Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

valla 3. sınav sitemi daha yeni bu sene yapılacakk daha çnce yapılmaıştıı daha öncekiler ek sınavladrıı yani www.aol.meb.gov.tr sitesindeki iş takvimi nasılsa aynen oyledir tabi 1 hafta gecte yapılabilir belli değil bir aksilk cıkmmasaa eğer...... adress değişikliği ne gelince evt yapabilirler ağustosadkinii kaydınıı yenilediğindee halk eğitmm merkeze durumuu anlatıyonn onlarr ayar yapıyorr nerde sınava girmek sitiyorsa orda gircenn tabikii ama ağustos kayıtları baslamdan önce onlara bildir belkii derler gideceğin sehrinn halk eğiitminde kaydını yaptır diyee....:)

deniz2009;

deniiiiiz sınav sonuçlarının altına not düşmüşler

2009-2010 Öğretim yılı 2. Dönem sınav giriş yerinizi mutlaka kontrol ediniz. İkinci dönem sınav giriş yerinizi 31 Mart 2010 tarihine kadar değiştirebilirsiniz.
İkinci dönem sınavları 15-16 Mayıs 2010 tarihinde seçmiş olduğunuz sınav merkezinde yapılacaktır.

adres bilgileri demiyor seçmiş olduğunuz sınav merkezi diyor galiba artık sınav giriş yerini biz seçeceğiz emin değilim amaa öyle diyorlar:)

bence silmenize gerek yok geri dönüşüm için istiyorlardır yoksa karalamayın diye uyarırlardı baştan:)

ben kayıt yaptırmadımmm gııcık bir siiteme benziyorr ....çnce bi göreyim dedim neyin nesi bakalımm kimler nasıl eziliyorr bu yeni sınav sistemindee

evet 93lüyüm 3. döneme yaşım yetmiyoo

Dikkat: 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar: 07.08.2010 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihi itibariyle;
  • 17 yaşını doldurmamış olanlar (07.08.1993 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem sınava girebilecekler.
  • 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (06.08.1993 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak yıl sonundaki dönemlerini hesap etmeleri gerekmektedir.

slm herkese..arkadaslar 2. donem ders secimi yaparken 1. donemdeki dersleri mi secice yoksa farklımı olucak?mesela benim 1. donem kimya 1di simdi ikinci donem aynı mı yoksa kimya 2 mi almam gerekiyo

Arkadaşlar bu sene ek sınav varmı bununla ilgili bir bilginiz varmı.

Aciiiiiiiiillllllllllll

:(bişey sorcam ya kafamı karıştırdınız:confused: ben şubat 93 doğumluyum 1 dönemim kaldı toplam kredim=186 alan=93
ikinci dönem sınavından sonra toplam=208 alan=112 olacak

şimdi ben ikinci dönemden sonraa diplomamı alabiliyorum dimi 3. dönem sınavlarına girmeyeceğim yani lütfeen öyle deyin yaaa:confused:

mezuniyet şartları tamam olacak ama bu 3. dönem sınavı kafamı karıştırdı öss başvurumu da yaptım ne olacak şimdi girebilecekmiyim giremeyecekmiyim :eek: yaşım yetmiyo dedim ama bu durumda yetiyo:( offffffffffffffff:confused:

dünden beri düşünüyorum iyice okudum öss başvurusuna kimler müracaat edebilir yazısını kafam karıştı yaaa ufffffff acillll yardımmmmm:confused:
bu aradaa bol buzlu bir ayranda yanımda inş içmek durumunda kalmam:(

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Kimler Müracaat Edebilir?
1. 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına 18 Ocak - 12 Şubat 2010 tarihleri arasında müracaat edilecektir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu aktif veya donuk olan öğrencilerimizden;
· 17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,
· 17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri,
Olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.

2. 08 Şubat 2010 tarihinden sonra yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden durumları sistem üzerinden aktif hale getirilmeden (kayıt kabulleri yapılmadan) 1. madde de verilen şartları taşıdığını beyan edenler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.

Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrencilerimizin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir.

Dikkat: 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar: 07.08.2010 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihi itibariyle;
  • 17 yaşını doldurmamış olanlar (07.08.1993 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem sınava girebilecekler.
  • 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (06.08.1993 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak yıl sonundaki dönemlerini hesap etmeleri gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları:
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,

slm herkese..arkadaslar 2. donem ders secimi yaparken 1. donemdeki dersleri mi secice yoksa farklımı olucak?mesela benim 1. donem kimya 1di simdi ikinci donem aynı mı yoksa kimya 2 mi almam gerekiyo
farklı olacak kimya2 zaten ders seçerken göreceksin seçebilme hakkının olduğu dersleri:)

tskler asi:)ilk yılım oldugu icin bilmiyorum bu tur konuları tekrar tskler sorularımı cvpsız bırakmadıgınz icin:)

asi eger 2.donemle birlikte donem sayın 8 olursa inş oluodur girersin oss ye xD

tskler asi:)ilk yılım oldugu icin bilmiyorum bu tur konuları tekrar tskler sorularımı cvpsız bırakmadıgınz icin:)
önemli değil merak ettiğin soru varsa her zaman sor:D

asi eger 2.donemle birlikte donem sayın 8 olursa inş oluodur girersin oss ye xD
öyle olacak:D ya valla kafam karıştı çağrı merkezinede mail attım ne zaman cevap yazarlar yaa zaten kredilerim ve dönemlerin nezun olmak için yetecek 3. dönem nerden çıktıysa artık inş başıma bela olmazzzz

tmm merak etme iste mezunsun bosuna takma kafana ve ayrıca 3 ay once falan bende atmıstım cagrı merkezine cevap gelmedi... ama sen takma bosuna kafana :):)

3 ay mııııı offf:) inş artık ya ne şans var bende ya öss ye gircem sistem değişir mezun olurum 3. dönem çıkar liseye başlarım 4 yıla çıkar aaa bu ne ya bütün sistemler bana karşı:)

ya biri banada yardımcı olsun benm zorunlu derslrim kalmış 3,dnmde biti ünv kayıtlarına yetişebilrimiyim bu yıl ek sınav var bunnla bir bilginiz varmı acaba

arkadaşlar bu alan kredisi nasıl alınıcak ? bu arada asi tebrik ederim çok az kalmış hayırlısıyla mezun olursun inş.

ewet bunu bende merak ediyorum bunu sadece okul da gordugumuz alan derslerinden mi yokssa normal herhangi bi dersten de alabiliyomuyuz???

teşekkürler inş:) alan kredisi başarılı olduğun alan derslerinden alınıyor öğrenci girişinden zorunlu derslerine bak derslerin yanında alan ortak yazıyor zaten

sadece alan derslerinden mi yani mesela 10 saat okulda gordugun bi dersten 10 kredi alıosun sadece boylemi alınıo?

benim daha 2. dönemimdi yolun başı yani:)ondan hala boş heralde:)

ewet bunu bende merak ediyorum bunu sadece okul da gordugumuz alan derslerinden mi yokssa normal herhangi bi dersten de alabiliyomuyuz???
yok alınmıyor

benim daha 2. dönemimdi yolun başı yani:)ondan hala boş heralde:)
Ders Listeleri buna bak

sadece alan derslerinden mi yani mesela 10 saat okulda gordugun bi dersten 10 kredi alıosun sadece boylemi alınıo?
yasin sadece alan derslerinden mesela edebiyat benim alan dersim kredisi 4 bu şekilde alan derslerini ortak derslerle karıştırma mesela din ortak o ayrı

yani ben burdaki derslerde başarılı olduğum zaman mı alan kredisi oluyo?

baktım xD

tabi benim icin bi ise yaramıo cunku ben normal dan yazıldıgım icin ordan devam ediomn bu yuzden mesleki acık ogretim e baglıyım ben xD

şu an alan kredin 0 yeni başladığın için tüm dersler ortak çünkü 2. dönemde öyle 3. dönem gördüğün alan derslerini hepsini başarırsan 18 kredi alacaksın yalnızca başardıklarını ama 4. dönemde aynen 18 başaramadığın varsa tekrar göreceksin daha sonra her dönem 19 kredi alacaksın

bu arada 3 dönem ya artık değişebilir şimdilik böyle ama

hımm şimdi anladım çok teşekkür ederim asi saol:)

Üst Alt