Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin kamuda çalışması için merkezi sınav Ekim ayına hazır hale getirilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu sınav 2012 ye kaldıı gibi ekimm olsaydı şimdiden açıklanırdı :confused::(

yani ekim ayı geldi çattı kesinlikle yapmazlar herşey yalan umutlar 2012e kaldı :((

Talep Tarihi: 07.09.2011 Talebiniz:

2011 ekım ayı ıçinde yapılacak dediğinız engellı kamu memur ve personel alım sınavının tarıhlerinin hala duyurulmamasın engellı arkadaşlarımıza buyuk uzuntu ve endıse vermektedır. 2011 yılında 3 defada yapılan engellı memur alımı bu yıl merkezı sınav bahnesıyle yapılmamştır. Yanı alınma sansı olan arkadaşlarmızın bu beklentıleride malesef hüsranla sonuçlanmıştır. Yapılacak olan merkezı sınavın hazırlıklarının bıran önce yapılmasını bu sınavın 2011 yılı sonunu yetışmesını ve sınav tarıhının kurumunuzca kamuoyuna duyurulmasını şahsım ve tum engelı arkadaslarım adına talep etmekteyım.lutfen bu belırsızlık bıran önce sona ersın

dıye bır maıl attım dpb'na umarım duyarsız kalmazlar.

cirkin kedi arkadaşım senin yazının hemen hemen aynısını BİMER e gönderdim inşallah yüzümüzü güldürürler artık...(sanmıyorum ama)

kpss sınav giriş başvuruları ne zaman bilgiverirseniz sevinirim
hele bi sınav olsun doğu illerinin eğitimi azmı çokmu görrüüsünüz beyefendi görmediğiniz bilmediğiniz yerleri ön yargılı davaranarak ve tv den izleyerek bi daha yorum yapmayın lütfen

hayırlısı olsun bende bekliyorum.daha önceki sınavda puanım 78 idi ama yerleşemedim:(

bu ülkede malesef gerçekler güzeldir ama acıdır malesef görüyoruzki iş için beklemekdeyiz ne yazıkki nolmal insanlar gibi biz kendi ayaklarımızın üştünde durmak ve geçimizi saglamak iştiyoruz kimseye muhtaç yaşamadan ama ne yazıkki bize bunu devletimiz çok görüyor bizi hep yük görüyor bençe neden yıllardır kurulan devlet ikdidarda olanlar senelerçe birşey yapmadılar bırakın özel söktörü bizi almayı devletin kendisinde ne kadar engelli açıgı var malesef bundan 2 gün önçe ankarada havaalanı tarafında bir ayakkabı fabrikası var okadar büyük yerki burası 1.500 den fazla çalısanı var buranın neyse bende engelli birisi olarak iş basvurusuna gittim büyük bir yer diye hani işe girebilirim düşüncesiyle formu doldurdum raporumda yanımda vardı neyse oranın eleman alan kişinin yanına gittim adam wallaha hiç forma bakmadan sadece raporuma bakarak seni burda çalısdıramam burası agır ve yıpratıcı bir yer seni alırsam bana ceza verirler dedi raporumda su yazıyor devlet hastanesinden aldım agır işlerlerde çalısamaz yazıyor kocaman yerde ortapedik engellinin yapaçagı bir iş yok dedi resmen bana hayret ettim devletimiz bize yeterinde sayip çıkmıyorkı özel sirketler çıksın onu bırakın adam engelli ilanı veriyor arıyor bizden saglam bir kişiden beklediğini bizden bekliyor bu nasıl mantık anlamak mümkün degil wallaha bizler artık sadaka iştemiyoruz iş iştiyoruz insan gibi yaşamak iştiyoruz evde oturmak degil iştediğimiz devlet bizi artık duysun görsün gözünün ucu ile bize bakmasın artık

Ekim ayında sınav olacağını inanmıyorum devlet bizimle ilgilenmiyor

Bize sıra gelmez siyasi düşünmeyelim diyoruz ancak siyasi düşündürüyorlar insana yeni karar milletvekillerine şoför tahsis edilecekmiş bunlar hemen gündeme alınıp onaylanırken sayın meclis başkanı iktidar muhalefet hepsine birden sormak istiyor insan engelliler gününde yanınıza alıp fotoğraf çektirdiğiniz engellilerimizi topluma kazandırmak sosyal olmalarını sağlamak haklarını vermek gibi demeçler sadece ogünde kalıyor her zamanki gibi hepiniz Allaha havalesiniz bizlerde didinmeye devam edelim.....

Çalıştıklarımı unutmadan,en azından bir tarih verseler şuan o bile yeter hepimize.

memurlar net-forum bölümü-engelliler kısmında ,çok geniş kapsamlı iş ilanları var engelliler için.ilgilenenler bakabilir.

memurluk sınavı...!

arkadaslar engelli memur sınavları için hangi kitapları okumamız neyi öğrenmemiz gerekiyor ben henüz yurtdışından geldiğim için bir bilgim yok ne gibi sorular yöneltiliyor neye göre ağırlıklı olarak çalışmamız gerekiyor...?

Aylardır bekliyoruz be kardeşim basit bir şey değil bu hayatımıza yön vereceğimiz geleceğimizin belli olacağı bir şey bu. Biz normal insanlar gibi o iş olmassa bu iş olur diyemiyoruz almıyorlar zaten. Evlenicez iş bulamadık hala yeter boğazıma kadar geldi ya..

arkadaşlr başbakanlık personel ve prensipler genel müdürlüğünde çalışan bir arkadaşımdan aldığım bilgi, sınav hakkında hiç bir hareketlilik olmadığı yönünde. açıklama olmadan arkadaşıma bilgi gelmesi gerekiyor. bilgi geldiğinde burdan paylaşırım...:cool:

tek kelime ile hakkımızı gasp ediyorlar resmen genelimiz işsiz ve evlenmek kendi ayaklarımızın üştünde durmak iştiyoruz ama malesef resmen bizi insan yerine koymuyorlar yazıklar olsun

merhabalar,
sınav tarihi ile ilgili bimer'den gelen cevap
Talebiniz incelenmiştir.
Yasal düzenlemeler tamamlanmış olmakla birlikte henüz tekemmül etmediğinden sınav tarihine ve içeriğine ilişkin bir açıklama yapılması bu aşamada mümkün bulunmamaktadır. Diğer taraftan Konu hakkında Başkanlığımıza ait www.dpb.gov.tr adresini takip edebilirsiniz.

ben çok işisiz yıllar geçirdim arkadaşlar tam sekiz yıl bayunca o il senin bu il benim dolaştım durdum. üstelik sınavlarda torpil diz boyu ayyuka çıkmış, sınava gelen memur adayları arkadaşlar kıravatını falan takıp gelmişti. pis pis sırıtıyor bıyık altından gülüyorlardı :mad: gir girebilirsen üstelik ya iki kişi alıyor yada üç!

şansımızında yardımıyla çok şükür biyerlere girdik (yedekten (torpilsiz ;))) çalışıyoruz!

merkezi sınav sisteminin gelmesi bence çok iyi olacak en azından torpil en alt düzeye inecektir, inecektir diyorum çünkü malum öss sınavından tutunda nice sınavlara kadar cevaplar ortalıklarda gezmiş!:rolleyes: bu tür işler önlenemez fakat en aza indirilmiş olur diye düşünüyorum.

inşallah memleketimizde işsiz engelli kardeşim kalmaz!

2011 yılında kamuda 38000 civarında engelliye kadro ayrıldığı söyleniliyor eğer bu yıl sınav yapıp bu kadroları bizlere vemeyip başka alalnlarda kullanırlarsa çok büyük bir hakka girmş olurlar bunun için mailleri yetkili kurumlara yağdırıp baskı kuralım arkadaşlar.

arkadaşlar engelli sınavlarına hazırlık hangi konulara ve hangi kitaplara çalışmamız gerekir. bilgisi olan arkadaşlarımın bilgilerini bekliyoruz...

Kpss ayarında çalışmalısın. Ek olarak da devlet memurları kanununa biraz çalış. Sınavın içeriği belli değil henüz.

anladım çamlıca. teşekkür ederim. yani anayasa, türkçe coğrafya tarih ve matematiğe yeniden baştan çalışmamız gerekir. sınavın yapılıp yapılmayacağı bile belli değil.

arkadaşlar şu yapılması beklenen sınav hakkında bilgisi olan yok mu

2012 ye kaldı o artık yanı başka bahara..
dpb den maıl geldı ekım ayında kurumlar engelli personel açıklarını bıldırıyorlarmış.. ekım dedıler sınav ıçın ama zor bıraz ekımde anca açık kontenjanlaır belırlerler. daha veritabanıda hazır degılmışş. model olacak ülkede yok bu alanda yanı hayal kuruyor bence bu devlet. işkur bıle özel sektörle bundan iyi baş edıyor. devletın kendı kurumlarına sözü geçmiyor komikkkk...

DPB
mayıs ayındaki verilere göre dpb bu çalışmayı yapmış kadrolar belli neyi bekliyolar yasa şubatta çıktı ama yönetmelik 8 ay oldu çıkmadı bi gecede yasa çıkaranlar 1 gecede yönetmeliğide çıkarırlar neyin hasebını yapıyolar anlamadım teknik öğretmenim senede 10 kişi alım yapıyolar makina/kalıp bölümüne beklemekten başka çare yok ....

yılda 3 kez alım yapılacağı hakkında bir bilgi varmı. bu sınav ne zaman olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt