hakkında var demek istiyor...

Gelelim bu maddeyi senin yorumlaman karşılığında soracağım soruya:

Peki burada açık açık niye yazmamış "Daha önce sınava girenlerin yeni açılacak sınavlara giremeyecek olmasını"? buna niye değinmemişler...

Not: Eskiden sınavlara girenlerinde eski puanlarıyla (MEB, SB sınav yapacakta gireriz düşüncesine kapılmayacaklarına göre) sonuç ve atama beklemeyeceklerine göre; DEMEK Kİ HERKES BU SINAVA GİREBİLİR... Ayrıca devlet dairesinde memur olarak görevli biri bu sınava başvurup girebilir (örneğin MEB da çalışıp, Sağlık Bakanlığına memur olarak atananlar)...

Son diyeceğim şudur ki; göreceksin sınava girmek isteyenler paşalar gibi girecek ve puanı yetenlerede muvafakat verilip yeni kurumlarına babalar gibi atanacaklardır... Bu senin dediğin gibi yorumlansaydı "Geçici Madde" değil "Kalıcı Madde" olurdu... Kanun maddelerini düz mantıkla ön yüzünden bakarak inceleyip, yorumlamayalım lütfen... Umarım anlatabilmişimdir ve anlamışsındır...

Vay göktürk naber naptin mahkemeden sonuç çıkmadımı kardeşim bu arada tayin işi ne oldu konyadamısın.....

Şükür iyiyim kardeşim. Gün sayıyorum :) Senden naber? Mahkemeden bir sonuç yok be kardeşim. Mide bulandırdı iyice bu iş valla :confused:
Tayin işimi konya da şahsım adına strateji şube müdürü takip ediyor (Hatta atamalara müdür yardımcısı bakıyor onada söyledi ve sanırım evimin arkasındaki okula verecekler beni) :) ... Evrak takibinide şefin biri yürütüyor sağolsun... Atamalar Salı günleri yapılıyor. Gelecek hafta içinde belli olacak...

Mahkemeden bir sonuç yok be kardeşim. Mide bulandırdı iyice bu iş valla :confused:
Tayin işimi konya da şahsım adına strateji şube müdürü takip ediyor (Hatta atamalara müdür yardımcısı bakıyor onada söyledi ve sanırım evimin arkasındaki okula verecekler beni) :) ... Evrak takibinide şefin biri yürütüyor sağolsun... Atamalar Salı günleri yapılıyor. Gelecek hafta içinde belli olacak...[/QUOTE] Miden bulanmasın kardeşim burası TÜRKİYE işlerin nasıl yürüdüğünü sen benden daha iyi biliyorsun umarım sonuçlanacaktır. Ataman içinse umarım en kısa sürede dilediğin gibi gerçekleşir bu arada sen sınava girmicekmisin....

İnşallah kardeşim. Şu an için düşünmüyorum sınava girmeyi. Fakat biliyorsun ki burası Türkiye. Belli mi olur Konya MEM Merkeze vermeyip kalkar bizi atar bir merkez olmayan ilçeye.. O zaman tereddütsüz girerim tabi... Hayırlısı inş... Bu arada sen gireceksin sanırım. Geçen yıl ki sınavlara dair elimde bulunan çalışma test ve sorularını ihtiyacın olursa dilediğin takdirde gönderebilirim. Geçen yıl KPSS kursuna gidiyordum. Ayrıca elimde tarih ve coğrafya derslerine ait kısa kısa zihin açıcı bilgiler var... Haberin olsun

fullmoongokturk;

Evet gireceğim Allah izin verirse ders çalışıyorum senin yollayacaklarında ek bilgi olur şimdiden teşekkür ederim kardeşim .....

O çalışma notlarını bende istiyorum Göktürkcüm...

Bio sana dediğim kitabı temin ettin mi?

İlker;

ilker bey kaynak konusunda bana da yardımcı olabilir misiniz? Hangi kitap ya da hangi kaynaklara, çalışmamızı tavsiye eder siniz ?

dilemma;

Ne kadar güzel özetlediniz helal olsun size

anlayan olmuş mudur peki sizce Fatih bey.. ben umutlu değilim çok.hemen akabinde gördüm......

hayır tabiki de elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum birde afra tafra yapıyorlar:)

Mesut.
Yok mesut kardeş bazen ordanda anlayamamazlık oluyor.

işte abı çözüm yok ama şunuda deneyebiliriz. bir soru öncede sorulmuş cvb verilmişse aynı soruyu soran arkadaşa geçmişi oku diyelim. Alışsınlar

Arkadaşlar benim de raporum eski tarihliydi. Yalnız yenileme ye gittiğimde eski raporumda SÜREKLI ibaresi EVET yazdığından hastane bana fotokopisini verip başhekime onaylatmamı ve sonrasında bu raporumu kullanabileceğimi söylediler. Yani rapor çıkarmadan önce bulunduğunuz bölgedeki hangi hastaneden aldınız ise o hastaneye bir telefonla sorunuz derim...

Gittiğim hastane; .:: Dr.Ltfi Krdar Kartal Eitim ve Aratrma Hastanesi ::.

ReaL;

Tufan kardeş fotokopiside sonuçta eski tarih?
Ama illa yeniletecen diye birşey yok çünkü daha sınav yok ortada. Eğer ki yeniletmek gerekirse 1 gününü ayıracan nede olsa sürekli raporun var..

fatih530;

walla kardeşim sana şunu söylim hastane üzerine aslı gibidir ibaresi yazıldı ve başhekim onaylı kaşesi de var :) yeni rapor çıkarmama gerek yok diye düşünüyorum. Hastanelerden daha önce alınan sürekli ibaresi olan raporlarda yeniden mükerrer olarak çıkartılmaması için sağlık bakanlığı valiliklere genelge yayınlamıştı. Eğer o fotokopiyi bulabilirsen sizinle paylaşırım.

real kardeş,
bende senin gibi rapor yeniletmek için hastaneye gittim rapor yeniletmek istiyorum dedim neden dediler ömss için dedim özürlüler idaresine telefon açtılar sordular yeni tarihli rapor çıkartman gerekiyormuş dediler

off tüm sayfaları okudum demin misafir olaraktan.içim şişti he,kafam karıştı :mad:

ben lisans mezunuyum,işletmeyi bitirdim bi düzelsem gircem gitcem bıktım çünkü

kendi hayatımı kurmak istiyorum artık.

hangi yayınları aldınız.yargı mı,murat mı?

bi de ben 2 oturum gircem girerrsem eğer

cts genel kültür-genel yetenek,pazar meslekle ilgili olan çok zor çok

çalışmasıda atanmasıda zor:(

Merhaba şu rapor konusu canımı sıkıyor. Özida yı bilgi için aradığınızda ÖZİDA DPB ile irtibata geçsin aralarında görüşsünler. Sonra çıkan sonucu yeni rapor alınacak mı/alınmayacak mı? ÖZİDA internet sitesinde duyuru olarak yayınlasınlar. Bizde aydınlanalım.

Üst Alt