Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

Konular
21
Reaksiyonlar
0
MEB bini öğretmen, beş bin özürlü personel alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin özürlü personel alacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda “sakatlık oranı en az yüzde 40” olan özürlü öğretmen, memur ve hizmetli görevlendirilecek.

Bu çerçevede, 1000 öğretmen, iki bin memur ve iki bin hizmetli kadrosu ayrıldı.

Öğretmen kadrosuna başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar aranıyor.

Bu şartların yanı sıra, MEB Talim ve Terbiye Kurulunun kararı gereğince adayın mezuniyetinin, atanacağı alan öğretmenliğine uygun olması, eğitim fakültesi dışında bir fakülteden mezun olunmuşsa ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon belgesi bulunması gerekiyor.

Öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olması şartı da aranıyor.

MEMUR VE HİZMETLİ

Bakanlık, ikişer bin memur ve hizmetli kadrosuna yapacağı atamalara ilişkin koşulları da belirledi.

Buna göre, memur kadrosuna atanacakların en az yüksekokul, hizmetli kadrosuna atanacakların ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olması gerekiyor.

Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için “Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde “Çalışabilir” ifadesinin yer alması da isteniyor.

Başvurular, 26 Nisan-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerine “www.meb.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda yapılabilecek. Başvuru formları şahsen veya postayla il milli eğitim müdürlüklerine iletilebilecek.

Başvuru için adayların Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan elektronik iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor. Adayların ayrıca bir adet vesikalık fotoğrafı ve sağlık kurulu raporunu da başvuru formuna eklemeleri şartı bulunuyor.

Sınav, 30 Haziranda yapılacak. Adaylar, kendilerine bildirilecek yer ve saatte sınava alınacak.

Özürlü öğretmen alımının, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EĞİTEK) tarafından yapılacak sınavla gerçekleştirileceği öğrenildi.

eVET hangi bölümler..Ve hangi şartlar aranıyor...kpss ile alınıyo dımı.?

Bu haberi memular.net bulabilirsiniz.Ama detaylı bilgi yok

"Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için “Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde “Çalışabilir” ifadesinin yer alması da isteniyor"

Bir çok engelli, özürlü raporunu özürlü kimlik kartı, 2022 maaşı, gerekli cihaz kullanımı gibi sebeplerle aldığı için çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü ya boş bırakılıyor ya da özürlülük oranı yazılarak dolduruluyor. 2006 sonrası rapor alanlar, hatta bu aralar rapor alanlar için yeni bir rapor çıkartmak gerçekten çok yıpratıcı olur. Var olan raporlara ya da onaylı suretlerine "çalışabilir" ifadesi ekletilebilir mi acaba? Bu sadece bu sınav için değil, özürlülerle ilgili tüm sınavlar ve iş ilanları için geçerli. Bu ekletme durumu sözkonusu olabilirse hem hastaneler için hem engelliler için büyük bir kolaylık olur.

26 nisanda başvuru formları yayınlanacak takip edin meb.gov.tr yi arkadaşlar...şimdiden gireceklere hayırlı olsun...bizim bakanlığı pek tavsiye etmesemde:)

Eda hanım uzun süre memurlar net te forumları takip ettim ve bakanlığından memnun olan memura rastlamadım desem yeridir. :)))

eğer milli eğitim ve diğer kurumlar özürlü raporlarında "çalışabilir" ifadesini şart koşarlarsa, bu bölümü boş bırakılan bir çok engelli, mesela bugün itibariyle geçerli bir özürlü raporu almış olsa bile yeniden heyete girip "çalışabilir" ifadeli bir rapor alması gerekiyormuş. yetkililerden öğrendim az önce. raporu olanlar var olan raporlarına "çalışabilir" ifadesi ekletemiyorlarmış. bu gerçekten büyük bir yıpranma olacak bir çok engelli için. yeniden rapor almaları gerekecek.

Arkadaşlar hepimize şimdiden hayırlı olsun.İnşallah diğer bakanlıklarda sınav yaparlar ve engelli alımlarını açıklar.

Buna göre, memur kadrosuna atanacakların en az yüksekokul, hizmetli kadrosuna atanacakların ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olması gerekiyor.
Ya bu konu kafama takıldı lise veya teknik okul mezunu hizmetli olurmu memurlar net te okuduğuma göre lise mezunu hizmetli yok hepsi orta okul mezunu

arkadaşlar hayırlı olsun nisan sonu gibi bütün kurumlar başlar meb de öncü oldu bu gidişle 38 bin gerçek olacak gibi :)

Millî Eğitim Bakanlığı Özürlü Personel Alımı (EK-1)[FONT=Arial][SIZE=2]

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Times New Roman]MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARDA ÖZÜRLÜ[/FONT]
[FONT=Times New Roman] MEMUR-HİZMETLİ ALIMINA İLİŞKİN BİLGİLER[/FONT]
[/SIZE][/FONT]
1- KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

2- SINAV AÇILACAK KADROLARIN : 3- ALINACAK PERSONELİN :[FONT=Arial][SIZE=2]

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Times New Roman]SINIFI UNVANI DERECESİ SAYISI CİNSİYETİ SAKATLIK ORANI ÖĞRENİM DURUM [/FONT]
[FONT=Times New Roman]G.İ.H. Memur 7 2000 K/E En az % 40 En az Yüksek Okul [/FONT]
[FONT=Times New Roman] Mezunu olmak. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]SINIFI UNVANI DERECESİ SAYISI CİNSİYETİ SAKATLIK ORANI ÖĞRENİM DURUM [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Y.H. Hizmetli 10 2000 K/E En az % 40 Ortaöğrenim (Lise [/FONT]
[FONT=Times New Roman] veya Lise Dengi [/FONT]
[FONT=Times New Roman] Mesleki veya Teknik [/FONT]
[FONT=Times New Roman] Okul) Mezunu olmak.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]4- GENEL ŞARTLAR : 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen [/FONT]
[FONT=Times New Roman] şartları taşımak, [/FONT]
[FONT=Times New Roman]5- ÖZEL ŞARTLAR : [/FONT]

[FONT=Times New Roman]1- [/FONT][/SIZE][/FONT]16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması. [FONT=Arial][SIZE=2]

[FONT=Times New Roman]6- SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER :[/FONT]

[/SIZE][/FONT]Memur Unvanı İçin Başvuru Yeri ve Ayrılan Kontenjan: Adana (37), Adıyaman (25), Afyonkarahisar ( 28 ) , Ağrı (6 ), Amasya (22), Ankara (108), Antalya (47), Artvin (10), Aydın (32), Balıkesir (44), Bilecik (7), Bingöl (27), Bitlis (21), Bolu (13), Burdur (16), Bursa (32), Çanakkale (16), Çankırı (13), Çorum (28), Denizli (27), Diyarbakır (37), Edirne (18), Elazığ (30), Erzincan (10), Erzurum (40), Eskişehir (18) Gaziantep (23), Giresun (13), Gümüşhane (12), Hakkari (12), Hatay (37), Isparta (27) , Mersin (55), İstanbul (84), İzmir (83), Kars (18), Kastamonu (21), Kayseri (50), Kırklareli (7), Kırşehir (13), Kocaeli (16), Konya (56), Kütahya (35), Malatya (34), Manisa (33), Kahramanmaraş (41), Mardin (19), Muğla (22), Muş (24), Nevşehir (13), Niğde (15), Ordu (29), Rize (17), Sakarya (15), Samsun (36), Siirt (11), Sinop (16), Sivas (24), Tekirdağ (18), Tokat (24), Trabzon (22), Tunceli (7), Şanlıurfa (25), Uşak (16), Van (34), Yozgat (27), Zonguldak (26), Aksaray (21), Bayburt (16), Karaman (7), Kırıkkale (17), Batman (21), Şırnak (5), Bartın (14), Ardahan (9), Iğdır (7), Yalova (8), Karabük (25), Kilis (4), Osmaniye (13), Düzce (11) İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik ortamda veya şahsen veya posta ile.[FONT=Arial][SIZE=2]

[/SIZE][/FONT]Hizmetli Unvanı İçin Başvuru Yeri ve Ayrılan Kontenjan: Adana (45), Adıyaman (18), Afyonkarahisar (31) , Ağrı (12), Amasya (8), Ankara (83), Antalya (41), Artvin (7), Aydın (41), Balıkesir (33), Bilecik (9), Bingöl (6), Bitlis (11), Bolu (9), Burdur (6), Bursa (63), Çanakkale (14), Çankırı (5), Çorum (15), Denizli (26), Diyarbakır (24), Edirne (11), Elazığ (5), Erzincan (6), Erzurum (52), Eskişehir (14), Gaziantep (32), Giresun (21), Gümüşhane (9), Hakkari (3), Hatay (64), Isparta (7), Mersin (51), İstanbul (194), İzmir (103 ), Kars (14), Kastamonu (10), Kayseri (38), Kırklareli (11), Kırşehir (9), Kocaeli (43), Konya (100), Kütahya (13), Malatya (11), Manisa (48), Kahramanmaraş (18), Mardin (22), Muğla (34), Muş (12), Nevşehir (14), Niğde (13), Ordu (32), Rize (14), Sakarya (33), Samsun (42), Siirt (7), Sinop (8), Sivas (28), Tekirdağ (21), Tokat (15), Trabzon (44), Tunceli (5), Şanlıurfa (31), Uşak (11), Van (30), Yozgat (11), Zonguldak (23 ), Aksaray (18 ), Bayburt (6), Karaman (10), Kırıkkale (7), Batman (13), Şırnak (17 ), Bartın (9), Ardahan (9), Iğdır (10 ), Yalova (9), Karabük (10), Kilis (7), Osmaniye (18), Düzce (13) İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik ortamda veya şahsen veya posta ile.

a. Başvuru tarihi : 26/04/2010- 21/05/2010 tarihleri arasında çalışma saati bitimine kadar.
b. Sınav tarihi, Saati ve Yeri : Sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.
c. Başvuru için gerekli belgeler :

- İş talep formu, (Adaylar www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan “Elektronik İş Talep Formunu” elektronik ortamda doldurarak İl Millî Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır.)
- 1 adet vesikalık fotoğraf,
- Sağlık kurulu raporu, (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

[FONT=Arial][SIZE=2]

[FONT=Times New Roman] (EK-1)

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARDA ÖZÜRLÜ
ÖĞRETMEN ALIMINA İLİŞKİN BİLGİLER

1- KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

2- SINAV AÇILACAK ÖĞRETMEN KADROSUNA ALINACAK PERSONELİN :

SINIFI UNVANI DERECESİ SAYISI CİNSİYETİ SAKATLIK ORANI
E.Ö.H Öğretmen 1-9 1000 K/E En az % 40

ÖZÜRLÜ ÖĞRETMEN ALIM ŞARTLARI
3- GENEL ŞARTLAR :

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar yanında aşağıda belirtilen özel şartlar aranır.

4- ÖZEL ŞARTLAR :

a. 07.07.2009 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince mezuniyetinin atanacağı alan öğretmenliğine uygun o[/FONT][FONT=Times New Roman]lmak. Eğitim Fakültesi dışında mezun olanlarda Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon belgesi, Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarında mezun olanlar öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki Yüksek öğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin yapılmış olması gerekmektedir.
b. Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla kırk yaşından gün almamış olmak,
c. 16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması.

5- SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER :

Başvuru yeri : İl Millî Eğitim Müdürlüklerine www.meb.gov.tr. internet adresinden elektronik
ortamda veya şahsen veya posta ile.

a. Başvuru tarihi : 26/04/2010-21/05/2010 tarihleri arasında çalışma saati bitimine kadar.

b. Sınav tarihi , Saati ve Yeri : Sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.

c. Başvuru için gerekli belgeler :
[/FONT][FONT=Times New Roman]
-[/FONT][FONT=Times New Roman] İş Talep Formu , (Adaylar www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan “Elektronik İş Talep
Formunu” elektronik ortamda doldurarak İl Millî Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır.)
- 1 adet vesikalık fotoğraf,
- Sağlık Kurulu Raporu, (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu
Raporları Hakkında Yönetmelik)
[/FONT] [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

valeciraptör teşekkür ederiz emek harcayıp paylaştığın için

meb de hizmetliler ne kadar maaş alıyor bilen varsa paylaşabilirmi lütfen

MEB şu anda yok benim paylaştığım bilgiler Lokman ayva nın verdiği bilgilerdir
Önümüzdeki hafta içi meb ve diğer bakanlıkların kadroları dpb dan ilan edilecek içiniz rahat olsun

Sınav, 30 Haziranda yapılacak. Adaylar, kendilerine bildirilecek yer ve saatte sınava alınacak.

hayirli olsun sinav tarihi bile berli bazilari hikaye filan diyorlardi buda o inanmayan kişilere kapak olur gösterdiğimiz mail baskilarinin sonuncunun bir sermayesi bu.

eş ve çocuk yardımıyla değişir ama,bekar memur için; aşağı yukarı 1.100 civarı geçer arkadaşlar...kamuda en düşük maaşlar milli eğitim müdürlüğünde genel idare hizmetler sınıfında memur+hizmetli+şeflerin ne yazıkki arkadaşlar..

Hadi hayırlısı olsun arkadaşlar bu haber sevinidirici idi .Herkese sınavda başarılar

bence bi diğer bakanlıklarda açıklasın arkadaşlar merkezi olmayacağı için tek bir yere girme şansı olacak %50 yerleşme ihtimalide göz önünde olursa tahminim bu çalışır durumda engelli sayısı hesap edilirse inşallah biçok kişi yerleşir tabi çakma engelliler çıkmasa:) işte bu yüzden kurum iyi seçilmeli herkese iyi şanslar banada:)

öyle bişey yok isteyen istediği yere başvuracak postayla başvuru da kabul ediliyor

Peki 1 den fazla kuruma başvurabilirmiyiz mesela meb, sağlık bakanlığı

Merhaba arkadaşlar
*şu an vergi mükelllefi durumundayım memurluk için başvurma şansım varmı?
*Başvuru sonrası kazanırsam işyerimi kapatmak zorundayım onu biliyorum ama bunu ne zaman yapmalıyım?
*Sınav nerede olacak
*Eskişehirden başka ile girme şansım olabilir mi
*GİH kapsamı nedir
*Meb başvurusu sonrası başka kurum sınavına başvuru yapılabilir mi
sorular çok kusura bakmayın:)

ciddi bir alım bu, sevindirici bir gelişme fakat özel şartlarda belirtilen " çalıştırılmayacağı alanlar" kısmında "çalışabilir" yazması şartı, çok çok ağır bir şart. bir çoğumuzda bu alanda "çalışabilir" diye yazmıyor. ya çalıştırılmayacağı alanlar yazıyor ,ya engellilik oranı tekrar yazıyor, ya da boş bırakılıyor. bu şartta esneklik sağlanması gerekiyor ivedilikle. sürekli ibaresi bulunan, çalışamaz diye bir ifade bulunmayan, yeni yönetmeliğe göre alınmış bir rapor yeterli görülmeli. yoksa katılım yok denecek kadar az olacak bu sınava. bir çoğumuzun sevinci kursağında kalacak,kabul edilmeyecek başvurularımız.

Alımlarda dikkat ederseniz yeni rapor istenecek bugünün şartlarına görede yeni rapor oranları çok düşük oluyor..
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Times New Roman]5- ÖZEL ŞARTLAR : [/FONT]

[FONT=Times New Roman]1- [/FONT][/SIZE][/FONT]16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması. [FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

cyeniceli88;

sınavı kazandığın zaman işyerini ya kapatır yada devredersin gih=genel idari hizmetler yani düz memur farklı kurumlarda alım yapacaklar sabırla beklemek lazım sınavlar genelde aynı dönem yapıldığında birden fazla kurum sınavına başvurma olanağı yok en azından şidiye kadar böyleydi şu çalışabilir ibaresi sadece meb de karşımıza çıktı umarım düzeltilir yada diğer kurumlar bu özel şartı aramaz önümüzdeki günlerde sırayla ilanlar çıkar umalım bütün kurumlar meb gibi ciddi rakamlarda alım yapsın herkes yerleşsin:)

benim raprumda çalaşamayacagı iş alanları kısmında ilgili yönetmenlikçe yazıyor..
ne anlama geliyor bu

güncel raporlar kabul edilir diye düşünüyorum 2006 sonrası ama çalışabilir ifadesi yeni bir manevra harekatı gibi geldi çakma engellilere mi yarayacak artık bilinmez

baran sertaç;

gireceğin kurumun kriterlerine uygunda yönetmenlik bunu söylüyosa problem yok anlamında

kalbim duracak valla inşallah önlisans mezunlarına da birşey çıkar 30 haziranda çok geç dayancak gücüm kalmadı artık

dadash bak meb 2000 önlisans memur alıor bu büyük fırsat dikkate al bence

Sol el ile çalıştırma gerektirmeen yerlerde çalışabilir diyo bende

ben erken emeklilkle emekli oldum yaş 45 rapor oranımda %41 çalışabilirde yazıyor bu sınava girme hakkım varmıdır rapor tarihim bu arada 2003 yılı bilgi alabilirsem sevinirim.

Üst Alt