Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ile ilgili ilaçlar?

çisem babanla nasıl konuşabilirim ki bence babandan önce senle konuşmalı ve senı bırtakım durumlar konusunda gerçek olan bilgilerle bilgilendirmeliyim görüyorumki sitedeki bazı kullanıcılar hiç bir gerçek yanı olmayan konuşmalarla ondan bundan duyduklarıyla herkesın oldugu gıbı senin de kafanı karıştırmışlar ...insanların uydurma bılgılere el alemın konustugunu bılmeye degıl gerceklerı duymaya ve öğrenmeye ihtiyacı var...

sıbel bu dr bı havalanmıs kucuk dagları ben yarattım modunda babamı hep etkılıyo delı edıyo derdı gunu para parayıu alsın 5 dakka baksın yallah hastalıgına bısey yapamam gelme dıyo dıyokı ya benım korkum cok bıseye yonlendır gıt otur pıyango cıkmıs bekle dıyo manyakmı ne gecen derdımkı valla yasamıyo bılmıyo ah neyse

gulsah telımı verırım msn verırım en azından ılacları eczanede yok sen banada alsanda bende karsı odemelı alırım en azından bunu ıstesem luftfen ark saol hulya kardesım yazını okuyup okuyup guluyo "bu adam herkese aynısını mı dıyo" dıyo

sana dediğim ilaç AMANTADIN VE BUSPTU.BUSPU BULAMAMAN NORMAL ÇÜNKÜ BİTEK ALMANYADA VAR AMA AMANTADINI BULABILRSIN

pardon, ben babama az önce sordum o eczane amantadını yurt dışından degıl istanbuldan getirtmiş.2 gün önce de bir arkadaşıma tavsıye ettım o ilacı kayserıden o arkadaş aynı gun kendı şehrinden aldı o ilacı ve kullanmaya başladı. fayda gordugunu söyledi bana ...

:) Oldu şimdi.. Demek Türkiye'de de bulunuyormuş.. Arkadaşlar araştırsınlar.
Ama Türkiye'de üretilmeyen ilaçların "büyük yerlerde daha kolay bulunur" şartı yok! Hatta tam tersine.. Çünkü büyük şehirlerde hasta sayısı da çok olduğu için kısa zamanda biter ilaçlar, değil bilinen eczanelerde, ecza depolarında bile bulmak zor olabilir. :( O nedenle en temizi, -yapılabiliyorsa- TEB'e getirtmektir..

pkmerz-100-mg-30-tablet_resim_022r.jpg

KISITLAMALAR
a) Parkinson hastalığının tedavisinde, ilaçlara bağlı oluşmuş extrapiramidal reaksiyonların tedavisinde (tremor,rijidite,hipo veya akinezi) nöroloji uzman hekimi veya bu uzman hekimin bulunduğu sağlık kurulu raporu ile tüm hekimlerce.
b) İnfluenza A ya bağlı salgın olduğu durumlarda profilaktik olarak; - 7 yaş altı ve 65 yaş üstü veya - Risk gruplarında (HIV (+), malignite, DM dahil herhangi bir kronik metabolik hastalığı, kronik renal disfonksiyonu, hemoglobinopatisi veya immun yetmezliği olan veya immunsupresif tedavi alan erişkin ve çocuklar veya 6 ay-18 yaş arasında olan ve uzun süreli asetilsalisilik asit tedavisi alan çocuk ve adelosanlarda) bu hastalıkları belirtir ve grip aşısının yapılamadığı (kontrendike olduğu durumlar ile erken aşılamanın yapılamadığı durumlar) durumlarda, ilacın prospektüsünde tanımlanan kullanım süreleri de dikkate alınarak en fazla 6 ay süre ile geçerli sağlık kurulu raporuna istinaden uzman hekimler tarafından reçete edilebilir.

ETKİN MADDE HAKKINDA KISA BİLGİ

amantadin sülfat

İnfluenza A profilaksi ve tedavisinde ve parkinson tedavisinde, antiviral - antiparkinson.
İnfluenza A'da yetişkinde günde 200mg. tekdoz veya ikiye bölünerek, 1-9 yaş arasında 4.4-8.8 mg/Kg/gün (max 150mg/gün). 9-12 yaş 2 x 100mg.
Parkinsonda yetişkinde günde 1 veya 2 defa 100mg.Kalp yetmezliği, periferik ödem, hipotansiyon ve renal yetmezlikte doz ayarlanmalı.
Gebelik kategorisi C. Anne sütüne geçer.
Kontrendikasyon; aşırı duyarlılık.
Etkileşim; diüretikler.
Yan etkiler; bulantı, dalgınlık, uykusuzluk, depresyon, anksiete, periferik ödem, hipotansiyon, konstipasyon, burun akıntısı,baş ağrısı, diare, yorgunluk.

Bu sitede ve verilen linklerdeki bilgilerin eksik veya hatalı olmasından ve uygulanmasından oluşacak zararlardan site sahibi sorumlu tutulamaz. İlaç kutusunda bulunan prospektüsler daha geniş ve güncellenmiş bilgi içerirler.

Lütfen doktorunuza danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız !
pk-merz 100 mg 30 tablet - amantadine - atc - fiyat - barkod - prospektüs - ilacabak

ben eczanede bulamadım ankaradayım valla ark eczacı bakacak bulurum dedı bana yararını gorurum umudum var tart saol ark dun de bayaa yordum senı bana verdıgın umut yeter gıdemesem de destekledın umut verdın saol ark allah hepımıze yardım etsın arkdaslar ben alınca kulanınca yazarım arıyolar kulanmaya baslar baslamaz yazarım

merakımdan soruyom harbı davulun sesı gıbımı gelıuyo bu dr bızım hastalık hastalara hastalar yardım edıyo valla bu dr bazıları cok ınsafsız adama depresyondayım dıyom banane dıyo ılac ver korkularım var dıyom hıc sana ılac yok hastalar uydurup kulanıyo sende faydası varmıs gıbı kulan dıyo bunlar dr mu ya?

tart saol ark cok saol mıntarım sana

önemle rica ediyorum lütfen dikkat!!!
Fa hastaları amantadını sakın kullanmasın bu ılaç sca için üretilmiştir

turkiyede doktorlar cok komik ya acaba bisey biliorlar mi

avrupa'da ve turkiye'de ilaclarin adi farklidir

icindeki etken madde ismine bakip ona gore almak gerek

ben trdeyken ilaclarim bitti kutuyu eczaneye goturdum bulamadilar

sonra ilacin icndeki etken ismini buldum
zorda olssa buldum
vallah allah size kolaylik versin

aynen öyle oluyo.etken maddesi aynı olan bi ilacın değişik isimde bi aynısıda var.Belkide bilmediğimiz kaç tane...ama doktorlar ilacın adını değil etken maddesini bilir asıl öyle olmasa yeni çıkan veya çıkcak ilaçları nasıl bilcekti doktorlar.
Bu aynen bizimde içinde olduğumuz durum gibi mesela
mnesis+catena+noben ve belki daha vardır etkin maddesi idebenone veya ismi değişik sadece idebenone malesef avrupadada öyle.

Cisem sen FA'lımısın yoksa SCA'lı mı? Çünkü, Amantidin FA'lı hastalara yarayacak bir ilaç değil. Burada bahsi geçen ilaçları kullanabilmen için kesin teşhisin konulmuş olması şart ve doktoruna da (illaki Bülent Elibol olacak değil) mutlaka danışmalısın.

Bülent Elibol ismi bana hiç yabancı gelmiyor, ama bir türlü hatırlayamadım kendisini. Ama Türkiyedeki doktorların, yapılan yeni araştırmalardan habersiz yaşadıklarını biliyorum. Onlar bir ilacı, ancak ilaç firmasından bir temsilci gelip kendilerine ne için ve ne kadar kullanılması gerektiğini anlattıği zaman yazarlar. O nedenle, Bülent Elibol'un hastalığınla ilgili bilgileri, tıp fakültesindeyken okuduğu kadardır. Ondan sonra ne FA ne SCA ne de başka bir hastalıkla ilgili tek bir yeni makale okuduğunu sanmıyorum.

Eğer ona bir daha uğrayacak olursan, benim bu konu başlığında 3. sayfada vermiş olduğum makaleleri götürde millet ne çalışmalar yapıyormuş öğrensin;). Tabi ingilizcesi varsa:D:D:D.

rybozime cisem scalidir
trdeki doktorlar ancak ab ve abd nin yaptigini yaparlar
yani takip eder lider degil
elibolu hic duymadim heralde tekevizyon larda sov eden birisi unlu olduguna gore

belcikadada bazi prof drlar bile biseey bilmiyorlar bizim hakkimizda genel bizim hastaliklara rasgelmiyorlar birisiyle cekismistim zaten simdi doktora gitmek icin baskent bruksel e gidiyorum cunku ayagigmin dibindeki hastane bilen adam yok

ilaclar icin aslinda maddeyi bildiginde cok kolay
cunku ayni madde ile ilac yapan cok sayida firma var erkes kafasina gore isim koyuyo ama madde ismi degismiyor bi kolaqaylik gibi goruyom

mesele bi suru su markasi var icindeki degismiyo su ama markasi farkli farkli
kolay gelsin

ewet ben scalıyımn fa degıl fada hemen hemen aynı zaten neyse ben ank hastane hastane gezdım hacettepenın norolojı dalında en unlusu bu bır hastası var ınanmasın ... bana her gıttıguımde nıye geldın dıyo başka hastanelere gıttım sca ne dıyo adam kıtaba bakıyo bende bunlar dr olacakta dedım bende gorecem opkuyup bana cevapları su tedavın yok ya ben zaten bunu bılıyom sonuc bern ondan bulante gıdıyom bılıyoya benı dayımın dr buymus

Hacettepeden olduğu için tanıyorum o zaman. Ne de olsa benim üniversitem;). SCA'lı isen benim verdiğim makaleler işine yaramaz. SCA ile ilgili birşeyler bulursam eklerim.

ya konuşmayayım dedim dayanamadım,gülşah seninle tartışmaya girmek istemiyorum ama dayanammadım sen çine gitmeden önce bu konuda fazla bilgin yoktu bizlere soruyordun ve tamamen bi şans diyip gittin,sen orda tıp okudunda haberim mi yok,tabi ki tecrübelerini paylaş ama fazla oldun ilaç bile tavsiye ediyon,o zaman doktorlar niye var,herkes çine gitsin gelsin tamamdır,seni kırmak istemedim ama insanları yanlış bilgilendirme ve aşırıya kaçma kök hücre tedavisi için daha erken evet umut çok ama erken,o kadar. bize yardım etmek istiyosan 6 ayın sonunda yürümeni felan video ya çek gönder,

önemle rica ediyorum lütfen dikkat!!!
Fa hastaları amantadını sakın kullanmasın bu ılaç sca için üretilmiştir
o ilaç sca için üretilmemiş,sca ya da + etkileri var,fa lı arkadaşlar bizim hastalık 9.kromozom mutasyonu çok hassas bi yer ve dejeneratif bi hastalık, o kadar ilaç kullanmak istiyosanız idebenone var,

hullu gulsah kotu bise demedi cine gitmeden amantadine kullanirdi
onu paylasti
doktor amantadin yazmisti kafasina gore almadi
cine gitmesi belki erken ama belki tam zamani
bunun cok erken oldugunu idaa edemezsin cunku ab doktorlarda bu konuda tedirgin
bende erken oldugunu dusunuyorum ama ya degilse zaman kayip ediyoruz

amantadin sca ilaci degil parkinson ilac sende yanlis bilgi verebiliyorsun demek

gergin olmayalim

herkes inanmak istedigine inansin

bende amantadin sca ilacı değil dedim zaten,bencede neye inanmak istiyorsanız ona inanın

ayni soruyu sormak isterim

bugun fransiz grupta bu geldi

L'AÇAI Fruits Santé - Plus sur la Baie d'Açai

super meyveymis

bi suru antioxidan ve vitaminden olusan cok faydasi varmis

bunu sadece bilgi icin yazdim

fa uzerinde denememis ve bi fayda verdi gorulmemis

ama en cok antioxidan bulundugu icin fada faydali olabilir dusunenler var

merahaba ben belcikadan bisey digem
90tane 300 mg 880€
ben 65kiloyum
45mg/kg/gun lazim dimi
65kg * 45mg = 2925mg eder
yani 9 gunde 300mglik kutusu biter
ayda 3 tane kutu gerek demek 3*880= 2560€
vallah butcemi asiyor :d
bisey sorcam doktorum dedi idebenonedan farkli degildir
yani sen kullaniyorsun heralde ne etkiler gordun

CATENA Hakkında, Çok önemli!!!

Mrblar arkadaşlar,
Catena hakkındaki çalışmalarımı sonuclandırmak üzere olduğumdan geri döndüm. Santhera'nın ilk ürünü olan ve FA için geliştirilmiş ilk ilaç niteliğini taşıyan ayrıca 10 ekim 2008 de satışına başlanan bu ürün için ilk günden itibaren girişimlerim sürmekteydi. İlacın resmi ithalatı için sağlık bakanlıgına yaptıgım girişimler bürokrasiye takıldı! Şu anda ilacın sosyal güvence yoluyla alınabilmesi ve ithalat izni için konu bir vekil tarafından meclis kuruluna taşındı.
İthal iznini beklememek için ABD deki uzman radyolog yakınımdan yardım istedim. Kendisi ABD'de ölümcül ve çaresiz hastalıklar hakkında araştırma yapan bir ilaç firmasında doktor olduğu için etkili oldu ve yaptıgımız girişimler meyvalarını verdi. Ayrıca sinir sist. has. konusunda uzman ve bu hastalık hakkında Hacettepe Üniversitesiyle kendisini bana referans veren sn. Prof. Ersin TAN'ın yardımlarını burda vurguluyorum. Kendisi bu hastalık hakkında en bilgili ve saygın bir statüye sahip, sayılı insanlardan.
Sonuç itibariyle ilacı firmadan istettik ve bize verilen resmi yazıda ilacın 150mg lik 90 kapsulluk fiyatının 1.508 dolar oldugu söylendi. Bu konuda sosyal güvence bu ilacın maliyetini nasıl karşılar? Bu ilacı burdaki hastalara nasıl ulaştırırız? Gibi soruların cevabı hakkında bilgisi olan, bürokratik yakını olup bu konuda yardımcı olabilecek kişilerin yardımlarını bu konuya bekliyorum.
Halen girişimlerim sürüyor bir sonuç alınca sizinle paylaşacağım.

Şirketten bana yollanan fiyat ve havale hesap bildirim cetveli ektedir. Belge sadece bana ait oldugu için bazı bölümlerini sildim. Lütfen gereksiz tartışmaları buraya taşımayın.

Kalın Sağlıcakla...
Resim gözükmüyor aşağıdaki linke tıklayın...
http://img511.imageshack.us/img511/8035/adszcr0.jpg

adszcr0.jpg

ıvanaya cvp
ıvana sız mnesısın ısmını bılmeden cok once ben mnesısı kullandım ustelık 1 yıl evet ab onayı var çnku ılaç italya da uretılıyor ben almanyadan getırtıyordum

mnesis'i nasi getirtiodun, biraz acar misin?... almanya'daki bi yakinin/akraban falan mi ya da doktorun mu bi yerlerden temin edip sana yolluyodu?... hayir, hani kafami karishtiran mesele shu; bu ilac almanya'da hic bir hastalik icin, hic bi shekilde ruhsat almamish ve mnsis kullanan fa'lilar italya, iswicre gibi bashka ülkelerden getirtiolar... ayrica, ab onayi yok, sadece bi kac avrupa ülkesinde onay almish... almanya'da ne mnesis'in ne de idebenon iceren bashka bi ilacin satishi yapilmio - en azindan ben öle biliom :)...

ewet ben scalıyımn fa degıl fada hemen hemen aynı zaten neyse ben ank hastane hastane gezdım hacettepenın norolojı dalında en unlusu bu bır hastası var ınanmasın ... bana her gıttıguımde nıye geldın dıyo başka hastanelere gıttım sca ne dıyo adam kıtaba bakıyo bende bunlar dr olacakta dedım bende gorecem opkuyup bana cevapları su tedavın yok ya ben zaten bunu bılıyom sonuc bern ondan bulante gıdıyom bılıyoya benı dayımın dr buymus

[FONT=Arial][FONT=Verdana]hersheyi bilmek zorunda degiller, bunu kimseden bekleyemeyiz... ama eger sen ona bir sca'li hasta olarak gidiosan ve o güne kadar pek hashir neshir olmadigi icin yabanci geliosa kendisine bu hastalik, en son arashtirmalar da dahil sca hakkinda hersheyi elinden geldigi kadar arashtirip ögrenmek zorundadir... bunu yapmayan, raflarda kalmish küflü kitaplara bi göz ativerip "bu hastaligin caresi yok, git evine!" diyen doktor, doktor degildir, eshegin tekidir!.. töööbe tööbe ya!!!... (esheklere de hic kiyamam aslinda ama neyse :))...[/FONT][/FONT]

Arkadaşlar boşuna bu kadar ter döküyorsunuz. Parmaklarınıza yazık. Catena denilen ilaç idebenone'un takendisidir. İçinde başka hiç bir değişik etken madde yoktur. Santhera'nın bu kadar uğraşıp, idebenone'a ilaç ruhsatı çıkarmaya çalışmasının tek nedeni "SİGORTALARI SOYMAK". 9 kapsül için binlerce € dan bahsediyorsunuz. Santhera Catenayı bu fiyata hiç bir avrupa ülkesinde satamaz. Kanada da bile büyük itirazlara yol açmış fiyat.

En iyi yol ayçuhan adlı arkadaşın abisinin önerdiği yol. İdebenone'u toz halinde alıp, kendimizin ilaç kapsüllerine gerekli miktarda doldurması.

Ben bayadir araştırıyordum, ıkı gün önce bir toptan satıcıda fiyat aldım. 1kg Idebenone saflığı %[FONT=arial,helvetica][FONT=Arial][SIZE=2]98.5, fiyatı 500 $.[/SIZE][/FONT][/FONT]

[FONT=Arial]Toz halinde, alınacak ve gerektiği kadar kapsüle doldurulup kullanılacak. Eğer alım toplu olursa fiyat daha da aşağıya inebiliyor (ör: 10 kilo).[/FONT]

[FONT=Arial]Günlük 300 mg den hesaplarsak 1kg idebenone yaklaşık 3333 kapsül ediyor.[/FONT]

[FONT=Arial]Wholesale Bulk Raw Material on Vitamins, Nutritional supplements, Botanical and amino Acid Productsr[/FONT]

[FONT=Arial]Şimdi anladınız mı ilaç şirketleri nasıl para kazanıyorlar.[/FONT]

idenenonun ab ruhsati olmadigini demistim
ve italyada uretilmiyo mnses japonyada olmasi gerek

catenaya gelince cocuklara 10mg-kg-gun veriliyo biliyorum
yetisklere 45mg gun kg

ama suan bi doktor bu kadar al su kadar al diyemez

esek doktor trde cok var :d

catenanin fiyatini kanadada ilaclarin fiyatlari kontrol eden organizmaya catena icin sikayet geldi

fiyat cok yuksek bulunsa o organzisyon fiyatini dusurmeye yetkisi var

rekursion gel belcikaya istedigin her ilaci getirtiyon :d

ribozyme,

2500mg 400gun :eek:

abnin en ileri fa icin fansa ben belcikadayim
avrupanin devletlerin ilac aliyom gumruksuz
ilac dedigim spor yaptigim icin kaslarin icin vitamin falan filan
amerika hindistan ve cinden biseyler siparis ettim gumruk parasi verdim
bildigime gore simdi gumrukten gecmek icin gift yaziyorlarve gumruk odemiyosun
amazon ve ebayden aldigim seylere gumruk parasi yok
catena icin bilgim yok ama diger siparislerimde hic sorun yasamadim

bana almanyada teşhis konuldu doktrum bana mnsesı yazdı ve bızden ucret ytalep ettı bızde ıstenenı verdık o dan ıtalya ıle tmasa geçip ilacı getırttı bnm ıcın turkıyeye dondugumuzdede bellı bır para ve reçete karşılgında saglık bakanlıgına drmu bıldırdık bakanlıkda ilacı getirtti.

arkadaslar burada hep idebenonun faydali olabilmesi icin yüksek dozda kullanilmasi gerektiginden bahsediyorsunuz,kardesimde bunu kullaniyor.fakat onun doktoru 45 mg lik tabletten günde 3 tane almasini söylemis.sizce neden böyle söylemis olabilr,anlayamadim.

belki bunyesi o kadar kaldiriyo
ama suan belli bi doz belirlemek cok zor
o zaman en yuksek doz al diyorlar belki daha faydali olur
zaten zarar gorunmedi

ben bu aciklamayi verebilirim hastaligin siddeti dusuk olabilir ondan dozu dusurmustuk:confused:

Üst Alt