Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB, özürlü personel alımında bazı değişiklikler yaptı. Mutlaka okuyun

Yahu arkadaşlar bir sınav olacak adamı dinden imandan çıkarırlar benim sizin açıklamalarınızla kafam iyice karıştı.şimdi arkadaşlar raporda çalışamaz kısmında duyması gereken işlerde çalışamaz ifadesi olan kabul olurmu?

çalısabilir ibaresi olcak, çalıstırılacagı alanlar olcak,derecesi olcak sürekli raporu olanların yeni rapor almasına gerek yok sürekli olmayanlar tarihi geçmiş ise yeni alcaklar...

Arkadaşlar ankarayı aradım meb de engelılerın ataması ıle ali uzun ilgileniyor ben daha bu haberler ilk yayıldıgında istanbul il milli eğitim müdürlüğünü aradım oda beni bizi ankaradaki ali uzun bey yönlendiriyor demiş ve nosunu vermişti
yani itiraz eden memura ankaradaki bu işi organize eden kişiden daha mı ıyı bılıp bılmeyecegını soyleyın cunku şimdi ali beyi aradım

f) Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında “Çalışamaz” ifadesi bulunan raporların dışındaki diğer raporların onaylanması gerekmektedir.

maddesini okudum sordum sizmi onaylayacaksınız hastahanelr mi dedim
raporum 2003 sürekli çalışabilir çalışamaz işaretli degil dedım
tamm kabul edılecek dedı

bak il milli egıtımler bılımiyor sorun oluıyo dedım yok gonderdık dedıler bılmelerı lazım

arzu edenler ali uzuna 03124131548 nsundan ulaşabilir

ben bugun raporumu yenilemeye gittim ankara numune hastanesine ve sabah erkenden kaydımı yaptım tahlıller felan derken öglenı buldu
yarın öglende kurula girecegim ama benden önce benim gibi ögretmenlıge başvuracak bir arkadaşa kurul gidip muyane oldugu yere öğretmenlık yapabilir yazısını yazdırmasını istemisler bende tam polıkılinikte dr yanındaydım hemen eklettirdim
herkes kafasına göre birseyler yapıyor ve birde dilekce yazdık ...hastanenin verdiği hazır dilekçenin aynısı ama sakat işci olmak için ibaresi yerine özürlü öğretmen olmak için yazdık
haftaya raporum çıkacak..

herkes birsey söylüyor en iyisi bu sanırım ankaradakilere tavsiye ederim iki gününüzü almıyor

2006 altıda %50 rapor aldım 2010 yılında bir hastaneden%34 rapor aldım fakat iş kura vermedim acaba eski raporu hala kullanabilirmiyim LÜTFEN YARDIMCI OLUN

ya ama eski tarihli ben hastaneye başvurdum %34 verdi ankara işliyorlarmış fakat iş kura vermedim iş kurda % 50 oranındaki raporum kayıtlı acaba yeni rapor karşıma çıkarmı başımı ağrıtmasın

femm kardeş bende kayseriden gireceğim daha önce il milli eğitimle görüşmüştüm telefonda ama sen yüzyüze görüşmüşsün artık çalışabilir istemiyorlar anlaşılan benim raporda çalışamaz veya çalışır yazmıyor senin dediğinden anlaşılan meb kabül ediyor değil mi.

arkadaşlar sınav ücretide kalkmış.herkese simdiden basarılar diliyorum.

ya arkadaslar birisi bana bilgisi olan varsa ben basvuru yaptım netten ama hala diyorki milli egitim mudurlugu tarafından onay bekliyor diyor

elif_kız resmi açıklama yok nerden öğrendin paylaşırmısın

mami6
sen il müdürlüğüne gidip onaylatana kadar böyle yazar

hakbilirr;

il mem den refik beyle konuştum sadece öğretmenlik için başvuranda arıyoruz çalışabilir ibaresini dedi başvuruda il mem de değil yanında gazi paşa ilköğretim okulunda haberin olsun :)

mami6,

Bağlı bulunduğunuz İlin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip başvurunuzu onaylatmanız gerekiyor.

Giderken yanınızda 2 adet vesikalık fotoğraf ve asıllarıyla birlikte diploma ve sağlık raporunuzuda götürün.

diplomamın aslı yok :( sadece fotokopisi kabul edilir mi?

gtrcgökhan
sanırım gerekli belgeler şunlar kopyaladımda :9
a. Başvuru tarihi : 26/04/2010- 21/05/2010 tarihleri arasında çalışma saati bitimine kadar.
b. Sınav tarihi, Saati ve Yeri : Sınav giriş belgelerinde belirtilecektir.
c. Başvuru için gerekli belgeler :
- İş talep formu, (Adaylar T.C. Millî Eğitim Bakanlığı internet adresinde yayınlanan “Elektronik İş Talep Formunu” elektronik ortamda doldurarak İl Millî Eğitim Müdürlüklerine onaylatacaklardır.)
- 1 adet vesikalık fotoğraf,
- Sağlık kurulu raporu, (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)[FONT=Times New Roman,Times New Roman][SIZE=2][FONT=Times New Roman,Times New Roman][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

İl M.E.M. Müdürlüğü İlsis Yöneticisi Tarafından ( OZURLUBSVAT + İl Plaka Kodu ) ndan oluşan bir onaylama kullanıcısı bu işlemi yapabilmek için il milli eğitim müdürlüğüne mi gitmemiz gerekiyor acaba yanı elektironik iş talep formunu doldurduktan sonra çıktıyı alıp gidip onaylatıcaz mı yardımcı olursanız sevınırım

arkadaşlar işte seınavla ilgili değişiklikler:

2010 YILI TAŞRA TEŞKİLATI ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SINAV BAŞVURUSU
ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE

1- Sınav Tarihi 4 Temmuz Pazar günü saat 14:00 olarak tekrar belirlenmiştir.
2- Sınav ücreti alınmaması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sınavın ücretsiz olması halinde sınav ücreti yatırmış olanların ücretleri iade edilecektir.
3- Ücret ile ilgili farklı bir durum çıktığında ayrıca gerekli açıklama yapılacaktır.
4- Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. Adaylardan yukarıda belirtilen durumlarını gizleyerek başvuruda bulunanların, başvuruları geçersiz sayılacak ve atama yapılmış olsa bile atamaları iptal edilerek haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

ikiçeşme
çıktı almıyosun formu doldurup gönder ve meb il müdürlüğüne git onaylat

ben ankarayı aradım ince 85 arkadaşın bahsettiği ali uzun la konuştum çalışamaz ibaresi olmayan bütün raporlar il milli eğitimler tarafından onaylanacak diyor
inanmayan arasın burdakiler daha niye kaflarına göre ısrar ediyorlar öyle şey olmaz kafalarına göre içtihat yapamazlar, personel genel müdürü nevzat yalçıntaş imzalı lokman ayvaya gönderilen bilmem kaç sayılı yazı da var, orada bakan adına genel müdür hiç bir ünvan için raporlarda çalışabilir ifadesi istenmeyecektir diye resmi olarak yazmış daha ne .
gerekirse bu yazıyı da götürüp halen daha yanlış içtihadda ısrar eden arkadaşın gözüne sokarak başvurumu yapacağım sen bakanlığın yazısını kafana göre yanlış anladığın gibi yorumlandıracaksın sıkıntıyı biz çekeceğiz yok öyle.

sevgili arkadaşlar raporlarında hiçbirşey yazmasa bile çalışamaz yazmayan kişi öğretmenliğe başvurabiliyor bu kadar açık.

arkadaşlar ankara milli eğitime başvurumu yaptım hatta başvuru yapan ilk öğretmen adayı benim ankarada
raqporumda çalışabilir yazmamaısna rağmen hiçbir sorun çıkmadı raporu bölüm şefi aldı inceledi çalışamaz yazmadığı sürece kabul edilicekti dedim ewet kabul edicez dedi ve kabul edilidi
hadi herkese hayırlı olur işallah
istenen belgeler ise
1-sağlık raporu aslı ve fotokopisi
2-diploma aslı ve fotokopisi ( formasyonu olanlar için onunda aslı ve fotokopisi
3 1 vesikalık fotoğraf
4-nufus cüzdanı aslı fotokopisi
bu belgeler yetrlidir
not:raporum sürekli ve engelli kadrosunda istihdam edilebilir sorusunda evet yazılıydı yani çalışabilir aramıyorlar ama o kısma bakıyorlar ayrıca ağır özürlü olup olmadığınada bakıyorlar tabi birde çalışamaz ibaresi varmı yokumu kontrol ediyorlar.

arkadaşlar bana yardımcı olun % 50 oranında iş kura kayıtlı raporum var ben tekrar 2010 yılında rapor aldım o da% 34 oranında çıktı eski raporu kullanabilirmiyim

4- Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. Adaylardan yukarıda belirtilen durumlarını gizleyerek başvuruda bulunanların, başvuruları geçersiz sayılacak ve atama yapılmış olsa bile atamaları iptal edilerek haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır. şimdi bu maddeyi koymuşlar net ve açık degıl ben ünv öğretmenlik son sınıfta okuyorum. ilk defa atanmam olacak fakat eşimden dolayı maaş alıyorum ben başvurabılecekmıyım tşk

vee başvurumu yaptım ne çalışabilire bakan oldu ne başka bişeye darısı başınıza :)
bu arada çok fazla lise mezunu vardı müracat eden 50 soru ile nasıl ayrım yapacaklar acaba oda bi muamma

femmy;

muhtemelen yaşı küçük olana öncelik tanınır :) peki ücret olayını ne yaptınız?

arkadaşlar başvuru klavuzunda baraj istenmiyor bence yüksekten düşüge doğru alım apılacak sansınızı iyi değerlendirin derim

BelginCan;
kayseriden başvurdum

gtrcgokhan;

memur son güne kadar bekleyin dedi ücret için gökhan yaşı büyük olana öncelik tanıyolar :)

eski rapor

yavuz-58;

%aldığın rapor vergi indirimiyle ilgili

çalışamaz ibaresi konulan raporlar dışındakitüm raporların onaylanması...

yukarıdaki cümleden yola çıkarak yok onaylamak için bilmem tekrar hastane yolu göründü gibi manalar çıkartmayın bu nedek bu şu demek eğer raporunuzda çalışamaz iberesi yoksa meb 1998 tarihinden sonraki bütün raporları kabul etmek zorunda....gayet açık net anlaşılır...yanlış anlamalar...vehimlerimiz...hem ne kadar çok hastane meraklısı olmuşuz...bütün hastaneler benim için firavun mezarı gibi....sizin içinde öyle olsun

mükerrer raporlarınönünü kesmek için eski raporların kabul edilmesi için 2006 yönetmenliğe bu konu düşünülmüş...buna rağmen kişi yeni rapor almış ise eski raporun geçerliliğini ortadan kaldırmaz.zaten bunu denetleyen ortaya çıkaran bir mekanizma da yok...sadece 2006 temmuzundan sonra çıkan bütün raporların bir nüshası özida ya gönderilir...o da sadece araştırma inceleme doktorlar üzerinde bir baskı unsuru olsun diye...

Üst Alt