Xxxman;
Arkadaşım örnek vereyim. KPSS yi 2010 yılında kazanan bir şahıs atandığı kurumu beğenmiyor, sınavlarda kendine güvendiği içinde 2011 yılında tekrar girmiyor mu sanki. Bu kanun ise 2010 yılı Ekim ayında yayımlanan yönetmelikle düzenlendi zaten.
Ayrıca şu anda memur olup sınava girenler zannetmesin ki beni hemen yeni kuruma geçirecekler. Kanun şunu öngörüyor. "Memur" ünvanı altında çalışıp ve yeni sınava giren bir vatandaş başka kuruma aynı ünvanla (Memur ünvanıyla) kazanıp geçmeye çalışırsa "çalıştığı kurum zaten sen memursun, gittiğin yerde de memur ünvanı adı altında çalışacaksın, ben sana muvafakat veremem diye red geçiyor"... Fakat bir ünvan adı altında bir kurumda uzmanlık alanı dışında çalışıyorsa (Yani okuduğu okul babında adamın bölümü teknisyen/teknikerlik veyahutta sağlık memuru ise ve bu adam memur ünvanı altında çalışıyorsa) ünvan değişikliği sebebiyle bakanlık kendi alan/bölümündeki işini yapması/yapabilmesi iiçin o adama ancak ve ancak o şekilde muvafakat veriyor... Örneğin; Yardımcı hizmetler sınıfı olarak bir lise mezunu bir kurumda hizmetli olarak görevli ise başka kuruma hizmetli statüsünde tercih yaparsa zaten muvafakat vermiyorlar. Direk diyorlar ki; sen zaten hizmetlisin gitmek istediğin kurumda da hizmetli olacaksın ve sen en iyisi benim bakanlığımda görevine devam et diyip red cevabı veriyor (Yani muvafakat vermiyor)... Örneğin; Benim Afyon da bir arkadaşım okulda memur ünvanıyla görevli idi. Sağlık sınvınada girdi (Aday memurdu hatta). Görevde 7. ayını devirirken Sağlık Bakanlığı sınavınıda "Hemşirelik" ünvanıyla kazandı ve İstanbul'a muvafakat alarak gitti. Özetle şunu söyleyebiliriz ki; Bakanlıklar şahısların alan/bölümlerinde çalışma imkanlarını kısıtlamıyor, aksine önünü açıyor. Çokta doğru bir uygulama bu bence. Lütfen olayları tek pencereden bakıp, incelemeyelim...
Birtan; Okullardan "mezun adayıdır" yazısı alınarak bu engel aşılabilir. Bilgilerinize...