Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

BaSKaN;

192 kredi toplayıp zorunlu dersin kalmamış olsa bile mezun olman için 8 dönem sınava girmen lazım.eğer daha önce örgün eğitim görmüşsen onlar açık liseye eklenir. yani: 2 dönem örgün eğitim aldıysan 6 dönem açık lise okumalısın ya da 5 dönem örgün okuduysan mezun olman içn 3 dönem açık lise okumak zorundasın. kısacası mezuniyet şartlarının hepsi olmalı

88 kredim var 5 dönem sınavım oldu birini kacırdım yanı b 4 sınavda aldıgım kredi desenize bu zor biter:)))) bu kredileri yuksek almak için hangi bölüm makbuldur benımkı genel kultur

BaSKaN;

tüm alanların derslerine bak en çok hangi derslerde başarılı olacağını düşünüyorsan onu seç. (genel kültürde ortak derslerden 80 kredi toplama zorunluluğunu unutma)

e zaten bitmiyo tolam her sınavdan en yuksek olan 30 alsam 4 dönem 120 88 bende var 208 eder yanı daha iki yıl birde varsaydıgım basarıyı saglamak benım gıbı ders calısmayı es gecen sınavdan sınava gıden bırı ıcın cokta bıtecek gıbı gorunmuyo:))

çok kafa yormana gerek yok. kitaptaki soru testlerini ve nette ki çıkmış soruları çöz sorular ordan çıkıyo. ve bir de sana kalmış bişey ama alanını değiştirirsen senin için daha iyi olur. eskiden genel kültür kolay ve çabuk birşekilde mezun olmk isteyenler içindi şimdi öyle değil. ortak derslerden 80 kredi toplama mecburiyeti var ortak derslerden başaramayıp muaf olsan dahi o dersleri tekrar seçip 80 e tamamlamalısın. diğer alanlarda öyle değil, alan dersinden 80 kredi diyor ama yalnızca birdefa sınavına girmen yeterli geçemezsen muaf oluyo kredi eksiğin varsa seçmeli derslerden seçerek tamamlıyosun

slm arkadaşlar benim ortak ve toplam kredilerim tamam ,ama son anda geometriyi ortak ders yaptıkları içinmezun olamadım, şimdi tekrardan bir kere daha sınava girip ya o dersi verip mezun olacam , ya da iki defa daha girip muaf olarak mezun olacam şimdi bu haksızlık değilmi....?

berkecan12;
son anda değil ders seçme işlemi bitmeden uyardılar mezuniyet aşamasındakiler dikkate alsın diye almamışsın:) ama kötü bişey olmuş üzüldüm adına inş mayısta verirsin

öncelikle merhabalar ben bi konuda KESİN bilgi almak istiyorum herkes bişeyler söylüyor bu konuda kesin bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinecem ben aol de okuyorum şu an TM bölümündeyim FEN (sayısal) bölüme geçeceğim ama avantajlarım ve dezavantajlarım neler olur bilgisi olan varmı bu konuda yani alan değiştirdiğim için KREDİ veya ALAN KREDİ min azalma ihtimali varmı ? yani alan değişirsem aol un uzama ihtimali varmı KESİN bilgi verebilcek arkadaş varsa çok memnun olucam....

birde mezuniyet şartlarını tam olalrak okuduğumda 192 kredi ve 80 alan kredisi dışında '' Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması '' derken demek istedikleri alan derslerinin hepsinden birer keremi girmem gerekiyor yoksa matematik 1 - matematik 2.... matematik 8 bu şekilde mi hepsine girmem gerekiyor ?

ortak derslerinde tamamı başarılması derken gene aynı şekilde Matematik - Coğrafya vb. şekildemi Matematik 1 - Matematik 2 ...Matematik 8 Coğrafya 1 -.... - Coğrafya 7 şeklindemi yardımcı olun lütfen ya

soylu61;

alan değişikliği hakkında bilgim yok ama diğerlerinde yardımcı olcam mezun olabilmek için ortak derslerden 192 kredi alan derslerinden 80 kredi alınması gerekiyor en az bir defa sınava girmek derken o dersler senin seçmek mecburiyetinde olduğun dersler. ya geçeceksin veya 3 defa başarısız olup muaf olacaksın(dil ve anlatım dersi hariç ) mat1 mat2 mat3 diye ayrım yapma çünkü onlar senin alan dersin hepsine girmek zorundasın ortak derslerde aynı şekilde hepsine girmek zorundasın geçmek veya muaf olmak senin tercihin ve mat1 dee mat7 dee aynı vermek zorundasınnn:)

bende sana aln hakkında yardımcı olayım arkadasımm... aynı durumu bende yaşadım cünkü:) bende genel kültürden sözele gectiğimde kredilerimde azalma olmustuu sonraa sözelde tm gectimm birazdaha kredimm kırıldı ...... sebebii tem dersi le fem dersi arasındaki fark bugun ben alan olrak türkce göörüyorsam tem öğrencisi olrakk sayısall bölüme gecsemm türkce sayısal icin alan olrakk bos ders bu sfer ne oluyorr o türkcedekii alan derslerinn kredisi siliniyorr:(... eğer yeni başladınsan alalnını değiştir.... ama yok bir döenm 2 dönem kalmııssa değistirme derimm yoksaa 1 sene daaaa vaktini alırr......
bşz kaydımızı yenilediğimiz vakit ders secimleri işlemleri basladığında alanda değiştirme imkanlarımız oluyor bilgisayardann ....ozman su alan değiştirme bölümüne giresin alanını sayısal yap bak senii tatmin etmmese sonuc.... tekkrar tm bölümünü isaretle.. yani bu denmeyle hic bir sorun cıkmazz:)

Merhabalar,
Ben Genel Kültür Alanındayım. Geometriyide biz geçmek zorundamıyız.Yani Genel Kültürde olsak Geometri dersini veremezsek mezun olabiyackmıyız...

geometri bütüüün alanlar için ortak:) vermek yada muaf olmak zorundasınn:)

cevaplar için çok saolun arkadaşlar yardımcı olduğunuz için baya bi aydınlandım bir sorum daha olacak alan değiştirdiğimde baktımki kredim düşmüş hemen geri dönüp tekrar eski alanımı seçip kredimin geri gelmesi gibi bi olay varmı ?

ciddimi be süpermiş o zaman bende aol çağrı merkezini arayıp adamla konuşup sormuştum alan değiştirsem acaba kredim düşermi diye onu değiştirince görürsün demişti bende diyodum adam manyakmı felan : ) iş işten geçtikten sonra öğrensem nolcak diye ama geri alınabiliyosa çok iyi yardımlarınız için çok saolun arkadaşlar

teşekkür ettim

Merhaba, benim toplam kredim 112, Alan kredim : 92 bölümüm Sosyal bilimler bu durumda ortak derslerımın kalmaması veya muaf oldugum durumda mezun olabilirmiyim ?

toplam kredinin en az 192 olması lazım mezun olabilmen için:)

slm herkese...ders secimi yaparken bi sorunla karsılastım arkadaslar yardımcı olabilirmmisiniz....ortak dersleri seciyorum 27 kredi oluyo matematikde ortak ders fakat onuda sectigimde 31 kredi oldugu icin alamıyorum.bu arada sectiklerimin hepsi ortak ders...hic secmeli ders almadım...ortak derslerin hepsini almak zorundamıyız nasıl yapıcam simdi bilemiyorum

deniiizzz ahh ahh sen bakmadın mı ders listesineee toplam 27 zaten matematiği seçmişsindir yada yanlış bişey seçtin iyi bak:)

selam hocam..
ben genel kültür bölümündeyim..
dönem 7
toplam kredi 138
ortak kredi 85

şimdi ben 2 tane zorunlu dersten kaldım.. kredileri 2,şer

eğer onları vermeyip muaf olsam kredim yetersiz kalıo mezun olamıyorum
çalışıp geçsem desek, bu sınavda çalıştım üçgenlere ama sınavda çemberler çıktı yapamadım sinirim bozuldu 2 kredi yüzünden kalacakmıyım?

şimdi 2 sınav daha olucaz, bundan haric bi sınav daha olurmu?

matematikten 30 kredi almıstım simdi mat 1 ve mat 2 ortak asi..2 sinidemi almam lazım.toplam 27 kredimi secmeliyim

o zaman önce mat1 i seç bi dahaki dönem seçmeli yerine mat 2 yi seçersin

Üst Alt