Arkadaşlar bende kendi tecrübemi aktarayım.
Profesyonel yardım almaktan çekinmeyin derim.
Ben Diyetisyen Nurcan Hanıma gittim. O zamanlar için yazmış olduğum alıntıyı aşağıya aktarıyorum. 16.01.2008 'de yazmışım.
102 kg olmuştum, artık bir şeyler yapma vaktim geldi de geçiyordu. İnternetten diyetisyen araştırması yapıyordum.Bu site ile karşılaştım. Diyetisyen araştırması yaptığımda hem de evime yakın olması dolayısıyla internetten üzerinden Nurcan hanım ile ön bir görüşme yaptık. Neyse ilk randevumuzu (11 Aralık 2007) ayarlamıştık ve gittik. O gün tartıldığımda 101,6 kg. idim. İdeal olarak 80 kg olmam gerektiğine karar verdik. Konuştuk,yaşam biçimimi,neler yaptığımı vs. Bana tavsiyelerde bulundu, haftalık program yaptı. Her hafta randevulaşıp ölçüm ve değerlendirmemizi yapıp yeni programlar belirledik. 13 Ocak 2008 tarihinde tartıldığımda 94,7 kg'ya inmiştim. Yani 33 günde 6,9 kg vermiştim. Bu kilo verişimde biraz dengesizlik var (yağdan az vermişim) ona göre yeniden program yaptık ama artık şuna gönül rahatlığıyla inanıyorum ki 80 kg olmak kolay olacak.
Size şu kadarını söyleyebilirim, Nurcan hanım işini seven ve sizi dinleyen biri. Söylediklerini ve anlattıklarını biliyor veya bir yerlerden okumuş olsanız dahi onun ağzından açıklama ve matığını duymak olayı daha farklı kılıyor. Herkese dediğim gibi bana diyet yaptırmıyor. Bana yaşam koçluğu yapıp bana dengeli beslenmeyi öğretiyor. Halbuki bana yaptığı haftalık programdan daha az yiyordum esasında ama tamamen yanlış besleniyormuşum. Evet sadece dengeli beslenmeyi öğrenmekle bu kiloyu verdim.
Neyse uzatmayayım şu kadarını söyleyeyim kilo ile başınız dertte veya vücudunuz alarm veriyorsa hiç düşünmeden sizlere Nurcan Hanımı tavsiye edebilirim. Sizi sıkmadan büyük baskılar ve yasaklar altına sokmadan hatta kendiniz bile farkında olmadan rahatça, güle oynaya size yardımcı olacaktır.
Teşekkürler Nurcan hanım. Sizden öğrendiklerim sadece bu zamanda değil ömür boyu yararlı olacak bilgilerdir.
24.5.08 tarihinde eklendi:
Tekrar Merhabalar,
16.01.2008 de ilk yazımı yazmıştım. Hala tereddüt eden ve düşünenler için son durumumu belirteyim dedim.
11 Aralık 2007 de başlayan 101,6 kg.lık maceramız Nurcan hanımın programı ile ve haftalık kontrollerle 2 ay devam etti.Ondan sonra Nurcan hanım beni serbest bırakarak artık kendini 1 Ay idare et eminim hala kilo vereceksindir dedi.1 ay sonra ister gel ister gelme diyerek işini tamamen ticari olarak düşünmediği ortaya çıkmış oldu.
Neyse 2 aylık programdan sonra 2 ayda ben tek başıma gittim.Tek başıma diyorum ama arada bir takıldığım noktalarda Nurcan hanım ile haberleşerek soruyordum.
Kendimi kontrol etmeyi öğrendiğimden kilo vermem devam etti.Nihayet hedef kiloya ulaşmıştım.Nurcan hanım beni çağırdı kontrolümüzü yapalım dedi. 17 Mayıs 2008 yapılan kontrol sonucunda 83 kg. çıktım.Evet yanlış okumadınız 11 Aralık 2007 de başlayan (kesinlikle diyet diyemem) dengeli beslenme programı sonucunda 17 Mayıs 2008 de 83,1 kg.ya inmiştim. Yani 155 günde tam tamına 18,5 kg. verdim. Artık ideal kiloma eriştiğimden Nurcan hanım bana kilo koruma programı verdi. Artık kıyafetlerim bile olmuyor çünkü 2 beden düştü. Bazılarınıza komik gelecek ama bu zayıflama konusunda en çok hoşuma giden ne biliyormusunuz.Bacağımı bacak üstüne atmam.Eskiden atamıyordum şimdi ise atınca öyle mutlu oluyorum ki
Diyeceğim şudur.Sakın tereddüt etmeyin.Gidin tanışın,çok değil daha ilk haftada etkisini göreceksiniz. Nurcan hanımı çok kişiye tavsiye ettim. Gidenler bile programa inanmazken daha ilk haftada öyle gram bazında değil kilo bazında sonuç aldılar.
Tekrar teşekkürler Nurcan hanım.
Son 6 aya kadar durumum hiç değişmedi. Taki eşimin dış gebelik geçirip ameliyat olması, 1 ay sonra da annemin ameliyat olması gibi psikolojim bozulduğundan yeme düzenim değişti. Neyse o badireleri atlattık tekrar dengeli beslenme programına başladım. 98 kg idim, 94,5 kg! düştüm. Bu sefer ki hedefim 87-88 kg. (çünkü 83 kg iskeletor gibi olmuştum tipimi beğenmedim) Bu hedefi tutturmakta benim için çocuk oyuncağı.