Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Ben de bekliyorum elini kolunu sallayan engelli kartı basıyor buna bi son verilmesi için raporların ortak bir sistemde işlenmesi şart

buraakatakan

Herkesin raporu e nabızda görünmüyor, ben bugün hastanede kayıt yaptıktan sonra göründü raporum, ama raporun orjinal resmi yok yani raporu indiremiyorum, indirebilen var mı?

Bana gelen mesajda 31/7/2019 a kadar vizeleme yapabilirsiniz yazıyordu ancak vizeleme yapmayı unuttum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

SEYHANCANCAN

Metrolarda İstanbul kart dolum bankamatikleri var ordan kartını okut vize oluyor.

İbb raporu veri tabanında olmayanlara 1 kasıma kadar süre vermiş ben kartımı vize yaptım 1 Kasım 2019'a kadar vize oldu. Yani 3 ay sürede rapor işini halletmen için zaman vermiş ibb

Biletmatikten bende okuttum 01.11.2019 tarihine kadar vizelendi O tarihe kadar hiç bir şey yapmadan durumun biraz daha netleşmesini bekl
iycem.Ayrıca burda daha evvelce yazdım.Raporu çıkarttığım Bakırköy Sadi Konuk Eğt.Arş.Hastanesinde adamı yalan yanlış yönlendiriyolar.
kimse bilgi sahibi değil.Kimsenin de burda laf olsun diye yazdığını düşünmüyorum.Herkes kazanılmış haklarını kaybetme endişesi taşıyor ve
bişeyler öğrenmeye çalışıyor Son olarak Raporum E-Nabızda görünmüyor

Arkadaşlar merhaba,tsd baskanini dinledim biraz önce canli yayinda bizzat gidecektim ama bugün sehir dışına ciktigim icin gidemedim.Baskani dinleyince dahada bilgilendim keske videoyu atabilsem buraya nasil atilir bilmiyorum.Raporu surekli olanlar hastane kayit yapmiyorsa il saglik müd.dilekce yazin diyor.Rapor sürekli ise kazanilmis haklar geri alinamaz rapor cikarmak zorunda degilsiniz diyor.Yoksa emekli de olsaniz kazanilmis haklarinizi devlet rücu edebilir diyor.

Arkadaşlar cimer den gelen mesaji yukarlarda paylaştim Orda raporunda tc no olmayan, rapor no su olmayan ve hastane arşivinde kaydı bulunamayanlar ın raporları Kabul edilmiyor yazıyor

Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama

Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama
Başvuru Yolu
BİMER Sayfası
Cevaplar
Cevap Zamanı Cevap Kurum Birim Adı
01/08/2019 11:51:00 Sayın İlgili, Resmî Gazete’de yayımlanan 2006/33 sayılı 29/4/2006 GENELGE de 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 47’nci maddesinde "Kişiler adına düzenlenecek olan her türlü form, beyanname, kimlik kartı, vergi kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi bütün tanıtıcı belgelerde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yer verilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kurumlar ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin her türlü işlem ve kayıtlarında esas alınır." ve Aynı Kanunun geçici 1’nci maddesinde "Kurumlar ve tüzel kişiler bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren 2(iki) yıl içinde mevzuatlarını bu Kanun hükümlerine uygun hale getirerek işlemlerinde kimlik numarasını kullanmak zorundadırlar" hükmü hükümleri doğrultusunda; hastane tarafından düzenlenen Engelli Sağlık Kurulu Raporunda T.C.K.N.'nız yok ise, raporunuzda engelli durumunuz belli değil ise, öncelikle raporunuzu almış olduğunuz hastane sağlık kurulu tarafından söz konusu raporunuz arşiv kayıtlarında karşılaştırılır, bilgiler tutuyor ise Ulusal Engelliler Veri Bankasına gerekli kayıt işlemleriniz yapılır. Bu işlemler için rapor almış olduğunuz hastaneye elinizdeki rapor aslı ile birlikte direk başvurmanız gerekmektedir. Ancak rapor numarası silik yada rapor üzerinde yok ise T.C.K.N.'nız mevcut değil ise geçmişe dönük arşiv kayıtlarında raporunuz mevcut değil ise raporunuzun yenilenmesi gereklidir. (İlk defa rapor alıyor gibi) Bilgilerinize rica ederiz."

baglama
Kanal degil dernekte konustu face varsa bakin ordan tsd anadolu yakasi engelliler dernegi diye.

Arkadaşlar Şişli Etfal Hastanesi' nin 2005 yılında arşivini su bastığı söylemini doğru bulmuyorum, çünkü ben 2000 yılında aldığım raporu 2013 yılında aslı gibidir yaptırdım , şayet böyle bir olay olsaydı 2013 yılında raporumu aslı gibidir yapmazlardı, bu konuyu İl sağlık müdürlüğüne şikayet olarak ilettim.

Selam Arkadaşlar ben şimdi hastaneden geldim.Nasıl bir yol izlediğimi anlatayım önce sağlık bakanlığının bana söylediği doğrultuda hareket ettim Sağlık kurulu başkanı uzman hekimle görüştüm.Güzelce uzun bir dilekçe yazmıştım onu verdim hiç birşey anlatmadım çünkü artık anlatacak takatim yoktu gerçekten sinirlenmeden ve sakin bir şekilde halledeyim istedim.Kuzenim geldi yanımda ikidebir diyor sinirlenme abla sakin ol :D.Neyse uzman başhekim okadar güler yüzlü okadar şeker bir adamdıki hemen ilgilendi dilekçeme sağlık raporun fot.ne kaşe imza onay aldı sonra beni kayıt yapılan sağlık kurulu şefine gönderdi.Oda evraklara baktı asıl nerde sağlık raporun dedi bende dedim onada baktı yani.Bi kanuni hastanesine arşivden teyit ettirmenizi isteyeceğim dedi, sonra bekleyin biraz birşey bakıp gelicem dedi,gitti geldiki tamam kayıtını yaptım dedi.Yani diğer hastaneye arşivine gitmeme gerek bile kalmadı.

Son düzenleme:
Sanırım Bu Konuda Belirsizlik Hakim olduğu için 3 Ay Ek Süre verildi.

benim raporumda 2001 tarihli kartal Eğitim'den vergi indirimi için almıştım. o raporla 2011 de emekli oldum. Raporun aslını neyse ki buldum. raporda Ankara Maliye Sağlık Kurulunun onayı da var. ayrıca 2002 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresinden Kart almıştım.

sadece Bu kartı göstererek İETT'den Ücretsiz kart almıştım. şimdi ise raporun aslını ve sisteme kaydını talep ediyorlar.

Aslında en büyük tuhaflık İBB isteyince mi Sağlık Bakanlığı yıllar önce yapması gereken Raporları Sisteme yüklemeye başladı.

Mağduriyet yaşanmaması için uygulamanın nasıl olacağının kesin olarak belirlenmesi gerekiyor.

Ümraniye Kart Merkezine de uğradım. raporumun aslının ve Engelli Kartımın olduğunu ve bir önceki nüfus cüzdanımda engelli olduğuma dair ibare olduğunu dolayısıyla engelli veri Bankasına Kayıtlı olabileceğimi ilettim.

Görevli 3 ay boyunca sistemlerinde bir şey görünmeyeceğini 1 kasım 2019 tarihinden sonra sistemin aktif olacağını işimi sağlama almam için. raporumu hastaneye götürüp sisteme kaydettirme mi tavsiye etti.

Bu arada Kartal Eğitim Araştırmadan Benim Raporum gibi eski T.C.K.No.su olmayan Raporunu götürüp sisteme kaydeden var mı ? orada uygulama nasıl ?

Netbey benimki eskiydi 2001 tarihli bugün hallettim o konuyu.Daha önceki yazışmalarda da çok konuşmuştuk bu konuyu diğer arkadaşlarla.

sgurkan

Şişli etfal demi hallettin kardeş..
Nasıl bir dilekçe yazdın paylaşırmısın bizde aynı yolu izliyelim çok sağol

Nevbet size mesaj attım özelden bakar mısınız?

Sgurkan bize ekran fotosunu atarmisiniz e manızdaki ve dilekçeyi

benim yazdıklarım arasında genel yorumumda da var. müsadenizle konuyla ilgili düşüncelerimizi aktaralım.

ayrıca forumu tamamını okuyarak yazdım. Kartal eğitim'de işlerin nasıl yürüdüğüne dair bir şey göremedim. eğer atlamışsam sayfa numarasını verirseniz sevinirim.

Kuzeyin oğlu

Şişli etfal degil benim hastane il disindaydı İstanbul dan Trabzon numune hastanesine geldim.

totem

Tesekkur ederim.Ama bana çıktı vermediler gerekli mi ? acaba.

E nabızdan raporlar bölümüne bakın. Oraya rapor bilgileriniz düşmediyse kayıt etmeden başlarından savmış olabilirler
sgurkan

Sgurkan e nabıza bakarmısın Orda rapor görünüyor mu? Ve görünüyorsa ne yazıyor.

Şişli Etfal Hastanesinden rapor alanlar dışında herkes halletti bi biz kaldık :(

e-nabizda raporu goremiyorum ama rapor tarihi tapor numarasi ve hastane ismi yaziyor birde engelli statusu ekli.
Diger kurumlarla islem yapmak icin rapor numrasi ve tc.numarasi vermeniz yeterlidir diyor.

Escape Angel
Tsd baskani sisli etfalde kayıt yaptirmis.

Arkadaşlar hayatımda 4 kez istanbula gittim yakın zamanda. Engelli Kartı (Başbakanlık Kartı) İle otobüs tren metro bedava idi. Bu istanbul karta benden 24 tl aldılar. Engelli olduğumu belirtmeme rağmen. Ben izmirde yaşıyorum. İstanbula giderken istanbul kartı ücretsiz kullanmak için ne yapmam lazım? Bilgi verirseniz sevinirim. İyi forumlar.

Bende de aynı şekilde. Bu şekilde gözükmesi, raporun sisteme kaydolduğunu gösteriyor diye biliyorum. Yanlışsam arkadaşlar düzeltir.
sgurkan

Ben 184 u aradim konya numune hastanesiyle gorusmemiz suruyor dediler konua numuneyi kendim aradim yine 2006 oncesini giremiyoruz dedi sefimiz boyle istiyor dedi genelge var baska hastaneler giriyor diye diretincede bashekim yardimcimizla gorusun diyorlar mecburen oraya gitmem gerekiyor anca bayramdan sonra gidebilirim dilekce mi yazsam direk bashekimlige oraya gidip bilemedim

Üst Alt