Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ile ilgili ilaçlar?

Sevgili lazuli; son 5 yılda ginko biloba, acetyl l-carnitine, l-carnıtıne, carnosine, idebenone, mitocondrial energy optimizer, b1, b6, b12, e vit. nootropil, Coq10 (ubiquinone), super CoQ10(ubiquinol), mnesis, ferriprox ve adını hatırlamadığım birçok supplement kullandım bunlardan etkli olan oldu ama bu etki %5 i gecmedi. Takma bunları:D bunların yerine catena kullnmak daha mantıklı gibi

konustuklarimizi hatirliyon buldum

onu sadece bilgi icin yazdim
her seyi belki denedin ama dozlari denemeden bilemezsin gorusuruz

hakli olabilirsin
ama catenanin fiyat beni asiyor baska yonlenmem dogal dimi

Bu fiyat herkesi aşar SAĞLIK SİGORTASI hariç, bu yolu denesene lazuli

arkadaşlar idebenone için rapor çıkartıp ilacı eczacılar birliğine getirtebilen oldumu hiç yani bu ilacın giderini devlete karşıladımı.

abnin onayini almazsa saglik sigortasi karismiyor
daha once arastirmistim
bos beklemedense alternatiflere bakmak gerek

"eczacılar birliğine getirt"mek "giderini devlete karşıla"tmak olmaz ki! Bildiğim kadarıyla ödemeyi yine sen ya da bağlı olduğun sgk yapar.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

selam,idebenone catena ilacı bu hastalığa kesin çözüm mü?yani%100 hastalık geçer mi(artık dr ne kadar kullanmamı tavsiye eder ve ilaçı kullanmaya devam edersem sanki sağlıklı insanlar gibi olabilir miyim ?)
yani bu soruların cevabı evet ise ben de bu ilaca ulaşmaya çalışacağım.Ama kesin bir yanıt yoksa bu kadar parayı sokağa atacak kadar lüks hatta enayi değiliz

arkadaşlar idebenone için rapor çıkartıp ilacı eczacılar birliğine getirtebilen oldumu hiç yani bu ilacın giderini devlete karşıladımı.

Sevgli Savaş, mevcut olan sosyal güvencene ve raporda belirtilmiş idebenone miktarına göre göre vereceğin katkı payı değişmektedir. Sana spesifik örnek vereyim; sağlık güvencesi ssk olan bir birey 150mg * 60caps'lık 8 kutu aldığında 50 euro civarında para öder. Ancak Catena'nın ücretini devlet karşılamıyor.
Sevgili Caner catena hakkında sana söle söyleyim; şu anda FA yı %100 tedavi eden birşey yok. Catena CoQ10'nin en etkili türevi. CoQ10*80=idebenone*20=Catena, yapılan araştırmalar ve çalışmalar catenanın FA nın ortaya çıkardığı kalp sorunlarını tedavi edebilmiş/azaltmış. FA için tek ilaç Catena dır! idebenoneyi herkes kullanabilir.

ben catena diye rapor çıkardım ama idebenone geliyor,150 mg günlük 3 tablet alıyorum,ilk birhafta 2 tablet aldım ama,raporu ve reçeteyi birde yurt dışı ilaç talep formunu babam ank eczacılar birliğine götürdü sonra bana tel ettiler 3 kutu için (1 aylık) 81 tl verdikleri hesaba yatırdım sonra ilaç geldi,ben kendim çalışıyorum ama devlet memuruyum..

santheraya sorum ve cevap

Sorum: here is one thing I wonder: only the effective compound in CATENA is idebenone, and price of idebenone (with same dosage) is less than 100$. What is the reason?
Cevapları:

Pricing of pharmaceuticals is a complex issue. You are correct that idebenone is available from generic sources at a lower cost. However, Santhera has taken idebenone and carried out an expensive and risky development program to both prove its benefits in, and eventually gain a license for use in the treatment of Friedreich's Ataxia. Without this work being carried out, the molecule would have remained an unproven medication, often supplied by unknown and / or unregulated sources. In fact, Santhera has nine completed or on-going clinical studies using Catena. This represents a significant investment.

Additionally we have formulated a 150mg tablet for Catena. This means that patients can take an effective dose with less tablets. We are also working on better delivery systems for Catena which could mean even less tablets to take. Our manufacturing processes are also carried out under what is called Good Manufacturing Process (or GMP). This ensures that the resulting medicinal product is of the required quality and standards. In addition we have pharmacovigilance systems in place as Catena is an approved medicinal product.

Having taken on this investment, and complying with the many rules and regulations to ensure quality of manufacture, it is essential that a company like Santhera can recoup its costs and make money to invest into other indications and new medicines for the treatment of life threatening diseases. For example, as well as developing Catena for Friedreich's Ataxia, Santhera is investing in clinical trials to prove its effectiveness in Duchene Muscular Dystrophy and Leber's Hereditary Optic Neuropathy. Both severely debilitating conditions. In addition we have clinical development programs in place to develop therapies for the treatment of dyskinesia in Parkinson's Disease and Congenital Muscular Dystrophy. Finally we have our own in-house research team who are working to develop other potential therapies for neuromuscular conditions where no current treatment exists.

None of this work could done without making a profit from Catena. Clearly we hope that the investment which we have made in clinical trials for Catena will lead to registration in as many countries as possible (as has happened in Canada). With registration the issues of cost (for the patient) are often lower as the medicine should be reimbursed by the national healthcare system / private healthcare insurance. However, we cannot register in all countries at one time.

Bu yazıyı uzun uzun tercüme etmek istemiyorum, (hayal kırıklığından) ama isteyen yapabilir.

KISACA:
Soru: catena, diğer idebenonelere göre niye bu kadar pahalı.

Cevap: Geliştirme süreci ve onaylılığın etkisi ayrıca gelecekteki çalışmalara destek sağlamak

ICARS Placebo-dusuk doz-orta doz-yuksek doz
baslangic 34,26 45,21 39,59 41,25
degisim 0,08 -0,26 -4,19 -4,12
gordugunuz gibi 6 ay denemeden sonra orta doz ve yuksek dozda bi gerilme var
hastalarin yas ortalamasi 14 (baya genc)
dusuk doz
< 45 kg: 60 mg tid; > 45 kg 120 mg tid
orta doz :
< 45 kg 150 mg tid; > 45 kg 300 mg tid
yuksek doz :
< 45 kg 450 mg tid; > 45 kg 750 mg tid

catena markali idebenone bazi insanlar daha iyi oldugunu iddia ediyor
ona markasiz idebenone geldi yani generic gibi bisey markasi ama ayni madde

ben catena diye rapor çıkardım ama idebenone geliyor,150 mg günlük 3 tablet alıyorum,ilk birhafta 2 tablet aldım ama,raporu ve reçeteyi birde yurt dışı ilaç talep formunu babam ank eczacılar birliğine götürdü sonra bana tel ettiler 3 kutu için (1 aylık) 81 tl verdikleri hesaba yatırdım sonra ilaç geldi,ben kendim çalışıyorum ama devlet memuruyum..

ya benin turkcem yok ama bazilarindan iyi saniyorum
catena icin rapor aldim AMA idebenone geldi
catena istedi Ama catena idebenonu degil baska bir marka
idebenone dedigin zaman sadece catena idebenone yok
oku iyice
hullu catena aldim diye bisey yazmadi dogru oku
tutturdunuz bi catenanin idebenone
bi suru firma dgisik adla catenaya hemen esit kalitede ve uygun fiyat idebenone satiyor
ama tuturdun bu fiyatli demek ise yariyo
cagilce mantik
sana bi soru generic ilac markali ilac farki ne?
cevap vereyim fiyati

bi normal kazak 20ytl
anyi kazat ama uzerinde adidas yaziyo fiyati 100ytl
bunun misali

adidas yazisi var diye prestij kazaniyo
catena (idebenone gibi) diger markali idebenonelara karsi sadece prestij var

baska bi sey diyecekseniz deyin link verin
fiyatlidir yararlidir mantigini unuttun
:eek:

teoder ve Gökhan,
demiş.. Bu da normal.. İdebenone internet sitelerinde bile satılıyor! "catena geliyor" dememiş ki! Piyasada da demiyor. Yurt dışından geliyor. Yanlış bilgi de nereden çıktı?
bence bilmiyoki idebenonune cesitleri var ilaki catena dusunuyor heralde
idebenone=catena baska yok dusunuyor

Hiç sanmıyorum ama, belki yararı olur diye bugün bana Kanadadan gelen bir e-postayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Catena bildiginiz gibi Santhera isvicre nin Japonya Takeda Firmasinin Avrupa ve Amerika ayagi diyelim. Dunya da ilk defa Canada receteli ilac olarak Catena yi Kabul etmis durumdadir fakat isin ilginc yani Catena Canada da fahis fiyat ile piyasaya girmis durumda 150mg lik tablet 90,180,270 ve 450 lik kutularla geliyor ilginc tarafi bir hastanin yillik gideri Catena kullanirsa 100 000 CND$ . Biz daha halen Kirkman lab firmasinin Idebenon unu kullaniyoruz. 150mg lik 150 lik kutu

85 $ http://www.kirkmanlabs.com/SiteSearchResult.aspx?strSiteSearch=idebenon

postayla dunyanin her yerine gonderiyorlar.

Oglum 14 yasinda

Su anda Kullandigi ilaclar gunluk olarak tamami Devlet tarafindan odeniyor

1-Vitamin E 400 mg X 2= 800mg

2-Idebenon 150mgX18 = 2700mg

3-L-carnitine 330mgX 2= 660 mg

4-Alpha Lipoic Acid 150mg X 2 = 300mg

5-Nac 600mgX2= 1200mg

6-Creatine 5mg = 5 mg

Ferripox olayina Gelince(Deferipon)

O ilac Canada Firmasi olan Apoparma tarafindan uretilmektedir ve sanirsam 26 ulkede satisi resmi olarak yapilirken Canada Devleti Tehlikeli ilac olarak gordugunden dolayi burda satisi yok.

Buna ragmen ilaci gecen sene ben turkiyeden temin ettim ve ilaci gunde 18.8 mg x kilo= 1500mg

6 ay sureyle ogluma verdim tabi dr kontrolunde daha sonra amerikadaki ve Canada daki doktorlarimiz

Durdurmamizi istediler yasal olmadigi icin Ferripox gercekten iyi bir ilac su an Canada da bizim dr. Tarafindan

Apoparma (Turkiyedeki adi ise APOTEX) firmasi ile birlikte 60 hasta uzerinde deniyorlar 6 ay sonra olumlu sonuc cikarsa tekrar kullanabilecegiz. Bu arada Israilli dr un elinizdeki dokumanlarini gonderirseniz sevinirim.

Saygilar

Turkiyedeki butun Fa lilari sevgiyle kucakliyorum.

Kemal

İnşallah, bu tartışmalara artık bir son verirsiniz. İdebenone, bir çok değişik marka adıyla satılıyor ve Catena sadece bu markalardan biridiiiiiiiiiir.

lazuli iyi örnek vermiş. Adidas marka bir ayakkabıya karşı markasız bir ayakkabı karşılaştırması yapın.

ribozyme,

aldigi ilacin cogu antioksidan

ferriprooxa gelince deneyde en yuksek doz 80mg olcak
dr cok ferriprox alirsan ataksin kotulesir dedi

Catena ile İdebenone farkı şudur arkadaşlar;

İdebenone antioxidant özellikli bir etken maddedir, CoQ10 un geliştirilmiş formunun adıdır ama bir ilaç patenti altında değildir. Bir etken maddenin ilaç patenti altına almak kolay değildir şöyleki;

İdebenone şu anda kozmetik, anti-aging amaçlı satılan bir destekleyicidir asla ilaç falan değildir. İdebenone ağız yoluyla alındığında emilimi çok düşüktür, anlaşılır bir dille ifade etmek gerekirse örn. 500mg lik bir idebenone yutulduğunda vücut bunun 50mg sini kullanabilmektedir, bu yüzden ilaç sınıfına koyulmamaktadır. Eğer bir ilaç olsaydı bu miktar daha yüksek olurdu ve kolayca elde edilebilirde olamazdı. FA, SCA, Kardio sorunları gibi hastalıkları tedavi ettiği falan söylenemez! sadece bu hastalıklar için yararlıdır denmektedir. İdebenoneyi hastalar değil herkesin kullanabildiğini biliyormuydunuz?

Şimdi gelelim davulun zırt dediği noktaya; Catena idebenone'nin ticari markası demek doğru değildir. Catena için kullanılabilecek sözcük arıyorsanız şöyle diyebilirsiniz: Catena idebenonenin ilaç formudur. Catena'nın etken maddesi gerçekten idebenonedir. CoQ10 alesinin son üyesi olan ve ilk kez ilaç patenti alabilmiş Catena nın pahalı olmasının nedeni; bir ilk olmasının getireceği aşırı kar güdüsü ve ilaç patenti alabilmek için çok araştırma yapılmış olması, buda çok para harcanmış olmasıdır. Hemen şunuda belirteyim örn. 500mglik Catena ağız yoluyla alındığında (emilimi o kadar yüksekki) vucudun kullanabildiği idebenone miktarı 460mg dir. Standart sapması çok çok düşüktür, bu yüzden ilaç sınıfındadır. Bir genelleme yaparsak 5000mg idebenone=500mg catena diyebiliriz. Böyle yüksek miktarda idebenone kullanmak olumsuz olacağı için Snt-mc17 çalışması vardır. Düşünün; aldığınız idebenonenin hepsi kazançlı olmadığı için dolaşım sisteminde (mesela böbrek) gereksiz yük oluşturacak ve idrar yoluyla atılacak buda bir süre sonra metabolizmanın bozulmasına neden olacaktır.

Şu an 150mg*60caps'lık Catena nın fiyatının optimum fiyatının 500usd civarı olması beklenmektedir. 1300usd olmasının nedeni ise ilk olmasından kaynaklanan ticari kar amaçlı kullanılmasıdır. FA için çalışmaları isviçre (satış aşmasındadır) ve kanadada bitmiştir. ABDde ve ABde süren (son aşama) geliştirme çalışmaları bitmek üzeredir. Aşağı yukarı 6-8 ay sonra snt-mc17/idebenone üzerindeki tüm FA çalışmalarının bitmesi planlanmaktadır. FA için Tüm bu çalışmalar bittiğinde ilacın fiyatının aşağı çekileceği bekleniyor.
Catena Snt-mc17/idebenone ilaç patentli çalışmasının Kanadadaki ismidir. Catena çalışmaları bitmiştir, FAnın tedavi edilmesine yönelik Snt-mc17 kapsamındaki ilaç geliştirme çalışmaları bittikce yeni ilaç isimleri ve yeni fiyatlar oluşacaktır. Şunuda söyleyim Snt-mc17/idebenone çalışmaları DMD, CMD,LHON ve PMD kapsamındada sürmektedir.
En erken 1yıl sonra Tr'de bu ilaçlar yazılabilecek aşamada olacak, yeni ekonomik kriz olmaz ve bu hastalıklar için ayrılan ödenekler azalmazsa tabi. Bu makaleye benzer bir yazıyı geçen senede yayınlamıştım ama....
Aşağıda snt-mc17/idebenone çalışmalarının son durumunu gösteren resmi inceleyebilirsiniz.
081119_pipeline_big.jpg

Verdiğim rakamlar tam olmasada aşağı yukarı doğrudur. Makaledeki bilgiler tamamiyle gerçektir. Bu yazıyı araştırmacı bir doktorun, santherada araştırma kapsamındaki bir doktorun ve de kendi araştırmalarımın doğrultusunda hazırladım. Sorularınıza açığım...

Selam TTedTT, bir aralar bir yerlerde okuduğum kadarıyla ve yanlış hatırlamıyorsam sende biyologtun. Dolayısıyla aynı dilden konuşabliriz:). Burada yazdıklarımı şahsına karşı yapılmış saymazsan sevinirim sadece "Brain Stroming" yapıyoruz diye düşün lütfen.

Şimdi Catena hakkında söylediklerinde haklısın. Bildiğin gibi ilaç geliştirme çalışmalarında "Drug delivery" adı verilen, nasıl desem......bir AR-Ge çalışma basamağı vardır. Seninde bildiğin gibi, burada amaç ilacın hasta tarafından en iyi şekilde emilimini sağlamak ve yine ilacın hasta dokuya en hızlı ve en efektif biçimde ulaşmasını sağlamaktır.

Doğrudur santhera idebenone için "drug delivery system" (ilaçiletim sistemi) çalışması yapmıştır ancak bu sadece idebenone'un emiliminı arttıracak şekilde kapsüllenmesi aşamasında kalmıştır, ki bu ilaç emilimini artırıcı kapsülleme sistemleri artık pharmacy de neredeyse standart hale gelmiştir. Yani bana göre santhera çok da özel bir şey yapmamıştır. Ha şunu yapsaydı, İlacın, mitokondriler içerisine kadar etkili bir şekilde taşınmasını sağlayacak bir moleküle idebenone'u bağlasaydı, aldıkları para helal olsun derdim. Hemen örnek vereyim, şu an geliştirilmekte olan bir Coenzyme Q10 var, adı MitoQ. Burada yaptıkları doğrudan Koenzim Q10'a bir taşıyıcı molekül bağlamak ve Q10'un doğrudan mitokondrilere ulaşmasını sağlamak. Şahsen ben 1000 $'ı idebenone yerine bu ilaca vermeyi tercih ederim. Ama böyle birşey yaptıkları yok. Sadece teknolojisi zaten var olan bir kapsüle koy ilacı ki bunun için mutlaka patent anlaşması yapmış olduklarını ve bunun ücretinide ödediklerinide kabul ediyorum, sonra fahiş fiyatla sat. Doğrudur Santhera yatırım yapmıştır, ama hiç bir şey yıllık 100.000 kanada doları kadar olan bir maliyeti açıklayamaz. Am şu bir gerçek ki, emilim açısından Catena piyasada bulunan en etkin idebenone formudur.

Doğrudur fiyat zamanla düşecektir ama şunuda unutmamak gerekir ki bir FA'lı için en önemli şey zamandır. Çünkü FA her geçen gün daha da ilerleyen bir hastalıktır ve hiç bir FA'lı yarın, bugünkünden daha iyi durumda olmayacaktır:(.

Haksızmıyım?

ttedtt biyolog degildir

santhera benim ilac kotu demez

bir kasap ettim koktu demez

santheranin kendi sitesinde verdigin bilgiler yok ben sadece senin kaynagini okumak isterim
arastirmalari eden ab hastaneleri var bu hastanelerde belcikada erazme var ve doktor pr ppandolfo doktorum
yani catenayi deniyor bana bu ilac idebenone ve cok olumlu seyler demedi
yoksa derdi dimi
Santhera Pharmaceuticals - Overview
yinede sorcam gittigimde

Unutmayın ki, düşüncelerinize sonsuz saygım var. Ben biyolog deilim ekonomistim K.T.Ü mezunuyum. İnanın ekonomist olmak tıp okumak kadar zor! Madem beyin fırtınası yapalım diyorsun Ribozym, bildiklerim dahilinde buna zevkle katılırım. Mito-Quinone çalışması birçok insan tarafından merakla izlenenmiş bir çalışma. Benimde dört gözle beklediğim bir çalışmaydı. FA ve partkinson üzerindede denenmişti, verilen sonuclar beni tatmin etmediği için yoğunluğumu snt-mc17 e kaydırdım. MitoQ çalısması ilaç patenti aldığında inan oda pahalı olacaktır. Emilim diye kastettiğim kolay sindirilmesi falan değildi, hedeflenmiş bölgeye idebenonenin en hızlı şekilde taşınmasıdır. Bu ilacın endiksyonları yonünden işleyiş prensiplerini danıştığım doktor yakınım dedi ki; "Catena'nın bileşiğinde ki etken madde dışında içeriğine eklenmiş ve idebenonenin hücre duvarlarından kolayca geçirilip mitokondri içine taşınmasını arttıran moleküller kullanılmıştır " demişti. Zaten ilaç patentinin olması yaptığımız tartısmayı gereksiz kılıo. Gerçektende fiyatı hakkında konusmak zor oysa benim amacım bu ilacın yada bu çalışma sonucunu yargılamak değil catenanın yada snt-mc17 calısmasından alınacak diğer ilaçların devlet tarafından nsl karşılanacağını tartışmaya açmaktı.
zaten Snt-mc17 çalısmasını yada bu hastalığı tedavi edebilecek bir bileşiği tartışmak bana düşmez.
Sevgili lazuli, bu ilaç hakkında noroloji doktorun sana ne diyebilir orası meçhul, doktorun sana ilacın etkileşimi hakkında birçok şey söyler. Hatta bir adım öne giderek sana atar tutar ama şu varki kaç kişi catena kullanmış? kaç kişiye bu ilacı vererek sonuc almışkı?. Eğer fizibiliteye ihtiyacım var diosan dogru kişilere danışmalısın. Bu ilacın içeriği, bileşimi hakkında doktora gitmen yanlış bir seçim olur. Bu soruyu ilaç AR-GE faaliyetlerinde görev yapan doktora danışman daha sağlıklı olur.

yaşlılık demek yanlış hatırlamışım:).

Ama bir biyolog vardı diye hatırlıyorum sitede. Kimdiki o?

İlaç fiyatını devletin karşılamasına gelince. Biliyorsunki Türkiyede ilaç paralarının tamamı devlet tarafından karşılanmıyor. Bunu yanısıra, ödenen ilaç paralarıyla ilgili olarak yakında hükümetin kısıtlamaya gideceğini yada gittiğini okumuştum gazetelerde. Dolayısıyla devlet senin ödeyeceğin katkı payı %20 dese bile bunu ödeyebilecek durumda olan FA'lı sayısı Türkiyede bir elin parmaklarını (hadi iki olsun) geçmez diye düşünüyorum. Sonuçta Santhera bunu genele yayabilmek için mecburen fiyatı düşürecektir. Ancak ben diyorum ki "Yarın her zaman bugünden geçtir"

Bir diğer konuda daha Türkiyede deneme amaçlı olarak da olsa ilacı kullanan doktor yok. Avrupada çeşitli ülkelerde klinik deneyler başlamış durumda. Bulunduğum şehir tüm Almanyada yapılan FA çalışmalarını merkezi, burada da Catena ile ilgili klinik çalışmalar sürüyor. Ama nedense Türkiyede bu işle ilgili bir çalışma henüz başlamış değil. Catena'nın ülkeye bir an önce girmesini istiyorsak, ilk olarak doktorların bu konuda placebolu çalışmalar yapmaya başlamalarını sağlamalıyız. Ancak o zaman Santhera "Aaaa Türkiye diye bir ülke de varmış ve orada da FA'lılar varmış" derler ve burayı da dikkate alırlar. Yoksa Catena Türkiyeye zor gelir!

ribozyme,

Estağfirullah, gerçekten istediğim noktaya değindiniz. Eğer Catena amaclı da olsa sağlık bakanlığına yada gerekli birimlere bireysel basvuru yaparak FA hastaları TR'deyiz diyebilir. Bakanlık ilgili kurumlarında database oluşturarak resmi olarak şu kadar hastamız var der. Eğer Tüm hastalar forumlarda böle tartışırsa Catena anca türkiye semalarında gözükür. TR'de 300 yada daha az kayıtlı Fa hastası olabilir! bu durumda bu ilaç devlete fazla yük getirmez hatta şirketle pazarlık dahi yapar.
ilaç parasının %40nı ödemek dahi olsa çok iiidir, dediğiniz gibi zaman FA için çok çok çok önemli!

yaşlılık demek yanlış hatırlamışım:).

Ama bir biyolog vardı diye hatırlıyorum sitede. Kimdiki o?
Rica ederim.. Ben varken burada, kimse bahsetmesin yaşlılıktan..:rolleyes:

Murat Tolga
idi biyologa arkadaşımız.

Erdal, sen daha iyi bilirsin.. Ekonomide "piyasanın kaymağı" diye bir kavram vardır. Gerçi bunlarınki biraz daha farklı bir amaçla da olsa bile sonunda bu kavramla açıklanabilir bence..

Daha önce söylemiştim Babür abi, tekrarlayarak bir not misali eklemek gerekirse "idebenoneye ilk ilaç patenti kazandırmanın verdiği ticari kar güdüsü ve şuan monopol durumda olması fiyatı fahiş kılıyor. Malesef sosyal fayda yaratmayı umursamayan kapitalist sistemin, ilaç sektörünü de ticari kar amaclı calışan bakkala dönüştürdüğünü görüyoruz. Yani isabetli bir atış Babür abi

sevgilli TTedTT,
inan senle hic tartismak istemiyorum

ama su lafina kiziyorum
Ben biyolog deilim ekonomistim K.T.Ü mezunuyum. İnanın ekonomist olmak tıp okumak kadar zor!
kimse burda senin akilsiz demedi
ama lise mezunu olsam demek sizin seviyenize ulasamam demek

okudugun bolum seni akilli etmez sana bilgi verir
iq aklini berlirler neyse

doctorum catena suan deniyorsa desem inanirmisin ???
demem emin degilim ama santheranin sitesinde belcikada trial clinical testi massimo pandolfo yuruturyor
ve o bana oolumlu ya da olumsuz bisey demedi sadece fiyatini dedi cok pahali

ben spor yaparken creatine kullanirdim guc ve kas veerirdi
creatine bi suru cesit vardi damla, podra, hap, icecek
hep derdi ondan iyi o daha iyi
ama netica ayni

ibenonenu tek probleme mitokondriye ulasmak belki katena daha iyi giriyo
soyle dusun
100mg catena aldiginda 100mg catena mitokondride
100mg markasiz idebenone aldiginda 90mg markasiz idebenone mitokondride
ama BELKI

ben cok kitap okudum tip degil hikaye sporcularin hikaye
ozelliikle bisikletci
sana lance amstrong kitabini vardi
sen tanimazsin belki doping eden doktor ne derdi
epo portacal suyundan daha tehlikeli degil demek istedigim santheranin doktoru atarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ve santheranin sitesinde ki deneleri cocuklara uzerinde denedi yas ortalama 14 yani bunlari vucut halen gelisiyor degisyor 25 yasina kadar
dana fazla sonuc yada daha buyuk yas ortalamasi olan bi deneyi ornek gostermeni isterim

sana saygim var ama tahsil soyleyip insanlari alcak dusurmeye calisma sen kuçulyosun

Aman yarabbi, lazuli afedersin seni bu kadar kızdırcak ne dedim. Sen Bana cok sinirlisin anlaşılan, sakin ol önce, inan bu tepkinin nedenini anlamak isterim.
Ben biyolog deilim ekonomistim K.T.Ü mezunuyum. İnanın ekonomist olmak tıp okumak kadar zor!
Bu cümlemin amacı Ribozyme ve mesleğine duyduğum saygı ve hayranlıktır. Mesleğimi sormustu ztn ribozyme, Cümleye dikkat edersen tıp okumanın ne kadar zor olduğu anlamına gelio. Senin iq sevyene, okuluna laf etmedim, seni yada başkasını aşağılamadım.

olur böyle yanlış anlaşılmalar. Unutun gitsin. Bende siteyle ilgili bir bölümün çevirisini bitirdim. Lazuli seni belki ingilizceden Fransizca çeviri yapmak üzere önerecem. O konuda yardıma ihtiyaçları var. Seninle bir ara bu konuyu konuşalım. Ama istiyorsan direkt Gian Piero ile yazış.

Hadi hepinize iyi geceler.

yaw TTedTT msnde ilk gorusmemiz dolayi dedim burda daha fazla anlatma gerek yok yanlis anlasma degil
ama ben ilede sana karsi degilim
cok guzel paylasim ediyorsun
yazddiklarin cok tatli ve anlasilir dile anlatiyorsun
ama belki tek sucun bilgi kaynagin sadece santheradan aldigin bilgiler gibi gozukuyor
beni daha iyi tanirsan bir insanla kafa bozusmak yok bende onu bil
santheranin catena tanittiminda basin sozcusu bi hasta su soru ustune
catenanin fiyati duser mi?
fda ve ab de onay verse catenanin fiyatini dusurmiyeceklerini soyledi
ekonomik kriz en cok genetik hastalirin uzerinde yapilan arastirmalari vurcaktir
cunku bizim hastaliklari pencereden para atma gibi goruyorlar

2sene once fizioterapistimle uzun muhabbetler ettim
yakkina musluman hristyan savasi gorcez
bende fakir zengin savasi olcak demistim
ekonomik kriz oldu yani o kaddar uzak atmadim

rybozyme her zaman hazirim zaman bulurum tabi
mailime gondersin ben tercume ederim yaada sana gondersin sende bana gonder :d
gian piero ya bi kere mail yazdim cvp gelmedi ama her zaman burda olcam

TTedTT barismak isterim ozur dilerim kabul edersen memnun olurum
bu kucuk dava icin kizmak gereksiz dunya neler oluyor
iyi geceler

Aman lazuli barışmaya gerek yok, ben sana kırgın değilim, sevdiğim bi insansın.
Önce sunu söyleyim canım kardesim,
son 6 yıldır izlemediğim FA çalısmaları cok az, takip ettiklerimin adları rHuepo, APİ a0001, MitoVİTE, MitoQ, ubiquinone, ubiquinol, l-carnitine-kreatin, PTC-124, SNT-MC17/idebenone, ferriprox çalışmaları ile hücresel tedaviler (tedavi amaçlı erişkin kök hüre). Bence bunlardan en ideali Santhera'nın SNT-MC17/idebenone çalışması ile PTC Theraputics'in PTC124 kodlu çalışması. Hatta PTC124 devrim niteliğindedir.

FDA'nın ve AB nin Catena'ya onay vereceklerini sanmıyorum. Çünkü Catena SNT-MC17 çalışmasının kanada ürünü, ABD ve AB için çalışmalar sürüyor, bu çalışmalar bittiğinde yeni isimler ortaya çıkacaktır diye umuyorum eğer yeni isimler olmazsa o başka...

Fiyatın düşme imkanına gelince lazuli, İktisadi olarak düşündüklerim şunlar; SNT-MC17 çalışması yeni ürünler verince, ilacın üretim faktörleride gelişecektir. Yani teknolojik ilerleme elbette olacaktır. Tüm bunlar maliyet optimizasyonunu sağlayacaktır. Bunların yanı sıra MitoQ ve son aşamadaki PTC124 çalışmaları biterde Santhera monopol gücünü kaybederse, SNT-MC17 çalışmasının ürünleri
aspirin fiyatına düşmesede bayağı ucuzlar.

FA Frataxin(doğal antioxidant) ekspresyonu demek olduğu için bu hastalık ölümsüzlüğün sırrıdır, gözardı etmek delilik olur.
Tüm bunlar bireysel düşüncemdir, elbette 6-7 ayda olabilecek bir senaryo değildir.

Üst Alt