Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

44mustafa44_;

Mustafa yıllardır çalışmadığı yerden derken bana sorarsan çalışmayan değil çalıştırmayan suçludur benim üstüne basa basa bu konu üzerinde durmamın sebebi siyaset yapmak değil çalışanların haklarının elinden alınması 4 c gibi bir sistemi kabul etmeleri halinde vey haline özel sektörde çalışanın vayki ne vay 11 aylık bir sözleşmeyle asgari ücrete bi işe girersen senelik izin hakkın ve kıdem tazminatı hakkın ortadan kalkacak işçilik ölecek ben bunu anlatmaya çalışıyorum yarın daha büyük sorunlarla karşılaşacağız benim yazacaklarım bu kadar konunun daha fazla dağılmasını istemiyorum inşallah 2010 yılında 38000 özürlü kamuda iş sahibi olur

Slm arkadaşlar alımlar bu ayın sonuna doğru açıklanır ama inşallah diğer yıllarda olduğu gibi sayı 100-200 kişi olmaz inşallah.Dedikleri gibi bi alım yaparlar inşallah.Milli Eğitime memur alım sınavlarınıda soruları inşallah Eğitim Teknojileri hazırlar.Çünlü hiç değilse o zaman biraz olsun adaletli olur.Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.:):confused::confused:

ee ben özürlüler idaresi başkanı Abdullah beyle yüzyüze görüştüm bana merkezi sınavı yetiştirmeye çalışıyoruz yetiştirebilirsek haziran yada temmuz gibi yapıcaz kaçırma bu sınavı mutlaka gir şansın yüksek dedi.ben tekrar bi görüşeyim en iyisi,görüşünce sizide bilgilendiririm bu konuda :)

yav alımlar az eya cok yapılacak arkadaslar bi oturunda adam akıllı ders calısın sınava hazırlanın pc basında sıyaset yapıp hukumetı elsetırecegınze...ayrıca tekel le alınan özurlu memurun ne alakası var..tekeldekıler işçi...alınacak özurluler memur...bır işçi bır memurun ıkı katı bazen dahada fazla maas alıor karsılastırmak yanlıs..

devletın yanlısları vardır ama bız engellılerde sutten cıkmıs ak kasık deılız bence...herseyi devletten bekleyen ınsan sayımız cok fazla..sadece devletı beklemeyelım iş versın dıe arkadaslar..bence özel sektorde cok guzel kurumsallasmıs şirketler var oralardada iş arayalım sınavlarına katılmaya calısalım..kamuda iş garantın var dıolar..özeldede adam gıbı işini yaparsan iş garantın vardır..ama kurumsal sırketlerde...kücuk özel işletmelerı bende tavsıye etmem..

Bence bütün özürlüleri devlet dairelerinde çalışmalı çünki özel sektör gerçekten özürlüye göre değil keşke 38 bin memurr alınsa ama hayal gibi galiba seçim

Arkadaşlar; bu tamamen AKP iktidarının yaklaşan seçimler nedeniyle engelli ve engelli yakınlarını büyük bir oy potansiyeli olarak görmesiyle ilgilidir. Yani biz engellilerin umutlarıyla oynuyorlar. 38000 engelli memur alacağız diyorlar, bunun bir bölümü alınsa bile tamamen kendi seçmen kitlesinden seçim yapılacaktır. Merkezi sınav olmayacak denmesi de bunun bir göstergesidir. İşin türkçesi AKP'li dayısı olan memur olur, olmayan da umut ettiğiyle kalır...

Murat kardeş tamam ders çalışmakta lazım ama ne kadar olsada çalıştığına değecek.İnsan durmadan sınava giripte hak ettiği halde bir yerlere gelemeyince ders çalışma azmi bile yıkılıyor.Sınavlar düzeyili,disiplinli ve tam bi sınav modunda olsa güzel ama olmuyor.Neler oluyor neler..........:eek:

nılay haklısın..ama her sınavdada dayısı olan kazanmıor sınavı..ne dayımıs vardı ne amcamız..kız kardesım adanaya mıllı egıtıme 4 kısı alınacaktı ve 900 kısı basvurdu ama ookadar kısının ıcındende 3. oldu..böle orneklerde var ..ayrıca memur alımında torpıl var dıyemeyız..ama işçi alımlarında muulakat olduundan torpıl olabılıor malesef..memur sınavlarında sadece yazılı sınav olduundan cok zor bır ıhtimal torpıl.burdakı bence ek sorunumuz sınavın merkezı hale getırılmesı lazı..tıpkı ogretmen alımlarında yapıldıgı gıbı..tek tusla bılgısayar yapmalı atamaları..birde secım kandırmacası dıyenler var..ya secım aldatmacası olsun olmasın..buyuk alımlar yapılacakmı secıme kadar apılmaya cakmı oyunuzuda ona gore verırsınız..ayrıca keske denıldıgı gıbı 38000 memur alımı olsada akp ye seve seve oyumu versem diorum kendı dusuncem..

ayrıca ısot83kardesım ben yapıkredıde calısıorum cok sukur devletten farkı yok iş guvencesı olarak..hemde devlet daırelerınden daha cok saygı sevgı var burda dedıkodu yok...avantajlarıda daha cok sosyal haklar ve sosyal guvence olarak..saygılar..

ALINTI
murat 01_80

yav alımlar az eya cok yapılacak arkadaslar bi oturunda adam akıllı ders calısın sınava hazırlanın pc basında sıyaset yapıp hukumetı elsetırecegınze...ayrıca tekel le alınan özurlu memurun ne alakası var..tekeldekıler işçi...alınacak özurluler memur...bır işçi bır memurun ıkı katı bazen dahada fazla maas alıor karsılastırmak yanlıs..........

murat 2-3 kat maaş alması konu değil konu bir işçinin hemen hemen bütün haklarının elinden alınması bide beni alakadar etmez diyosun yarın senin çalışma şartların tepe taklak olduğunda toplumun duyarsız kalması rahatsız etmezmi seni yargı son noktayı koydu konuşmaya gerek yok ama her seferinde bize ne denmesi beni rahatsız ediyor

Bu alınacak 38000 kamu personeli lise ve dengi,yüksek okul mezunlarınımı kapsıyor ilkokul mezunu personel alınmayacakmı ?
Ben tahmin etmiyorum o şekilde olsun ilkokul mezunlarını da alacaklardır yok herkez kpss den bahsediyor ilkokul mezunlarından kpss aramıyorlar kuraya tabi biliyorum resmi gazetede kasımda yayınlandığında memur ibaresi yok kamu personeli yanlışmı

ziraat bankası 1 milyon tl ceza ödemeyi kabul ediyor engelli almıyor
şimdi soruyorum bu ülkenin başbakanı kendisine baglı olan kuruma söz geçiremiyormu yada bazılarının hesabınamı geliyor anlamadım BURDAki mantıgı çözen varsa yazsın lütfen..
38 bin kişide hayal çok degil 2005 yılını hatırlayın istihdam yılı ilan edilmişdi. nede olsa yine seçim yakın özürlülerin agzına şekeri verdiler yala baba yala

wallaha anlamak çok zor zati hep hayaller yasa ne zama alım olaçak diye 38 bin kişi alınaçak dedi hala hiç bir ses seda yok

İşte sorunuzun cevabı
Alıntıdır

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 934434 numaralı başvurunuz, Devlet Bakanı (Hayati Yazıcı)'nın makamına iletilmiştir. Makamın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.

Devlet Bakanlığı Cevabı:

Talebiniz incelenmiştir.

İlgili mevzuat uyarınca; kamu kurum ve kuruluşları özürlü alımı yapacakları kadroları ve bu kadroların sınıfı, derecesi, unvanı ve alınacak özürlü personelin hangi eğitim seviyesinde olması gerektiği hususunu hizmetin gereğine göre kendileri belirlemekte olup, Devlet Personel Başkanlığı söz konusu sınavlara ilişkin duyuruları yayımlamaktadır.

DPB

Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü personel alımı amacıyla yapacakları sınavları kendileri yapacak olup, 2010 yılında kamuda toplam olarak ne kadar özürlü personel istihdam edileceği hususunun ise 657 sayılı Kanunda belirtilen zorunluluğa ilgili kurum ve kuruluşların gösterecekleri önem ve hassasiyete göre değişecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla...

AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

Ben çok özür dileyerek bu konuda birşey sormak istiyorum. 38000 alım olacak deniyor ama 38000 özürlü kadrosunun boş olduğundan bahsediliyor. Alım için ne yapıyorlar merak ediyorum. Sınavdan bahsediyorlar. Önergeye bakıyorum TBMM'nin sitesinden komisyonda diye görünüyor. Daha karara bağlanmamış. Bana çok havada bir konu gibi geliyor. Resmi gazetede çıkan yazıyı okuyorum. Anladığımı söyleyeyim size.

Herhangi bir kamu kurumu engelli işe alacaksa aldığı engelliler o kurumun kendisine tanınan senelik personel alım sayısından düşülmeyecek. Yani o kurumun eleman alım sayısında bir değişiklik olmayacak. Sadece kolaylık sağlanıyor benim anladığım.

Başvuru nereden nasıl yapılıyor. Biri bana anlatabilir mi acaba?

Bu çok açıklayıcı olmuş cidden!!!
Başka sorum yok hakim bey!

Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü personel alımı amacıyla yapacakları sınavları kendileri yapacak olup, 2010 yılında kamuda toplam olarak ne kadar özürlü personel istihdam edileceği hususunun ise 657 sayılı Kanunda belirtilen zorunluluğa ilgili kurum ve kuruluşların gösterecekleri önem ve hassasiyete göre değişecektir.

bende oy atarken aynı HASSASİYETİ GÖSTERECEGİMDEN emin olsun. sayın baknımız hayati yazıcı bey

yav hasankaraman kardesım ben bıze ne felan demedım orda maaslar ve devletın bakabıılecekmı bakamayacakmı özurlu memura,tekel ıscılerıne bakamıo bızemı bakacak maas verecek denıyor ben onla ılgılı yazdım sende banane tekel ıscılerınden dedıgımı sanmıssın sanırım dıkkatlı okuyalım lutfen..

Bu haberi ilk duydugumda inanmamiştim halada inanmıyorum.ama bişeye aklım takıldı belki yanlış belki dogru.her yıl belirli aylarda alım olurdu bu yıl oda yok.2010 bıze pek ugur getirecegni sanmıyorum.ne diyım allah hepimizin yardımcısı olsun.

Alımlar ayın 7 si ile 14 ü arası açıklanıyor bir hafta içinde dana nın kuyruğu kopacak hayırlısı

Arkadaşlar ne diyelim hayırlısı.İnşallah geç açıklacaklarına göre alımı fazla yaparlar,inşallah.Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Evet az kaldı nerelere alımların olacagı bellı olmak uzere...beklentım alımların fazla olması yonunde gecmıs yıllara oranla..

İnşallah kardeş bizlerin temenniside o,inşallah bu kadar habere göre güzel bi alım yaparlar,beklemekten başka çaremiz yoktur.:rolleyes:

arkadaslar nereler alım yapcaklar belli olmuş..

Gecen bununla karsılastım...acaba yine secımler mı...
http://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=46888

Maalesef kardeş bu hükümetin yine kandırmaca ve gönül avutmacalarından biriydi 38 bin değil 38 tane bile talep yok

bugünkü Türkiye gazatesinde bir haber var 10 bin memur oldık 2009 da diye demekki geriye 18bin kişi kalmış bunlarda 180 kşi alırlar 18 bin memur oldık derler aha doldu 38 bin

"ÇÇÇÇÇÇÇ

bi başka sitede yorumlar kısmında bi arkadaşımız böle yazmış NE KADAR DOGRU NE KADAR YANLIŞ BİLİMİYORUM

Yarın ilana cıkılacak ve bir cok kurum özülü memur sınavı ilanına cıkıp sınavı kendi kurum bunyesinde yapacak.Müracatlar ise her kuruma şahsen veya posta ile 26.04.2010 ile07.05.2010 tarihlerinde olacak

AYNEN BU

bi başka sitede yorumlar kısmında bi arkadaşımız böle yazmış NE KADAR DOGRU NE KADAR YANLIŞ BİLİMİYORUM

Yarın ilana cıkılacak ve bir cok kurum özülü memur sınavı ilanına cıkıp sınavı kendi kurum bunyesinde yapacak.Müracatlar ise her kuruma şahsen veya posta ile 26.04.2010 ile07.05.2010 tarihlerinde olacak

AYNEN BU

Üst Alt