Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.500 TL aylık alanlar Temmuz zammından yararlanabilecek mi?

Hugo88 net aylığı 2041 TL olan bir emekli %40 enflasyon zamı ile net aylığı 2857.40 TL olur. En düşük emekli maaşı 3500 TL oldu.

3500 -2857.40 = 642.60 TL Hazine desteği

@Pa_PiBoş konuşma gelecek olanlar maaşlarıda keser

Sosyal yardım ya da evde bakım maaşı alan birisin galiba... Sizlerde bu yardımlar başka parti gelince kesilecek korkusu var. Sizi sosyal yardıma muhtaç edip, fakirleşmeye devam ettirip, oy toplayan AKP' ye oy at! Hiç düşünme ben niye bu halde sürünüyorum diye... En az üç çocuk yap ki almış olduğunuz evde bakım maaşınız, hane başına düşen geliri geçmesin yoksa evde bakım maaşlariniz kesilir.

Burada millet prim ödeyip ve çalışıp emekliliği hak ediyor. Senin hükümetin aylık bağlama oranı düşürüp, emekli maaşlarından çalıyor aynen senin gibi...

zamanyolcusu
Bunun gibiler sosyal yardım ve evde bakım maaşı alan tayfa bu platformda çok var. Hepsi AKP ye oy atar. Akp li belediyelerden 500tl ile 1000tl arası para yardımı, erzak, giyim, gıda yardımı alirlarlar. Üzerine evde bakım maaşı bal dök yala AKP' yi diyen tayfa...

Biz sosyal yardım almayan, primlerimizi ödeyip, hakkımızı isteyen dik duruşlu ve gururlu kişileriz.

Cahiller, güzel sözden anlamaz ve çıkarini düşünür. Hiç bir işte çalışmaz ve prim ödemeden AKP den para alan kesimdir.

Pa_Pi
aynen aylık bağlama oranlarını düşürüp bizden çalıp sosyal yardım diye bunlara peşkeş çekiyor bunlarda karşılığında her halukarda savunuyorlar. korkum şudur ki devran dönünce bunlar hala yardım almaya devam edecek. gelen ağam giden paşam zihniyeti her zaman olmuştur bu ülkede malesef.

zamanyolcusu

Sosyal yardımlar kesilmeli diye düşünüyorum.

Engelli biri çalışmayacak durumda ise, devlet direk asgari ücret tutarında maaşı ölünceye kadar kendisine ve öldükten sonra eşine kalacak şekilde engelliye vermeli diye düşünürlerdenim.
Bazı engelliler çalışamayacak durumda ve bunlara direk asgari ücret bağlanmalı.

Bizim emekli maaşlarını çalan hükümet, mültecileri besliyor.😂🤣🤣

zamanyolcusu
Anlatma kardeş bunların beyin oksijensiz örümcek ağı dadanmış anlamazlar söylediğim gibi halk kamışı yağlamış seçimi bekliyor tek postayla işi bitecek bu yobaz zihniyetin
Herzaman söylerim hakkımı yiyen şeyimi Yesin....

ercan 34

aslında herşeyin öyle farkındalar ki işlerine öyle geldiği için. ekonomi çökertilmiş, yabancı doldurulmuş, ülkenin geleceği satılmış umurlarında değil. benim artık ülke insanından da siyasetçisinden de umudum kalmadı malesef. muhalif kesimde de görüyoruz işte abuk subukluklar daha şimdiden. bir de başa gelince ne olacak kim bilir?
şu emekli maaşım da bi bağlansın ondan sonra hiçbir şeyi kafaya takıp dert etmeyeceğim ne olursa olsun. yoksa giden sağlığımız olacak.

zamanyolcusu
ercan 34
18 yaşına gelenler ilk kez oy kullanacaklar. İlk defa milli olma durumu ile sandığı delik deşik edecek bir kuşak bunlar ve ülkenin geleceği onların elinde...

2022 ayt ve tyt sınavına girenler, din sorularını yapamamış gerekçeleri ise ayet ve hadislerden sorular sorulmuş. Bu soruları diyanet işleri başkanlığında çalışanlar bile yapamaz.

şükür ile karın doymuyor,çalışma da bak bakim kim kime 1 ekmek veriyor.koyunlar yüzünden sürünüyoruz

Merhaba benimde aylık yeni bağlandı temmuz 1 başlangıç tarihi ilk maaşı almadım daha 20 sinde alicam bayram ikramiyesi yatarmi önceden, günlük ödeme olarak mı yatar nasıl alırım.

senin maaş daha yeni bağlanmaz ikramiye alamazsın

En Düşük Emekli Aylıkları 3500 TL’ye Yükselecek

Bakanlık tarafından yapılan çalışmada tüm emeklileri ilgilendiren çok önemli bir düzenleme de yer alıyor. Düzenleme ile mevcutta 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı 3.500 TL’ye çıkıyor. Bu kapsamda 2022 Temmuz ayı itibariyle bütün emeklilerin aylıklarına ilk altı aylık zam da uygulanacak.

buradaki ilk 6 ay zamda uygulanacak diyor bu tam olarak nedir ? nasıl olacak nasıl anlamalıyız...

https://www.csgb.gov.tr/haberler/kamuda-buyuk-reform/

çalışma sosyal bakanlıgın sitesinden alınmadır..

Yeni maaşınızı şöyle hesaplayabilirsiniz

e devlette emekli aylık bilgisi kısmındaki aylık tutarı ve ek ödeme tutarını toplayacaksınız

bunu verilecek %40 küsür zam ile çarpacaksınız,eğer çıkan rakam 3500 tl nin altındaysa bu rakam 5510 ek 19 miktarı ile 3500 tl ye tamamlanıp ödenecek size.

Örnek 1 : Aylık Tutarı 2,050.- tl
Ek Ödeme Tutarı 80.- tl
toplam : 2130.-tl
2130 x %42.35 (6 aylık enflasyon farkı) = 3032.- tl
rakam 3500 ün altına kaldığı için 5510 ek19 ödemesi olarak ta 468 tl alacaksınız ve maaşınız 3500 tl ye tamamlanacak

örnek 2 : Aylık Tutarı 3,050.- tl
Ek Ödeme Tutarı 120.- tl
toplam : 3170.-tl
3170 x %42.35 (6 aylık enflasyon farkı) = 4512.- tl
rakam 3500 ün üstünde olduğu için 5510 ek19 ödemesi almayacaksınız

not : %42.35 işçi- bağkur emeklisi enflasyon farkı
memurda bu fark %41.69
Tabii bu arada ekstra birkaç puan refah vs payı eklenirmi göreceğiz,sanmıyorumda..

Son düzenleme:
De-Kont

Eyvallah çok teşekkür ederim şimdi biraz netleşti.

1625 tl maaşımız 96 tl ek ücretimiz vardı
Toplam maaşımız 1720 tl oluyor.

1720 tl yüzde 42 zam geldiğinden 2450 tl maaşımız oluyor.
3500 tl altında kaldığı için devlet baba 5510 sayılı yasa ile üstünü kendi ekleyerek 3500 tl ye çıkıyor

Ama gerçek maaşımız 2450 tl imiş onu anladım

şimdi işin kısası maaşı 2500 tl olanlara ( ki oda çok az) 3500 yapılarak maaşlarına zam aldılar üstünde maaş alanlar yani bizler sadece enflasyon farkı aldık ben hakkımı helal etmiyorum

Helal etsen ne olur etmesen ne olur hayret bir şey ya ! Sanki senden helallik isteyen var .

Hakkınızı helalliğinizi bizi yöneten yani direksiyonda olanlardan arayacaksınız

Seçim meçim geçin herkesin derdi geçim .

bu ülkede koyunda sığırda bitmez....ben hep 50 tl lik benzin alıyorum diyen kafa şimdi nerelerdesin

sokrates -sungate Pa_Pi
bakın orda parantez içinde belirtmişim zaten ki o bile az diye kaldı ki size niye söyliyeyim ki maaşımı siz mi veriyorsunuz benim kızgınlığım senin maaşından 100 lira vergi kesilirken benden 400 lira kesiliyordu yapılacaksa herkese eşit yapılmalı %60 mı 70 mi yine söylüyorum 3500 bile çok az siz üstünüze alınmayın rahat olun bu işin öbür tarafı da var.

Bende senin gibi fazla alanlardanım 3500 alanlar da bu durumlarına kızıp haklarını helal etmesinler o zaman olsun bitsin konu kapansın .

Tartışmaya hiç gerek yok arkadaşlar.

Çok basit hesap var ortada.

Çok değil, sadece 1 yıl önce en düşük Bağkur emekli maaşımız 1500 lira idi.

Son 1 yılda her şey en az 4 kat arttı.

Bu durumda matematik olarak bizlerin de maaşları en az 4 kat artıp en düşük emekli maaşımız 6.000 lira olmalıydı. Ama bu iktidar "EŞEL MOBİL" sistemini kaldırdığı için enflasyona eşit olarak arttırılan maaşlarımıza zam oranını uygulamıyor. "Eşel mobil" sistemi eskiden yapılıyordu ve her şey artsa bile aynı oranda maaşlar da arttığı için şimdiki gibi çok etkilenmiyorduk.

Olayın en basit kısa sorunu bu eşel mobil sisteminin kaldırılmasıdır.

Eğer eşel mobil sistemi hala olsaydı şu anda en düşük Bağkur maaşımız 6.000 lira olacaktı. O durumda bile en fazla 1 yıl önceki ALIM GÜCÜMÜZE ulaşmış olacaktık.

(Ki... O bile çok azdı biliyorsunuz. Hepimiz geçen yıl da geçim sıkıntısından burada şikayet ediyorduk).

O nedenle... Gereksiz yere tartışmamak lazım.

İktidar, devlet mekanizmasının gücü ile hepimizi fakirleştiriyor.

Biraz mantığınızı ve matematiğinizi kullanın ve boşuna tartışmayın.

Her şey ortada çünkü.

MRM

Ya öbür taraf yoksa? Bak kardeşim, çaresiz ve aciz insanlar, bu tarafta hakkını alamazsa, züğürt tesellisi olarak öbür tarafa bırakır. İnanç, kul hakkı, cennet ve cehennem kavramına inananlar bu tarafta hakkını vermedi. Ellerinde Kur'an, ağızlarında dua ile halkı donuna kadar soydular. Size tavsiyem bu tarafta hakkınızı arayın ve asla öbür tarafta hesap sorarım diye, kendinizi avutmayin.

Ek ödemeler belli oldu. Bunu 26 ile çarpın ve yeni emekli maaşınızı hesaplayın.

halinizden şikayetçisiniz,yine seçim olsa yine bunlara verirsiniz.benim vicdanım rahat daha bir kere onlara oy vermedim vermemde

MRM

Ya öbür taraf yoksa? Bak kardeşim, çaresiz ve aciz insanlar, bu tarafta hakkını alamazsa, züğürt tesellisi olarak öbür tarafa bırakır. İnanç, kul hakkı, cennet ve cehennem kavramına inananlar bu tarafta hakkını vermedi. Ellerinde Kur'an, ağızlarında dua ile halkı donuna kadar soydular. Size tavsiyem bu tarafta hakkınızı arayın ve asla öbür tarafta hesap sorarım diye, kendinizi avutmayin.

tabi sizin inancınız farklı olabilir o ayrı bir konu ama burada benim bahsettiğim neden haksızlık yapılıyor tamam 3500 de gerçekten bugünün şartlarına göre çok az ama şimdi 3500 üstü alanların ne suçu var bu devlete fazla vergi ödemek mi o zaman yapsınlar herkesin emekli maaşını sabit onlarda kurtulsun bizde

Tartışmaya hiç gerek yok arkadaşlar.

Çok basit hesap var ortada.

Çok değil, sadece 1 yıl önce en düşük Bağkur emekli maaşımız 1500 lira idi.

Son 1 yılda her şey en az 4 kat arttı.

Bu durumda matematik olarak bizlerin de maaşları en az 4 kat artıp en düşük emekli maaşımız 6.000 lira olmalıydı. Ama bu iktidar "EŞEL MOBİL" sistemini kaldırdığı için enflasyona eşit olarak arttırılan maaşlarımıza zam oranını uygulamıyor. "Eşel mobil" sistemi eskiden yapılıyordu ve her şey artsa bile aynı oranda maaşlar da arttığı için şimdiki gibi çok etkilenmiyorduk.

Olayın en basit kısa sorunu bu eşel mobil sisteminin kaldırılmasıdır.

Eğer eşel mobil sistemi hala olsaydı şu anda en düşük Bağkur maaşımız 6.000 lira olacaktı. O durumda bile en fazla 1 yıl önceki ALIM GÜCÜMÜZE ulaşmış olacaktık.

(Ki... O bile çok azdı biliyorsunuz. Hepimiz geçen yıl da geçim sıkıntısından burada şikayet ediyorduk).

O nedenle... Gereksiz yere tartışmamak lazım.

İktidar, devlet mekanizmasının gücü ile hepimizi fakirleştiriyor.

Biraz mantığınızı ve matematiğinizi kullanın ve boşuna tartışmayın.

Her şey ortada çünkü.

zaten bütün olay o 2008 den sonra değişen sistem

Asgari ucret 5500tl oldu çokmu az en düşük emekli maaşı 3500tl oldu arasında 2000tl fark. Asgari ücretli ile En dusuk memur arasında ki fark ne oldu 3500tl falan aralarındaki makas fittikce açılıyor önceleri böyle değildi kimse menmun değil bu pahalılıkta. Ama en düdük emekli maaşı nerede ise Asgari ücretin yarısı jadar olacak bu gidişle ocakta olur herhalde.Dengeyi iyi kurmak gerekir. Emeklilikte bu maaşa iki kişi zor geçinir çoluk çocuğu olan napacak bu zamanda.son bir yılda %130 zam yapıldı deniliyor peki son bir yıldaki enflasyon nerelerde

ŞİMAL YILDIZI

Merhaba,yazınıza istinaden açıkladığınız Eşel Mobil sisteminin ülkemizde maaş belirleme yöntemi olarak hiç kullanılmadığını belirtmek istedim.

Ülkemizde yıllarda enflasyonun yarattığı tahribatları düzeltebilmek amacıyla emekli maaşları ,kamu personelinde toplu sözleşme kapsamında yasal,özel sektörde kurumların takdiri veya sendikal sistemler üzerinden yıllardır devam eden bir görüşmeye dayalı bir süreç işletilmektedir.

Eşel mobil sisteminin maaş alan tüm kesimlerin, alım güçlerindeki kayıpların yasal bir düzenleme ile eşit şekilde ve otomatik olarak yine tüm kesimleri (emeklilerin ve çalışanların tamamı) kapsayan, düzeltme yapması üzerine kurulu bir sistemdir.

Ülkemizde yasal bir mevzuatı veya kanunu ne yazık ki yoktur.

Bununla beraber enflasyonist etkilerin kompanse edilebilmesi adına emekliler ve kamu çalışanlarına enflasyon farkı verilmesi uygulamasının içeri olan Tüfe verilerinin hesaplamasında yapılan oynamalar(hesaplama sistemi ve formüllerine direk müdahele) nedeni ile yıllardır sıkıntı çekilmektedir.

Sizinde bahsettiğiniz maaş ödemelerinde EşeL Mobil sistemi ülkemizde olsaydı reel ve çözümcül bir sürece sahip olabilirdik.Tüm kesimlerin refah düzeyi korunurdu.

Birde böyle bir sistem olsa idi 2001 krizi sırasında ülkemizde maddi bunalım da yaşanmazdı.Sıkıntılar tabii olurdu ancak bu sistemin asıl amacı olan alım gücünün korunması ve dengelenmesi uygulaması nedeni ile sorunlar mutlak bir çözüme kavuşabilirdi.

Bunlarla beraber Eşel Mobil sistemiı ilk olarak Fransa'da uygulanmaya başlamıştır.

Yazdığım metinlerin açıklanabilmesi ve daha ayrıntılı Eşel Mobil bilgileri için aşağıdaki linki okumanızı rica ederim.

Eşel Mobil tanımı ve içerikleri linki;

https://www.yatirimkredi.com/esel-mobil-sistemi-nedir-nasil-ve-nerede-uygulanir.html

Saygılar.

Üst Alt