Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kilo sorunu olanlar, zayıflamak için fikirlerimizi paylaşalım?

Haklısın Hasan ama malesef düzensizim bu konuda...Ciddi bir bakıma alıcam artık kendi mi..:) Tembellikle olmuyor..

Teşekkür ederim sanada.:)

ben size önerıyorum bazı seyler ama sız istemıyorsunuz diyet yapmadan stres yapmadan ben size 1 ayda düzenli kullanırsanız şayet sonuç aldırcam dıyorum ama kıme dıyorum

arkadaş tavsiyesiyle, bir ağrı kesici bile alınmaması gerekir. herkesin bünyesi farklı sana iyi gelen bir ilaç başka bir arkadaşımızı hasta edebilir. iç organlarına zarar verebilir. bunu da garanti edebilir misin. ben de bir anlık bir gaflete düşüp bir zayıflama hapı aldım. belki de aldığım ilaç senin dediğin ilaçtır bilemiyorum. ama içmeye korkuyorum. sağlığımla oyun oynamak istemiyorum.

bence sen de bu kadar ısrar etme. önerdiğin ilaç kısa sürede işe yarıyor olabilir. ama uzun vadede kalıcı hasarlar bırakıyordur belki bunu sende bilemeyebilirsin. üretilirken ordamıydın. içinde ne olduğunu ne kadar biliyorsun.

arkadaşlar yediklerime dikkat ediyorum yemekten önce 2 bardak su içiyorum abur cuburu,asitli içecekleri, ve her türlü tatlıyı kestim umarım sonuçlar iyi olur hedefim yavaş yavaş zayıflamak. mesela 6 ayda 12 kilo versem vücudum hiç yıpranmaz ve kilom kalıcı olur diye düşünüyorum.

inşallah uğraşlarımız boşa gitmez altı ayda 12 kilo çok iyi hatta az bile başarılar

Sevgili Dilek evet uzun zamanda kısa kilolar hedeflerseniz başarıya ulaşmanız hem daha gerçekçi hem de kesinlikle kalıcı olacaktır.
Ben de diyetisyenin dengeli beslenme programı ile 4,5 ayda 20 kilo verdim.82-83 kg'ya düştüm.
Yaklaşık 1,5-2 sene boyunca korudum. Ne zaman ki Suud-i Arabistan ve İran'a gittim (dengeli beslenme adına istediğim yiyecekleri bulamadığımdan) kilo almaya başladım ister istemez. Ayrıca Türkiye geldiğimde de önce eşimin sonra annemin ameliyat olması nedeniyle (moral bozukluğundan) abur cubur yemeye devam ettim. Dün akşam tartıldım 93 kg olmuşum. Yani 10 kg aldım.Dün gece son çikolata mı yedim ve bu sabah dengeli beslenmeme başlıyorum. 3-4 ayda 10 kg verecek şekilde dengeli beslenmeye başladım bu sabah itibariyle.
İsteyen başarır, başardıkçada vücut mutluluk hormonları salgıladığından insan daha da mutlu olmaktadır.
Tabi bu arada spor olarak günde 10.000 (Onbin) adım atacağım.Veya yarım saat tempolu yürüyüş yapacağım.Öyle ağır sporlara gerek yok. En güzel spor tempolu yürümek.Aynı şekilde beslenmeye devam edip haftada 3-4 defa yarım saat tempolu yürüyüş yapın farkı kendi gözlerinizle göreceksiniz.
Sevgilerimle,sağlıcakla kalın.

teşekkürler destekleyenlere.

----------
bulnes;
sana da başarılar dilerim umarım yine başarılı olursun.daha önceden tecrüben de var. zayıfladıktan sonra 5 yıl o kiloyu korumak gerekiyormuş kalıcı olması için. sanırım senin 5 yılın dolmadı tekrar almışsın çünkü.
adım atmaya gelince ben o kadar sağlıklı değilim. bazı günler yarım saat ayakta durabiliyorum. çok ağrım oluyor ama iyi olduğum zaman dışarı çıkıyorum evde spor yapıyorum. zyıflamak isteyen herkese başarılar....

başarıcam demek başarmanın yarısıdır.

Teşekkürler Dilek arkadaşım.
Koruyamamın sebebi tamamen yemem gereken yiyecekleri bulamamam.
Malesef Suud ve İran mutfağı bizim mutfaktan kat kat uzak.
Mesela İran'da kaldığım 3 hafta boyunca öğlen Adana kebap ve pilav, akşam çorba,pizza ve salata yedim hep.
Dolayısıyla uygun beslenmem için gereken diğer yiyecekleri ya bulamadım ya da tamamen damağımıza uzak şeyler.
Keza Suud-i Arabistanda da kaldığım 3 hafta boyunca genelde hep konserve balık yedik.
Sağlıklı kilo vermenin ve korumanın yolu tamamen dengeli yemek yemekten geçiyor.
Ondan sonra ise sevdiklerimin ameliyat geçirmesi nedeniyle moral bozukluğu ile alakalı.Moral bozukluğundan dağıldım.
Yani demem odur ki.İnsan dengeli beslenmeyi öğrendiği sürece ve uyguladığı sürece ömür boyu sağlıklı olur.
Yoksa dediğiniz gibi 5 sene korusanız ne olacak ki hiç kilo almamayı garantilemez.
Tekrar dengesiz beslenmeye başla bakalım kilo alıyormusun almıyormusun.
Önemli olan insan ne yiyeceğini ve sınırı bilmeli o kadar.
Ben mesela şu anda;
Sabah: 4 dilim ekmek, 2 dilim peynir,5 ad. zeytin, domates ve salatalık ile kahvaltımı yaptım.
1.Ara öğünde: 5 adet gün kurusu yedim.
Öğle yemeğinde: çorba,8 kaşık nohut,8 kaşık pilav,salata yedim.
2.Ara öğünde: 5 adet gün kurusu yiyeceğim.
Akşam yemeğinde: yemek programın şöyle olacak. 4-5 porsiyon et (köfte,tavuk,balık vs,buradaki her bir prosiyon 1 köfte kadar demektir), 1,5 kase yoğurt veya 3 bardak ayran veya 1,5 bardak süt,1 dilim ekmek veya 2 kaşık pilav,
3.Ara öğünde: 3 porsiyon kadar meyve.
Yani 3 Ana , 3 Ara öğünüm var.
Benim dengeli beslenme programım bu.
Fikir olması amacıyla yazdım ben bunu herkese uygun olacak diye bir şey yok. Herkes metobalizmasını bilir ve dengeli yemek listesini öğrenirse herkes rahatlıkla kilo verir ve korur.

bulnes abi seni örnek alabilir miyim...

Valla verilerin nedir bilemiyorum. Metobalizmamız aynı değildir zannedersem.
Eğer yaklaşık benim boy ve kilolarda isen 1 hafta dene eğer birinci hafta da şöyle ortalama 1-1,5 kg verirsen o zaman doğru yoldasındır :)

bulnes,

ben de aynı 3 ana 3 ara öğün besleniyorum yazdıklarının yarısını yiyorum ben ama beslenme proğramı aynı

Doğrudur genel yenecek şeyler aynıdır sadece kişinin bünyesine ve metobalizmasına göre miktarları değişiktir.
Her insan tahıl,et,süt,meyve almalıdır. Biri olmazsa olmaz yani.

bir ayda çok fazla dikkat etmeden 2 kilo verdim. bu ay daha dikkatli olacağım. ayrıca ibrahim saraçoğlunun beyaz lahana maydanoz limon kürünü de uyguladım. zayıflatmadı ama faydası olmuştur mutlaka.

zayıflama

malum pek fazla hareket edemediğim için kilo sorunu oluşmaya başladı,bunun önüne nasıl geçebilirim?(az ye demeyin,zaten az yiyorum,spor ya derseniz onu da yapıyorum)ama bir türlü engel olamıyorum bu kilo işine:)

kilo yaşla birlikte artmaya başlıyor.gençlik kilomuzda kalamıyoruz hiç birimiz. bu yüzden metabolizmayı hızlandırmak gerekiyor. baharatlarda metabolizmayı hızlandırıyormuş. ama zaten az yiyorsanız kilonuzun çok fazla artacağını sanmıyorum. hamur işi ve tatlı yemeyin

arkadaslar su için!su için!su için!yemek yıosunuz hıc su ıcmıosunuz sonra 2 saat sonra acıkıosunuz su ıcersenız saatte 1.5-2 bardak acıkmadıgınızı goreceksınız!bırde bıseyler yemeden once 2 bardak s için sonra bakın neler oluyo en azından kılo almıyosunuz!bırde ekmegı bırakın cok canınız cekerse uno ekmek alın marketten ve ınce bır dılım yıyın kesıo ınsanı beyaz unlu ekmek gıbı cok ekmek canınız ıstemı!su ıcmessenız bu iş olmaz...

arkadaşlar benim kilo vermem lazım oldukça iyi bir diyet uyguluyorum buna rağmen üç haftadır kilo vermem durdu acaba kilo vermeye yardımcı olduğunu iddia eden ürünlerden kullanıp ta memnun kalanınız varmı varsa ürünün adını ve nasıl kullandığını yazarsa çok sevinirim bir de şu zayıflattığını iddia eden biyolojik bantlar çıktı onlardan kullanan var mı ben yürüyemiyorum o yüzden spor yapamıyorum şimdiden teşekkür.

ben ekmegi kestim 30 dkka yürüyüş 10 dkka bisiklet yapıyom 5 gün oldu birsey hissetmiyorum sizce sonucu ne zaman almaya baslarım:(

hafta da bir tartılın daha önce yani her gün tartılmayın inşallah verirsiniz diyette sabır kararlılık lazım ben nerdeyse yedi aydır diyetteyim ilk bir hafta kilo kaybı olmayabilir vücut direnç gösterir sizde diyette direnç gösterin başarılar.

kilo yaşla birlikte artmaya başlıyor.gençlik kilomuzda kalamıyoruz hiç birimiz. bu yüzden metabolizmayı hızlandırmak gerekiyor. baharatlarda metabolizmayı hızlandırıyormuş. ama zaten az yiyorsanız kilonuzun çok fazla artacağını sanmıyorum. hamur işi ve tatlı yemeyin

öncelikle merhaba bir film ararken bulşdum siteyi ilk gözüme çarpan konulardan oldu bu. zira 22 yaşındayken seksen küsür kiloydum o dönemde gece işçisi olarak tornacılık yapıyordum hiç tatilimde yoktu belki be sebeple belki başka sebeplerden olacak kilomun farkında değildim... lakin nisan ayı başlarında iş pantolonumun bana olmadığını bel kısmının bol gelmeye başladığını fark ettim her kadın zayıfladığını fark edince kilosu ne olursa olsun malum bu durumdan hoşlanır. lakin sürekli kilo veriyordum ve kıyafetlerim artık olmamaya başlamıştı cidden iyice hoşuma da gitmeye başlamıştı haziran ayında kan kızılaya kan vermeye gittim lakin kan alamayacaklarını ancak bana yettiğini söylediler çok şaşırmıştım zira yılda iki kez kan veriyordum. o gün karavanda ki tartıya çıktığımda daha da şarşırdım zira altmış bir kiloydum. korktum zira abime kanser teşhisi konmuştu aynı dönemde iş yerinde biri aıds teşhisi sebebiyle işten ayrılmıştı kesin hastayım diyip doktora gittim tepeden tırnağa muayene oldum gayet sağlıklısın dediler o günden sonra da ne kilo aldım ne de çok fazla verdim şu an elli üç kiloyum. acaba neden bu kadar kiloyu bir kaç ayda vwerdim diye düşündüm ancak hiçbir sonuç alamadım. açıkçası yazıları makalaleri ve kitapları da karıştırmama rağmen kendi tezimle ilgili sağlam bir delil bulamamış olsam da şunu düşünüyorum artık: ergenlik dönemine girdiğinizde zayıfsanız zayıf kalıyorsunuz bir dönem sonra şişmansanız şişman(lütfen bunu yanlış anlamayın herhangi bir bilimsel açıklama değildir bu)

size şunu önerebilirim lütfen kürlerle ümitlenmek yerine sık yemek yiyin normalde üç öğün yiyorsanız ekmeği azaltın ve ara öğün yapın kendinize ceviz çok doyurucu bu konu da. ceviz ve üzümü yanınızdan ayırmayın açlık hissettiğinizde üç ya da dört adet bu yemişleri yiyin inanın midenizde ki açlık hissinin gittiğini fark edeceksiniz ancak bunlardan önemlisi doktorunuzla görüşüp kaç kilo olmanız gerektiğini öğrenin

Nasıl zayılayabilirim?

Selam arkadaşlar. Malum biz engellilerin yürüme işi zor. Masa başında çalıştıgım içinde hep kilo alıyorum. Acaba nasıl zayıflayabilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

yapabildiğiniz hareketleri hergün düzenli bir şekilde yapmaya çalışısn.bol su sebze ve meyve tüketin. asla kola cips çerez gibi şeyler tüketmeyin. tuzu aza indirin ve ne olursa olsun tatlıyı tok karnına değil aç karnına yiyin.tok karnına yenilen tatlı kilo,aç karnına yenilen tatlı ise enerji yapıyor. herhangi bir rahatsızlığınız yok ise,bunları yaptığınız takdirde kilo vermemeniz mümkün değil.

vücudun ne kolaya nede cipse ihtiyacık yoktur çünkü içerinde ihtiva eden maddeler açısından bilakis oldukça zararlıdir.

genelde sebze tüketeceksiniz et, balık haftada 1 er kez yeterli olur sanırım ve masadan aç kalkmalısınız.3 ana öğünün haricinde 2 de ara öğünde meyve,yogurt tarzı besinlerle beslenmelisiniz.sabah kahvaltısı hariç yemeğinizde 1 dilim ekmekten fazlasını yemeyeceksiniz sabah kahvaltılarında 2 dilim olabilir.birde akşam yemeğinde az zeytin yağlı az tuzlanmış bol salata yemelisiniz.bu arada en az 2 litre su içmelisiniz.akşam 7 den sonra sadece 1 meyve veya 1 kase yoğurt olmadı 1 bardak ayran içebilirsiniz.basit bir dille anlatmaya çalıştım ayrıntılara girmedim.

aslında bir doktora gidip ondan yardım almanız daha doğru olur..

[FONT=Tahoma]Az, Fakat Sık Öğün Sistemiyle,[/FONT]
[FONT=Tahoma]Meyve Ve Sebze Ağırlıklı Beslenmenin,[/FONT]
[FONT=Tahoma]Beyaz Ekmek Yerine, Esmer Ekmek Tüketmenin,[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ve Bol, Bol Su İçmenin, Faydalı Olacağını Düşünüyorum ..[/FONT]

Bence enerji harcanmadan olmuyor. Zayıflama hap ve bandını aldım sonuç degişmedi kilom da.hepsini denedim olmadı.yürümek lazım onuda biz hergün yapamıyoruz.bu sefer yeni bir bitkisel ilaç deneyecem. Ilacın adı bios life s

lütfen bitkisel ila denemeyin ben zarar gördüm.bakanlıktan onaylıydı birde.ağızda kuruluk yaptı ve boğazımdaki kılcal damarların patlamasına neden olmuş 3 gün ağzımdan kangeldi.ayrıca karacğere zararı varmış.siz hangisin kullanacaksınız pek tanımam ilaçları ama tavsiye etmem.egzersiz yapamayabilirsiniz ama biraz sabır kimi insanın bünyesi hemen kilo veremez az sabırlı olun.

biraz mantıklı olmak gerektiğini düşünerek kendi tercihiniz olan bitkisel ilaç almamanızı öneririm. bu hiç doğru olmaz. aksine belki yan etkisini çok ağırda yaşayabilirsiniz ve kilo vermek yerine sağlığınızdan olabilirsiniz

ukeşke su sigarayı bende bırakabilsem be.negüzel bıraktığınız için sizi tebruk ediyorum.maviş seni tanıyorum senin fazlalığın yokki bence hiç uğrasma.

Üst Alt