Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hocam diyelim ben mısıra gittimm eğitimimi orda tamalamak istiyorummm burdan oraya ne tür evraklalarla gideyimm?

88YS,
192 krediyle mezun olunuyor ancak seneye ek sınav olup olmayacağı hakkında hiç bilgim yok,sen şimdilik çok çalış ve sınavlarda full kredi çekmeye bak...

Jon,
Artık lise mezunları kpss sınavına giremeyecek ancak bunun bu yılki kpss için geçerli olup olmayacağı daha belli değil,,sınav şartları değişti,üniversite mezunu olmak gerekiyor,senin alanın genel kültür olduğu için tercih edeceğin bölümlerin alanından sorular cevaplamalısın,ayrıca yeni öss sınav sistemine göre iki sınav yapılacak fakat ücret hakkında daha bilgim yok..

Sfenks,
Mezun olmak için 8 dönemi tamamlamak gerekiyor,8 olmadan mezun olamazsın,yani iki kez daha sınava girmen ve kredilerini tamamlaman gerekiyor..

Beyazgeceler,
Sana ilk tavsiyem Mısırdaki okul ve eğitim şartlarını detaylıca araştır,orda okumaya karar verirsen Açık Liseden tasdiknameni alırsın,kaydını sildirirsin,gider oraya kaydını yaptırırsın ama önemli olan senin burdaki lise tasdiknamenin ordaki eğitim düzeyine denk gelmesidir,zarara uğramamandır,bir de öncelikle Türk okulları ve açıköğretim vb. okulları araştırırsan iyi olur....

Elif232,
Seneye 192 krediye tamamlarsan mezun olursun inşallah evet maalesef össyi kazananlar girecekmiş ek sınava,açıkçası Elif senin 2 krediyle mezun olamayışına üzüldüm, ama yine de sen üzülme,sağlık olsun,hayırlısı olsun...

Gisemmmmm,
Seneye ek sınav olup olmayacağı hakkında bişey diyemem,şu an için senin için bişey yapamayız,senin durumunda tam sınırda görünüyor,ama sen yine de telaşlanma ve sınavlarda full kredi çekmeye çalış...

Merve,
Bu yıl da Ağustosta mezun olanlar var,diplomanızı üniversite kayıtlarına yetiştiriyorlar,yani üniversiteye yerleştirildikten sonra liseden mezun olmak normal...

jon83

lise mezunu olarak kpss girmem gerekiyor kaldırılıp kaldırılmadıgı kesin nerden ögrenebiliriz 2010 yılında yapılıcakmı yapılıcaksa hangi ay bellimi benim girmem gerekiyor kpss tam tarihi varmı

hocam orda açıköğretim yokk :( hocam eğer taksitnamemi alsam kaydımı sildirsem eğer orda bir okulda okuyamadımm sonra yine türkiyeye gelsem sıfırdan mı başalammam gerek tekrar?

abla bugün bşy duydum ama inandırıcı gelmedi çünkü öle bşy varsa açık liseyi biçok kişi bitiremez.4 yıllıklar 12 dönemi aşarsa öss sınawına ve ünw. alınmıyolarmış doğru deil dmi???çünkü benm 4 dönem örgün eğtm ve 4 dönemde açık liseyle 8 dönemim oldu.örgün eğitmde derslre girmedm(çoook pşmanmmm x((() ve hiç kredi gelmedi ordan x(((şuan açık liseden aldğm 88 kredm var 4 yıllığım ve 8.ci dönemimi tamamladım.ben 2010da olcak ilk sınavda full alırsam 118 kredm oluyo.118 kredyle öss başvurusu yapabilir myim??diğer 2 sınavdada full alıp 178e tamamlarm ama ek sınav vermeleri gerekki 192 olsun.ek sınav verirler mi şmdiden bilemyiz kesn olarak ama werme şansı olduğu için össsınavına girebilir miyim.verirlersede ek sınavı 3.dönem sınavında geçemyenlere verirler benm durumumda verirler mi?aslında özetlemek gerekirse 2 sorum var abla..1-)4 yılıklar 8 dönemi aşarsa össye giremiomş yda 4 yıllık nrml örgn bi ünvrstye alınmıolarmış bu doğru deil dimi?bna şaka gibi geldi ama emin olmak istiyorum.2)dönem şartım tutuo abla ama kredilerime bakarak ve full yapcağımı warsayarak bakarsak 1.dönem sınavı sonrası öss başvurusu yapabilecek miyim ?çok uzun olduözür dilerm x(

----------

ipek hocam kpss konusunda bence bir yanlışnız var kpss de lise mezunlarının giremeyeceği haberii nerden aldınız bilmiyorum ama kesin bi yanlışınız var bence.. 2010 da kpss olacak lise mezunları da girecek bu sınava sınav tarihi de muhtemelen eylül gibi olacak daha öne de alınabilir...
bu konuda ben yardım etmek istiyorum bgn dershane hocalarımızda söyledi lise mezunları kpss ye girebiliomuş.:)

mrb hocam.. ben açık ilköğretimde 8.sınıftan kayıt oldum ve ilk sınavım 14 kasımda bu sınavdaki tüm derslerden geçer not alırsam 1.dönem sonunda mezun olurmuyum.?

Merhabalar Öncelikle vereceğiniz cevaplardan ötürü şimdiden teşekkür ederim.
Açık Öğretim de 3. Dönemim ( 4 sınava girdim 2 sini kaçırdım:( ) ve 92 Kredim var Bölümüm yabancı dil. Bu bölümün avantajları ve dezavantajları nedir acaba ? Üniversitede hangi bölümleri seçebilirim
Birde site sayfasında zorunlu dersler kısmını hep öğrenmek istemişimdir ama bir türlü fırsatım olmadı :(
Buradaki dersleri vermeden mezun olamıyormuyuz ? Eğer böyleyse çok kötü çünkü birebir ders almadan matematik kimya fizik gibi derslerden geçmem imkansız..

Tekrar teşekkürler iyi günler dilerim...

mrb hocam ben şimdi sizden ve bu sıteden abılerım ablalarımın sayesinde tekrar okumak için açıkögretime kayıt oldum...
babam kayıt yaptırmış beni babama kagıt vermişler
kagıtta açıkögretımın sıtesı var o sıtedn takıp etsın dıye o siteye girdim kişisel bilgilerde özür durumu özürsüz yazıyo bu sorun olurmu veya orda özrümü bellı etseydık bı kolaylık olurmuydu
ve bırde bana hiç kıtab falan verılmemış bununla ılgılı napim
nolur bu konuda yardıma ıhtıyacım var

hocam önceki soruma cevabınız için teşekkür ederim.Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bugün kaydımı SİLİK FORM C ile yeniledim.Ama öğrenci no ve şifrem ile sisteme giriş yaptığım zaman bilgilerimi görüyorum fakat şu anda ders seçme işlemi yapamıyorum.Acaba dersleri daha sonramı seçeceğiz yoksa benim kayıt sistemimde mi bir sorun var?

ipek abla şimdi ben 7 dönem sınava girsem öss ye girebilirmiyim yani össden sonrada 8 .dönem sınavar girerim olmazmı lütfen cvpla

hocammmmm çok sıkıştımmm bir yandan mısır bir yandan sınavlar bir yandan öss bir yandann ben bir yandan sizzz birr yandan ailemmmm hoccammmmmm mısrda açık lise sınavı olamazmıyımmm sınav kitapçığı bana kargoyla gelsinnn yada biri benim yerime girisnnnn sınava olurmu bunlardan biri

hocam iyi akşamlar aöl yabancı dil alanı alan dersleri ingilizce ile dil ve anlatımın kredidileri kaçtır?

Ben söyleyeyim petekgül
Yabancı dil alan dersleri 13 er kredi
2 yabancı dil dersi seçersen 4 kredilik dersin kalıyor orasıda sana kalmış :) ama 13 kredi vermesi için alanının yabancı dil olması gerekiyor..

uzun bir aradan sonra mrb herkese mstf ümit arkadaşım kitapları kayıttan yaklaşık 1 ay sonra veriyorlar sen genede halk eğitim büronu ara yada internetten duyuruları takip et özrünü keşke baban söyleseydi bu konuda aol yi ara yardımcı olurlar sana

hocam alan değişikliğinde kredi hesaplaması nasıl yapılır?

mesela yabancı dil bölümüne geçersem özellikle başardığım yabancı dil dersleri 13'er krediden dil ve anlatımda 5'er kredidenmi hesaplanır?

birde alanımı yabancı dil olarak değiştirdiğimi varsayalım....genel kültürde iken aldığım krediler boşamı gider yoksa yabancı dil ders listesinde bulunmasa bile genel kültürde iken ortak ve seçmeli derslerden seçtiğim başararak kredilerini aldığım bütün derslerin kredileri hesaplanırmı?

şimdiden bu karışık soru için vereceğiniz cevaba teşekkürler.

byabancı dil ile genel kültürün derslerine bak hangsii aynıysa o drsin kredisi kırılmaz öylebir yol denyebilirisnnn:)

yani genel kültürde ortak ders olarak bulunan milli güvenlik 1,2 yabancı dilin ortak dersi veya seçmeli dersi değilse aldığım 2 kredi boşamı gidiyo?

petekgül Hayır aldığın hiçbir kredi boşa gitmez. Sadece Bölüm değiştirdikten sonra genel kültür dersleri seçersen çok az kredi alırsın. Önceden aldıkların gitmez yani..

bak benim alanım eşit ağırlıktıırr son dönem alanımı sözell yapmak istedimm ders seçimi yaparken alanı da değiştirdimm sonra baktım kredilerime 10 kredim eksilmişttiii bende mecburen tekrar eşit ağırlık yaptım hemennn 1 kredide 1 keridi benim içinn yani alan değiştirsen topu tpona 10 kredi ya fazlan olur ya eksiğin olurrrr böyle bir hesapp ortaya çıkarr zaten biz ders seçimi yaptığımızda alanda değiştire biliriz şayet değiştirdin diyelim seni tatmin etmediii tekrar eski alanına dönebilirisn istiyorsa tek tek bak hangi alanı değiştirince kredim ne hale geliyorrr tabi ders seçimi başadığı an 1 aya kadar müddetin varr değiştirmek içinnn onu sana söyllüyyeimmm:)

hımm anladım çok teşekkür ederim yeterince aydınlatıcı oldu ama umarım dediğin gibi alan değiştirdikden sonra kafama yatmazsa tekrar eski alanıma dönebilirim dönemesemde çok çok şansıma küserim

İpek hanım merhaba,oğlum lisede iki defa kaldığı için bu sene öğrenim hakkını kullanmış oldu:(

Şimdi açık liseye başlayacak.lise 3 den ayrıldı,dört zayıfı vardı.sizden ricam açık öğretime başladığında, sınavlara seçtiği alandan derslerinin tamamından mı yoksa kaldığı derslerden mi girecek?Bu dersleri verdiği zaman da 3. sınıf bitmiş mi olacak?Tm okuyordu şimdi ara sınıftan geldiği için alan değiştirme hakkı oluyor mu?sözele geçmek istiyor da.Aöl sitesinden gördüğüm kadarıyla sadece sözel diye bir bölüm yok.sosyal bilimler ve genel kültür bölümleri var.Bildiğimiz sözel bölüm genel kültür alanı mı oluyor?

Cevaplayacağınız için çok teşekkürler...

mancer;
yardım edeyim ben size kaldığı derslerden sınava girer geçtikleri ona kredi olarak gelir.alanda değiştirebilir..aöl de sözel bölümü var..sosyal bilimler bölümü ts oluyor.genel kültür değil sosyal bilimler seçmesi gerek

aöl yabancı dil mezunları okul öncesi öğretmenliği, ingilizce öğretmenliği, sınıf öğretmenliği vs gibi bölümleri tercih edebilirmi?

böyle bir imkan varsa öss de en az kaç puan almak gereklidir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tek dersten başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan son sınıf öğrencilerine tek ders sınav hakkı tanıdı.

Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla ”Tek Ders Sınavı” konulu genelge yayımlandı.

Genelgede, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı başarı durumu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilerin büyük çoğunluğunun mezun olduğu, ancak az sayıda da olsa bazı son sınıf öğrencilerinin tek dersten başarısızlıkları nedeniyle mezun olamadıklarının tespit edildiği belirtildi.

Eylül ayında yapılmakta olan sorumluluk sınavları ile ortalama yükseltme sınavlarından sonra tek dersten başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan son sınıf öğrencilerin, başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde sınava alınacağı bildirildi.

kaynak: http://www.dogrutercih.com/haber/lise-sonlara-mezuniyet-sansi-1697/

ipek ablaaaaaa:)))):) ek sınav hakkı verişmişş:))))))))) 2 alan kredisinden eksiğim varr katılabiyormuyum hocam yardım edn lütfenn :))

elif232;

evet katılabiliyorsun,hatta 13 kredi eksiği olan herkes,sadece ankarada sınav

Tekrar merhaba,size bir sorum daha olacak.daha öncede dediğim gibi oğlum düz lise(3.) ara sınıftan açık liseye başlayacak.kendisi kameramanlık radyo tv gazetecilik alanını istiyor.o bölümün meslek yüksek okuluna geçebilmek içinde lisede meslek bölümünde matbaa fotoğrafçılık,grafik vs. de okuması gerekiyormuş.tabii genel lisede okuyuncada bu bölüm için öss den iyi puan alması gerekir.benim sizden öğrenmek istediğim düz lise 3. sınıftan mesleğe geçip bu bölümü seçebilir mi yani geldiği yerden mi devam eder yoksa birinci sınıftan mı başlaması gerekir?
ve iyi çalışırsa ne kadar sürer?

kısa zamanda cevap alabilirsem çok sevinirim çünkü gecikmeden kayıt için başvuru yapacağız.Teşekkürler...

slm ben bu yıl acık liseye baslıcam sectigim alanın universitede gecerli bi meslek edinmeme faydası olması lazım sosyal bilimler veya genel kultur secsem alanımı unide hangi meslekle ilgili bolumlere girebilirim?cvp icin simdiden tskler hayırlı gunler herkese

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt