Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.
Bu aol nin resmi internet sitesinde yayınlanıyor mezuniyet şartları diye ama ben 3 yıllık sistemdeydim bana denilen 3 yıllıklar 4 yıllık sisteme geçti die benim 74 kredi 17 alan kredim var benim şimdi mezuniyet için 162+44 mü yoksa 192+80 krediye mi ihtiyacım var

Bykorbes,
Lise son sınıfta okuyanlar da mezun olmadan her sene üniversite sınavına giriyorlar,tarihler önemli değil,kredin baraja yakın olursa sınava girersin sorun olmaz merak etme...

bakkkkkkkkkk sennnnnn ben bilmiyordummm bunuuu ipekkk hocdaa daha önce söyleseydiiii bende merakktann catlıyordummm öss y girecekmiyim girmeyecekmiyim diyeeeeee

(Fesatlar kapıma vardılar ellerinde güllerle.
İşlerine gelmediğinde saldırdılar aynı güllerin dikenleriyle )
ipek hocam günaydın geçmiş bayramınız mübarek olsun hocam aol nin web sitesinde mezuniyet şartları var orda 4 yıllık sistemde okuyanlar için Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.
....... diyor ama benim gibi 3 yıllık olanların kafasında soru işaretleri oluşuyor 3 yıllıklar 4 yıllık oldu ama bu bana söylenmedi yada ö.girişine 1 mesaj dahi atılmamış sen 3 yıllık tın 4 yıllık oldun die hocam şimdi 3 yıllıklar 4 yıllığa geçti mi geçmedi mi geçecek mi

ipek hocam bana lütfen yardımcı olurmusunuz ben açık öğretim mesleğe kayıt olcam çünkü üniversite okumak istemiyorum a.öğretim mesleğin bölümleri ne ve lise 1. sınıfta hangi dersler oluyor... şimdiden tşk yardım lütfennnnnnnnn:confused:

Hocam öncelikle büyük bir sabır içerisinde bütün arkadaşların sorularını yanıtladınığınız için teşekkür ederim. Ben düz liseyi 1. sınıfta bırakarak açık öğretime geçiş yaptım fakat yapalı uzunca bir zaman oldu. Hala okuyorum anlamadım açıkcası fazla bilgi sahibi değilim. Bu süreç içerisinde askerliğimide bitirdim. 3 Yıllık Sosyal Bilimler olarak kayıtlıyım Toplam Dönemi:8AOL'de Okuduğu Dönem:6Toplam Kredi:100Alan Kredi:37
şuan sistemde ve donuk durumdayım. Ne olur bana bi yol göster ben askerden sonra akıllandım ve okumakta kararlıyım askerliği yeni bitirdim. Bi kaç sorum olucak abla izninle.
Ben açık ögretim lisesinden mesleki açık öğretime geçiş yapmak istiyorum bu mümkünmü? Eğer mümkünse ne zaman ve nasıl yapmalıyım? Geçiş yapmam zararlımı olur benim için 100 kredi çöpemi gider?Askerliğimi bitirmiş olmamın ne gibi sakıncası veya zararı var? Mesleki açık öğretimde ben Denizcilik Alanı yada İnşaat Teknolojisi Alanı düşündüm iş açısından sen hangi bölümü tavsiye edersin? Abla ben ne yapıyorum ne yapmalıyım lütfen bi yardımcı ol bilmiyorum hiç bi bilgim yok bu konularda ama azim var artık kendime güveniyorum yardımcı olacağına inandığım cevabını yazarsan çok sevinirim.

----------

İpek abla ya , şimdi 3 yıllıktan 4 yıllığa geçtik yuz yuze eğitimden 2 dersin kaldı bu nedenle mezun olamadım ve 4 yıllığa geçtim . okuldaki müdür ''şimdi sen 10 . 11 . 12 . sınıfların yuz yuze eğitimini görüceksin dedi '' böle nasıl bitiririm ya acaba diyorum ki mesleki açık öğretimden , düz açıköğretim bölümüne mi geçsem hocam yardımcı olabilirmisiniz , bi diilekçemi yazmam gerekiyo yoksa
hocam numaram 2082116688 nolur hocam yardım edin lütfen

Yardım

hocam bişey daha sorcam ben şimdi meslek açık liseye gitsem lise 1de ders görcem mi hafta sonu filan

Smr57,
Evet o sayılar dönemleri ifade ediyor,ve sırayla o dersleri seçmeniz gerekiyor,ancak ders seçme sayfası açılınca hangi dersleri seçeceğiniz belli olacaktır,acele etmeyin Kasım'da dersleri seçince kitapları alır çalışmaya başlarsınız...

Emre1992,
Öncelikle kaydolmak istediğin örgün eğitim lisesinin müdürüyle konuşmalısın,17 yaşından büyükleri almıyorlar,eğer yaşın tutuyorsa ve okul da kabul ederse, büronla konuşur Ankara'dan tasdiknameni isteyerek oraya kayıt yaptırabilirsin...

Mtopacoğlu,
Alan ve zorunlu dersler seçmelisiniz,kaygılanmayın,alan kredinizi zamanla tamamlarsınız inşallah...

Mancer,
Oğlunuz eğer lise 3. sınıftan ayrıldıysa 5. dönemden itibaren devam edecektir,eğer başarılı olursa üç kez sınava girer ve mezun olur inşallah,yani seneye belki mezun olabilir,tabi çalışırsa...

Baho65,
Ben geçenlerde 75 yaşında bir amcanın açık ilköğretime kaydını yaptım,okumanın yaşı yoktur,asla geç değil,yeter ki azimle ve hevesle çalışın,kayıtlar devam ediyor,büronuza başvurarak kayıt yaptırabilirsiniz...

Hasan1907,
Alan kredisi toplam kredinin içindedir,yani ona dahildir,toplam krediniz 192 kredi olursa ve bunun 80 tanesi de alan kredisi olursa mezun olabilirsiniz.. Yani 192-80 diyebiliriz...Kayıt yenileme döneminden itibaren 4 yıllık sisteme tabi olacaksınız,mesaj gönderilir belki onu tam bilemiyorum ancak 4 yıllık sistem sitede detaylarıyla anlatılmaktadır...

Belalı,
Her ilde mesleki açık lise bölümleri öğrencilerin talebine göre kontenjanla açılmaktadır,ilinizdeki bölümleri büronuza sormalısınız,mesleki açık lisede hem kültür derslerindne sınava girersiniz hem de okulda yüzyüze eğitim görmek zorundasınız... Ancak üniversite sınavı düşünüyorsanız ben size genel liseyi tavsiye edebilirim...

Sevecenunal,
Mesleki Açık Lisedeki bölümler her ilde talebe göre açıldığı için istediğin bölümler olmayabilir,bunu öncelikle bürona sormalısın,askerliğini yapmış olmanın açık liseye bir zararı veya sakıncası olamaz ancak kayıt esnasında terhis tezkeresinin fotokopisini isteyeceklerdir,ayrıca meslek liselerinde yüzyüze eğitimlere devam mecburiyeti var,genel lisedne meslek lisesine geçebilirsin ancak ilerde derslere devam edemezsen tekrar genel liseye geçmeniz zorlaşabilir,bunu da göz önünde bulundurmalısınız,ayrıca şu anki mevcut krediniz meslek lisesine geçince ilinmez,üstüne devam edersiniz ancak 3 yıllık bir mesleki eğitimi de okulda görmek zorundasınız...

Artemis,
Meslek lisesinden genel liseye geçmezsiniz çünkü meslekten genele geçmede şartlar var ve siz bu şartlara uymuyorsunuz,ayrıca 4 yıllık sisteme tabi olacaksınız ancak yüzyüze eğitimlerinizde eğer dediğiniz gibi 2 ders kalmışsa ve son sınıfın da yüzyüze eğitimleri ile birlikte okula düzenli gider sınavlara girerseniz sanıyorum ki seneye mezun olabilirsiniz...Yani kaygılanmanıza gerek yok...

meraba ipek hanım.29 agustosta mezun olanların diplomaları ne zaman gönderilcek halk egitim merkezlerine acaba ?

Anelka,
Birkaç haftaya kadar yetiştirirlerse göndereceklerdir,önceki sınavların diplomalarının bile bir kısmı hala gelmedi,2 hafta sonra büronuza tekrar sorun...

İPEKEZGİ;

Cevabınız için teşekkür ederim...

Melek hanım,Oğlum lise biri okudu, lise 2 yi 2 defa okudu ve lise 3 de yine kaldı.yani liseye 4 yıl gitti bitiremedi.Lise dörde geçemedi.
Sanırım aöl de buna 8 dönem deniliyor.

80-90 kredi gelebilir mi acaba:confused:
İki gün önce de kayıt yaptırdık.tasdiknamesinde mezun olduğu okul bölümü boştu oradaki görevli bunun ilerde mezun olurken sorun çıkartabileceğini söyledi.İlköğretim okulundan mezun olduğu okulun adı da gerekli mi?
Tasdiknameyi veren lisenin adı vardı onda sorun yok yani.
Bir eksiklik varsa Ankaradan geri dönmesinden endişe ediyorum:(

Mancer ;
Oğlunuz lise 2 de iki defa nasıl kaldı onu anlamadım lise 3 e nasıl geçti onuda anlamadım şimdi , lise 2 de üst üste kaldınmı atılıyosun diye biliyorum ..

Lise 2 de iki defa kaldı demedim.Lise 2 yi iki defa okudu dedim.
Bir defa kaldı,tekrar yaptı ve 3'e geçti.
Sadece lise 2 de üst üste kalınca atmıyorlar.Lise boyunca bir defa kalma hakkın var.Lisenin herhangi bir sınıfında 2. defa kalınca tekrar yapma şansın ve örgün eğitime devam etme hakkın bitiyor.Umarım anlatabilmişimdir...

teşekkürler hocam bilgi için :)hocam peki ben bu 192+80 i 5 dönemde toplarsam 3 dönem daha mı beklicem mezuniyet için ?

Hocam Şimdi Ben mesleki açık lisede 1 yıl okudum.Bu 2.yılım olcak BEN YENİ KAYITMI YAPTIRCAM YOKSA KAYIT YENİLEMEMİ? TŞKLER

Merhaba İpek Hanım;

Ben 2000 senesinde lise 1'i okurken nisan ayında kaza geçirdim ve o seneyi yani lise 1'i son sınavlara giremediğim için öğretmenlerimin kanaat notu ile geçtim.Bugün açık liseye kayıt oldum. Benim sorum;

1-Liseye kaçıncı sınıftan başlıcam ve ne zaman bitecek?

2-Sağlık durumumdan dolayı hergün okula gidemeyeceğim için sadece kitaplarla çalışmanın yeterli olacağını düşünmüyorum internetten online ders dinleme olanağım varmı?

Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

hocam bir sorum olucak açıköğretim lisesinden mesleki açıköğretime geçiş yaptığımız vakit açıkliseden gelen krediler geçerli oluyormu yoksa sıfırdanmı başlıyor.cevabınız için şimdiden teşekkürler..

selam ablacığım. ben 4 yıllık lise sisteminde 3 yıl okudum 4.yıl açıköretime geçiş yaptım. alan kredim 39 toplam kredi 149. acaba bu yıl mezun olabilir miyim bu sene öss ye girmem lazım şimdiden tşk ederim.

hocammm bennn mısıra gidecemm ekimm ayının ortalarınddaaa diğelimm orda okulumu tammalaymadımm..... ve açık lise kaydımıda 3 sene yenilemedimm sonra tekra gelsemm yine açık öğrtemi kaydımı yenilesemm sıfırdan başlamak sorundamı kalacammm eğerr sıfırdann başlaycaksamm benn intiharr edeyimm ozmannnnn izninizleeee:(:(:(:(

beyaz geceler ben ipek hocanın yerinde olsam seni banlardım ne zaman sorulara bakıorum tam güzel sorular soruluyor araya sen giirosun mısır git naparsan yap valla bezdirdin ipek hocayı iyi ki moderatr değilim. yoksa banlardım :D :p

Yardım

hocam ben acık lise meslek ğe kayıT oldum benim sayısalım ve yabancı dilim ii değil acaaba istesem o dersleri secmeye bilirmiyim öle bir hakkım varmı? bölüm çocuk gelişimi 9.sınıf

merhabalar ipek hanım yeni öss sistemi hakkında bilgi verebilirmisiniz yeni öss sistemi zorlaştırıldımı kolaylaştımı?

merhaba ben acıköğretim lise okuyorum 6 dönem bitti kredim 100 alan kredımde 40 2 dönemim var geri kalan kredıyı 2 dönemde alamazsam mezun olamıcakmıyım 4 yılım boşamı gıdıcek ?

Neşelim, için rahat olsun 2 dönem sonra mezun olamazsın ama biraz gayret edersen 4 dönem sonra mezun olabilirsin. 8 dönemde mezun olma zorunluluğu yok:D 10 yılda mezun olamayanlar var :( sıkı çalış maraton devam ediyor:D

Aöl'nin sitesinde ortak dersler bölümünde (12. sınıf) 7.ve 8.
dönemin ortak derslerinde sadece Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var.7.ve8.dönemdekilerin ortak dersi yalnız bu mu?:confused:

Neşelim, için rahat olsun 2 dönem sonra mezun olamazsın ama biraz gayret edersen 4 dönem sonra mezun olabilirsin. 8 dönemde mezun olma zorunluluğu yok:D 10 yılda mezun olamayanlar var :( sıkı çalış maraton devam ediyor:D

teşekkür ederım buna çok sevındım çok sıkı çalışmam lazım bana bu gözüküyor bu sene ıyı hazırlanmalıyım :rolleyes:

mrblr hocam öğrenmek istediğim, ana sınıfı öğretmeni, sınıf öğretmeni ve yabancı dil öğretmeni olmak isteyen aday öss 1. aşama sınavında hangi testlerden sınava girecek??? alanı yabancı dil olan aday matemetik ,fizik, kimya, biyoloji, geometri gibi derslerden soru çözmek zorundamı????:confused::confused::confused:

----------

birde, aöl öss başvuru şartlarında sizce 3. sınavda göz önünde bulundurulur mu? yoksa sadece ilk iki sınavmı hesaplanır yani 16_17 ocak sınavı ve 15_16 mayıs sınavı????
tahmini cevabınızı bekliyorum...

bana bi açık öğretim ders çalışma programı verirseniz sevinirim...:eek:

yaaav hocam nerelerdesiniz...? bakın 1 hafta sonra gidiyorum okul hakkında ne yapcağım belli değil lütfen bana yardımcı olun bana bir fikir verin:(:(:(

Merhaba açıköğretimciler,:)
Bugünlerde Açık Lise ve Mesleki Açık Lise kayıtlarıyla uğraşıyorum,sorularınızı tek tek cevaplayacak vakit bulamıyorum,çok yorgun ve yoğun durumdayım,birkaç güne kadar işlerimi hafifletince sorularınıza cevap verebileceğim,sorularınızı daha önceden vermiş olduğum kurallar çerçevesinde bu bölüme sorabilirsiniz,özel mesajlarla sorulan sorulara artık cevap vermeyeceğim,lütfen sorularınızı buraya yazın, cevaplarınız için de birkaç gün daha beklemenizi rica ediyorum...Sevgiler.... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt