Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB, özürlü personel alımında bazı değişiklikler yaptı. Mutlaka okuyun

Arkadaşlar merhaba,
28 Nisan'da yapılan kılavuzdaki değişikliğe göre "çalışamaz" ibareli olanları kabul edilmeyecektir anlamı mı çıkıyor o ifadeden.
"çalışamaz" raporu olanlardan başvurusu kabul edilen var mı.

Bugün İl MEM'e gidip başvurumu onaylatmak istiyorum.
Fakat benim raporum da 2002 tarihli ve %50 oranlı "çalışamaz" işaretlenmiş. İş alanları kısmına da "keskin görmeyi gerektiren işlerde çalışamaz" denmiş.
Bu durumda tamamen çalışamaz anlamının çıkmaması gerekiyor. Çalışamayacağı iş alanları belirtilmiş ve diğer işlerde çalışabilir anlamı çıkar. Bunda bir sorun var gibi. İşaretlenirken hastane mi yanlış işaretlemiş veya çalşamaz denirken o belirtilen iş alanında çalışamaz ifadesini mi belirtiyor.
Bugün gitiğimde İl MEM'deki adamlar bunu anlayamayacaklardır. Git yenilet falan diyecekler ve benim de tepem atacak. Çünkü yeni bir raporla ben %40'ı bulamam muhtemelen. Bu riski taşımak istemiyorum. Üstelik zaten raporum "sürekli" olduğu için de yeni bir rapor talep edemezler.

Bu konuda kimseden pek ses çıkmıyor hakikatten böyle bir sınırlama getirmeleri için ne bir kanun ne de bir yönetmelik vardır. Ben yaptım oldu mantığıdır bu.

Böyle bir sorunu olan arkadaşlar hep birlikte böyle bir uygulamayı kabul etmediğimizi beyan edelim ve itiraz edelim. Gerekirse de İl MEM'den reddetme gerekçeleri ile dava edelim.

Sınav başvurusu başlıyor kılavuz değişiyor. Sınav tarihi belirlenmiş o gün ÖSYM'nin yaptığı LGS sınavı olduğundan haberleri yok. Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle keyfi bir uygulamasını protesto edelim.

Söylenecek tek söz var tamamen rezalet.

battusay ben Kocaeli'deyim. Henüz gitmedim İl MEM'e ancak forumda okuduğum kadarıyla ve son yapılan kılavuz değişikliğine göre cevapladım.

Böyle bir ayrımcılık yapamamaları gerekiyor. Böyle bir uygulama kanunda yok bırakın kanunu yönetmelikte de yok. Sadece kanun bilmez işgüzar bir bürokratın açıklmasıdır bu.

Dediğim gibi red ederlerse; red etme gerekçesini isim ve imzalı olarak alıp idare mahkemesine dava açacağım. Hak başka şekilde aranmaz neticede. Her müdürün memurun dediğine de boyun eğmem ben. Haklılığımı biliyorsam -ki haklıyız- bunu arayacağımız yer belli.

Birazdan gideceğim bakalım.

kaydını yapmış olan arkadaşlar, ücret olarak ne kadar ödediniz? kimse bu konuya değinmiyor nedense

yeşillili henüz sınav harcına karar vermediler. Yani kimse bir şey ödemedi. daha sonra net açıklama yapılacak. Harcı kaldırmaya çalışıyorlar ama bakalm önümüzdeki günlerde net açıklama yapılır.

Evet herhangi bir ücret verdiniz mi? Başvuran arkadaşlar nasıl bir yol izledi. Ücret vermedilerse nasıl kaydını yaptırdılar...

Kullanıcıadıyok;

onu bende biliyorum ama başvuru yapan arkadaşlar bir şey ödemedimi? ödediyse ne kadar ödedi onu soruyorum ben

yeşillili ödemediklerini söyledim ya. Daha harç miktarı veya ödenip ödenmeyeceğine karar verilmemişse nasıl ödeme yapılabilir ki.

Başvurunnuzu yapın şimdilik bir sınav harcı sözkonusu değil. Önümüzdeki günlerde netleşir tam olarak. MEB'in sayfasını takip edin.

Raporunda "çalışamaz" işaretli olan kimse yok mu ???

benim raporum tamam. öğrenmek istediğim başvuru esnasında ücretin ödenip ödenmediği idi. eğer ödenmeden kayıt yapılıyorsa gidip kaydımı yaptırmak istiyorum

sağol kardeş başını ağrıttım galiba. biliyorsun öyle bir ülkede yaşıyoruz ki 5 dakikası 5 dakikasına uymuyor. her an herşey mümkün olabiliyor. teyit etmek amacımdı. teşekkürler

Başvuru sırasında diplomanın aslını soruyorlar mı? Başvuran varsa bilgilendirir misiniz

herşeyin aslını ve fotokopisini istiyolar karşılaştırıyolar öyle alıyolar

ücrette yok arkadaşlar ama başvuru sonuna kadar takip edin olabilir dediler haziranın 14 ünde sınav giriş belgelerinizi gelin meb den alın dediler

bu arada benim raporum 2005 tarihli çalışır çalışamaz kutucuklarıda işaretli değil

femmy
başvurduğun da o zamana kadar kaç kişi başvuru yapmıştı öğrenebildin mi??

ben 86.yım benden sonra 4-5 kişi bekliyodu katılım çok yani

Kimsenin raporunda "çalışamaz" işareti yok değil mi?
Benim engelim o kadar yüksek değilken nasıl böyle bir işaret konumş ki. %50 oranlı ve keskin görmeyi gerektiren işlerde çalşamaz olmak tamamen çalışamayacak anlamı mı taşıyacak.
Çalşamayacaksam devlet mi bana bakacak. İnsan şaşıp kalıyor.

Kullanıcıadıyok;
iki gözü görmeyen arkadaşlarda vardı müracaat eden senin ki enteresan geldi bana bence iyice bi araştırsan diyorum

Ben de şaştım kaldım. Hastanenin durumu yanlış yorumlaması mıdır nedir.
Çalışamaz demekle çalışamayacağı alan mı bahsedilmek istenmiş. Biraz garip bir durum 14-14.30 gibi gideyim şu M.E.M'e ne diyecekler.

femmy hangi ilsdesin
cvp için teşekkür ederim ayrıca

kullanıcıadıyok
çalışacaksın ama gözle alakalı keskin görme gerektiren işlerde muaf olursun başka iş verirler örnek evrak getir götür

Kayseriden başvuru çok desene femmy bende başvuracam daha başvurmadım.

umut38;

hele bide lise düzeyinden gireceksen çok kelimesi yetersiz kalacak gb ama yinede hayırlısı kardeşim :) kısmette varsa olur
bu arada meb in yanında ki gazipaşa i.ö.o okulunda yapacaksın başvurunu

femmy
Evet haklısın kısmette varsa olur ben önlisasn düzeyinden gircem verdiğin bilgi içinde tşkr edrm.Siz hangi düzeyde giriyosunuz?

evet beraberiz inşaallah haziran 14 de giriş belgelerinizi alın dediler bakalım hangi okul olacak

BATTUSAY:

inan kendımı qülmekten alıkoyamadım:) ben qeleyim o zaman adanaya :D

Arkadaşlar adanada basvurular en son saat 11 de 172 bulmustu..tum öğretmen/memur/hizmetlı hepsı aynı dosyaya ımza atıyorradı..

Arkadaşlar vergi indirimden yararlanmak için aldığıım raporla başvuru yapabilirmiyim. Yeniden rapor almama gerek varmı_?

Antalyada 3 ayrı dosya yapmışlardı, bana memurlarınkine imza attırdılar, orada 33. sırada ben imza attım. artık diğerleri ne oldu bilmiyorum.

Üst Alt