Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin kamuda çalışması için merkezi sınav Ekim ayına hazır hale getirilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
walla bundan 10 sene evveldi sanırım. devletin özürlü ve eski hükümlülere yönelik açtığı bir sınava girmiştim. işkurdan formları alıp doldumuştum. sınav samsundaydı. neyse sınava girdim. sınavda samsun il birincisi oldum. devletin işkur denilen sözümona iş ve işçi bulma kurumuna gittim. işkur müdürüne samsun ilinde 1. olduğumu söyledim. şimdi bu puanımla nereye yerleşebilirim diye sordum. adamın verdiği cevap çok ilginçti. işi ben mi bulacam sana dedi. cama iş ilanları asarız , siz ordan bakarsınız. iş için şartları taşıyorsanız gidip yetkililerle görüşürsünüz dedi. ben de ordan boynu bükük ayrıldım. daha sonra üniv. sınavına hazırlanıp o sene kazandım. şimdi öğretmenim. allah kimseyi bu kansız heriflere muhtaç etmesinler. hepsinin tuzu kuru bunların. kendileri torpille o makamlara geliyorlar. biz ise dirsek çürüterek geliyoruz. bu yüzden bu tip sınavlara fazla bel bağlamamak gerekir. aman ha yanlış anlaşılmasın! ben bu sınava girmeyin demiyorum. girin , şansınızı deneyin. işe yerleştirme politikası değişti mi bilmiyorum. umarım isteklerinize ulaşırsınız.

kpss sınav giriş başvuruları ne zaman bilgiverirseniz sevinirim

bence buda yanlış bır sıstem engelı ıl ıl gezmeyecekmış yahu bır ılın çok engellısı var bır ılı az bır yandanda egıtımi olmayan engellı işe yerleşek doğu ıllerımızde fakat egıtım durumu iyi olan bır engellı ilinde kadro olmadıgı için boşta kalacak.. yazıkkk

sabredelim az kaldı arkadaşlar. bakalım yeni yapacakları düzenlemeler ile ne yapacaklar

Engelli SINAVI ( Sadece konuya bak )

MERHABA ARKADAŞLAR

Verdiğim linki tıklayın Fatma hanımın mail çıkacak herkes ona mesaj atsın merkezi sınavı bastıralım artık.bizler birşey yapmazsak onlar hiçbirşey yapmaz.sizden ricam gerekirse hergün mesaj atın bıksınlar bizden.editör arkadaşım senden ricam bu başlığı devamlı en başlarda tutarsan sevinirim.her siteye giren arkadaşım bu başlığı görmesini istiyorum.

mail atacak adres :
Fatma Şahin Resmi Web Sitesi | Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Gaziantep Milletvekili

Mail atarken uygun bir yazı örneği oluşturup göndersek daha iyi olabilir mi?

Sayın Bakanım ,

2011 yılı Merkezi Engelli Sınavı ile kurumlara engelli adayların alımlarına ilişkin kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından sonraki süreçte; sınav ve tarihi ile ilgili belirsizlik devam etmektedir.İlk defa uygulanacak yeni bir sınav ve alım usulünün hazırlanış süreci elbette zaman alacaktır.Bizim kaygımız bü sürecin uzayıp sınavın ve alımların 2011 yılında gerçekleşmemesi endişesidir.Merkezi Engelli Sınavı'nın ;tarihi,engelli kadro sayısı,esas ve usulleri hakkında bilgilendirilmemiz hususunda yardımlarınızı,

Saygılarımla, arz ederim

BEn konu actım neden buraya tasındı ?

aciktan 8 ci siftan okuyoum :%89 raporum var bende bu sınava girebilecekmiyim yaş sınırlaması varmı bilgisi olan var ise benı aydınlatırmısınız....

bende mail yolladım bakalım ne olcak.....

engelliler il il gezmeyecek demişler engelliler zaten il il gezemiyorlar artık ikametin hangi ildeyse ordaki ilanlara başvurabiliyosun

Yeni gelen mail
İlgi: 29/06/2011 tarihli bilgi edinme talebiniz.

6111 sayılı Kanun ile 657 sayılı kanunun özürlü istihdamına ilişkin hükümleri değiştirilmiş olup, her kurumun kendi sınavını yapması yerine merkezi sınav uygulamasına geçilmesi öngörülmüştür. Yeni duruma ilişkin olarak yeni bir yönetmelik hazırlanması öngörülmüş olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

neden hep bizlerin hakları yeniliyor anlamış degilim wallaha

ömrümüz beklemekle geçiyor bekleyelim bakalım.

Ya ne 2012 Temmuz'u Allahım kafayı yiycem yaaaaaa offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Hayırlı olsun KGökçe, seninde başvurup buraya atanmanı bekliyorum :) bizde boş kadro var da, buyur bakalım.

Engelli Sınavı Merkezi olucak

Kamu kurumları, artık özürlü istihdamı için ayrı ayrı sınav yapmak zorunda kalmayacak.
Yapılacak merkezi sınavla, özürlü istihdamında kadroların boş kalmasına neden olan sıkıntılar ortadan kalkacak.

Alınan bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik Taslağı, Bakan Faruk Çelik'in imzasıyla Başbakanlığa gönderdi.

Mevcut uygulamada, kamu kurum ve kuruluşlarının dolu memur kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında özürlü memur istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşları özürlü personel alımı amacıyla Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos ve Ekim-Kasım dönemleri olmak üzere 3 dönemde sınav açabiliyor. Bu dönemlere ilişkin sınav duyuruları ise ilgili kurumlarca Mart, Haziran ve Eylül aylarının son günü itibarıyla Devlet Personel Başkanlığında olacak şekilde gönderiliyor.

Devlet Personel Başkanlığı ise bu duyuruları Resmi Gazete ve ülke çapında tirajı yüksek bir gazetede ilan ediyor. Özürlü personel alımı amacıyla açılan sınavlar ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor.

Maliye, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu ve Sayıştay'ın görüş ve önerileri de dikkate alınarak hazırlanan yönetmelik taslağı ile kamuda özürlü istihdamında bir dizi değişiklik yapılacak.

Yönetmelik taslağına göre, Özürlü Memur Seçme Sınavı, merkezi olarak yapılacak, yerleştirmeler de bu sınava ve/veya kura usulüne göre merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Sınav, özür grupları itibariyle orta öğretim, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlüler için ayrı ayrı yapılacak. Kura ise devlet memuru olabilmek için asgari eğitim olan ilköğretim ve ilkokul mezunu özürlüler için uygulanacak.

Merkezi sınav, kura ve yerleştirme Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak veya Başkanlık adına bir kamu kurum veya kuruluşuna yaptırılacak.

Özürlü çalıştırma yükümlülüğü kapsamına düzenleyici ve denetleyici kurumlar da dahil edilecek.

Özürlülerce talep edilmesi halinde merkezi sınavda uygun refakatçi temin edilecek.

Merkezi sınav sonuçları 2 yıl geçerli olacak, ancak bu süre içinde yeni bir sınav yapılamaması durumunda, sınav sonuçlarının geçerliliği, bir sonraki sınava kadar devam edecek.

Yerleştirme işlemi özürlülerin kadro ve kurum tercihlerine göre yılda bir defa yapılacak. Herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, iki yıl geçmedikçe başka kadrolara yerleştirilemeyecek.

Kamu kurum ve kuruluşları, bir sonraki yılda özür memur alımı yapacakları kadrolarını, atama sonucu göreve başlatılanları, göreve başlamayanları ve diğer bilgileri başkanlığa online gönderecek.

-''KAMUDA DA SIKINTI VARDI''-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların çalışma hayatı içinde yer almalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Engelli istihdamının artırılması adına son dönemde çeşitli önlemler alındığını ve bazı yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

''Özel sektörde engelli istihdamında yaşanan sıkıntıların yanında kamu kurum ve kuruluşlarında da sınav yapma ve işe yerleştirme konularında bazı sıkıntılar bulunmaktaydı. Bunun yanında, işe alım usulleri ve bürokrasi nedeniyle de çeşitli sorunlar yaşanmaktaydı. Bazı kurumlar engelli çalıştırılması ve zorunlu kontenjanlarının doldurulması konusunda çeşitli zamanlarda uyarılmalarına rağmen bu konudan istenilen noktaya bir türlü gelinemiyordu. Tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırabilmek amacıyla bakan arkadaşım Sayın Hayati Yazıcı döneminde başlatılan bir çalışma bu yönetmelikle hayat bulacak. Artık kamuda engelli istihdamı konusunda yaşanan tüm sıkıntılar sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşları bu yönetmelikten sonra özürlü çalıştırma zorunluluğuna yönelik tüm sorumluluğunu tek elden yerine getirmiş olacak. Bu uygulamayla kurumlar da rahat bir nefes alacak

Rabbime şükürler olsun en sonunda sesimizi duydular ve merkezi sınav olacak.Artık kurum müdürleri kendi kafalarına göre sınav yapamıyacak ve istedikleri kişileri alıp siz itiraz edince göz göre göre size bakıp yemin edemiyecekler.İnşallah ekim ayında sınav yaparlar ve bütün işsiz arkadaşlarımız yerleşir Rabbimden tek isteğim bu ,çalışmaya devam edin arkadaşlar.

Sonunda yönetmelik çıktı inşallah bir an önce sınavda yapılır....

Tum engellı arkadaşalrımız için hayırlısı olsun en kısa zamanda atanmayı bekleyenlerde atanır inş. dualarım sızlerle..

inşallah arkadaslarda memur degılde kamu personelı yanı kamu işcılerı yokmu bunun içinde

Merkezi sınavın olacağı zaten belli. Ama ne zaman yapılacak bu sınav?

Kamu kurumları, artık engelli istihdamı için ayrı ayrı sınav yapmak zorunda kalmayacak.Yapılacak merkezî sınavla, engelli istihdamında kadroların boş kalmasına sebep olan sıkıntılar ortadan kalkacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan, Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezî Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik Taslağı, Bakan Faruk Çelik'in imzasıyla Başbakanlık'a gönderildi. Mevcut uygulamada, kamu kurum ve kuruluşlarının, dolu memur kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında engelli memur istihdam etme zorunluluğu bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşları engelli personel alımı amacıyla nisan-mayıs, temmuz-ağustos ve ekim-kasım dönemleri olmak üzere 3 dönemde sınav açabiliyor. Engelli personel alımı amacıyla açılan sınavlar ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor.
Maliye, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu ve Sayıştay'ın görüş ve önerileri de dikkate alınarak hazırlanan yönetmelik taslağı ile kamuda özürlü istihdamında bir dizi değişiklik yapılacak. Yönetmelik taslağına göre, Engelli Memur Seçme Sınavı, merkezî olarak yapılacak, yerleştirmeler de bu sınava ve/veya kura usulüne göre merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınav, özür grupları itibarıyla ortaöğretim, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan engelliler için ayrı ayrı yapılacak. Kura ise devlet memuru olabilmek için asgari eğitim olan ilköğretim ve ilkokul mezunu özürlüler için uygulanacak. Merkezî sınav, kura ve yerleştirme Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu yönetmelikle artık kamuda engelli istihdamı konusunda yaşanan tüm sıkıntıların sona ereceğini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının bu yönetmelikten sonra özürlü çalıştırma zorunluluğuna yönelik tüm sorumluluğunu tek elden yerine getirmiş olacağını ifade eden Bakan Çelik, uygulamayla kurumların da rahat bir nefes alacağını söyledi.
http://www.aa.com.tr/

Sınav, özür grupları itibariyle orta öğretim, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlüler için ayrı ayrı yapılacak. Kura ise devlet memuru olabilmek için asgari eğitim olan ilköğretim ve ilkokul mezunu özürlüler için uygulanacak.
Merkezi sınav, kura ve yerleştirme Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak veya Başkanlık adına bir kamu kurum veya kuruluşuna yaptırılacak.
Özürlü çalıştırma yükümlülüğü kapsamına düzenleyici ve denetleyici kurumlar da dahil edilecek.
Özürlülerce talep edilmesi halinde merkezi sınavda uygun refakatçi temin edilecek.
Merkezi sınav sonuçları 2 yıl geçerli olacak, ancak bu süre içinde yeni bir sınav yapılamaması durumunda, sınav sonuçlarının geçerliliği, bir sonraki sınava kadar devam edecek.
Yerleştirme işlemi özürlülerin kadro ve kurum tercihlerine göre yılda bir defa yapılacak. Herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar, iki yıl geçmedikçe başka kadrolara yerleştirilemeyecek.
Kamu kurum ve kuruluşları, bir sonraki yılda özür memur alımı yapacakları kadrolarını, atama sonucu göreve başlatılanları, göreve başlamayanları ve diğer bilgileri başkanlığa online gönderecek.

03.08.2011 DE MAILEME GELEN BILGILENDIRME CEVABI..

İlgi: 21.07.2011 tarihli bilgi edinme talebiniz.
İlgi talebiniz incelenmiştir.
25/02/2011 tarihli 1. Mükerrer Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan 6111 sayılı Kanun ile 657 sayılı kanunun özürlü istihdamına ilişkin hükümleri değiştirilmiş olup, her kurumun kendi sınavını yapması yerine merkezi sınav uygulamasına geçilmesi öngörülmüştür. Yeni duruma ilişkin olarak yeni bir yönetmelik hazırlanması öngörülmüş olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Konu çok geniş kapsamlı ve bütün kurumların görüşünün alınmasını gerektirdiği için çalışmaların sonuçlanması zaman almaktadır. 2011 yılı içerisinde sınavın yapılması planlanmakla birlikte öncelikle hukuki alt yapının tamamlanması gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel Başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

ben bu sınavın bu yıla yetişeceğinden ümidimi kestim umarım ben yanılırım..

ekım olmaz belkı kasım aralık olur ama bu yıl muhakkak olur kanımca..

Kasım olsun bir ayda dinleniriz ocaktada işe başlarız off süper olmazmı:)))) inşallah herkes hayallerine düzenine kavurşur ve mutlu olur ancak sınava çalışmayı unutmayın sakın haa arkadaşlar ...

2011 yılında sınav yapılması zor. 2011 değil de 2012 de yaparlar. bu açıklamayı okur musunuz " ''KAMUDA DA SIKINTI VARDI''-
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, engelli vatandaşların çalışma hayatı içinde yer almalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.
Engelli istihdamının artırılması adına son dönemde çeşitli önlemler alındığını ve bazı yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
''Özel sektörde engelli istihdamında yaşanan sıkıntıların yanında kamu kurum ve kuruluşlarında da sınav yapma ve işe yerleştirme konularında bazı sıkıntılar bulunmaktaydı. Bunun yanında, işe alım usulleri ve bürokrasi nedeniyle de çeşitli sorunlar yaşanmaktaydı. Bazı kurumlar engelli çalıştırılması ve zorunlu kontenjanlarının doldurulması konusunda çeşitli zamanlarda uyarılmalarına rağmen bu konudan istenilen noktaya bir türlü gelinemiyordu. Tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırabilmek amacıyla bakan arkadaşım Sayın Hayati Yazıcı döneminde başlatılan bir çalışma bu yönetmelikle hayat bulacak. Artık kamuda engelli istihdamı konusunda yaşanan tüm sıkıntılar sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşları bu yönetmelikten sonra özürlü çalıştırma zorunluluğuna yönelik tüm sorumluluğunu tek elden yerine getirmiş olacak. Bu uygulamayla kurumlar da rahat bir nefes alacak."

Arkadaşlar hiç heveslenmeyin sınav için ben oturarak voleybol milli takımında oynuyorum ve şu an turnuva için iranda bulunuyorum ve bizim kafile başkanımız özürlüler idaresinin daire başkanı dün akşam biraz sohbet ettik sınavı sordum o kolay değil dedi dünyada kimse daha başaramadı dedi biz yapmaya çalışıyoruz dedi bırak ekimi bu yıl olması %1 ihtimal bile değil dedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt