Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülerin devlet memurluğuna alınma şartlarını düzenleyen yönetmelik yayınlandı

Bozuk düzen arkadaşlar kafanızı yormayın nasıl geldiyse öyle gider su akar yolnu bulur burası Türkiye doktorunu bulan engel oranını arttr ricayla minnetle işini gördüren gördürür ........ eski rapor yeni rapor farketmez eskiden alan yine alır olan masum engelli kardeşime olur doktor veya hemşire cinayetyi işler rüyasında kabusumuz oldu adamlar ...:)))

Göktürk;

Senden sonra ilker bey yönetmeliğin tamamını yayınladı. Şunu sölüyorum yönetmelikte herkesin özürlü olarak sınava girebilecekleri belirtilmiş.Burda sorun yok.

Orda geçici madde 1 var. diyorki;

GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarından sınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”

Meb bakanlığını başvuru sınavına giren arkadaşların, başvuru süreleri bitmiş ve memur olmuşlardır. Artık işlemleri hangi tarihte başlatıldıysa o tarihteki hükümler uygulanır diyor. Ben demiyorum.

Dikkatlice okuyun.

Sayın ancıl kardeşim;

Eylül/Ekim 2010 (tam hatırlamıyorum) ay ve yılında da bir yönetmelik yayımlandı. Devlet memuru olan bir kişi hatta aday memursa bile (Normal kişi, özürlü kişi hiç farketmez) her türlü sınava girebilmektedir...

ilker;

milli eğitime giren arkadasım war sapasağlam nasıl psikiyatri rapor werdi ise simdi adam hizmetrli çalısıyo. Bencede yernı rapor istesinler.

arkadaşım bana bıldiğin en iyi profesörü, ordinaryus doktoru getir benim engelli olduğumu anlayamaz dışardan bakmayla kimseyi yargılamayın derim. Tamam belki arkadaşındır doğrudur dediğin fakat her gördüğünü sahte raporlu sanmayın.

Selçuk,
Sen altını çizerek söylemişsin bende şu kısmı iyi okuma nı rica ediyorum..
GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarındansınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında ,işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.
Yanlış dediğiniz kanun çıktığında zaten MEB ve SB alım ilanlarını vermişti o kurumlara müracaat edenler yeni alımlara müracaat edemez ve eski o an yürürlükte bulunan işlemlere devam edilir diyor.
Ama şimdi olay farklı yeni kanun çıktı ve çalışan memurlar da açılan tüm sınavlara girebilir..

arkadaşlar bu ilk okul ve ortaokularda sınava girecek dimi sadece atamalar kurayla olacak ben öyle anladım yada sınava girecekler mi kurayla seçilecek:)

İlker Bey ben 2005 te işkur un sevki le herhangi bir işte çalıştırılmak üzre haseki hastanesinden yüzde 52 iş görememezlik raporu aldım ve raporda süreklidir yazıyor.çalıştırılamayacağı alanlar da ilaveten belirtilmiş bu raporda

ve ben vergi indirimi ve erken emeklilik için 2009 yılında tekrardan basvuru yaptım ve yüzde 40 rapor aldım.
şimdi benim durumumda hangi yüzde oran gecerlidir

arkadaşlar az önce DPB Yİ aradım söylenen ilk ve orta okular kura çekimiyle atanacak dediler sınav yok dediler onlara dogrumudur bu

Peki bunu zamanını nasıl ögrenecez ve kuraya nasıl katılacaz.yani elinde kpss dökümanı olmayacakmı

klavuz açıklandığı zaman yeni rapor istense eski raporlular yeni raporu alıp girebilir kuraya değil mi

samsunlu34;

eğer şartlar uygunsa bekleme kardeş sen git yenilet ne olur ne olmaz

bu raporda ne gibi ibareler istenecek [FONT=arial]Özürlü işe giriş olarakmı değerlendirme yaptıracagım bide çok amaçlı olabilir mi mesela hem iş hem ehliyet değerlendirmesi yapılması mümkün mü[/FONT]

Evet mümkün çalıştıralamayacağı alanları doldurttur.

2012 engelli sınavı

arkadaşlar engelliler daire başkanlığı açıklama yapmış başvurular ne zaman yapılacak internet üzerinden mi yapılacak bilgisi olan varsa paylaşsın biri bu konuda benden açıklama bekliyor acil cevap lütfen

arkadaşlar dpb de bir çalışan arkadaşımla konuştum,

şuan özürlü kadrosunda çalışanların sınava girmesinde bir sorun olmadığını söyledi, fakat şu maddeye dikkat çekti

a) ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme;
1) Adaylar, kadrolara; eğitim durumları ve özür gruplarına ilişkin şartları taşımaları kaydıyla, ÖMSS puanları, tercihleri, kadro sayıları ve koşulları gözönünde tutulmak suretiyle yerleştirilir. Yerleştirme işlemlerinde, diğer koşullar saklı kalmak kaydıyla, yerleştirmenin yapıldığı tarihte aynı adaya ait geçerlilik süresi bitmeyen sınavlardan alınan en yüksek ÖMSS puanı dikkate alınır ve aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, her ikisinin de aynı olması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

burada şuan çalışan bir özürlü memur ile işsiz özürlü arasında seçim yapılırken madur durumda olanın, yani işsiz olana öncelik verilebilirmiş.

sınav tarihi hakkında, bu yıl olmasının imkansız olduğunu. daha önceki deneyimlerine göre 2012 nin ortasına doğru sınav yapılabileceğini söyledi.

tabi bunlar resmi aççıklama değil. şuan çok fazla kafamı takmamamı söyledi, önümüzdeki bir kaç ayda herşeyin netlik kazanacağını söyledi. yönetmeliğin çok net bilgiler vermediğini söyledi.

raporlar hakkında bir şey söylemedi.

herkese sağlıklı sıhatli günler diliyorum, herşeyin başının sağlık olduğunu hepimiz biliyoruz. burda anlamsız tartışmalara girmek yanlış.

şu an çalışan arkadaşlarda biraz anlayış göstersinler, kendilerini şuan işsiz olan arkadaşların yerine koysunlar.

aşka_sabıkalı;

100 kere yazdık yetmiyor herhalde en iyisi 1000 kere yazalım daha net birşey yok başvuru tarihi yok bir şey yok ortada ne var yönetmenlik başvuru YOK kocaman bir YOOOK

aşka_sabıkalı;

agresif olmamak elde mi?_ Klavuz yayınlanır yayınlanmaz siteye konulur. Bu kadar basit.

Sınav ne zamanmış arkdaşlar bilginiz varmı aceba ?başvural felan nasıl nezaman yapılır kusurabkayın hiç girmedim böyle sınava o yüzden soruyorum tabi bnei kabul ederlerse ortaokul mezununu...

TÖVBEEEEE TÖVBEEEEE 2 mesaj yukarı oku kardeşim 2 mesaj çok değil.

yeni rapor almak için herhangi bir ücret ödeniyormu?

yok abi burdaki arkadaşların yarısı forum kullanmayı bilmiyor. burayı müşteri servisi gibi kullanıyor:cool:

ÖMSS sınavına başvuru için eski özürlü raporlarının geçersiz olduğuna dair bir söylenti var.
Benim özürlü raporum 20.07.2010 tarihli. Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı S. Ağır özürlü ibaresinde HAYIR yazılı. Raporumun süresi SÜREKLİ. Çalıştırılamayacağı iş alanları ibaresinde, "İşitme ve Konuşma Gerektirmeyen İşlerde Çalışır" ifadesi yazılı. Raporda son kısmı olan Diğer(açıklaynız) kısmında da "sakat işçi olur, özürlü kimlik kartı alır" ifadesi var. Ankara Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden almış olduğum Özürlü Sağlık Kurulu Raporumun, ÖMSS sınavına girmem için geçerli veya yeterli mi?

başlıktan abonelik sonlandıralım, sinirlerimize yazık:)

forumcu;

çok güzel rapor ama tarih sorun olur mu bilemiyorum..

Eski raporlar geçersiz

Arkadaşlar bu gün özürlüler idaresi ile görüştüm /12/2010 öncesi raporlar sınava girmek için kullanılamayacak yeni rapor çıkartmak gerekiyor bence geç kalmayın isterseniz sizde arayabilirsiniz tlf=03122295511

Üst Alt