Yanılıyorda olabilirim yanlış yönlendirme yapmak istemem ancak ben naçizane olarak Şişli Etfal Hastanesi yetkililerinin beden dilleri ve kararlılıklarından aldığım izlenime göre eski ve TCKN olmayan raporları üst makamlardan kesin talimat gelmedikçe kendiliklerinden sisteme kaydedebilecekleri konusunda pek ümitli değilim.
O yüzden bu durumdaki raporların sisteme kaydedilmesi için gerekli şikayet kayıtlarını açtırmak, 3 ay boyunca süreci takip etmek, eski ve TCKN olmayan raporları kaydeden Haydarpaşa Numune, Cerrahpaşa, Haseki gibi hastaneleri emsal göstermekle birlikte her ihtimale karşılık diğer taraftan mevcut yönetmeliğe göre yeni rapor alınıp alınamayacağı konusundada araştırma yapmanın mantıklı olacağını düşünüyorum.
Yeni rapor alınabiliyorsa ne ala, alınamıyorsa mevcut raporla gidilebilecek yere kadar devam etmek gerekecek.CİMER tarafından yukarıdaki mesajda verilen cevap ise, bizim durumumuzla örtüşmüyor.1999 yılında Türkiye'de TCKN uygulaması yoktu 22.10.2000 tarihinde uygulamaya alındı o yüzden raporda TCKN yok.Bunda benim bir kusurum yok.Rapordaki diğer kimlik bilgilerinden kimlik tespiti yapılabilir durumda.Raporda rapor tarihi ve numarası var, engelli durumu belli, geriye raporun hastane arşivinde olup olmaması konusu kalıyor.
Burada da ben Şişli Etfal Hastanesi'ni 20 yıl öncesine ait bir raporun arşivini elinde tutmadığı için eleştiremem, böyle bir beklentimde yok fiziksel olarak arşivleyecek yeri olmayabilir, zaman aşımından imha etmiş olabilir, arşivi su basmış olabilir vb... bunlar benim sorunum değil ve beni ilgilendirmez.Ama ben raporun aslını Hastaneye ibraz ediyorsam bunun arşivde olup olmamasına bakılmaksızın sisteme kaydının yapılması gerekir.
Zaten CİMER'in cevabında 2006 yılındaki yönetmeliğe atıf yapılmış 1999 yılında TCKN olmadığı gibi sonraki yıllardada TCKN kullanma zorunluluğu olmadığı için 2006 öncesi raporlarda TCKN olmaması doğaldır. Kaldıki bu kişi örneğin engelli kimlik kartı sahibi ise , merniste, işkurda veya diğer kurumlarda engelli kaydı var ise diğer kurumların kayıtlarından bu kişinin geçmiş yıllarda geçerli engelli raporuyla işlem yaptırdığı kanıtlanabilir.Çıkan tüm yönetmeliklerdede 1998 yönetmeliği ve sonrası sürekli olan tüm raporların geçerli olduğu yazılıdır.Eğer oluyorsa CİMER'in mesajına bu şekilde cevap vermek lazım bence.Saygılarımla.