Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan'dan 38 bin özürlü vatandaşı sevindirecek haber

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar neye göre alınıcak bu 38.192 kişi belli deyil kpss de olur kurum arası sınavda olur alımlar başlamadan belli olmaz ben kurum arası sınav a inanmıyorum burda 100-200 kişi deyilki kurum sınav yapsın tam 38.192 bence devlet tüm %40 engelli arkadaşımızı kamuya alır bence 38.192 calışabilecek düzeyde engelli bile o sayıda yoktur :)

Eğer 38.192 kişi alınacaksa bu doğru olabilir.Ortaöğretim, ön lisans, lisans düzeyindeki başvuran kişilerin ve bu düzeylerde kurumları istediği engellilerin sayısı önemli. Türkiyede ortaöğretim mezunu engelilerin sayısı yükseköğretim mezunlarına göre bayağa fazla. Eğer böyle bir girişimde bulunulacaksa bir ön çalışma yapılması lazım. Ama hiç ses yok.
Ben bulent381'e kesinlikle katılıyorum.Kurum arası sınav hiç adil değil. Size bir soru soracağım. 30 kişinin katıldığı sınavı kaç günde okursunuz.Böyle bir kurum sınavında iki hafta geçti hala sonuç yok.

çalışmaya hazır engelli sayısı

şu an işkura kayıtlı engelli sayısı 70 000 civarı alınacak engelli sayısı 39 000 eh şans yuzde elliden fazla hak eden yerleşir inşaallah

bensalih1131;

70bin civarı ama cogu calışıyor toplasan benim tahminim çalışabilecek engelli sayısı 50 bin i gecmez tab %40 engel üzerindekiler için konuşuyorum:)

cabuk gelde 2010 bu işi tam olarak öyrenelim bu 15 bitmek bilmiyor:)

2005 yılına gidin

Başlıkta olduğu gibi 2005 yılında hani engellilerin yılı olacak denildi yaaa kaç kişi işe alındı dçnemin bakanları yine başbakanın talimatı olduğu halde ne yaptı başbakanımızın bundan haberi olmadı mı??? O zamanlar engellilerin yılı seçildi ise neden &80 boş kadrolar bunlara bi bakalım arkadaşlar...

bulent381;
eğer yeni rapor isterlerse ve 38 bin küsür kadroyu dolsuracaklarsa herkes kamuya girer arakadaşlar.çünkü 70 binin en az yarısı özürlü sayılmayacak. ben yüzde 90 özürlüydüm. raporum yeni cetvele göre yüzde elliye düştü.

Yeni rapor istemezle umarım.İsterlerse ben dahil bi çok arkadaşımız %40 ın altında kalır.Vergi indiriminde istiyorlar, istesinlerde zaten buna bi itirazın yok.ama işe alım sürecinde bunu yapmıyorlar.Yapmalarıda büyük haksızlık olurdu.

Yeni rapor istemezle umarım.İsterlerse ben dahil bi çok arkadaşımız %40 ın altında kalır.Vergi indiriminde istiyorlar, istesinlerde zaten buna bi itirazın yok.ama işe alım sürecinde bunu yapmıyorlar.Yapmalarıda büyük haksızlık olurdu.
siz gibi sahte engellileri ayirmak lazim ki gerçek engellilere haklarini versinler.

Kpss e girmiştim,belki tekrar sınav açabilirler,kpss puanıyla veya sınav puanına göre alınması lazım,çünkü tercih edeceğiz,engellilerin tercihe göre alımlar yapılsın daha iyi olur.Umarım bu haber gerçek olur :)

siz gibi sahte engellileri ayirmak lazim ki gerçek engellilere haklarini versinler.
bu işin sahtelikle uzaktan yakından alakası yok.bunu aklınıza iyice yerleştirin önce.kıssasları değiştiriyolar.örneğin ben yüzde 10 görüyorum ve benim raporum 2005 te yüzde doksandı.bunu hem ankara gata dan verdiler hem de devlet hastanesinden verdiler.önceden özürlü olduğun tek organdan değerlendiriliyordu. şimdi ise senin gözlerin yüzde 10 görüyo ama kulakların, ellerin, ayakların (gözlerinin dışında her yerin)... sağlam diyor cetvel.bunu vücuduna oranlıyorum diyor.yüzde 90 lık görme kaybın vucut fonksiyonun yüzde 50 sine tekabül ediyor diyo ve yüzde 90 özürlüyken yüzde 50 özürlü oluyorum. bir diğer vatandaş da yüzde 60 özürlüyken vucut fonksiyonlarına oranladıklarında yüzde 35 e düşüyo raporu.yani vatandaş özürlü sayılmıyo.umarım anlatabilmişimdir.

bence sınava göre alırlar çünkü herkez kendi ilinde çalışmak ister ama bu münkün olamdından puana göre tercih yapılır

Fare Arkadaşım,

Söylemiş olduğum gibi bu orandaki arkadaşlar emeklilik v.s gibi haklardan yararlamıyor, bununda ülkemiz şartlarında hakkı sebepleri olduğunu düşünüyorum.Fakat hiç bir engeli olmayan bir insanla, engeli olan bir insanın şuanki dünyamızda iş bulma yarışında aynı kulvarda olması sence adalet midir? Bu arada fareller zeki hayvanlardır.Bu sorunun cevabını verebileceğini düşünüyorum.

öncelikle fare diey hitap etmeniz yanliş ismim Esat görüldüğü gibi bu yüzden size cvp vermeye bile gerek görmüyorum.

yeni rapor isteseler bile herkesin hastalıgı neyse ona göre rapor verirler burda sahtekarlar ortaya cıkar bence burda o saglık raporunu gercekten hak edenler üstlerine alınmasın yani(YARASI OLMAYAN GOCUNMASIN)arkadaşlar
ALLAH O HAKSIS YERE ENGELLİ RAPORU VEREN DOKTORLARINDA BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN

Bakanlığın söylediği 38 000 kişi.....

sayın bülent abi; Bakanlığın söylediği 38 000 kişi hangi prosüdöre göre alınacak? hangi yol izlenecek atama yoluyla ne anlama geliyor?kpss zorunluluğu olacakmı?

daha kesinleşmiş hiçbirşey yok. sadece açıklama bu kadar umutlanmayın derim ..

ne diyim ALLAH O HAKSIS YERE ENGELLİ RAPORU VEREN DOKTORLARINDA BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN o haksız yere rapor alıp kendini engelli hissedenlerinde

slm oturan boga bi sorum olacaktı 2010 yılında 38 bin özürlü memur alacaklar ya dogrudan gecıs diyor sınav olmayacakmı yoksa kurayla mı sececekler bilginize ihtiyacım var

dogrudan geçiş mi olabilir örnek vereyim

milli egitim bakanlıgına 60 personel alınacak aranacak şartlar
enaz %40 engelli olmak lise mezunu olmak bilgisayar sertifikası olmak vs
bunları taşıyosan dogrudan geçiş olabilir bence

bulent381;

ben buna hiç ihtimal vermiyorum.2010 yılında 25 000 memur alınacakmış.38 000 özürlüyü kamuya almazlar

radikal52;

25.000 memur alınıçak diyosunda bunlar engellimi yoksa vede itimal vermiyosunda secim yaklaşıyor onun içindemi almazlar benim ümitim cok:)

Igotyou;

Her sözlerini tuttular odun kömür dağıttılar böylece yandaş kazandılar işte ver üç kuruşluk yardımı senden iyi sallasın kılıcını ama memleket nereye gidiyor diye bakan yok BANA DEĞMEYEN YILAN BİN YAŞASIN Irak gibi bir örnek var önünde memleket birbirine girmiş sen hala yazıklı mazıklı konuşuyosun sana yazıkkkkk.

----------

Seçim davasına alırlar bence

bulent381;

25 000 dediklerine göre özürlü de içindedir.benim aklıma yatmıyo 38 000 özürlünün 1 yılda kamuya alınacağı.perşembenin gelişi çarşambadan bellidr.bir defa söylenmiş söz sadece bu.tekrarı yok

bu devlet 200 bin geciçi işciyi kadroya almış bir devlettir şimdi 38.192 engelliyimi kadroya alamıycak alır:)

Arkadaşlar bu 38.000 kişi hangi yolla alınacak.Açıktan atama yolu ile falan diyorlar.Bu ne derece doğru.Bir bilen bilgi versin.saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt