Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

GoXEl

e nabızda varsa sorun yok ulusal engelli veritabanına kaydolmuştur ıslak imzalı raporlar e-rapor sisteminde görünmez

Balıkesir kartıda vizelimiş yenilenmezse noluyo

Geçensene almıştum

GoXEl

e-nabızda görünüyorsa sıkıntı olmaz.Eski tarihli rapaorlar engelli veri bankasında bilgileri gözüküyor sadece.Yeni alınan raporlar sisteme kayıtlı oluyor diye biliyorum.

Beylikduzu

Rapor aldığımız hastaneye gitsek kaydettirmezmiyiz
Benim de e nabızda gözüküyor ama e devlette gözükmüyor

adilaltas5578

ıslak imzalı raporlar e devlette görünmez ulusal engelliler veri tabanı na kaydolmuş ise e-nabız sisteminde görünür rapor aldığınız hastaneye gitmenize gerek yok zaten hastane görevini yapmış

e-rapor sisteminde sadece e imza lı raporlar görünür

Şişli Etfalden eski tarihli raporları kayıt ettirebilen var mı acaba?
Sanırsam Şişli Etfal dışındaki diğer hastaneler kayıtları yapıyor. Bir biz kaldık gibi görünüyor.

Koskoca şişli etfal hastanesi;

ssk okmeydanı gibi berbat bir hastaneden örnek almalı. Ben raporumu 2015 de okmeydanı hastanesinden aldım hastaneye gitmeme bile gerek kalmadı talebim olmadığı halde raporumu kendileri yüklemiş ulusal engelli veri bankasına.

bitmeyenumut2

Senin raporun tarihi yeni istese de istemese de yapmak zorunda zaten yeni raporlar otomatikmen yapılıyor.Eskilerle neden kiyasliyorsunki kendini.

sgurkan

Yeni değil 4,5 yıllık rapor. Daha önce e nabızda gözükmüyordu. Son 2 aydır falan gözüküyor. Demek ki uevb sistemine yeni kayıt etmişler. İsteselerdi uğraşmamak için talep gelmeden sistem kaydı yapmazlardı.

Bende onun için diyorum işte

Etfal hastanesi okmeydanı hastanesini örnek alsın diye

Haseki hastanesinden 2004 tarihli raporum var ilk gittiğimde senin raporun eski güncelleme yapmıyoruz sonra gittiğimde güncelleme yapılacak dediler ama yapmadılar sorduğumda arşive bakıyoruz senin ki herhalde yoktur yeniden rapor çıkartın diyorlar yeni yasa eski raporları geçerli diyor yeniden rapor yenileme istenmez gittiğimizde yine güncelleme yapılacak dediler bilmiyorum ne olacak

Çok Teşekkür ederim :) evet hastaneyi aradım ve sisteme aktarıldığı bilgisini aldım :)

Eyvallah :) Hastane zaten ulusal engelliler veri bankasına aktarıldığını belirttiler :) cevap ve bilgi için teşekkür ederim.

e-rapor

Arkadaşlar İBB ücretsiz kartımın devamı için Raporumun e-rapordan(e-devletten) teyit edilmesi gerektiğini belirtti. Raporu aldığım hastaneyi aradım hastane 2019 dan sonra alınan raporlar işlenecek sizin yeni rapor almanız gerekli dedi böyle birşey olabilir mi ?

Konuya vakıf kimse var mı ?

Merhabalar mesajlardan okuduğum kadarıyla e nabızda raporumuz gözüküyorsa işlem tamamdır.
Konu dışı ancak ankara ve istanbulda ücretsiz kartımızı hemen alabiliyor muyuz?

Mrb ARkadaşlar şimdi % 40 yukarı engelli birey in alması gereken kartlar nelerdir net bilgisi olan yazabilir mi acaba ve raporu süresiz olan diyelim şimdi den teşekkürler

58 sayfayı uşenmedim okuldum illa dedim şişli etfal içinde bir çözum bulunmuştur umuduyla.bi etfal kalmış hepsi çözulmuş:))polio sekeli var sag ayak (bilek sonrası reflesk yok denecek kadar az) sağ el. eski raporum %52 idi umarım sağlam adamsın demezler raporu yenilerlerken..:)

Birde Kartal Lütfü Kırdar direniyor.

Sabime şikayet ettim. önce 2006 öncesi Raporlar sisteme işlenmiyor. maille cevap verdiler. yanlış bilgi veriyorsunuz Haseki Haydarpaşa gibi hastaneler eski raporları işliyor diye cevap verince Sabimden Uzman beni aradı haklısınız dedi. eski raporların işlemi sadece İstanbula özgü dedi. Bende o zaman hastaneyi bilgilendirin tekrar gittiğimde beni geri çevirmesinler dedim.
bir kaç gün sonra Hastanenin Hasta Haklarından aşağıdaki tuhaf mesaj geldi.

Sayın..............

SABİM başvurunuza istinaden yapılan değerlendirme sonucunda ilgili
mevzuata ilişkin sağlık kurulu ve il sağlık müdürlüğü yetkilileri ile
görüşülmüş olup ağır engelli olmayan ve hastalık derecesi belirli
sürede iyileşebilen hastaların eski tarihli raporlarının tespiti
konusunda tekrar heyete girmeleri gerektiği mevzuatın maddelerinde
mevcut bulunmakta olup yetkililerden alınan bilgi bu esastadır.
Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

İSTANBUL SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
HASTA HAKLARI BİRİMİ

Ben Şişli Etfal ve İl sağlığı şikayet babında Kamu Denetçiliği Kurumuna dilekçe verdim. Oradan gelen cevapta, Kamu Denetçiliği Kurumu dlilekçemi Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndermiş ve idare tarafından iyi yönetim ilkelerine uygun olarak gerekçeli işlemin 60 gün içinde Kurumumuza ve şikayetçiye iletilmesi. Şeklinde, bi sonuç çıkarmı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Şikayet etmekle çok iyi yapmışınız. netice alacağınıza inanıyorum.

Geçen hafta İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yetkili biriyle bu durumu telefonla görüştüğümde bana söylediği; bazı hastalılarla ilgili tıbbi teknolojinin geliştiğini o nedenle eski raporların güncellenmesinin daha doğru olacağı hususunda görüş birliği olduğundan bahsetti.

bu nedenle edindiğim izlenim; Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün eski raporların işlenmesi Genelgesi pek yerinde olmadığını düşünüyor gibiler..

muamma1905

Merhaba raporum e-nabızda görünmesine rağmen ulusal engelliler veri bankasında kayıtlı değilmiş bilginize

e-raporda kayıtlı olması lazım bildiğim kadarıyla e-nabız değilde e-raporda kontrol edin

Merhaba. Sormak istediğim bir şey var bu konuyla ilgili. Ben ilk rapor için mayıs ayında başvuru yapmıştım raporumda engel grubu yanlış girildiği için ( zihinsel yazmıslar) tekrar dilekçe yazıldı e devletten silindi. Bugün düzeltilmiş raporu aldım fakat e devlette yeni rapor hala gözükmüyor. Kayıt yapılmayacakmıs veri tabanına bir kere silme işlemi olduğu için. Kimlik kartı çıkardığım takdirde raporun veri tabanına kayıtlı olmaması bana sıkıntı çıkarır mı? Şimdiden teşekkür ederim...

yönetmelik cıkmadan 1 hafta önce süresiz rapor almiştim şimdi bu rapor e-raporda gözükmüyor ama e-nabızda gözüküyor e raporda gözükmesi icin teklar rapormu cıkarmam gerekiyor yoksa hastaneye başvurdumda direk e-rapor a ekleniyormu teklar cıkarmak la ugraşcakmiyim?

Netbey

Şunu sana soyleyen çalışanla saglik bakanıni gorusturcen bacak gozunu kaybeden insanlarin oranlarini niye dusuruyon goz gerimi goruyor bacak gerimi uzuyor bakan bunu gormeDen geliyor cumhurbaşkanı ayni sekilde gormezden geliyor

Hadise enteresan boyutta. yanlış bilmiyorsam İstanbul Belediyesi gibi bir kaç İl belediyesi raporların Engelli Veri Bankasına Kaydedilmesi sonrası artık ücretsiz ulaşıma izin veriyor.. bunun sonu diğer Engellilere indirim yapan Belediye ve kurumlara da(İşkur, Kimlik Kartı Başvuruları, Sular İdaresi vb.) yayılacağı belli.

Ayrıca biraz düşünseler, eski rapor dedikleri raporların çoğu azami 19-20 yıllık. bu raporları alan engelliler; hareket kısıtlılığı olsun olmasın şuan yaşları ilerlemiş ve akabinde pek çoğu Şeker,tansiyon,Kolestrol,Kalp rahatsızlıkları Obezite vb. hastalıklarından bir veya birkaçına yakalanmış durumdalar. Durum Kısaca Engelliye Lüzumsuz Eziyet...

Bu durum tamamen bizi yönetenlerin yani 2002 yılında iktidara gelir gelmez 2003 yılında ölçütleri düşürmesi ve bunu diğer kurumların bizi mağdur ederek kullanması durumudur. Ben yeni ölçütlere göre ben engelli sayılmıyorum, iş başvurusu yapınca da adam beni sağlam görmüyor, ben neyim bi devlet yetkilisi gelsin bunu açıklasın.

Üst Alt