by korbes
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]ÖSS Sınavına Kimler Başvurabilir?[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1.[/SIZE] [SIZE=3]2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem sonunda ve daha önce mezun olan öğrenciler,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2.[/SIZE] [SIZE=3]2008-2009 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme sonrası, öğrencilik durumu
aktif ve donuk olan öğrencilerden, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem sınav sonrası aşağıdaki mezuniyet şartlarını tamamlayarak mezun olabilecek öğrenciler Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) müracaat edebilirler.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]3. Dönem şartı tutan ( 3 yıllıkta 5. dönem, 4 yıllıkta 8. dönem olan) Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 16-17 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak olan sınavlarda alacağı kredi, mezuniyeti için yeterli olmayanlar, dönem olarak son sınıf düzeyinde olduklarından Bakanlık Onayı ile yapılabilecek Ek Sınav sonunda mezun olabilecekler
sorumluluğu kendilerine ait olmak üzere Öğrenci Seçme Sınavına müracaat edebilirler. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]
Not: 2008-2009 eğitim-öğretim yılı II. döneminde, yeni kayıt yaptırıp öğrenci numarası
2082........... ile başlayan ön kayıt öğrencilerimizin de
Akif hale geldiklerinde (23 Mart 2009) şartları tutanlar Öğrenci Seçme Sınavına başvuruda bulunabilirler. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mezuniyet Şartları: [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman]
[SIZE=3]a)[/SIZE] [SIZE=3]Öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Girdiği sınavlar sonucunda toplam kredisinin en az 192 veya üzeri olmasını hesaplayarak, [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.) [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür Alanı’nda alan kredisi yoktur),[/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları, [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]b) Öğrencilerden 3 (üç) yıllık sisteme tabi olanlar,[/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması, [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Toplam dönemlerinin en az 5 olması, (2008-2. dönem kayıt yenileme sonrası)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, (Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.) [/FONT][/SIZE]
[FONT=Symbol][SIZE=3]·[/SIZE] [/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Girdiği sınavlar sonucunda, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olmasını hesaplayarak (Genel Kültür hariç).[/FONT][/SIZE]
[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]bu sartları tasıdıgın surece össye basvuruda bulunabılırsın...tabı sunuda eklemelıyım kı bu gecen össe basvuruları ıcın gecerlıydı buyuk ıhtımal bu senede bu sartlar aranır...bende kredı ve donem olarak seneye mezun oluyordum fakat zorunlu derslerımden birini alamıyorum yanı bu yuzden ıkıncı donem mezun olamıyorum cok acı
mecburen ucuncu sınava kalıyorum bır ders ıcın kalsam icim yanmayacak calısmasam yine ıcım yanmayacak bır yıldır [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] zorunlu derlerı vermek zorunda oldugumu bılıyorum ve bunun ıcın ugrasıyorum verriyorumda ama bır dersım acıkta kalıyo cok uzuluyorum ıkıncı donem mezun olamayacagım icin.bu yuzdende tereddutlerım var ucuncu sınavda mezun olursam ınsallah, diplomam üniversite kayıtlarına yetisir mı dıye
ipek ablanın bigisi varsa cevaplamasını beklıyorum lütfennn...[/SIZE][/FONT]