Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB 110 TL sınav ücreti istiyor. Bu konudaki düşünceleriniz?

Az bile alıyorlar aslında, biz koyun olduk sıra daha çok soyuluruz çaresizliğimizle.

Örneğin, ilk beş yıl beleş, ikinci beş yıl yarım maaşla çalışma şartı getirilebilirdi...

Hafta sonları birim müdürlerin evine temizliğe gidileceği maddeside düşünülebilirdi.

Az bize az...

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, engelli ve işsiz tüketiciden 110 TL sınav harcı alınmasını yeni
bir engel olarak değerlendirerek, bu uygulamanın sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığını Ankara - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşrada görevlendirmek üzere engelli öğretmen , memur ve hizmetli olarak 5 bin engelli personel alımı için sınav duyurusu yapıldığı anımsatılarak, sınava girmek isteyen engellilerden 110 TL sınav ücreti talep edildiğini kaydetti.
Kaya, devletin özel sektöre engelli vatandaş alımını zorunlu tutarken, MEB'in personel alımında 110 TL ücret talep etmesinin Anayasal düzenlemelere ve devletin varlık gerekçesine ters olduğunu vurguladı. Kaya, KPSS ücretinin 45 TL olmasına karşın, engellilerden yüksek para talep edilmesinin engelli mağduriyeti
üzerinden para kazanmak olduğunu ifade ederek, alınacak 5 bin kişiye karşılık on binlerce kişinin başvuracağını ve elde edilecek gelirin ortaya çıkacağını kaydetti.

Arkadaşlar dün kü izlediğim meclis gurup toplantılarında ismini vermek istemiyorum ana muhalefet liderimiz :):) engelli istihdamını ve 110 tl olan sınav ücretini gündeme getirdi ve diğer partili üyelere bu konuda notlar aldırıp gereken yapılmalı dedi.Arkadaşlar sanırım burdan çıkan tepki sesi meclisten yankı bulmaya başladı .Sizden rica ediyorum tepkinizi bile seviyeli verin .Ben artık bu sınav ücretinin 110 tl kalacağını düşünmüyorum kesinlikle düşürülücek ve bana göre sayın başbakanımızın da böyle bir olaydan haberi yok haberi olduğu gün sınav ücretinin düşürüleceğinden eminim

merhaba arkadaşlar.murat bey size katılıyorum.sesimizi daha çok duyurmak için başbakanlığa daha çok şikayet e maili atmalıyız.

İşsiz engelliye 110 TL sınav parası şartı

Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek özürlü personel alımı için yapılacak sınav ücretinin 110 TL olarak belirlenmesi, tepki çekti.

Özürlü personel alımı için yapılacak sınav ücretinin 110 TL olması tepki çekti

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası(TEÇ-SEN)'ndan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere Özürlü Personel alımıyla ilgili olarak, 'Taşra Teşkilatı Özürlü Personel Alımına İlişkin Sınav Başvuru ve Atama Kılavuzu 2010'un yayınlandığı hatırlatıldı. Bini öğretmen, 2 bini hizmetli ve 2 bini memur olmak üzere toplam 5 bin personel alımı için yapılacak sınavın 27 Haziran'da gerçekleşeceği hatırlatılan açıklamada, "MEB özürlü personel alımı için kılavuzda belirtilen "Sınav ücreti"nin 110 TL olarak belirlenmesi ülke gerçeğini inkâr eden bir yaklaşım olmakla birlikte yapılacak sınavda 'Memur Kadroları' ve ,'Hizmetli Kadroları' için belirlenen 'öğrenim durumu' kriterleri yasaya ve fırsat eşitliğine aykırıdır." denildi.

Haber7

Bu gün beni Başbakanlık İnsan Hakları merkezinden aradılar, başvurumun kabul edildiğini ve en kısa sürede değerlendirip geri döneceklerini söylediler, normalde buz gibi bir e-posta gönderirlerdi ama telefondaki bey, gayet samimi bu konnuda çok şikayet aldıklarını ve gerekli girişimde bulunacaklarını belirtti.

geçen hafta gönderilen dilekçelere cvp alan var mı arkadaşlar???

Sınav ücretinin 110 TL olması tepki çekti

Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilecek özürlü personel alımı için yapılacak sınav ücretinin 110 TL olarak belirlenmesi, tepki çekti.
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası(TEÇ-SEN)'ndan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nda istihdam edilmek üzere Özürlü Personel alımıyla ilgili olarak, 'Taşra Teşkilatı Özürlü Personel Alımına İlişkin Sınav Başvuru ve Atama Kılavuzu 2010'un yayınlandığı hatırlatıldı. Bini öğretmen, 2 bini hizmetli ve 2 bini memur olmak üzere toplam 5 bin personel alımı için yapılacak sınavın 27 Haziran'da gerçekleşeceği hatırlatılan açıklamada, "MEB özürlü personel alımı için kılavuzda belirtilen "Sınav ücreti"nin 110 TL olarak belirlenmesi ülke gerçeğini inkâr eden bir yaklaşım olmakla birlikte yapılacak sınavda 'Memur Kadroları' ve ,'Hizmetli Kadroları' için belirlenen 'öğrenim durumu' kriterleri yasaya ve fırsat eşitliğine aykırıdır." denildi.

sinava giren arkadaşlara müjdeli haber memurlar.net ana sayfasinda haber olmuş ayrica anket var bu konuda 30bin kişi oy kullanmiş
Memurlar.Net - Anket

paylaşamınızdan teşekkürler.bende memurlar neti takip ederim ama bu gelişmeden haberim yoktu.hakkımızda hayırlısı

Arkadaşlar Müjde,

Özürlülerden sınav için ücret alınmayacakMilli Eğitim Bakanlığı, özürlü memur alımı için yapılacak sınavdan ücret almamaya karar verdi. Düzenleme engelli memur adaylarını sevindirirken, sınava başvurular 21 Mayıs'a kadar devam edecek.Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu özürlülerden sınav ücreti alınmamasını isterken sorunun çözümü için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan ücretin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanması için destek talep etti. Yazıcı da, Bakan Çubukçu'ya olumlu cevap verdi. Buna göre maliyeti 2 milyon lirayı geçmesi öngörülen sınavın masraflarını vakıf karşılayacak. Sınava 20 bin civarında başvuru bekleniyor. Bu arada ücretini ödeyerek başvuru yapanların paraları iade edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bini öğretmen, 2 bini hizmetli, 2 bini memur olmak üzere 5 bin özürlü personel alacak. En az yüzde 40 oranında özürlü olanların gireceği sınav 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav kılavuzunda ücretin önce 110 lira olarak belirlenmesi özürlülerin tepkisini çekmişti. Ücret daha sonra 50 liraya düşürülmüştü. İBRAHİM ASALIOĞLU ANKARA ZAMAN
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=977546

Demekki o kadar çalışma ve dilekçelerimiz, tepkilerimiz biraz birleşti mi sesimiz duyuluyormuş...

ERKAN BEy çok sevindirici bir haber gazetedede yayınlanmış iyi oldu..

arkadaşlar bu yazı MEB sayfasında yeni yayınlandı. dikkate alın lütfen:

ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE
1- Sınav Tarihi 4 Temmuz Pazar günü saat 14:00 olarak tekrar belirlenmiştir.
2- Sınav ücreti alınmaması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sınavın ücretsiz olması halinde sınav ücreti yatırmış olanların ücretleri iade edilecektir.
3- Ücret ile ilgili farklı bir durum çıktığında ayrıca gerekli açıklama yapılacaktır

Başvuruda yapılmıyor server hatası veriyo. yaw ben bide büğün defterdarlıktan raporıun aslınının tarafıma verilmesini talep ettim büğün raporun orjinali elimde olacak. ben gidiyim başvuru yapayım mı normal olarak? elektronik ortamda birşey yapmadık?

Arkadaşlar kpss 35 tl olurken bu sınav için 110 tl çok para para alınmasın demiyorum ama her şeyin makul bir fiyatı vardır. basit bir düşünceyle toplamda 5000 kişi alacak meb 10000 veya 100000 kişi müracat ettiğini düşünelim muazzam para yapar. Kaldı ki engelliler olarak kiminin karşılayabilecek gücü olan var olmayan var. Bana kalırsa baştan sınav ücretiyle bir nebze olsun eleme yapılıyor gibi. Ayrıca bu ücretleri harç borç bulanlar olacaktır ya sınavdan sonra yerleşemezlerse boşa giden 110 tl olacaktır. Bence çok fazla makul fiyat kpss ücretiyle eşit seviyede olmalıdır.

11o TL alınmayacak zaten :) 50 TL ye düşürüldü en son. Şimdi de ücret alınmayacağı konuşuluyor.

dalğa qeçer gibi değil mi bi kazıklayalım dediler olmadı hadi aşağı çekelim dediler. oda yemedı:D sımdıde almasak mı diye tartısılıyor :) 50 vermeye razıyım vallaha. sıkıntı bastı. Bu hafta içi bu iş halledilir sanırım. ama valla bayılcam:D

ya arkadaşlar hizmetli ünvanı için derecesi 10 olmalıymış bu 10 ne demek oluyor cevap yazarmısınız

Acillllllll yardım ..lütfen bilgisi olan cevaplayabilir mi?
Meb'in engelli adayların dikkatine uyarısında;

4- Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. Adaylardan yukarıda belirtilen durumlarını gizleyerek başvuruda bulunanların, başvuruları geçersiz sayılacak ve atama yapılmış olsa bile atamaları iptal edilerek haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.

ben böbrek nakilliyim tedavimim devam edilebilmesi için babadan emekli edildim.(215tl maaş alıyorum) kendim emekli değilim.
Ayrıca ssk li olarak daha önce bir işte çalışmıştım.benim başvurmamda bir engel var mıdır.
Konu ile ilgili net bir bilgisi olan varsa yorumlarını bekliyorum.........
Saygılar

MEB sınavına ücret yatıran varmı_?

Arkadaşlar bende başvuru yaptım ama para yatırmadım. Bu konuda net birşey söylemiyorlar. Ortada kalmayalım 110 TL için_? Başvuru yapıp para yatıran arkaşlar varmı_?

MEB sınav ücreti kesin yatırılıyomu

merhaba arkadaslar MEB sınav ucretı konusunda henuz resmı bır yazı yazmamıs.bende basvurdum ama ucretı yatırmadım.bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursalar sevınırım.

başvurumu yaptım sınav süresi ve sınav tarihi değişdiğini sölediler ücret konusunu kimse açmadı bile.

sınav süresi 75 dakikadan 90 dakikya çıkartılmış

14 hazirandan itirabaerm il milli eğitimden sınava giriş bilgilerinizi alabilirsiniz.

Arkadaşlar ücret konusunda kimse mi bilgi sahibi değil_? Yatıran kimse yok mu_??????

Meb Sınav başvuru bürosunun camında başvuru şartlarında ücret bölümünü üstü çizilmiş. Başvuru evrakları ücret ödenmeden kabul ediliyor. Büyük olasılıkla da ücret alınmayacak ama meb sitesinde şuana kadar bununla ilgili kesin bir karar yayınlanmamıştır. Başvurular ücret ödenmeden kabul edildiğine göre şu an için endişe edilecek bir durum yoktur.

Üst Alt