Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

Lütfen yanlış anlamayın yazdıklarımı , MEB de çalışmak gibi bir düşüncem hiç olmadı. Sırf devlet kapısı olsun diyede böyle bir tercih yapıp tozlu raflar altında bir ömür geçiremem.
Hal böyleyken sırf denemek olsun diye sınava giripte bunu gerçekten isteyen arkadaşlarımın kontenjanını çalamam. Lakin MEB dışında diğer alım olacak devlet kadrolarında ilgilendiğim bir bölüm var. Diğer kontenjan veya alımlar ile ilgili bir bilgi yok değilmi arkadaşlar ?
Son olarakta listede yazan Sahil Güvenlik Komutanlığına alınacaklar ne şekilde görev yapacaklardır , yorumu olan var mı ?

Teşekkürler.

uğur kardeş meb beni resmen bozguna uğrattı lise mezunu 19 yaş ve üstün bilgisayar bilgisine sahip birisiyim yani şu masa başında pinekleyip 1 işi tabiri caizse 3 günde yapabilen sağlam memurdan daha iyi iş yapacağım kanaatindeyim lakin sınavda hizmetli statüsü için uygun görülüyorum genç ve ilerde iyi bir kariyer sahibi olmak isteyen engelli birisi için resmen barikat kurmuş adamlar, sahil güvenlik için ben bölümü okuyamadım var mı alımı engelli personel ?

Arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama,

Başka alım biraz zor olacak. Zaten bu alımlar da seçim için göstermelik, seçim yatırımı yani.
138 bin engelli istihdamı 7 yıla yayılacak.
Her yıl %10 u doldurulacak.
Diğer kurumlar kaç kişi açıklarlar ve ne zaman açıklarlar oda bilinmiyor.

girebilen girsin bu sınava .maliye bakanıda açıklama yaptı hepsi bu sene olmayabilir diye.
sağlık bak. alacağı doktor heemşiredir. emniyetin açığı çok lakin daha özürlüleri nereye nasıl isdihdam ederim ona karar verememişler.

Mr Aykut;

Sana bendede katılıyorum. benım engelimn sol el parmaklarım yokluğudur. İleri derece bilgisayar bilgisine sahibim. daha Doğrusu Bilgisayar teknık sorumluyum. maalesef bende Hizmetli statüsünde İş başvurusu yapacağım Ama birşey duydum. Hizmetli olupta ileride yükselme sınavı filan dediler memur olabiliriz belki?

Mr Aykut ve Mehmet;

Malesef evet lise mezunu hizmetli alacaklar, ama bence siz ve sizin gibi arkadaşlar hiç üzülmesin, size hizmetlilik yaptıracaklarını sanmıyorum. Umarım bilgisayarla alakalı bir sertifikanız vardır yoksa bile sınav gününe kadar edinin ve bana güvenin, aktif bir şekilde bilgisayar kullanan ve belgesi olan arkadaşlar hizmetli kadrolarından hiç çekinmesin.

Evet görevde yükselme sınavları yapılıyor, aslında meb'in hizmetli kadrosunu tamamen bitirme gibi bir düşüncesi ve çalışması var. O zaman niye engelli hizmetli alıyo diye sorabilirsiniz bu soruya kendileride cevap veremiyor ama genel açıklama Engelli İstihdamı. Meb muhtelif tarihlerde görevde yükselme sınavı yapar ama bunun ilk ve temel şartlarından biri kişinin 5 yıl memuriyet süresi olmasıdır. Eğer bu süreyi aşağıya çekmezse 5 yıl sonra hizmetli kadronuzu sınava girerek memur kadrosuna çevirebilirsiniz.
Araştırsınlar meb çalışanlarının %40'ı hizmetli kadrosunda olup memur olarak çalışanlardır.

Bay_cin;

işin aslını söylemek gerekirse kendıme cok güveniyorum. hizmetli kadrosuna qirdiğimde ve benım bilgisayarcı olduqumu anladıklarında. Mehmet Bey bakarmısınız ŞU MAKınede sorun var yada Mehmet bey yazıcıda sorun var bakarmısınız diyeceklerir. belkide bizleri yükseltecekleridr belli olmaz... ama su devlet kapısından hayırlısı ıle bi içeri girsek gerisini halledecem bilqi işleme bile yükseliriz belli mi olur...

Kesinlikle böyle olacaktır. Genelleme yapmam belki yanlış olur ama yinede yapıcam, meb çalışanları genelde belli bir yaşın üstünde ve bilgisayar aktif bir şekilde hayatımıza gireli aşağı yukarı 10 sene olmuştur. Uzun zamandır görev yapan 20 - 25 yıllık memurlar var ve bunlar bilgisayarı tam anlamıyla detaylı bir şekilde kullanamamaktalar, daktiloya alıştıklarından sadece klawye kullanabilenleri bile var. O yüzden meb'in bilgisayarı aktif bir şekilde kullanan personele ihtiyacı var.

Bi mesajımda yazmıştım bağlı bulunduğum müdürü nasıl şaşırttığımı, ben sağ kol ortapedik engelliyim ve toplamda 7 adet parmağım var :D ama kalwyede üzerime tanımam :D

devrim haklısın işte bu nedenle bi kusla anlaştım kursa katılmadan sınava girip sertifica alacağım abim adliyeye hizmetli olarak girdi 1 yıl sonra mübaşir yaptılar donanımlı olduğu için

2 tane Meb onaylı Bİlgisayar sertifikam var bu zamana kadar bir işe yaramadılar umarım bundan sonra işe yararlar sanırım okul değilde il/ilçe Mili eğitim müdürlüklerine halk eğitim merkezlerine atanırsak daha rahat ederiz gibi geliyor aslında biz fazla kaptırdık şimdiden kendimizi :D daha sınava girmeden neleri düşünüyoruz :D hele bir hayırlısıyla bir sınava girip kazanalım gerisi gelir inşallah...

mustafa sende 2 tane varsa 1 tanesini bana ber 200 tl boşa vermeyeyim:)

ticet canın saolsun vereyim :D bu arada hiç vakit geçirmiyosun hemen cevap yazıyorsun pc masasındamı yatıp kalkıyon sen doğruyu söle :D

Mustafa sakınnnn aman öyle düşünme :D bin pişman olursun ilçe müdürlüklerinde çalışmaya. İnşallah sınavı kazanıp bi atanın Cin haklıymış dersiniz, en güzeli gözden ırak dilden uzak bi yerde çalışmak, kafan rahat olur.

Okulda çalışınca, işe 1 saat geç gitsen idare edilirsin, izin gerektiğinde müdürünle konuşup kafa izni kullanabilirsin, yaz tatilinde okullar kapandığında 1 ay yıllık iznin yanında 15 günde kafa izni kullanabilirsin ama bunların hiç birisini il/ilçe müdürlüklerinde yapamazsın

okulu düşünüoumda temizliği filan daha büyük bir Bİna ve daha büyük bir dert gibi geliyor :D bana tabi sen tecrübelisin daha iyi bilirsin muhakak

Arkadaşlar yüzlerce çocuğun içinde engelli olarak bakışlar ve alışma evresine katlanabilecek olanlar okulu seçsinler tabi, ama içine kapalı ve topluma alışkın olmayanlar zorlanacaklardır. Olsun artık insanların bizlere alışması lazım...

selam arkadaşlar %44 özürlü raporum var ama orta okul menzunu olduğum için şansımı kaybetdim ( eski ortaokul diplaması şimdi ilkokul oluyormuş sayılıyormuş ) ilk okul menzunlarını adam yerine koymuyolar millieğetim ilkokulları neden pas geçdi ???

arkadaşlar ben meb e sordum sadece 2-3 kişi meb de kalacak dedi gerisi okullara verilecek dedi kendinizi okullara hazırlayın bence :) inşaallah kazanırsak tabi :)

ben 22 mayıs tarihinde sertifika sınavına gireceğim başvurularda 21 mayısda biitiyor :) belge olmaksızın office programlarına ve bilgisayarın bütün programlarında etkiliyim, ayrıca 10 parmak ( bakmadan yazı yazma ) gibi bir özelliğimde var 3 dakikada ortalama 100 kelime yazabiliyorm daha ne :) bana ve benim gibi engelli kardeşlerime sırf lise mezunu diye sadece hizmetli kadrosu açmaları biraz haksızlık

katılıyorum aykut ama aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz bi girelim gerisi gelir

Bu tartışma hiç bitmeyecek gibi ama ben son kez fikrimi söyleyeyim,

Engelli insanların tamamının masa başı iş yapması taraftarıyım hemde hiç tartışmasız ve tereddütsüz, ancak yukarıdan aşşağıya eğitim seviyesine göre yerleştirme yapılmalı ve kalan tüm memur kadrolarına lise, ortaokul, ilk okul gibi eğitim seviyelerinde atama yapılmalıdır.

Üst Alt