Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo sorunu olanlar, zayıflamak için fikirlerimizi paylaşalım?

aboow burası avratların bölümümüş ben kaçtim:)

Burcu biliyosun etli butlu bir insanım
yemez içmez oldum top model olacağım :D
hayır olacak inşallah :D
görüşürüz şeker...
20 küsür verdin ama aldın geri :D
HAYDİİİ TEKRAR BAŞTANNNN

hayır kilo durumunuzu bilmiyordum.diyetlerle sporla bir yere varamadınızsa tiroidlerinizde bir sorun olablir o zaman.

bencede no avrat yes hanım bayan !!!

yaw ben biraz recep ivedik tarzı elamanım doğal konuşmam bu madur görün:))

bende 15 kılo verdim borc olarak .. bakalım ne zaman alcam :D

Sirine
Sirine çok yaşa iyimi :) No avrat Yes hanım haaa hehehee:D

Türünün son örneği allah korusun yaa bence örnek alınacak tip değil :D
kıroluk

:D:D:D thank...:D

Arkadaşlar bende kendi tecrübemi aktarayım.
Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin derim.

Ben Diyetisyen Nurcan Hanıma gittim. O zamanlar için yazmış olduğum alıntıyı aşağıya aktarıyorum. 16.01.2008 'de yazmışım.

102 kg olmuştum, artık bir şeyler yapma vaktim geldi de geçiyordu. İnternetten diyetisyen araştırması yapıyordum.Bu site ile karşılaştım. Diyetisyen araştırması yaptığımda hem de evime yakın olması dolayısıyla internetten üzerinden Nurcan hanım ile ön bir görüşme yaptık. Neyse ilk randevumuzu (11 Aralık 2007) ayarlamıştık ve gittik. O gün tartıldığımda 101,6 kg. idim. İdeal olarak 80 kg olmam gerektiğine karar verdik. Konuştuk,yaşam biçimimi,neler yaptığımı vs. Bana tavsiyelerde bulundu, haftalık program yaptı. Her hafta randevulaşıp ölçüm ve değerlendirmemizi yapıp yeni programlar belirledik. 13 Ocak 2008 tarihinde tartıldığımda 94,7 kg'ya inmiştim. Yani 33 günde 6,9 kg vermiştim. Bu kilo verişimde biraz dengesizlik var (yağdan az vermişim) ona göre yeniden program yaptık ama artık şuna gönül rahatlığıyla inanıyorum ki 80 kg olmak kolay olacak.
Size şu kadarını söyleyebilirim, Nurcan hanım işini seven ve sizi dinleyen biri. Söylediklerini ve anlattıklarını biliyor veya bir yerlerden okumuş olsanız dahi onun ağzından açıklama ve matığını duymak olayı daha farklı kılıyor. Herkese dediğim gibi bana diyet yaptırmıyor. Bana yaşam koçluğu yapıp bana dengeli beslenmeyi öğretiyor. Halbuki bana yaptığı haftalık programdan daha az yiyordum esasında ama tamamen yanlış besleniyormuşum. Evet sadece dengeli beslenmeyi öğrenmekle bu kiloyu verdim.
Neyse uzatmayayım şu kadarını söyleyeyim kilo ile başınız dertte veya vücudunuz alarm veriyorsa hiç düşünmeden sizlere Nurcan Hanımı tavsiye edebilirim. Sizi sıkmadan büyük baskılar ve yasaklar altına sokmadan hatta kendiniz bile farkında olmadan rahatça, güle oynaya size yardımcı olacaktır.
Teşekkürler Nurcan hanım. Sizden öğrendiklerim sadece bu zamanda değil ömür boyu yararlı olacak bilgilerdir.

24.5.08 tarihinde eklendi:

Tekrar Merhabalar,
16.01.2008 de ilk yazımı yazmıştım. Hala tereddüt eden ve düşünenler için son durumumu belirteyim dedim.
11 Aralık 2007 de başlayan 101,6 kg.lık maceramız Nurcan hanımın programı ile ve haftalık kontrollerle 2 ay devam etti.Ondan sonra Nurcan hanım beni serbest bırakarak artık kendini 1 Ay idare et eminim hala kilo vereceksindir dedi.1 ay sonra ister gel ister gelme diyerek işini tamamen ticari olarak düşünmediği ortaya çıkmış oldu.
Neyse 2 aylık programdan sonra 2 ayda ben tek başıma gittim.Tek başıma diyorum ama arada bir takıldığım noktalarda Nurcan hanım ile haberleşerek soruyordum.
Kendimi kontrol etmeyi öğrendiğimden kilo vermem devam etti.Nihayet hedef kiloya ulaşmıştım.Nurcan hanım beni çağırdı kontrolümüzü yapalım dedi. 17 Mayıs 2008 yapılan kontrol sonucunda 83 kg. çıktım.Evet yanlış okumadınız 11 Aralık 2007 de başlayan (kesinlikle diyet diyemem) dengeli beslenme programı sonucunda 17 Mayıs 2008 de 83,1 kg.ya inmiştim. Yani 155 günde tam tamına 18,5 kg. verdim. Artık ideal kiloma eriştiğimden Nurcan hanım bana kilo koruma programı verdi. Artık kıyafetlerim bile olmuyor çünkü 2 beden düştü. Bazılarınıza komik gelecek ama bu zayıflama konusunda en çok hoşuma giden ne biliyormusunuz.Bacağımı bacak üstüne atmam.Eskiden atamıyordum şimdi ise atınca öyle mutlu oluyorum ki :)
Diyeceğim şudur.Sakın tereddüt etmeyin.Gidin tanışın,çok değil daha ilk haftada etkisini göreceksiniz. Nurcan hanımı çok kişiye tavsiye ettim. Gidenler bile programa inanmazken daha ilk haftada öyle gram bazında değil kilo bazında sonuç aldılar.
Tekrar teşekkürler Nurcan hanım.

Son 6 aya kadar durumum hiç değişmedi. Taki eşimin dış gebelik geçirip ameliyat olması, 1 ay sonra da annemin ameliyat olması gibi psikolojim bozulduğundan yeme düzenim değişti. Neyse o badireleri atlattık tekrar dengeli beslenme programına başladım. 98 kg idim, 94,5 kg! düştüm. Bu sefer ki hedefim 87-88 kg. (çünkü 83 kg iskeletor gibi olmuştum tipimi beğenmedim) Bu hedefi tutturmakta benim için çocuk oyuncağı.

tebrikler :) geçmiş olsun eşiniz ve annenize

ihtiyacımız olan tüm besinleri vücudumuza aldığımızda hücresel beslenir metabolizmamızın düzenli çalışmasını sağlarız.düzenli çalışan metabolizmaya sahip bedende saçımız cildimiz güzelleşir,kilomuz da olması gereken seviyeye çok kolay gelir.Doktorlarında ifade ettiği gibi,artık herkesin besin takviyelerine ihtiyacı var.çünkü yediğimiz hiçbir şey eskisi gibi değil,gerçek besin değerlerini ihtiva etmediği için besin takviyelerine ihtiyacımız vardır.beyanatları doğrultusunda hepimizin sağlıklı bir metabolizmaya sahip olabilmesi için bu ürünlere ihtiyacı vardır.

Neymiş canım kullandığın ve nekadr süre kullandın fiyatı nekadr merak ettim almak isterm

Arkadaşlar ben tekerlekli sandalye kullanıyorum şuan diyet yapıyorum benim sorunum bizlerin tartılabileceği bir baskül yokmu sürekli abimden veya başkasından yardım almak istemiyorum. Görme engelliler için konuşan basküller varmış ben alsam üzerine oturduğumda doğru sonucu verir mi acaba ????

Bacıbey;

sabah aç karnına 8-10 adet siyah kuru üzüm ye, muhakkak her yemekde çorba olsun midenizi rahatlatır,

zayıflamak için benim kullandığım ve bende etkisini göstdi, tansiyon hapı kullanan kesinlikle yapmasın,

sabah kahvaltıdan 1 saat önce aç karnına,
Orta boy bir greyfut + yumurta büyüklüğünde zencefil + bir bardak su + acılığı gidecek kadar pekmez (1 çorba kaşığı kadar) karıştırıp için,
sadece dikkat etmeniz her yemekte (sabah , öğlen , akşam ) 3 çeşitten fazla yemek yemeğin , ideali 2 çeşit olsun,
hiç atlama yapmayın yani 5 gün yapıp 3 gün yapmama gibi, en az 3 ay en fazla 1 yıl verdiğiniz kiloya gelince bırakabilirsiniz.

Mustafa Bozbaş;
Benim derdim zayıflamak değil kilo alabilmekti. Tavsiyeleriniz zayıflamak isteyenlerin işine yarayabilir teşekkürler yinede.:)

Yani, artık kilo sorunum yok. 10 kilo almak hayalim gerçek oldu. Bir ara 7-8 ay kadar sigarayı bırakmıştım 12 kilo aldım, sonra sigaraya yeniden başladım aldığım kilonun 3 kilosunu geri verdim. Yinede internetten yapılan ideal kilo hesaplamasına inanırsak tabii, ideal kilomdayım.. Mışım yani..:)

Eğer kilomdaki düşüş devam ederse ki edecek gibi gözüküyor çünkü sigara iştahımı kesiyor, öğün atlamama sebep oluyor, yeniden bırakmayı deneyeceğim de korkum bir 12 kilo daha alır mıyım acaba..:rolleyes:

Valla alırsam o zaman garanti bu konudaki tüm zayıflama önerilerini biir biir uygulamaya başlamam gerekecek, korkuyorum ayol sigarayı bırakmaya..:)

Yani, sigara kullanıpta zayıfım diyen, zayıflıktan şikayet eden varsa bir denesin sigarayı bırakmayı. Sebebi sigara olabilir..

daha önce 6 ay dukan diyeti yaptım. çok zayıfladım ama şimdi kat kat geri aldım. üstüne bir de tiroidim çıktı, ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor artık. şimdi 20 kilo vermem gerekiyor normal kiloma dönmek için.. diyetisyene de gittim ama olmadı.

ingilizce bilsem, afrikaya gönüllü giderdim. ordaki çocuklarımıza hem yardım eder hem de insanlık dersinden nasibimi alırdım. gerçi şu durumumda oraya gitsem beni linç etmeye de kalkabilirler. bunun için onlara kızamam. ne yapsalar haklılar. ha babam durmadan yiyoruz. ramazanda daha iyi idrak ediyor insan. "yahu tüm işimiz gücümüz yemek yemekmiş meğer" diyoruz. Rabbim, yiyecek lokma bulamayanların yardımcısı olsun.

bu konuda nefsime bir türlü söz geçiremiyor oluşum, benim acizliğim... bu cümleyle işin kolayına kaçıyor gibi görünebilirim ama çok denedim, olmuyor. sanırım sorunum psikolojik. Rabbime sığınıyorum, ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ancak bu zayıflama meselesinde şeytanla kıran kırana mücadele içinde geçiyor ahir ömrüm.

Bir yandan da şöyle düşünüyorum. Böyle kilo almak, beni kibirden uzaklaştırıyor. Çünkü zayıfladığım dönemde iltifatlar ister istemez egomu şişiriyordu. kendimi beğenmeme sebep oluyordu ve bu da beni Allah'tan uzaklaştırıyordu. Belki de işlediğim günahların cezasıdır kimbilir. Yapanın da, yaptıranın da Allah olduğunu unutmamak gerekiyor. Böyle düşününce Rabbime yürekten şükrediyorum ama sağlığım için zayıflamam gerektiğini de biliyorum.

Şuan ben 18 yaşındayım ve boyum 1.80 kilom ise 130 bana yardım edeblirmisiniz? gerçekten bu 3 aya kadar yarısını verebilirsem çok sevineceğim.

Sıradan diyet programlarında kişi hep açtır.ihtiyacı olan besinleri yeteri kadar almadığı için enerji seviyesi düşük olur.şeker ve tansiyon dengesizleşirken bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayabilir.yine yeteri kadar beslenemediği için bağışıklık sistemi zayıflar.tüm bunların yanında sağlıklı bir program uygulamadığı için bedeninden giden kilo değil kas kütlesi olur.buda kaslarsa ciddi oranda kramplara ve ağrılara neden olur....şunu lütfen unutmayın! Diyet yaparak değil, sağlıklı beslendiğiniz takdirde kilonuzu kontrol altına alırsınız.....hücrelerinizi sağlıklı beslediğiniz sürece hasta olmaz, şu an yaşadığınız bir çok rahatsızlıktanda kurtulabilirsiniz.

Zayıflamak için neler yapılıyor?

Sıvı Gıdayla 30 günde 20 kg vermek isteyen var mı? Bugün başlayalım..Ve ara ara kaybettiğimiz kiloları yazalım...

30 günde 20 kilo verme yöntemi çokda doğru bir yöntem gibi gelmedi bana.. Ne kadar hızlı verirsen o derecede hızlı alırsın

Zayıflama ameliyatından sonra 30 gün hasta sıvı gıdayla beslenmesi gerekiyor.Üstelik ağır bir ameliyattan sonra.Eğer mide küçültme ameliyatı olmadan 30 gün sınırsız sıvı gıdayla beslenin yine 20 kg veriyorsunuz....Ameliyat hikaye hastanın korkup kaçamak yapmasını engelliyor.O kadar acıyı boşuna çekiyorsunuz.

jewel kusura bakmayın çok bilmiyorum sadece okuyunca birden öyle hissettim...

Rica ederim.:) Ben hastanede çalışıyorum ve Discovery Channelde bu konuda bir belgesel izledim....

Sadece öğlenleri yiyerek de 30 günde 20 kg zayıflıyorsunuz. 24 saat aç kaldığınız için İnsülin direnci oluşuyor.Ve hızla zayıflıyorsunuz. Kahvaltı yapmadan rejim olmaz yok ara öğün yapacaksınız bunlarda hikaye..Şimdiki diyetisyenler; geçmişteki insanların dünyayı yuvarlak değilde kare yada dikdörtgen sanması kadar yanlış bilgilere sahipler.

Bir ayda 20 kilo sarkma yapar ama bildiğim kadarı ile, doğal bir zayıflama olmaz ki, ben taksit taksit veriyorum spor yaparak, geçen sene 15 kilo verdim, bu sene 9, son bir 8 kilo kaldı. Hafta da en fazla 1 kilo vermeye çalışıyorum.

Üst Alt