Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet yavvv askerlik tecil edemiyormuşşş öyle duyudmm yavv bende 1991 doğumluyum 3. ay. bana ne zman gelirrr? askerlik kağıdı

Açık Lisede askerlik tecil edilemez,askerlik yaptığınız ilde de sınavlara girebiliyorsunuz fakat Mesleki Açık Lisede yüzyüze eğitimlere devam ederseniz tecil ettirebilirsiniz...

arkadaşlar ankarada ve istanbulda yapılan ek sınav sonuçları açıklandı.haberiniz olsun.ben mezun oldum.darısı sizin başınıza.herkese başarılar diliyorum.allah yardımcınız olsun.selam ve saygılarımla.......hoşçakalın!!!!!!!
hocam özellikle size de teşekkür ederim sizin sayenizde mezun olduk.kendinize iyi bakın.

meraba ipek hanım.. ögrenci girişi yapmaya calısıyorum ama mezun olanlar giriş yapamaz diye bir yazı cıkıyo.. şimdi ben mezunmu oldum cok heycanlıyım

selam tekrardan : ) uzun bi süredir yoktum sinavlara hazirlaniyordum....

bi sorun daha olucakti 22 ve 23 agutos günleri stuttgartta sinavlarim vardi.. bugün netten sonuclara baktim ve bütün derslerden gectigimi 30 kredi aldigimi gördüm..... bunla birlikte toplam kredim 97 oldu .... sinav yerinde sinava giren görevliler seneye sinavlarin 3 dönemden olusacagini subat nisan ve agustosta sinavlara girecegimizi ve toplam 90 kredi alma hakkimizin oldugunu söylediler.... eger seneye 90 kredi alirsam 187 kredim olucak ama bitirmem icin 192 olmasi lazim seneye bi sekilde bitirme imkanim varmi ???????? ek sinavlar kimler icin gecerli bende ek sinavlara girebilirmiyim ??? ve 192 krediyi düsürdüklerini söyleyenler oldu artik mezun olmak icin 192 krediye sahip olmak gerekmiyormuss 170 lere indirildigini duydum bi dogrulugu varmi ??? seneye kesin bitirip Türkiyeye gelmek istiyorum artik ....

Merhaba Melek Hnm;Ya bnm aklım yine karıştıda hemen size bi sorayım dedim:)şimdi duyduğuma göre öss bu yıl 2 sınavla yapılacakmış biri nisanda diğeri haziranda nisanda 2 yıllık tercih edecekler falan girecekmiş hazirandaki biraz daha yüksek bölümler içinmiş sanırım.Buna göre ben nisandaki sınava girebilirmiyim?(kredim 128)şimdiden teşekkürler...

Okul / Alan - Bölüm : MAÖL ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ - 3 YILLIK / BİLGİSAYAR (DONANIM)

Öğrencilik Durumu : AKTİF

Toplam Dönemi : 12 AOL'de Okuduğu Dönem : 6

Toplam Kredi : 139
Alan Kredi :

Yüz Yüze Eğitim Tamamladı Mı?: HAYIR

bu yaz 2 defa ek sınava girdim toplam 139 kredi yapabildim 5 kredi eksiğim vardı geçirmediler mezun olamadım 5 kredi yüzünden 4 yıla geçicez bi çaresi yokmu.
yani 4 yıllığa geçtim 192 yapmam gerekiyor,ben yüzyüze eğitime devam edemiyorum ordan hiç notum yok ama ek sınavlara girebildim eğer yüzyüze eğitim şart olsaydı ek sınavlara giremezdim almazlar diye düşünüyorum doğrumu hocam.acaba 192 tamamlasam yüzyüze eğitimi tamamlamadan mezun olabilirmiyim veya yüzyüze eğitimden, güvenlik görevlisi olarak çalıştığım katılamadığım için muaf olma gibi bir durumum olabilirmi teşekkürler

bu sene başka ek sınav olacakmı acaba ipek hocam okullar başlıyor gerçi ama? olurmu sizce ? ek sınav

ACİLLLL

hocamm çok acill bir soru cevaplarsanız sevinirimmm:)
ailem eylüden sonra mısısra yerleşmeyi düşünüyor ben daha lise mezunu olmadımm ve artık türkiyeye gelmem imkansız acaba nasıl mezun olcam hocam bana bişeyler açıkla şuann ne yazacğımıı bilmiyorumm ortada kaldımmm olanları bekliyorummm lütfenn hocam bişeyler söyleee:(

battusay teşekürler :) peki sisteme hiç giremicekmiyiz mezun olduk diye :) hangi derslerden gectim ne var ne yok nası ögrencez :)

bu sene başka ek sınav olacakmı acaba ipek hocam okullar başlıyor gerçi ama? olurmu sizce ? ek sınav

ipek hocam eksınavda 1 krediye ihtiyacım vardı.ben ne olur ne olmaz diye 6ders seçtim 5tanesinden geçtim birinden kaldım :D ve mezun oldum darısı diger arkadaşların başına....

Hocam meraba , benim durumumu şöyle özetliyim sizi yormadan şimdi sorumlu dersim yok , kredi sıkıntım da yok ama yüzyüze eğitimde 2 tane dersim kaldı geçemedim 4 yıllığamı kaldım hocam öncelikle bide şubatta tekrar okuldaki sınavlara girebilirmiyim ?

Okul / Alan - Bölüm : MAÖL ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ - 3 YILLIK / BİLGİSAYAR (DONANIM)

Öğrencilik Durumu : AKTİF

Toplam Dönemi : 12 AOL'de Okuduğu Dönem : 6

Toplam Kredi : 139
Alan Kredi :

Yüz Yüze Eğitim Tamamladı Mı?: HAYIR
benim öğrenci kredi bilgilerimde bunlar yazıyo gösteriyim dedim yardımcı olursanız sevinirim

bu yaz 2 defa ek sınava girdim toplam 139 kredi yapabildim 5 kredi eksiğim vardı geçirmediler mezun olamadım 5 kredi yüzünden 4 yıla geçicez bi çaresi yokmu.
yani 4 yıllığa geçtim 192 yapmam gerekiyor,ben yüzyüze eğitime devam edemiyorum ordan hiç notum yok ama ek sınavlara girebildim eğer yüzyüze eğitim şart olsaydı ek sınavlara giremezdim almazlar diye düşünüyorum doğrumu hocam.acaba 192 tamamlasam yüzyüze eğitimi tamamlamadan mezun olabilirmiyim veya yüzyüze eğitimden, güvenlik görevlisi olarak çalıştığım katılamadığım için muaf olma gibi bir durumum olabilirmi teşekkürler

meraba ipek hanım ben aöl 4yıllık genel kültürdeyim toplam kredim 81, ortak kredim56 ben 144 kredi ile mezun olacağımı sanıyordum ancak öğrendiğim kadarıyla 192 kredi ile mezun olunuyormuş sosyal bilimlerin mezun olma şartları nelerdir? sizce ben sosyal bilimlere geçmelimiyim? benim kalan zorunlu derslerim(din kültürü:5,6,7ve8, felsefe:1ve2, tarih4, t.c.ink.ve ata:1ve2, dil ve anlatım:6,7,8, milli güvenlik1, ve trafik2) muaf olduğum dersler ise (tarih1ve2, matematik2, fizik2 ve biyoloji2) bu durumda sosyal bilimlere geçersem alan kredim kaç olur? Bir diğer sorumda ben üniversite sınavlarına girmek istiyorum başaramasamda şansımı denemek istiyorum bunun için mezun olmam şartmıdır ben nezaman, nereye ve nasıl başvurmam gerektiğini bilmiyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.saygılar

jon83

slm arkadaşlar öncelikle huzurlarınızda iyi kalpli hocamıza tşk ederim hocamın vermiş oldugu bilgilerle dogru şeyleri zamanında yaptıgıma inanıyorum arkadaşlar 2007 yılında başladım 2009 yılında mezun oldum gece gündüz sadece liseyi bitirmekle uğraştım ve liseyi bitirdim ve özet olarak şunu sizlere söylebilirim ve abiniz olarak tavsiye edebilirim isteyince herşey olur yeterki isteyin ümidinizi umutlarınızı kaybetmeyin sabırla azimle mücadale edin arkadaşlar hocam ben liseyi bitirdim diye foruma gelmemezlik etmem ugrarım arada herkeze selamlar yoldaşlar iyi günler hocam

ACİLLLL

hocamm çok acill bir soru cevaplarsanız sevinirimmm:)
ailem eylüden sonra mısısra yerleşmeyi düşünüyor ben daha lise mezunu olmadımm ve artık türkiyeye gelmem imkansız acaba nasıl mezun olcam hocam bana bişeyler açıkla şuann ne yazacğımıı bilmiyorumm ortada kaldımmm olanları bekliyorummm lütfenn hocam bişeyler söyleee:(

hocam, ben açıkilköğretim kayıt yenileme yaptım,8 ci sınıfı okuyorum, birinci dönem sınavına girmeyip, ikinci dönem sınavına girsem ne olur? okulum uzar mı, yoksa bu birinci dönem sınavına girmek mecburimi?

offf bnede okumak istiyorum tıp, hukuk, psikoloji arsaında kaldımmm hele yeni sistem öss den bir şey anlamdımm acba anlayan varmı mesella şimdi benim alanım eşit ağırlık tıp okumak istiyorumm tıp sayısal olduğu için alan seçtiğimde puanım krılcakk mış doğrumuuuu?

lise kayıtları bittimi acaba... bizim yigen kayıt olucak...

Mezun olan arkadaşları tebrik ediyorum ve de özellikle Jon gibi Mersin'den mezun olup da kendini bana tanıtmadan diplomasını alanlar olursa hakkımı helal etmem ona göre!...
Jon,bu kadar emekten sonra kendini tanıtmazsan saygısızlık edersin...

Artemis,
Tekrar kayıt yenileme yapacaksın ancak kredisi tamam olup da sadece yüzyüze eğitim dersleri kalan öğrenciler için yoğunlaştırılmış eğitim uygulanacağını duydum ama emin değilim,Ekim'de büronla ve okulunla görüşürsen iyi olur...

Teknokent,
Yüzyüze eğitim kesinlikle şart,devam etmezsen mezun olamazsın ama yine de okulunla ve büronla konuş...

Petekgül,
Sosyal bilimlere geçersen kredinin kaç olacağını ben kesin bilemem bu ancak kayıt yenileyip de ders seçerken belli olur,Ayrıca mezuniyet şartları www.aol.meb.gov.tr adresinde var...
Ünv sınavına girmek için öss başvuruları başlayınca büronla konuşmalısın,mezun olmak şartı yok ancak az kredinin kalması lazım bu da Şubat'ta belli olur..

Beyazgeceler,
Ya kaydını açıköğretimden sildirip eğitimine Mısırda oranın şartlarına göre bir okulda devam edebilirsin,ya da kaydın silik duruma düşer,Türkiye'ye gelince devam edersin,başka alternatifi yok...Artık yeni sınav sisteminde puan kırılmayacak,istediğiniz alanı tercih edebileceksiniz...

Keremli,
Artık Açıkilköğretimde her dönemdeki sınavda bir sınıf geçeceksiniz,yani sınava girmezsen kayıt yenilemek için yatırdığın ücret boşa gider ve bir dönem kaybın olur,sonrasında tekrar ücret yatırman gerekir,bence mutlaka gir sınavına...

Lakoste,
İlk defa açık lise kayıtları devam ediyor...

Cankız,
Biraz çalışırsan girersin inşallah...

Arkadaşlar,
Üniversiteyi kazanıp da mezun olmayan Açık lise öğrencileri için İstanbul ve Ankara'da bir eksınav daha yapılacakmış ancak tarihi ve şartları hakkında henüz bilgim yok,siteden takip edin,son bir fırsat...

hocam ben ünversite sınavına girmedim ben bu ek sınava giremiyomuyum 4seneliğe tabi tutulucam yoksa üniversite kazananlarmı girebiliyor sadece ek sınava hocam ?? yapılacak olan ek sınava yoksa herkesmi?

----------

üniversite kazanıpta mezun olamayanlarmı giriyor sadece ek sınava hocam? lütfen bilgi verin yoksa herkes girebilirmi?

Elif'cim inan şartlarını,tarihini net olarak bilmiyorum,ayrıca bu ek sınavı da sadece Ankara'dan duyum aldım.. Hergün siteden takip et,varsa kısmetinde girersin inşallah...

jon83

hocam nasılsınız diplomayı almadan kendimi size tanıtıcagıma söz veriyorum hocam ben vefasız birisi degilim emeginizi unutamam hocam size iki tane önemli sorum olucak birincisi ben lise mezunlarının girdigi kpss girmek istiyorum bana lise mezunlarının girdigi kpss hakkında bilgi verirmisin mesala bu sene yapıldımı her sene yapılıyomu alanım genelkültür kpss alan farkediyomu ikinci sorum ise ben össde hangi alandan sınava giricem iki aşamalı ne demek mesala her iki sınava girerken iki para yatırıyormuyuz genelkültür ögrencileri sözel mi sayılsalcımı oluyomu şimdiden tşk ederim saygılar.....

selam tekrardan : ) uzun bi süredir yoktum sinavlara hazirlaniyordum....

bi sorum daha olucakti 22 ve 23 agutos günleri stuttgartta sinavlarim vardi.. bugün netten sonuclara baktim ve bütün derslerden gectigimi 30 kredi aldigimi gördüm..... bunla birlikte toplam kredim 97 oldu .... sinav yerinde sinava giren görevliler seneye sinavlarin 3 dönemden olusacagini subat nisan ve agustosta sinavlara girecegimizi ve toplam 90 kredi alma hakkimizin oldugunu söylediler.... eger seneye 90 kredi alirsam 187 kredim olucak ama bitirmem icin 192 olmasi lazim seneye bi sekilde bitirme imkanim varmi ???????? ek sinavlar kimler icin gecerli bende ek sinavlara girebilirmiyim ??? ve 192 krediyi düsürdüklerini söyleyenler oldu artik mezun olmak icin 192 krediye sahip olmak gerekmiyormuss 170 lere indirildigini duydum bi dogrulugu varmi ??? seneye kesin bitirip Türkiyeye gelmek istiyorum artik ....

ya hocam mezuniyet şartlarına bakıyomda 8 dönem şartı aranıyo benimki 6 dönem nasıl olacak

hOCAM MERHABALAR BEN BU KONUYU DAHA ÖNCE SİZE SORMUŞTUM AMA FORUM İÇERİSİNDE ARKADASLARIN CEVAPLADIKALRI İÇİN PEK NET ANLAYAMADIM ÖNCELİKLE DUURMUMU AÇIKLAYAYIM SİZE BEN BENİM TOPLAM KREDİM 133 ALAN KREDİM 53 TOPLAM DÖNEMİM İSE 5 BEN AĞUSTOSTAKİ SINVADA MEZUN OLUCAM ÇOK ÇALIŞIRSAM BELKİ KREDİMİ MAYISTAKİ SINVADA TAMAMLARIM AMA DÖNEM ŞARTI OLDUUG İÇİN AĞUSTOSTA MEZUN OLUCAM BEN DAHA ÖNCE SİZE ÖSSYE GİREBİLİRMİYİM DİYE SORDUGMDA SİZDE EVET ÇALIŞIRSAN GİREBİLİRSİN DEMİŞTİNZ BURDA BİR SORUNUM YOK AMA BENİM AKLIMA TAKILAN ŞU ÖSS PUANLARINA OKUL PUNAIDA EKLENİYOR BİZDE OKULDA OLMADIGIMIZ İÇİN DOLAYISYLA AÇIKÖĞRETİM NOTLARIMIZ ÖSS PUNAIMIZA YANSIYACAK AMA SONUÇLAR TEMMUZDA AÇIKLANIYOR BENDE AĞUSTOSTA MEZUN OLUCAM BU İŞ NASIL OLCAK HOCAM BU KONU HAKKINDA BENİ BİLGİLENDİRİRİSENİZ ÇOK SEVNİRİM DERSHANYEDE BAŞLADIM ÖSS GURUPLARINDA DERS GÖRÜYORUM ŞU AN

mrhaba..ipek abla nlr yardım et bna ltfn!bn 4 dönem örgn eğtm dönemmle brlkte 8.ci dönemimi doldurdm.4 yıllığım kredim 88..artk 3 dönem sınav hakkı var ama tam kredi alsam bile bitiremiyorum birde ek sınav vermeleri gerekiyor verirlerse bitiriyorum.ama bn öss sınavına girmek istiyorum çook x((1.dönem sınavından sonra tahmini kredim 118 olcak..dönem şartım tutuyor..ama krediyi tamamlamak için 3.cü dönem sınavından snra birde ek sınav olması gerekcek..bu şartlarda yani 1.ci dönem sınavı sonunda 118 kredim olursa öss başvurusu yapabilecek miyim??ek sınavda olursa tamamlayabilcem.ek sınav olur olmaz snrm şimdiden bşy diyemeyiz ama oladabilir..1 dönem sınavı sonunda 9.cu dönemim olcak ve kredim 118 olcak bu şartlarda başvuru yapabilir miyim.nlr abla yardım et dershnye yazıldım belki girebilirim össye diye..nlr bilgi ver bna x((

ipek hocam melek yüzlü güzel hocam:)) halkeğitimde kızılay ankarada bir hocayla konuşltum ek sınav kesin diğil dedi ve biz geremiyomuşuz olsa bile sanırm össyi kazananlar girebiliyormuş olursa :(( hocam benim kredim 149 alan kredim 62 nrmalde 2 kredi eksiğim var alandan şimdi 4 yıllığa tabi tutulucaz 149 krediyi 192 yapınca okulu btirmiş olurmuyum seneye hocam güzel hocam ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt