Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan'dan 38 bin özürlü vatandaşı sevindirecek haber

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
amin aminn sevgili arkadaşlar ne diyelim vatana millete hayırlı olsun ....

Bakan Yazıcı; 40 bin özürlünün istihdam edilemediğini belirtti

Hükümet, 2010 yılı bütçesinde yaptığı değişiklik ile önümüzdeki yıl boşalan kadrolara alınacak memur sayısını iki katına çıkardı. Bu yöntemle kamuya yaklaşık 27 bin kişi alınacak.

Meclis Genel Kurulu'nda 2010 yılı bütçesinin maddeleri görüşülürken AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşları tarafından bir önerge verildi.

Önerge kapsamında 2010'da yılında emeklilik, istifa, ölüm, nakil gibi nedenlerle boşalan kadroların yüzde 25'i oranında yeni memur alınmasına ilişkin hüküm yüzde 50 olarak değiştirildi.

Böylece alınacak memur sayısı 13 bin 750 kişiden 27 bin 500 kişiye yükseltilmiş oldu. Gelecek yıl ayrıca yüksek öğretim kurumları için 4 bin ve diğer kamu kurumları için de 21 bin adet eleman alınacak. Öğretim elemanı ihtiyacı için 7 bin atama yapılabilecek.

ÖZÜRLÜ İSTİHDAMI

Madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise özürlü istihdamına değindi.

Personel yasasına göre, kamu kurumlarında yüzde 3 oranında özürlü istihdamının yapılmasının zorunlu olduğunu anımsatan Bakan Yazıcı, yüzde 3 limitine göre 50 bin dolayında özürlünün memur statüsünde çalıştırılması gerektiğini söyledi. Ancak bu sayının 10 bin dolayında kaldığına dikkati çeken Yazıcı, yaklaşık 40 bin özürlünün istihdam edilemediğini belirtti.

Yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını, bu sıkıntıları en iyi şekilde çözmek üzere formül geliştirdiklerini bildiren Yazıcı, söz konusu tasarıyı gelecek hafta Bakanlar Kuruluna sunacaklarını söyledi. Yazıcı, tasarıda sorunun çözümünün uzun vadeli olacağını ifade etti.

----------

umtularımız artıyo bakalım sonuç ne getirecek

Bakan Yazıcı; 40 bin özürlünün istihdam edilemediğini belirtti

Yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını, bu sıkıntıları en iyi şekilde çözmek üzere formül geliştirdiklerini bildiren Yazıcı...
Meclis Genel Kurulu'nda 2010 yılı bütçesinin maddeleri görüşülürken AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşları tarafından bir önerge verildi. Önerge kapsamında 2010'da yılında emeklilik, istifa, ölüm, nakil gibi nedenlerle boşalan kadroların yüzde 25'i oranında yeni memur alınmasına ilişkin hüküm yüzde 50 olarak değiştirildi. Böylece alınacak memur sayısı 13 bin 750 kişiden 27 bin 500 kişiye yükseltilmiş oldu. Gelecek yıl ayrıca yüksek öğretim kurumları için 4 bin ve diğer kamu kurumları için de 21 bin adet eleman alınacak. Öğretim elemanı ihtiyacı için 7 bin atama yapılabilecek.

ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARININ SAYISI ARTIRILDI

Ayrıca Tasarının ''kadroların kullanımına ilişkin esasları'' düzenleyen 22. maddesi, AK Parti milletvekillerinin verdiği önergelerin kabul edilmesiyle değiştirildi. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, açıktan veya naklen yapılacak atama sayısı artırıldı. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, çeşitli nedenlerle kurumlarından ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde açıktan veya naklen atama yapılabilecek.
Ayrıca, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının ilgili mevzuatları uyarınca, vergi ve sosyal güvenlik alanlarında münhasıran teftiş, denetim ve soruşturma görevlerini yerine getirmek amacıyla ihdas edilmiş kadrolardan yardımcı ve stajyer kadrolarına yapılacak atamalar da sınırlamaya tabi olmayacak.

ÖZÜRLÜ İSTİHDAMI

Madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise özürlü istihdamına değindi.
Personel yasasına göre, kamu kurumlarında yüzde 3 oranında özürlü istihdamının yapılmasının zorunlu olduğunu anımsatan Bakan Yazıcı, yüzde 3 limitine göre 50 bin dolayında özürlünün memur statüsünde çalıştırılması gerektiğini söyledi. Ancak bu sayının 10 bin dolayında kaldığına dikkati çeken Yazıcı, yaklaşık 40 bin özürlünün istihdam edilemediğini belirtti.
Yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını, bu sıkıntıları en iyi şekilde çözmek üzere formül geliştirdiklerini bildiren Yazıcı, söz konusu tasarıyı gelecek hafta Bakanlar Kuruluna sunacaklarını söyledi. Yazıcı, tasarıda sorunun çözümünün uzun vadeli olacağını ifade etti.

'MEMURLARA GREV HAKKI' TARTIŞILACAK

Bakan Yazıcı, Ağustos ayında memur sendikaları ile ilgili güzel bir müzakere süreci yaşadıklarını, memurun toplu sözleşme ve grev hakkı ile ilgili konuları da tartıştıklarını anlattı. Bu konunun tartışılmaya muhtaç olduğunu belirten Yazıcı, 2010 yılı Şubat ayında yapılacak bir çalıştayda konunun ayrıntılı olarak görüşülebileceğini ifade etti.

Samanyolu Haber

bedne aynı konuyu açtım ama kapatayım bari
kirlilik olmasın

Yazıcı, tasarıda sorunun çözümünün uzun vadeli olacağını ifade etti.

bun burayı anlayamadım nasıl yani arkadaşlarım bu yazıyı tedeylı anlatırmısınız lütfen

bulent381;

yani 40 bin egnelliyi kamuya yerleştirene kadar çalışmasını sürdüreceğini söylemiş..

bulent381;

Bana Göre 40 bin memuru hemen almıyacaz ama Geniş zamana yayacağız diyor :D

celik kardeş uzun vadeli nedemek peki yani 40 engelliyi bir yıl içinde yerleştirmeyip 5-10 yıl içindemi yerleştiricekler yani

Hep söylerler, keserler biçerler 10 binler 100 binler havada uçuşur, sonra alırlar 500 kişiyi, diğerlerinin umudu seneye !

oysaki nekadar sevinmiştim hepimizi alıcaklar sanmıştım senede 500 kişi alırlar oda dayısı olanlardır BOŞŞ İŞ

bulent381;

ben o kdar demiştim fazla umutlanmayın diye. Ama allahtan umut kesilmez.. Belkide olabilir. 10bin tane alırlar oda güzel rakam..

hiç 10 kişi bile almazlar hani 2010 engelliler için altın yıl olucaktı hani kadro sınırlaması dışında bırakılacaktı :(:(:(

dediğim gibi umarım verdikleri sözlerin arkalaranda dururlar.:(

valla şubat ayının14 une kadar zman verdim olmazsa birdaha ugraşmam bu işlerle bıktım lanet olsun

uzun vadeli diyor şuanki yaşım 28 umarım 65 yaşına kadar memur olurum yoksa azrail beni memur yapar

ben olursa seçim yaklaştıgı için olur diyorum başkada olmaz bence :(

Baştan beri söylüyorum inanmayın bu şe... Lere diye

Forumda yakın zamana kadar akp yanlısı bazı arkadaşlar bolkeseden atıp tutuyorlardı gerçi hükümet onlar için bişeyler düşünüyodur belki ama ben şahsen bu kadroların tamamlanması zırvasına kesinlikle inanmıyorum.

ben inanıyordum ta şu bakan uzun vadeli demesine kadar artık bende inanmıyorum ama ümitsizde deyilim:(

arkadaşlar konu gündem iken ilgili yerlere sürekli mail atalim baski yapalim.

ilgili yerlere mail atsak gelen cevap bekleyiniz 2010 dedik diyecek

ÖZÜRLÜ İSTİHDAMIMadde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise özürlü istihdamına değindi.

Yeni bir kanun tasarısı hazırladıklarını, bu sıkıntıları en iyi şekilde çözmek üzere formül geliştirdiklerini bildiren Yazıcı, söz konusu tasarıyı gelecek hafta Bakanlar Kuruluna sunacaklarını söyledi. Yazıcı, tasarıda sorunun çözümünün uzun vadeli olacağını ifade etti. 2010'da 27 bin memur alınacak / Ekonomi / Milliyet İnternet / memur, özürlü, sözleşme, atama, istihdam, Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı, grev, Hayati Yazıcı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gelir İdaresi, müzakere, denetim, Sos

böyle giderse engelli raporu olan kimse kalmıycak ki:)
herkes sağlam ee sağlam olarak işe alın olmaz sen özürlü raporu getir getirelimde alabilsez :)

ben bugun iş kura sordum engelli memur alımı kesinleşti dedi ama n şekilde alacakları belli değil dedi. bence herkeze yeniden özürlü raporu versinler bazı kişiler haksız yere alıyor

buyucu;
alırsın senbu macı 4-3
şaka ha yanlış anlama lütfen

kpps yi kacırdın bari emekli olursun artık olamassan da calışmaya dev edersin:)

soykankaan;

kpss ile özürlü kamu memur alımı yapılırken mülakatı her kurum yapıyo mu?

soykankaan;

klasik sınav mı çoktan seçme değil yani?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt