Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ile ilgili ilaçlar..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alpay haklı olmanı o kadar isterim ki haklı olda varsın ben psikolojik sorunları olan bi insan olayım inşallah endişelerimde yanılıyorumdur.

ismail ve paşakızı ümitlerimizi kırmayın öyle olsa bile kullansakta hastayız kullanmasakta siz iyileşmek istemiyomusunuz ben sevinçten aağlamaktan bihal oldum nerdeyse sevinçten uçucam

biçok arkadaşımız çıkacak ilaç hakkkında olumlu yada olumsuz görüş belirtmişler hepsine saygı duyuyorum temennim o ki inşallah çıkacak ilaç bizler için olumlu sonuçlar doğurur
lakin gerçekçi olmalıyız sonunda hayal kırıklığına uğramamak için..çıkacak ilaç sihirli değil..........

friedreich ataksisi(FA)soru cevap

baben abı bu ılacın nerden sıparıs edılıyo bılıonmu
bılıyosan bana lınkını atarmısın cunku almanyadadaa canadada akrabam var :) :D :wink:

Henüz piyasaya çıkmamış olan ilaç, hiç bir yerden sipariş edilemez! :)

Az daha bekle.. :D Ekim sonunda belli olur her şey..

friedreich ataksisi(FA)soru cevap

tşkrler abi bunada sukur hıc cıkmasaydı:::):):):D:D

merhaba
http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=21791&start=280
sayasında "ercan 1990" nın yazdığ emailin türkçesi:

Emailiniz ve ürünümüz olan idebenone/SNT-MC17 ye ilginiz için teşekkür ederiz. FRDA(Friedreich's Ataxia) dan muzdarip olduğunuz için üzgünüz. Sizinde muhtemelen bildiğiniz üzere "Catena" FRDA da kullanılmak için (SELÇUK: "FRDA tedavisinde kullanılmak için" yazılmamış) Kanada Sağlıktan onay almıştır. Bu haber FRDA hastaları, aileleri ve bizim(Santhera) için heyecan vericidir.
Maalesef, Avrupa yetkililerinden, onların idebenone/SNT-MC17 onayı için şu an onay desteği vermeyeceklerini öğrendik.Bu nedenle Avrupadaki opsiyonlarımızı düşünüyoruz (kararı gözden geçirmek içerilebilir)
ve bu konu üzerine Avrupadaki pazarlama partnerimiz "Takeda Pharmaceuticals" ile birlikte çalıyoruz.
Şu anda "Catena" Türkiyede bulunmamaktadır fakat bütün FRDA hastalarına mümkün olduğu kadar kısa sürede ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bizim kimseye, uygun tedavi hakkında tavsiyede bulunamayacağımızı çünkü işimizin kimyevi madde, FRDA hasta tedavisinde kullanılacak ilaçlarda etkili olacağına inandığımız, geliştirmek olduğunu lütfen dikkate alınız. Ülkenizdeki en uygun tedavi için doktorunuza danışınız.
Geliştirme planlarımızda güncellemeleri, test sonuçları, kayıt durumları için websitemizi kullanabilirsiniz.
Sorularınızı cevaplayabilmiş olmayı isreriz. Sizin için herşeyin en iyisi dileklerimizle.

Saygılarımızla
Santhera Pharmaceuticals (İsviçre) Ltd

Urs Jetzer, MD
Klinik araştırma doktoru

Çok sevindim arkadaşlar . :) :)
Sonuçlara hazır olabilmek lazım, illa'ki bizi koşturmasını beklersek hayal kırıklıgı yaşayabilme ihtimalini her zaman düşünmeliyiz ama bu çok önemli bir gelişme, bizi biraz olsun iyi gelir inşallah.
Allah büyüktürki bu sadece iyi bir başlangıç olur ve idobenone yi, catena yı bile gerilerde bırakıcak bir ilaç çıkar, bizlere daha iyi gelir inşallah..
arkadaşlar.

arkadaşlar hepinizi endişelerinizi çok iyi anlıyorum ama umudumuzu kaybetmemeliyiz inanmalıyız istemeliyiz :)
Unutmayalım ki "İNANMAK,başarmanın yarısıdır."
Selçuk arkadaşım sanada çok teşekkür ederiz bizleri bilglendirmişsin
Bütün bu haberleri bizimle paylaşan tüm değerli arkadaşlarımın eline yüreğine sağlık :D

alpay ve diğer görüşen arkadaşlar almanca bilmeyenler için konuşmalarınızı,bilgileri paylaşırmısınız.

20 gün önce:
... Ben de doktoruma bir mail atıp soracağım.
demiştim..

Dün cevap geldi doktorumdan:
Sevgili Babür,
...İlacın Türkiye'de ruhsat alması kısa olmayan bir prosedürün yerine getirilmesini gerektiriyor. FA ile ilgili ilaçların tedavi başarısı konusunda gerçekçi olmayan beklentilerin oluşmamasında yarar var. Bu konuyla ilgili bir şey öğrenirsem sana yazarım.
...
diyor. Fazla heyecanlanmadan bekleyeceğiz artık. 8)

arkadaşlarbu tür gereksiz sebeblerden dolayı birbirimizi kırmayalım
burası paylaşım ortamı kurallara uyduğu sürece üyeler istediği şekilde görüş belirtebilir
kimseyi olumlu veya olumsuz,karamsar gibi nedenlerle dışlayamayız

bence alpayhaklıruhsatve ilacın türkiyeye getirilmesi için bastırmalıyızBUNUİÇİN NE YAPALIM ALPAYkanada ile aynı zamanda çıkmalıbide yüzde yüz olmasa bile insanca yasayayacak kadaryeter bana

arkadaşlar ben serebeller ataksi hastasıyım bu ilaç serebelleri kapsarmı?

alpay güzel bir örnek vermiş arkadaslar tanıdığı sağlık bakanlığından izin alarak getirtiyormus bi ilacı.Benim annem de bir ilaç kullanıyor ama türkiye de maalesef bulunmuyor pahalı da bir ilaç bu ama türkiye de kaçak olarak bu ilacı alıyor annem.Kaçak aldığına göre heralde sağlık bakanlığından izin alınmamış orasını bilemiyorum bir söylemek istedim arkadaşlar inşallah hepimiz iyileşeceğiz

alpay' Alıntı:
bizim bir tanıdığımız var amantadin diye bir ilacı yurt dışından getiriyodu. burdaki üniversite hastanesi sağlık bakanlığına istek yaptı 2 ay içinde ruhsat alındı izin çıktı ilacını artık eczaneden alabiliyor.
ilaç bi çıksın gereken neyse yapılır merak etmeyin. allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..
alpay merhaba

bu bahsettiğin ilaç nerede onaylı idi? Avrupada ise Türkiye Sağlık Bakanlığı oradaki onayın üstüne sadece 2 aylık çalışmayı yeterli görmüş olabilir. Kötü senayo ile bakıldığında bu 2 aylık süre avrupa onayı+2 ay olabilir ki bu daha da beklemek demektir. İnşallah yanlış düşünüyorumdur.

selam arkadaşlar uzun zamandır yazmıyorum.fakat araştırıyordum.catena tedavi edici özellikte bir ilaç olup 15.08.2008 de hem FDA hemde EMEA dan onay almıştır.15 eylül-2ekim arasında newcastle da yapılacak kongrede tüm dünya dr larına sunulacak.kabul görürse ekimde kanadada catena ismiyle piyasaya sürülecek.şimdi size kongre mailini aşağı yazıyorum.isteyen kongre sonuçlarını oradan bakabilirsiniz.
http://www.wms2008.com/conference.htm

s.a

cok cok güzel bir haber tesekürler umarım hepımız ıcın hayırlı olur sımdıden hepimize geçmiş olsun :lol:

Arkadaşlar tarih için sabırsızlanmayalım bence çünkü ilaç gerçektende işe yarasın gerisi boş türkiye bu ilaca izin vermese bile bir şekilde elde ederiz ilacı yeterki ciddi bi ilaç olsun dua edelim. yüreğime su serptiniz bu konuda araştırma yapan arkakadaşlara çok ama çok teşekkür ediyorum iyiki varsınız... 8)

slmlar:)

mrb arkadaşlar öncelikle herkese acil şifalar dilerim :wink: bi süredir forumunuzu takip ediyorum elimden geldiince. hepinizin emeğine sağlık:)
hemen konuya gireyim...erkek kardeşim 19 yaşında f.a. hastası yaklaşık 3yıl oldu teşhis konalı 3prof değiştirdik ama hiçbiri sizler kadar bilgili değil bu konuda. sürekli ilerliyo hastalığı çok şükür hala ayakta ve hastalık daha da ilerlemeden elimden geleni yapmak istiyorum. şu anda nootropil ve b vit komplexleri kullanıyor. sizlerin tavsiyesi üzerine coenzimq10a başlattım bi kaç gün önce. ve bi sorum olacak amerikadan idebenone getirtmek için reçete veya rapor şart mı? bir de nete çok girme fırsatım olmuyo daha önce yazmışsınızdır eminm ama bi kez de ben sorym kullandığınız başka ilaç veya vit varsa mg.larıyla yazarsanız çok sevinirim....tşkler şimdiden:)

klasnic belkide koşabiliriz diyosun keşke bu dediğin olsa ama bu ilaç destekleyici tamamiyle tedavi edici değil keşke kesin çözüm olsa bence arkadaşlarıda fazla umutlandırmasak iyi olur nedrsin?

slm

imhotep idebenoneyi sormuşsun galiba ben kullanıyorm ve etki süper ama başta söyliyim fa her bünyede aynı etkili deil bende 18 yaşındaym ve çok şkr ayaktayım idebenone ye gelince ben idebenoneyi özel siparişle netten alıyorm(erdal abi sağolsun) ama raporlada aldım bunu raporla gelen hem farklı idi hemde benm üzerimde kötü bi etki bıraktı
raporla gelen mnesis idebenone die bi ilaç ama bana göre dozu çok az ve 30 kapsül tabi bunn yanında yüzde 20 kesintisi var 20 ytl kadar
ben onu kullanmaktansa netten getirmeyi tercih ettim 180 mg 60 capsüllük 3 kutu 140 ytl ye mal oldu
diğeri ise 45 mg 30 caps. 20 ytl verdim

klasnic canım kardeşim ben koşmak veya olimpiyatlara katılmak istemiyorum. bu ilaç kendi başıma wc gidebilek ve kendi başıma gezebilecek kadar faydası olsun başka bişey istemiyom. artık milletin omuzunda yürümek istemiyorum :(( ben 23 yaşındayım bi annem var evde onunda omuzundan tutup ona yük olmak istemiyorum çünkü annem bana belli etmemeye çalışıyor ama ben onun omuzundan tutunca zorlanıyor çünkü oda belinden rahatsız (canım anam senin emeğini asla ama asla ödeyemem). Belki çoğunuz benimle aynı şeyleri yaşıyosunuz o yüzden halimden anlarsınız. Bu hastalık başladı başlayalı allah herşeyimi ama herşeyimi elimden aldı tek dileğim bu ilacın işe yaraması hiç olmassa bu şansımı elimden alma öbür aldıklarının yerine say allahım...

Egzersizi unutmayın kader arkadaşlarım çok ama çok önemli ben içimden gelmese bile hergün yürüme bandında 500 metre yürüyorum. Mücadelemizi elden bırakmayalım...

sevgili onur yazdıklarını okuyunca çok duygulandm hepimiz senin yaşadığın zorlukları yaşıyoruz umut edrim ki bu ilaç klasnic in dediği gibi koşturmasada wc ye falan rahatlıkla gitmemizi sağlar temennimiz bu

paşa kızı ve ceylan ilgi ve alakanıza teşekkür ederim kader arkadaşlarım.

tsk ederim tavsileriniz için. biraz daha açık sorym şu an amerikada bi arkadaşım var bi hafta içinde dönecek 1senelik idebenone getirtmeyi düşünüyorum alırken yada gümrükte sorun olur mu?
bir de ercan senin kullandığın idebenone un markasını ve sipariş ettiğin siteyi örenebilir miyim?
bu arada coenzim ilk günler çok iyi geldi sonra etkisi azalmaya başladı acaba dozu mu exik geliyo günde 90mg kullanıyo türkiyeden aldığım için daha yüxek dozlara çıkamıyorum maalesef :(

ppaşakızı herzamanki gibi karamsarlıgın üstünde biz koşmaktan vazgeçtik sadece insanca yasamak istiyoz.alpatcım biz bunun yerine biran önce nnasıl ruhsat alıp türkiyeye getirmeyi konuşalım

alpay tşk ederim:) umarım faydalı olur kardeşim için.. sibel bence de keşke türkiyeye gelse ama gelince eminim astronomik rakamlarla satışa sunulur:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt