Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

septik40;

Evrim ile ilgili düşüncelere ve teorilere çöp demeden önce bir daha düşünmenizi tavsiye ederim

şimdi diyeceğimki TANRI İNSANI DEĞİL, İNSAN TANRIYI YARATMIŞTIR. herkes bana küfür edecek. dinimize göre kuran dışındaki inanışlar cehennemliktir. öyleyse şöyle bir bakalım. dünyadaki 7 milyar insandan hırıstiyanlar: %32 (2,2 milyar) müslümanlar:% 23 (1,6 milyar). hindu: %15 (1 milyar). budist: %7 (500 milyon) yahudi:%0,2 (14 milyon). bunlar dışında 400 milyon (%6) yerel inanışlar. 1,1 milyar insanda dinsiz.(%16) bunların bazıları allaha inanıyor ama belirli bir dinleri yok . 58 milyonda zerdüst, taoist falan. fazla söze gerek varmı. bence durumumuzun allahla bir ilgisi yok

Semavi dinlere güzel bir değiş :) olayı biraz çarpıtalım
Tanrıya inanan bir insan neden bir semavi dine ve onun öğretilerine ihtiyaç duyar
öğretileri ve dinleri ele almak bu özgür ülke de ne kadar mümkün acaba

unutmaki, şu hayatın bir başaksının hayali olabilir,

Matrix yani? :)

Tartışmayı 3-4 başlıkta toplamak mümkün:

1. Tanrı sözcüğüne kafayı takanlar... :)
2. Tebliğciler
3. Ateist veya agnostikler
4. Tartışanlar

Galiba en az 4. grup altında mesaj var... bir istatistik çıkartmak lazım. :)

Haklısın gerçekten :) Bir ara vakit bulursam kategorize edicem hepsini :)

Keşke 4. Kategori daha çok olabilse

4. kategori hepsi olarak değerlendirelebilir
konu aslında yaşayımı algılayış biçimize göre tartışıldıgı için ister istemez farklı gibi gözüken 1 2 ve 3 tartışmaya dahil oluyor diye düşünüyorum. :)
yinede konunun tartışmadan cıkarak farklı boyutlara gitmesi için zemin hazır gibi gözüküyor :) :)

Normal insanlar varken bizi neden yaratma ihtiyacı duydu?

Allahın Rahmeti bereketi boldur. Etrafınıza baksanıza en beter benim diyebilecek bir Allahın kulu varmıdır? yoktur. Her zaman kötünün kötüsü vardır.

Yaşadığımız hayat bir sınav dünyası. hiç çekmeyen varmıdır?
Kiminin sağlığı kiminin evladı kiminin maneviyatı kiminin maddiyatı kiminin bilmem nesi..

Kimsenin hayatı kimseyle aynı değil, olamaz.

onlar normal biz anormal miyiz bumudur bence değildir.

Hepimiz insanız onları da aynı Allah yarattı bizi de. normal anormal diye ayrım yapmayalım.

Neden böyle yaratıldık? Allah bizi diğer kullarına göre daha mı az seviyor?
hayırrrrrrr. vardır bi Hikmeti kardeşler. Mevlam kimi, neyi sebepsiz bırakmış ki. sabredelim ve görelim İnşallah

:)

Hepimiz insanız onları da aynı Allah yarattı bizi de. normal anormal diye ayrım yapmayalım.

Neden böyle yaratıldık? Allah bizi diğer kullarına göre daha mı az seviyor?
hayırrrrrrr. vardır bi Hikmeti kardeşler. Mevlam kimi, neyi sebepsiz bırakmış ki. sabredelim ve görelim İnşallah tebrik ederim kardeş iyi cevap

Uyku tutmamıştı nasıl saçmalarım diye uğraştım. Bir daha fazla gazoz içmiyeyim bana yaramıyor:D

septik40,

Yazdıklarından bir şey anladıysam arap olayım.

Popilasyun ne? (Popülasyon mu?) Neyin popülasyonu?
Fil ne alaka?
Kedinin ne olmasını bekliyordun? Okuyup mühendis olmasını mı? Hangi soruna yanıt bulamadın?
Ne tür bir popülasyon demeti arıyorsun? Ne amaçla arıyorsun?
Popülasyon belli bir yerde yaşayan belli bir canlı topluluğu demektir. Örneğin Bilecik'in kedi popülasyonu dediğimizde Bilecikte yaşanyan tüm kediler akla gelir. Sen nasıl bir popülasyon istiyorsun?

Sor ki öğrenebilesin. Ama önce soruyu anlayabilmemiz lazım. Ne sorduğun belli değil?

konunun hortladıgına deyseydı barı 1 harfını bıle anlamadım:confused:

Helal size espiri anlayışınızında Allah anlayışınız kadar kıt olduğunu düşünemedim.
Daha önce yazdığım not değiştirmeden önce baya eğlenceli bir zamanımda bana göre gayet komik esprili bir konuya bakış açısıydı üzüldüğüm nokta ise bağnazlık la suçladığınız insanlardan farkınız olmaması.
Ve sonuçta düşünce bazında olan bir hareketin varlık yokluk veya anlamsızlık açısından hangi yönüyle bakarsanız bakın bir kaç daha önce yaşamış ve ne dediğini bir çok kişininin anlam bile veremediği aksi bir durumu savunmuş bir çok ünlü insanı yok sayarak
Ve hatta yazdığım esprili durumu anlamayacak durumda olmanız ve elinizden gelse beni yerden yere vurmaya çalışmanız baya manidar bir durum arkadaşlar konu ciddiyeti herkesin bakış açısıyla değerlendirilir aslında kimseninde çok umrunda olduğunu sanmıyorum fikir beyanı dışında nerden geldiysek gelelim ama vardığımız nokta vahim.
Savunun bende aksini nedir yani entellektül olma çabasımıdır olsanız dahi bir konuyu ele alma biçiminiz aciz bir fikri yerden yere vurmanızmıdır insanlık anlayışınız nedir.

Aslında fikir beyanım sadece katkı sunmaktı bir bakıma çözümsüz olan mevzuya bir bakış olrak değerlendirmenizi beklerdim tamam konuya tapmanız sizi bağlar ama benim düşüncemle alay etmenize gerek yokki görmüş olmasanız yazmazdınız bir kaç kez parantez içinde yalan diye yazmam neyse sadece üzünldüğümü söyleyeyim yazıktır.

(Eminim yarın çok entellektül cevap gelecektir merakla bekliyorum )

septik40

yazdıklarını bende okudum ve hiç bir anlam veremedim. anlamsız saçma sapan bişeyler karalamıştın.
yazdıklarından sende memnun olmamıkşınki, yazdıklarını sildin.
bu durumda seni eleştirenlere cevap verme hakkın yok. eğer cvp. vereceksen, sildiğin yazıyı tekrar koy oraya ondan sonra cvp ver.

o yazdıklarını okumayan kişilerde, seni gazoz içtiğin için eleştirdiklerini sanacak. dürüst ol. sildiğin yazıları tekrar koy.

Bravo diyeyim sildiğimi düşünün nerden bulabileceğimide söyleyin bence bir daha okuyun sadece esprisel bakış açımdı.
Yok efendim popilasyon demişim yok konuyu hortlattığıma değmezmiş evet gazoz doğrudur ama lafımın arkasındayım ben konuyu o o şekilde düşündüm ve cevap yazdım buyrun siz cevap verin
Hanım efendi ben bu konuyu kanıtlarım diye bir düşüncem yok olmadıda fakat bir kişinin cevabına veya fikrine saygı göstermeyi biliyorum sizede tavsiyem budur.

Bakın diyebilirimki yazınızın çok güzel bir dizaynda olduğunu.
Bu fikre karşı çıkan arkadşlar da sadece farklılıyım ben diyor dese ne diyebiliri

Birde zaten ben biliyorum da okuyan dostlar bilsin diye örnek olsun dürüst ol bakınız yllardır yazarım ki 5 seneyi aştı inceletin bakalım ne kadar dürüstüm öğrenin ben yine dürüst olup sizin ne olduğunuzuda araştırmayacağım darwin çöpünün Allah innacını kamufle edip veya soru işaretini bıraktığını zaten biliyorum ve tek başıma olsamda Darwin Çöpünün Allah inancı olan 2 milyar insandan daha değerli olmadığını biliyorum bu konuyu bu şekilde bir düşünce olarak bitiryorum .
Zevk ve keyfinize gör cevap veya yorum yazın sizi bağlar doğrumudur diğer insanların özgürlük alanını bağlar buyrun siz düşünün

Saygılarımı sunarım

neyi bi daha okuyacağım. sildiğin yazıyımı.? şimdi orada yazılı olanlar daha önce yoktu.
sizin yerinizde ben olsaydım, sildiğim yazılar için özür dilerdim.

arkasında olduğun yazıyı tekrar yaz desem, eminimki o saçmalıkları yazamazsın.

ayrıca, hanımefendi değil. yelpaze bey diyebilirsiniz.

not :
ben bu konuya herhangi bir şekilde fikir beyanında bulunmadım. sadece bir istatistik vardı onu kopyaladım. ama yazılanların hepsini okudum.

Yelpaze bey ricamdır bakınız olmayan olamayack bir şey konusun da zaten zorlamanın bir anlamı yok ben ne dediğimi hatırlamaya çalışıyorum fakat küfür dahi etsemki etmem
O sığındığınız yazı ahlaki değer açısından kimseye bir zararı olmaz ben size tekrar sölüyorum verin savcılığa eski yazıların uzmanı bir kişiye çıkarsınlar kardeşim ben kendimi biliyor ve güveniyorum .

Birde zaten ben biliyorum da okuyan dostlar bilsin diye örnek olsun dürüst ol bakınız yllardır yazarım ki 5 seneyi aştı inceletin bakalım ne kadar dürüstüm öğrenin ben yine dürüst olup sizin ne olduğunuzuda araştırmayacağım darwin çöpünün Allah innacını kamufle edip veya soru işaretini bıraktığını zaten biliyorum ve tek başıma olsamda Darwin Çöpünün Allah inancı olan 2 milyar insandan daha değerli olmadığını biliyorum bu konuyu bu şekilde bir düşünce olarak bitiryorum .
Zevk ve keyfinize gör cevap veya yorum yazın sizi bağlar doğrumudur diğer insanların özgürlük alanını bağlar buyrun siz düşünün

Burada mesaj yazan 3 kişi ne yazdığınızı anlamadığını söyledi. Siz buna tepki gösterdiniz. Bence biraz durup "neden eleştiriyorlar" diye düşünseydiniz fena olmazdı. Neyse, orası önemli değil.

Önceki yazdıklarınızı silmişsiniz. Sonraki mesajda da "espiri yaptım, anlamadılar" mealinde şeyle yazmışsınız.

Kusura bakmayın da, bilmediğiniz, anlamadığınız konularda espiri yaparsanız hem kimse anlamaz, hem de espiri yaparken kendiniz komik duruma düşersiniz. O yüzde fazla gazoz içmeden 2 kere düşünün.

Şu "Darwin'in çöpü" meselesine gelince.... bunu da espiri diye sonradan çevirirmisiniz bilmem ama, taş devri insanının eline araba krikosu verirseniz hiç bir işine yaramayacağı için bunun bir çöp olduğunu düşünür. Bir şeyin çöp olup olmadığını bilebilmek için o konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Yoksa o çöpü adama lokma lokma yedirirler.

Şimdi ben sadece çok basit 1-2 soru soracağım. Bu sorulara dürüstlükle yanıt verebilirseniz "çöp" yorumunuzu kabul edeceğim. Aksi halde sizin lafınızın bir "çöp" kadar kıymeti kalmayacak!

1. Lisans seviyesinde biyoloji eğitimi aldınız mı?
2. Lisans seviyesinde biyoloji ağırlıklı; Zooloji, veterinerlik, ziraat, tıp, mikrobiyoloji, patoloji vs. benzeri bir eğitim aldınız mı?
3. Harun Yahya'nın zırvaları dışında tanınmış herhangi bir "bilim adamının" evrim teorisi hakkında bir kitabını okumuşluğunuz var mı?
4. Popülasyon, mutasyon, doğal seçilim, rekabet, cinsel seçilim, evrim sözcüklerinin bilimsel anlamlarını biliyor musunuz?
5. Modern fen bilimlerinin istisnasız hepsinin temel yapı taşının evrim teorisi olduğundan, başka hiç bir alternatif model olmadığından haberiniz var mı?
6. Kullandığınız ilaçlardan, yediğiniz domatese, hatta GDO'lu ürünlere, tohum islahına kadar tüm biyo teknolojilerin evrim teorisinden elde edildiğini biliyor musunuz?
7. Evrim teorisinin "yaratılışı" değil, canlıların çeşitlenmesini açıkladığını biliyor musunuz?
8. En eski evrim teorilerinden birini bir islam düşünürünün dile getirdiğini biliyor musunuz?
9. Kütle çekim kanunu, elektromanyetizma, veya ışığın fotonlardan oluştuğunu, hiç gitmediğiniz halde güneşin helyum ve hidrojenden oluştuğunu, maddenin en küçük temel yapısının atomlardan oluştuğunu doğru kabul ediyor musunuz? Neden? Bunları hiç kendiniz test edip örnekleyebildiniz mi? Yoksa bilim adamları öyle diyorlar diye mi doğru kabul ediyorsunuz? Atomu hiç görüp kokladınız mı? Ya atom bombası? Acaba atom bombası diye bize bol miktarda nitrat gübresiyle karıştırılmış dinamiti mi yutturdular? Yoksa gerçekten böyle bir bomba olduğuna inanıyor musunuz?

Daha soracak çok soru var da, siz bunlara nasıl yanıt vereceksiniz merak ediyorum. Sizin "çer-çöp" hakkında merak ettiğiniz şeyler varsa ben memnuniyetle yanıtlarım.

aşkolsun metepe.

elimizdeki telefonun, evimizdeki televizyonun nasıl çalıştığını bile bilmiyoruz. bu sorularla bizi stresemi sokacaksın. :))

sahi yaw. 100 yıl önce, birisinin eline cep telefonu geçseydi ne olurdu acaba.?

Sorularınıza cevap olarak hayır diyeceğim.
Peki siz o sorulara evetmi diyeceksiniz.?
Diyelim o sorulara cevap olarak evet diyenlerin tamamamı Darwin teorilerini kabul etmişmi oluyor?
İnsanlarn hakaret etmemek şartı ile mantığına yatmayan şeyleri eleştirmesi veya kabul etmemesi gibi bir hakkı yokmudur?
Çer çöp meselesi sadece benim fikrimdir ben fikirlerimi açıklarken o fikre karşı çıkanlardan izin almak gibi bir zorunluluğummu vardır?
Üstte konuyu tekrar ele alırken yazdıklarımı eleştirmenize karşılık olarak kibarca hatalı olabilirim düşüncesiyle silmiştim sonrasında üstte yazdığım sorulara cevap veremediğim için tekrar yazma ihtiyacı duydum.
Aslında uzatmanında bir anlamı yok haklısınız diyeyim de konuya son cevabım olsun.

elimizdeki telefonun, evimizdeki televizyonun nasıl çalıştığını bile bilmiyoruz. bu sorularla bizi stresemi sokacaksın. :))

Elbette, bunları çoğumuz bilmiyoruz. Zaten ben de bir analoji yapıyorum. Ayrıntısını bilmediğimiz pek çok teknolojik ve bilimsel konuyu olduğu gibi doğru kabul ediyoruz. Niye? Çünkü bu konuları bilen kişiler öyle olduğunu söylüyor. Bizler de, "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" diyerek bu bilgilerin doğruluğunu kabul ediyor, bunlara çer-çöp muamelesi yapmıyoruz.

Şimdi kuantum teorisi, süpersicim teorisi, atom teorisi, kütleçekim kanunu, evrim teorisi veya başka herhangi bir teori arasında hiç bir fark yok. Bunlar bilim dünyasının yaşadığımız evreni açıklamak için oluşturduğu modellerdir. Bakın "gerçekler" demiyorum, modellerdir. Bu modeller mevcut sorulara ve fizik sorularına yanıt veriyorsa ve bu yanıtlar çoğunlukla doğru çıkıyorsa model muteber kabul edilir. Biz çoğu bilimsel konuyu hiç tartışmadan kabul ederiz. Çünkü bunları öğrenmek, anlamak, algılamak gerçekten zordur. Birisi çıkıp "aslında atom diye bir şey yok" derse hepimiz güler geçeriz. Çünkü bilim dünyası atomun varlığını kabul eder ve bu model kullandığımız pek çok teknolojinin altyapısını oluşturur.

Evrim teorisine çerçöp muamelesi yapan arkadaşlar ne yazık ki, bu konu hakkında atom teorisi kadar dahi bilgi sahibi olmadan, basit bir şeymiş ve anlamış, yalamış yutmuş gibi bol keseden sallayıp, yorum yapmayı kendilerinde bir hak gibi görüyorlar.

Öyle bir hak yok!

Bir şeyden bahsediyorsan o konuyu bileceksin! Hem de çok iyi bileceksin. Doğruları bilmek zordur. Yanlış olanı bilmek daha da zordur. Yanlış diyebilmek için doğrulardan fazlasını bilmek gerekir.

Şimdi arkadaşımız silinen mesajında "espiri" yapmış. Diyor ki, "kediyi değişecek mi diye bekledim, ama değişmeden rahmetli oldu garibim." Yani "bak gör, kedinin değiştiği yok. Hani evrime göre kedinin değişmesi lazımdı" diye bir espiri yapmış. Espiriye teşekkür ediyoruz ama pek komik değil. Çünkü dünyanın hiç bir evrim teorisiyle ilgili yayınında bir kedinin veya başka bir canlının yaşam süresi içinde değişeceği iddia edilmez. Bu tür değişiklikler binlerce nesilde, izolasyon ve zorunlu çevresel şartlar sağlandığında ortaya çıkar.

Bu konuyu en iyi hayvan ve tohum islah eden kişiler bilir. Onlar her zaman ürünün en iyisinin tohumlarını seçerler. Bu seçme işlemi defalarca yapıldıktan sonra elinizde islah edilmiş, başlangıçtakinden nitelik olarak oldukça farklı tohumlar olur. Buna "yapay seçilim" denir. Doğadan çok daha hızlıdır. Doğada aynı işlem yüzbinlerce yılda olur. Bakterilerde penisilin direnci 50 yılda ortaya çıkmıştır. Canlının yaşam döngüsü ne kadar kısaysa o kadar hızlı değişiklik olur. Değişim hızını gösteren istatistiksel matematik modelleri, dünyanın neredeyse 2,5 milyar yıllık canlı tarihinin gerekenden daha uzun bir süre olduğunu ortaya koymuştur. İşte çer-çöp dediğimiz bu konu, annenizden gelen hücresel mitokondrial DNA'nın şeker bazı değişikliklerinin hızını hesaplayarak sizin soyunuzun nereye kadar uzandığını çok büyük doğrulukla söyleyebilmektedir.

Şimdi bir çıkıp, dünyada binlerce saygın bilim adamının, üniversitenin yaptığı onbinleri aşkın çalışma için çer-çöp muamelesi yapıyor. E, arkadaş peki sen kimsin? Bu adamlardan daha yetkin misin? Daha iyi mi biliyorsun?

Yok böyle bir hak! Ya bilerek konuşacaksın, ya bilmediğin şeyi konuşmayacaksın. Başka yolu yok.

Diyelim o sorulara cevap olarak evet diyenlerin tamamamı Darwin teorilerini kabul etmişmi oluyor?
İnsanlarn hakaret etmemek şartı ile mantığına yatmayan şeyleri eleştirmesi veya kabul etmemesi gibi bir hakkı yokmudur?
Çer çöp meselesi sadece benim fikrimdir ben fikirlerimi açıklarken o fikre karşı çıkanlardan izin almak gibi bir zorunluluğummu vardır?

- O sorulara evet diyenlerin mesleki altyapılarını evrim teorisi oluşturuyor. Biyoloji alanında (veya benzer) çalışan kişilerin % 90'ından fazlası evrim teorisini tereddütsüz doğru kabul eder. Bazıları etmez. Ama bilimsel itirazları vardır. Bazıları yaratışışçıdır ama evrim teorisini yine de kullanır.

- Eleştiri haktır. Çöp demek hakarettir. Ama eleştirirken boş eleştiri olmaz. Altını doldurmak lazım. Örneğin "NEYİ" eleştirdiğinizi belirtmeniz lazım. Aksi halde "su sağlığa zararlıdır" gibi genel bir eleştiri olur. Kuyu suyu mu?, Arsenikli su mu? Aşırı miktarda su mu? Terli terli soğuk su mu?

- İzin almanıza gerek yok elbette. Aynı şekilde benim sizin yazdıklarınızı eleştirmek için izin almama da gerek yok. Eh, siz de yazarken eleştirilmeyi göze alacaksınız o zaman. Kabul etmeme hakkınız sonuna kadar var. Buyrun kabul etmeyin. Kabul etmemekle "yanlış, çöp vs." demek farklı şeyler. Bu bir yargıdır. Yargılar delile dayanmalıdır. Diğeri inançtır. Herkesin hakkıdır. Dilediğine inanır.

tanrı, allah çelişkisi.
bu ne demek anlamadım. tanrı türkce ise. allah arapca ise, kendi dilimizi kullanmak niye sakıncalı olsunki.
yurdumuzda, tanrı uludur, tanrı uludur diye namaza çağrı yapılmıştır. ve dini bütün olanlar o namaza katılmışlardır.

homerosun, ilyada ve odysseia destanındaki 4 bin yıllık efsane tanrılardan günümüzde eserde yok, inananda yok. 1500 yıllık kabedeki putlardanda hiçbirşey kalmamışken.

kitabımızda, isa'yıda, musa'yıda, meryem'ide tanırken, onlar tanrı dedi diye, biz allah dedik diye, onlar tanrıya inanıyor, biz allaha inanıyoruz derseniz, tanrıyı tanımıyoruz derseniz, günahlarınıza günah eklersiniz. asıl putperestlik budur.

siz allahım diye dua ederken,
ben tanrım diye dua ederken.
hangimizin dua'sının kabul göreceğine, sen hangi cüretle itiraz edersinki.

tanrı, evrenin tek yaratıcı ve yöneticisi olduğuna inanılan varlık iken.
ilah. çoklu tanrıları temsil ederken, la ilahe illallah kelamından dolayı. ilahı kabul etmenizide anlamadım.

tanrı bütün dilleri biliyordur. kim ne şekilde anarsa ansın .

tanrı-allah diye çelişkide olan arkadaşlarımız, bolca kuran-ı kerimden türkce alıntı yapıp kopyala yapıştır yaparken. herşey türkce ama allah arapca olarak geliyor. buna hiç gerek yokki. hepsini arapca kopyalayın anlayan anlasın.

BİR MÜSLÜMAN OLARAK YILLARCA TANRIM DİYE DUA ETTİM.

bir yazarımızda ''allah, tanrının belasını versin'' demişken.

mademki ben 4 bin önceki zeus'a dua etmişim.

alın dininizde sizin olsun. allahınızda.

ARTIK DİNLERE İNANMIYORUM.
SADECE TANRININ BİR OLDUĞUNU BİLİYORUM.

ama şunuda biliyorumki. benim tanrım, sizinki gibi şekilci değildir. rengi, dili, yoktur. ne şekilde dua edersen anlar. o büyüktür. o yaradandır.

Bir şey kafama takıldı !

Şimdi bu peygamberlere vahiy gönderliyor . Madem böyle bir iletişim şekli var neden (tanrı veya allah vs.) rahatsızlıkların çözümünü de göndermemiş ??

Aslında fikir beyanım sadece katkı sunmaktı bir bakıma çözümsüz olan mevzuya bir bakış olrak değerlendirmenizi beklerdim tamam konuya tapmanız sizi bağlar ama benim düşüncemle alay etmenize gerek yokki görmüş olmasanız yazmazdınız bir kaç kez parantez içinde yalan diye yazmam neyse sadece üzünldüğümü söyleyeyim yazıktır.

Mehmet bey ben burada ne sizle dalga geçen ne de konuya tapan birilerini göremiyorum açıkçası?

Konu hep açılır hep kilitlenir. Burada hepsini okuyamadım aşinayım böyle konulara.
Adam sormuş tanrı yaratırken unuttu mu filan diye.Tanrının yarattığına inanıyorsun da sakat yaratmayacağına mı inanmıyorsun?Çeşit çeşit insan olur da sakatı neden olmasın. Sakat doğanlar hamilelik sürecinde herhangi bir etkiye maruz kalması
söz konusu olamaz mı?
Anne adayı ufacık bir şeyden etkilense bebek de etkileniyor. Sağlam insanlar engelli olmuyor mu? Kask takma trafik kurallarını uyma sakatlan.Sonra Allah yarattı.Yok öyle yağma kardeşim. Açıkcası buna sorgulama demem ben.Sorgulamadan çok milletin kafasına şüphe tohumu ekip şüpheye düşürmek.. Sorgulayacak adam gider köşesine çekilir.Düşünür ikna olur yada olmaz.Onun kendi aklıyla bulacağı/ bulabileceği sonuçtur
Tanrı yada Allah...

Bu konu çok derin ve her yürekte farklı anlamlar oluşturabilecek bir konu.

Ben ne zaman umudumun benden uzaklaştığını hissetsem bir ayetin sıcaklığı sarar yüreğimi; ''Unuttunmu eycan! Dinle bak ne diyor Rahman: muhakkak her zorlukla beraber bir kolaylık vardır'' (İnşirah/5)

İnanın ferahlıyor yüreğiniz ve eksik kalan yanınız.

Hadi hep birlikte İnşirah okuyalım. Allah kalbimizi genişletir. Hiçbir isyan mukadder olanı değiştirmeye yetmez. Kalbimizi ferah tutalım dua edelim. Şunun şurasında güneşe ne kaldı.

Sevgilerimle..

Üst Alt